Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
На основании собственного жизненного опыта. Я если б и пошла, то только на молодого красивого умного мужика сальтисон больше там ловить нечего
Ну вось.) Хоць адзін сумленны чалавек.))))))))

Сахарок при дрессировке никто не отменял.
Ну не трэба лічыць усіх вакол дурнейшымі за сябе.
Вось, як чую, знаёмыя хадзілі на выбары. І не паверыце, усе галасаваць, а не па сальцісон. За каго і як галасавалі - не ведаю. І шчыра, не хачу пытаць.
Гэта добрыя людзі (суседзі, супрацоўнікі) і я, на жаль, пакуль не пэўная, што калі раптам высветліцца, што яны галасуюць неяк не так, як мне падабаецца, то ў мяне не засадзе ўнутры чарвяк. А я не хачу чарвяка.

Igra

БЫТИЕ
k_ja_ra, праўда не разумееш, ці абы апошняе слова за табой засталося?

katia-ka, мне тоже не совсем ясно. Особенно про *годнасць*:когда ненавидишь люто агрессора, плачешь об аннексированном Крыме и тут же за дешевыми телевизорами и шмотками к агрессору-это просто нормально, если идешь на выборы и заходишь там в буфет-это ниже человеческого достоинства. Как так?

k_ja_ra, праўда не разумееш, ці абы апошняе слова за табой засталося?

katia-ka, мне тоже не совсем ясно. Особенно про *годнасць*:когда ненавидишь люто агрессора, плачешь об аннексированном Крыме и тут же за дешевыми телевизорами и шмотками к агрессору-это просто нормально, если идешь на выборы и заходишь там в буфет-это ниже человеческого достоинства. Как так?

k_ja_ra

Well-known member
Как я понимаю, буфет на выборах это традиция, идиотская, но традиция, приблизительно как оливье на новый год.
По-моему, тоже что-то типа того.
Дык у нас увогуле жрачка - нашае ўсё. ))) І ў сэнсе застолляў і ў сэнсе вегетарыянства.) Усе думкі пра ежу.)))) А, не, не ўсе.) Яшчэ частка пра зніжкі. :))))))

katia-ka

Kitoks Pasaulis
праўда не разумею.
Добра.
А пра апошняе слова - па сабе мяркуеш?
Не. Мне цяжка зразумець, як можна не бачыць розьніцу паміж выбарчым участкам і барам ў сэнсе ўжываньня алкаголя.

Дык і пра матывы тых, хто на выбарчы ўчастак ідзе, можа, таксама?
Я на выбары не хадзіла.

Што тычыцца культуры ўжываньня алкаголю.
Сьвята горада ў Мінску і ў Вільні. У нас выстаўлены пластыкавыя сталы і пад шашлычок ідзе піва і гарэлачка. Побач ходзяць людзі. У Вільні людзі сядзяць на летніх тэрасах рэстарацыі. П'юць тое ж самае+іншыя алкагольныя напоі. Я бачу не проста розьніцу, я бачу прорву.
Бізнэс-клас у самалёце і віленскі цягнік. У першым выпадку сьцюардэсы разносяць абед і алкагольныя напоі. У другім - некаторыя пасажыры акрываюць куплены ў дзьюці каньяк і ўжываюць тут жа. Ізноў жа я бачу розьніцу.
Бар і буфет на выбарчым участку для мяне тое ж самае. Быццам бы карцінка аднолькавая, але кантэкст розны. І падача.

Лапа

Well-known member
Не бачу тут трагедыі. Яны бачаць, што гэта ёсць у жыцці. Проста зусім нямнога. І гэта нармальна.
не трагедия, но распитие спиртных напитков в общественных местах, и тем более учреждениях образования запрещено. Но иногда разрешено:)

k_ja_ra

Well-known member
и тем более учреждениях образования запрещено
У дзень выбараў - гэта не ўстанова адукацыі, гэта выбарчы участак. А дакладней, буфет на выбарчым участку. Адпаведна, ніякіх парушэнняў.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Я не разумею, пані, як вы чытаеце. Я нідзе не пісала, што зайсьці ў буфет пасьля выбараў - гэта некомільфо. Калі праўда цікава, перачытайце, я сваю думку на гэты конт ужо пісала тут.
І пра годнасьць у мяне было ў іншым сэнсе. Для мяне магчымасьць сэканоміць і магчымасьць наліць 5 літраў халаяўнай колы - гэта розныя рэчы. І словы пра годнасьць ужываліся мной ў гэтым кантэксьце.
Што да таго, хто куды ездзіць за шмоткамі і тэлевізарамі - гэта асабістая справа кожнага. Мне абсалютна аднолькава вшістко едно, дзе купляе тэлевізары Кацярына, і дзе купляеце іх, напрыклад, вы. І якімі прынцыпы вы і Кацярына пры гэтым карыстаецеся.

k_ja_ra

Well-known member
Што тычыцца культуры ўжываньня алкаголю.
Сьвята горада ў Мінску і ў Вільні. У нас выстаўлены пластыкавыя сталы і пад шашлычок ідзе піва і гарэлачка. Побач ходзяць людзі. У Вільні людзі сядзяць на летніх тэрасах рэстарацыі. П'юць тое ж самае+іншыя алкагольныя напоі. Я бачу не проста розьніцу, я бачу прорву.
Бізнэс-клас у самалёце і віленскі цягнік. У першым выпадку сьцюардэсы разносяць абед і алкагольныя напоі. У другім - некаторыя пасажыры акрываюць куплены ў дзьюці каньяк і ўжываюць тут жа. Ізноў жа я бачу розьніцу.
Бар і буфет на выбарчым участку для мяне тое ж самае. Быццам бы карцінка аднолькавая, але кантэкст розны. І падача.
Гэта ўсё выдатна. Я толькі не разумею, з чаго культура піцця мела б з'явіцца роўна падчас выбараў?)
І так, мой муж і муж сястры дарогай у Вільню глушылі каньячок з флягі.) Тэарэтычна я б мела іх забіць нафіг.) Але цярплю вось.))))

Я нідзе не пісала, што зайсьці ў буфет пасьля выбараў - гэта некомільфо.
Вось і выдатна.) А тут пра іншае і не пішуць.
І на маё пытанне пра колькасць п'яных так ніхто і не адказаў.)
Што і лагічна.) Ніхто ж не хадзіў на ўчасткі.) Але асуджае. :))))))

Тасана

New member
финский сервелат, что бы пришли, картинка для телика, что бы все видели этот дебилизм - выборы, когда всего 1 (ОДИН!!!!) кандидат.
Ну вы можете стопицоот раз тут говорит умные слова, но... ну все не так несколько было. Какой финский сервелат в 1950- 1960-е годы? Ничего такого не было, и на выборы нужно было идти довольно далеко, и люди шли как на праздник. Почему? Фиг знает почему? Может потому, что для этих людей это была реально иллюзия выбора, поскольку это были люди, которые помнила, что еще десят лет назад они этим правом не обладали. И они реально верили, что их голос важен. И ни по какому телевизору их не показывали, поскольку довольно далеко это всё было от городов и телевизоров...

Еще подумала - может традиция устраивать буфет пошла из-за того, что люди на избирательный участок издалека шли?

Igra

БЫТИЕ
Што да таго, хто куды ездзіць за шмоткамі і тэлевізарамі - гэта асабістая справа кожнага. Мне абсалютна аднолькава вшістко едно, дзе купляе тэлевізары Кацярына, і дзе купляеце іх, напрыклад, вы. І якімі прынцыпы вы і Кацярына пры гэтым карыстаецеся.
Ок, отлично, но почему вам и остальное не вшистко едно? И в какой момент личное дело каждого становится уже и вашим тоже? Если кола халявная официально и ее никто не крадет, то не личное ли это дело того, кто решил, что ему надо 5 литров?
Меня интересует грань, когда личные границы для вас перестают быть значимыми.
Ізноў жа я бачу розьніцу.
Какую разницу? В материальном положении пассажиров? Или в бизнес-классе от алкоголя не пьянеют? Или опьянение от алкоголя, принятого из рук стюардессы, более приличное?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Какую разницу? В материальном положении пассажиров? Или в бизнес-классе от алкоголя не пьянеют? Или опьянение от алкоголя, принятого из рук стюардессы, более приличное?

Igra, вось шчыра, калі вы не бачыце, то я не змагу растлумачыць.

но почему вам и остальное не вшистко едно?
што?

И в какой момент личное дело каждого становится уже и вашим тоже?
я б не блытала паняцьці "я маю меркаваньне наконт гэтага" і "гэта тычыцца і мяне таксама".

Тасана

New member
І на маё пытанне пра колькасць п'яных так ніхто і не адказаў.)
Што і лагічна.) Ніхто з не хадзіў на ўчасткі.)
Почему? Я ж написала - я ходила и голосовала, и даже в буфет заходила, хотела булочек купит, но там была очередь, мы вышли и купили яблок и картошки. Ну раз привезли почти прямо к дому, то почему не купить? Пьяных не видела (но мы ходили в районе 12.00, народу было ооочень много, я прям удивилась. Причем много везде - и у столов, и к кабинкам, ну и в буфете. К яблокам с картошкой как-то очередь не наблюдалась.

Тасана

New member
Разница между театром и выборами в том, что в театральном буфете все дороже, с наценкой, а на выборах дешевле!
Предлагаю в театрах сделать как на выборах :).

Солнцева,а что когда-то прекращали?

Женщина дождя

Well-known member
дзе купляе тэлевізары Кацярына, і дзе купляеце іх, напрыклад, вы.
Ага - сейчас тебе быстро укажут - что ты ПОМНИШЬ - что Катерина ездила в Смоленск за ТЕЛЕВИЗОРОМ :)

Кидай ты это дело -все равно ты всё неправильно понимаешь, неправильно трактуешь и почему-то видишь разницу в алкоголе в ресторане и на выборах.. :)

Тасана

New member
Хочешь водочку, хочеш курвуазье, хочеш Вдову Клико. В основном пьют шампанское и некий квинт, но некоторые берут и водочку. Некоторые спектакли-концерты только так и досмотреть можно.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху