Беларускамоўныя дзеткі

Беларускамоўныя дзеткі: Вы ставіцеся да іх і да іх бацькоў станоўча ці адмоўна?

• Адмоўна

Голосов: 0 0.0%
  • Яны самі па сабе, а я сам/сама

• Не ведаю такіх

• Всего проголосовало
    3

fasolinka

Active member
pink_by, :) я чамусці думала, што для беларускай мовы трэба Вінду перастаўляць :crazy:

Alina777

наблюдатель
Юнона, мне показалось - вы очень мнительны

вы в этой темке и понимать-то ничего не собирались, мнение своё высказали, да и послали всех инакомыслящих мысленно

и темку вы в самом деле испортили...

Юнона

New member
Alina777, Пинк это писала мне не про эту тему...а про другую...встречаясь со мной в других темах она вот так вот нападает, хотя в тех темах я с ней и не общалась

pink_by

New member
Alina777, :dance:
Вяртаемся да тэмы беларускамоўных дзетак. Я хачу на ўсялякі выпадак паведаміць тут наступную інфармацыю. На сённяшні момант у Менску існуе 3 беларускамоўныя групы. 2 - яслі і малодшая ясельная - ў садку №187 на Кнорына і рознаўзроставая ў садку №314. Пакуль што можна паспрабаваць у іх трапіць (засталося 3 месцы ў ясельнай, 4 месцы ў малодшай групе і 2 вызваляюцца (дзеткі ідуць у школу) у 314 садку). Калі вас выпадкова зацікавіла такая інфармацыя - звяртайцеся да мяне па інфармацыю. Пра 314 я ведаю добра, а пра 187 удакладню. Толькі зацягваць не трэба, бо месцы могуць і заняць ;)

Климовна

наблюдаю...
pink_by, только что позвонила в управление образования нашего Ленинского района -- белорусскоязычные группы есть практически во ВСЕХ садиках района, самая большая работа в этом направлении ведется в садике № 299. Тел. управления: 221-83-16, для интересующихся.

pink_by

New member
Климовна, так кажуць. Нажаль, неаднаразова ўжо атрымлівалася, што кажуць, што беларускамоўная... а гэта выкананне праграмы "Пралеска". Пры такім падыходзе дзеці ні слова не могуць сказаць па-беларуску, а некаторыя словы зусім не разумеюць. Вось была гісторыя з як быццам бы беларускамоўным садком. Падыходзіць мая знаёмая ў старэйшую групу, амаль што дзеткам у школу ісці. Пытаецца, дзеткі, а вы якія літары ведаеце? маўчаць... потым адзін ціха пытаецца: Тётя, а что такое літары... А выкажаце... Добра, канечне, што патэлефанавалі, але раю звярнуцца ў 314 садок і 187... Там ёсць і выхавацелі і бацькі, якія сочаць, каб беларускае навучанне было беларускамоўным
:agree: Ці можна падысці з іншага боку. Толькі трэ сабраць некалькі цікаўных бацькоў і запатрабаваць беларускамоўную групу... толькі тое ўжо на наступны год... І абавязкова схадзіце ў 299 садок... Мне так цікава... няўжо і там беларускамоўныя выхавацелі? Правяраецца элементарна - ці здолее яна знянацку адказаць на беларускія словы... ці здолее паказаць беларускамоўных дзетак...

Maramuska

New member
Вишня-черешня написал(а):
ыыыыыыыыыыыы
модератор!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

три страницы оффтопика!!!!!!!!!!!

я бы сказала, три страницы по теме.

И еще немного оффа, раз пошла такая пьянка...
pink_by, отвечать на Ваши посты даже уже не хочется... Хочу только сказать, что не надо предвзято относиться к людям, и делить всех на красных и белых. ВСЁ!

slon

New member
Юнона, Если у ребенка языковая практика в саду (при этом там говорят исключительно по-белоруски и дети и воспитатели ), то этого достаточно, что бы ребенок мог нормально понимать белоруский. Вы уж мне поверьте. Я это сравниванию с Германией, где дети иностранцев, хорошо говорят как на родном языке, так и на немецком.

pink_by

New member
Усё, таварышы, я з вамі развітваюся.
Сапраўды, с учорашняга дня мне больш не цікава, як народ сямейства ставіцца да беларускамоўных дзетак і бацькоў. І вось таму асноўныя прычыны.
Тыя, хто сапраўды хацеў выказацца па тэме ўжо выказаліся.
Тыя, хто хацеў выказацца не патэме, а рассказаць, як яны не любяць беларускую мову, яе носьбітаў і асабіста мяне таксама выказаліся.
І гэта не крыўда. Я не бачу сэнсу падтрымліваць жыццё тэмы, калі людзі не звяртаюць увагі да шматлікіх просьбаў не гадзіць у тэме, а звярнуцца да мяне асабіста. калі вы лічыце гэта размовай па тэме, калі ласка. Толькі без майго ўдзела. Люблю камфортныя стасункі, калі не адзінадумцаў, то людзей, якія паважаюць і мяне і сабе.
На развітання мой кароткі аналіз і выказвання, і галасавання, і тэмы. Ну і падвядзенне ітогаў.
Усё ж такі людзей, якія, калі самі не размаўляюць і не вучаць беларускую мову, але паважаюць і яе носьбітыў і яе саму ў нас дастаткова шмат. Толькі яны на гэтую тэму паміж сабой ці баяцца, кі не хочуць размаўляць. вось скажыце, ну не з'явілася б я тут... ці паднялі б вы калі-небудзь гэтую праблему? Пры тым, што шмат хто кажыць, што яна вельмі важная... Так што не мне вас вучыць, але можаце зрабіць высновы.
Па другое, без крыўдаў. Бо выказваць вы іх здолееце толькі ў паветра. Але людзі, якія не любяць і не шануюць беларускую мову не ўсцешваюць мяне ўзроўнем гуманітарнай адукацыяй: веданнем мовы, літаратуры і гісторыі. Магчыма, яны тэхнары. Але такая тэндэнцыя заўважная. Каронная фішка - зайсці ў тэму і сказаць, што беларуская мова гадасць, а чаму аргументавана не могуць растлумачыць. І вас я вучыць тым больш не хачу, але перад тым, як пра нешта распавялаць вывучыце пытанне дастаткова добра.
Незразумелым для мяне сталі людзі, якія не пераварваюць беларускую мову і пры гэтым нешта кажуць супраць існуючай улады. Цікава гэта таму, што ўсе праціўнікі Лукашэнкі на выбарах (Гайдук я не лічу, бо ён і не праціўнік) прапаналі праграмы з адзінай беларускай мовай у якасці дзржаўнай. Хацелася б звярнуць іх увагу, што тады для іх гэта робіцца проста небяспечным... Раю пакінуць лагер демакратаў.
Але агульнае адчуванне пазітыўнае. Бо знайшла на гэтым форуме сапраўды цікавых субяседнікаў... Ім удачы.
Вось і усё. Спадзяюся, камусьці была цікавая гэтая тэма. Маё меркаванне і я сама. Тыя, каму трэба знойдуць варыянты, як мяне знайсці. Развітваюся.

slon

New member
pink_by, не стоит на такое реагирировать. Такие разговоры были в Беларуси всегда. Не стоит обращать на это внимание.
Мне было приятно читать вашо посты на белоруском-так как просто в интернете я стала бы врядли читать по-беларуски. Слишком далека я счас от Беларуси да и не учила я его толком почти никогда. А счас, на форуме, читала почти все ваши постЫ-уже лучше понимать стала :)

Юнона

New member
pink_by, Дорогая вы моя! Ну раз вам так дорог этот топик и вы все так близко к сердцу принимаете -давайте уж лучше я уйду. Мне все равно нет дела никакого до белоруского языка - а вам все-таки моральная поддержка будет! Как говорится-ваша тема -ваше детище!

Сверху