Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
ты можешь вбить все эти слова ровно, как они написаны, и погуглить
Твая праўда.
Але не буду. Цікаўнасць мая, на шчасце, не бязмежная.))) Вышэйзгаданае смецце такіх высілкаў не вартае. :)))

?
Ладна, не буду працягваць і я.)))

subaru

Active member

k_ja_ra

Well-known member
)Кьяра,не боишься
Ужо пачынаю.))) Маштаб трагедыі, як гляджу, не такі і малы.) Відаць, я проста не ў тых колах камунікую.))))

======

галоўны выканаўца на фестывалі/мерапрыемстве.
Ну бачыш, можна сказаць.
Брррр, хэдлайнер...

Дзяўчаты, дзе вы гэтага набіраецеся?

subaru

Active member
я набиралась, работая в компьютерной конторе, изучая рекламу, маркетинг и менеджмент, читая бизнес-литературу, а счаз набираюсь непосредственно в среде с каждодневным погружением в инглиш:))) и многое проясняется и открывается все больше и больше.
Например, мы употребляем какое-то слово в одном значении, а в инглише оно имеет их 4. И больше распространено чуть ли не противоположное по значению от того, к какому привыкли мы:))) вот такой вот факт))

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Ну бачыш, можна сказаць.
не, ну а як адным словам, каб прыгожа на афішы чыталася, напрыклад :)

ну... розная сьфера камунікацыі... Розныя людзі прыносяць свае словы.

k_ja_ra

Well-known member

katia-ka

Kitoks Pasaulis
О Богі, гэта яшчэ і на афішы пішуць?
калі гэта патрэбна падкрэсьліць, то пішуць.
Ці, прыкладам, у радыё-рэкляме.
___
Беларускамоўных афішаў я не бачыла са словам "хэдлайнер", а вось рускамоўныя - бачыла.

Я нават не ўяўляла, наколькі ўсё запушчана.
ну самы просты прыклад - сацыяльныя сеткі. Усе гэтыя "лайкнуць" і "расшарыць"...

subaru

Active member
k_ja_ra, интереса ради почитай какие-нить статьи на тему сленга, жаргона, их видов и отличий.
Ну и некоторые моменты все же неизбежны, да:) вращаясь, работая в определенных кругах и сферах, мы иногда просто вынуждены владеть и употреблять...)))

k_ja_ra

Well-known member
Я жыву ў нейкім паралельным свеце.(

а як адным словам
Ну неяк жывуць расіяне без знічкі.

Ну и некоторые моменты все же низбежны, да
Я зразумела, што я супраць глабалізацыі. Што ж будзе, калі Кітай такі выйдзе на першыя пазіцыі?
Ці не выйдзе?

имя-как-имя

Well-known member
У
Ну бачыш, можна сказаць.
Брррр, хэдлайнер...
Слууушай, а почему вот прямо бррр? Если одним словом можно выразить то же, что четырьмя - я за одно). Хотя у меня тоже Шрайбикус в анамнезе, и от английского я далека.

katia-ka

Kitoks Pasaulis

Я жыву ў нейкім паралельным свеце.(
проста гэта частка маёй працы.

Если одним словом можно выразить то же, что четырьмя - я за одно)
вось і я.

subaru

Active member
k_ja_ra, много причин есть для употребления - и психологическое присоединение, и воздействие на определенную аудиторию, и... кстати, как с одной, так и с другой стороны))

subaru

Active member
Мова павінная развівацца, само сабой. Але не засмечвацца без патрэбы
тоже согласна!
Но и
когда-то воспринималось почти как
не стейкхолдер і нават не хэдлайнер.

Возможно, здесь есть некоторые отличия, но коммуникации тоже начинались с проф сленга. И где проводить эту черту... я писала выше, то для меня лично есть более-менее четкая граница между
если мои дети говорят пошерить вместо поделиться
и
Но если это профессиональный семинар, то это терминология, которая не просто уместна, а и необходима.

k_ja_ra

Well-known member
имя-как-имя, я прадбачыла такое пытанне.)
І часткова адказвала на яго:
нашто мне словы-зламай-язык-няясна-што, калі ім ёсць цалкам сабе аўтэнтычныя адпаведнікі.
Іншая рэч словы і паняткі, якім адпаведнікаў няма. Тады так, вынаходзіць ровар неабавязкова, можна скарыстацца пазычаннем.
То бок мяжа вызначаецца неабходнасцю.
Слова камп'ютар - неабходнасць. Хэдлайнер - не. На мой погляд, само сабой.

=======

subaru, я згодная пра розніцу паміж сумнеўнай карэктнасці слэнгам і прафесійнай лексікай. Але ў мяне ёсць устойлівае адчуванне, што і лексіка месцамі і нярэдка запазычваецца без патрэбы.
Проста так а) прасцей і б) м.м.м ганарлівей, ці што. Маўляў, вось капец якая навука, з капец, якой тэрміналогіяй. І простаму чалавеку з вуліцы ні ў жыцці не зразумець і не дайсці.
То бок не вымушанасць - лексіка, а свядомая пазіцыя.
Я зараз не пра штосьці пэўнае, а ўвогуле як бы.
Вось пра вакаліста было напісана вышэй. Гэта проста нонсэнс ужо нейкі. Пагадзіся. І так шмат дзе. Пралангіраваць тое ж. Вось прам падоўжыць ніяк не пасуе. Менавіта пралангіраваць. Тое ж з тваім гэтым...трымальнікам акцый. )))

subaru

Active member
На мой погляд, само сабой.
:)
то есть предпочитаешь общению коммуникации)) а как насчет супермаркета и большого магазина (или же комплеса разных магазинов под одной крышей)))) или же из Вики
"крупный универсам по продаже полного ассортимента продуктов питания и напитков, а также предметов домашнего хозяйства (мыла, порошки для стирки и мойки посуды, предметов санитарии и гигиены, бумажных изделий, книг в бумажных обложках, комнатных цветов и растений, продуктов для домашних животных (собачьего и кошачьего корма), автомобильных товаров, игрушек, поздравительных открыток, косметики, посуды, лекарств (продающихся без рецепта), бытовой техники и т. п.). В некоторых супермаркетах есть свои хлебопекарни, предлагаются различные услуги (брокерские, страховые и др.).":)))

шучу, конечно, но с долей...))))

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху