Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Mahima

переименовалась:)
праязны на месяц на метро, прыкладам, і нейкую колькасць разавых паездак. Цяпер ён за метро заплаціць даражэй, вось і ўся розніца.
я не покупаю проездной на метро и еще 60 поездок. Я покупаю ПРОСТО 60 поездок.

Как валидаторы отличат просто поездку от поездки на определенный вид транспорта?
ну он же поясняет - надо будет прикинуть, сколько мне нужно метро, а сколько остального транспорта. И записать как бы два проездных. Тупизм номер раз.
И второе - что делать с уже проданными проездными на количество поездок. Как по мне - выездить только.

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
читай внимательно: «Пассажиру нужно будет определиться, сколько поездок он хочет зачислить на БСК на наземный транспорт, а сколько — на метро», —
Трэба вызначыцца, так.
Я, прыкладам, плюс да наземных паездак закіну паездак 5 на метро.
Хтосьці напалову: палова такіх, палова такіх. Не бачу цяжкасцяў.
Пры гэтым думаць, колькі і на чым ты праехала, па-ранейшаму не трэба. Астатак паездак заўжды можна паглядзець і ў метро і на зямлі.

Как валидаторы после подорожания отличат просто поездку от поездки на определенный вид транспорта?
Я тут не моцная. Але валідатары ў метро і ў наземным транспарце і сёння крыху розныя. І працуюць/паказваюць па-рознаму. Значыць, нюансы ёсць, якія якраз і дазволяць не блытаць паездкі наземныя і падземныя.

я не покупаю проездной на метро и еще 60 поездок. Я покупаю ПРОСТО 60 поездок.
А я пра цябе і не гаварыла. Хтосьці купляе. Хтосьці запісвае розныя праязныя. Гэты прынцып -рознасці - працуе ўжо сёння. Так што нічога прынцыпова новага не адбываецца.
І так, атрымліваецца, валідатары і сёння цалкам сабе здольныя спісваць паездкі на трамвай з праязнога на трамвай, а на аўтобус - з разавых паездак, калі ў чалавека запісаныя на БСК менавіта такія варыянты.
Разумныя валідатары, аказваецца.:)

Mahima

Хтосьці напалову: палова такіх, палова такіх. Не бачу цяжкасцяў.
не удивлена.
А я вижу. Потому что не знаю даже примерно, нужно мне будет 5 поездок на метро, или весь месяц меня устроит троллейбус. Или мне их 10 понадобится.
Пры гэтым думаць, колькі і на чым ты праехала, па-ранейшаму не трэба. Астатак паездак заўжды можна паглядзець і ў метро і на зямлі.
ага. Только вот как-нибудь сядешь в троллейбус/автобус, а тебе валидатор скажет выходить, потому что ты совсем не считала поездки, и не знаешь, что они именно сегодня закончились. Плюс чтобы увидеть поездки, надо приложиться второй раз. Это не всегда удобно делать.

И да, я понимаю, что можно купить талон у водителя и все такое. Только в часы пик, да когда не на конечной садишься сильно не разбегаешься по салону. Да и сесть порой хочется больше, чем купить талон.

Это совершенно четкое неудобство - все эти прикидки сколько мне надо какого транспорта.

k_ja_ra

Well-known member
Это совершенно четкое неудобство - все эти прикидки сколько мне надо какого транспорта.
Можна па старынцы купляць талоны з жэтонамі ці праязныя на месяц.) І ніякіх нязручнасцяў.)

Только вот как-нибудь сядешь в троллейбус/автобус, а тебе валидатор скажет выходить, потому что ты совсем не считала поездки, и не знаешь, что они именно сегодня закончились.
Так можа адбыцца і цяпер.)
З талончыкамі зручней, так.) Яны ў кашальку заўжды навідавоку.) Вось толькі няясна, хто іх забараняе купляць і сёння.) Нашто ўвогуле гэтыя БСК? :)

Плюс чтобы увидеть поездки, надо приложиться второй раз. Это не всегда удобно делать.
О, тааааак.) Гэта проста надзвычайная нязручнасць. :)))

Мне падабаецца новая сістэма аплаты праезду. Яна на парадак лепшая за тое, што было раней. Плюс плануецца сістэма ўвядзення паездак на пэўную працягласць часу - 10 хвілін, паўгадзіны і г.д. Гэта дадатковыя варыянты выбару.
А "нязручнасці" кшталту "прыкласці другі раз карту да валідатара" асабіста я як-небудзь перажыву.)))))))) Асабліва, калі ўлічыць, што гэта не нязручнасць, а роўна наадварот - мажлівасць у любы момант глянуць, колькі ў цябе паездак засталося.)

Што да больш дарагога праезду ў метро, то лічу гэта лагічным і правільным.
За хуткасць, камфорт і іншыя плюсы ў параўнанні з наземным транспартам трэба плаціць. Хоць колькі-небудзь.

Lilac

and Lilium
Не такая уж и неудачная эта система оплаты проезда. Тут все заходят по одному в переднюю дверь и платят водителю, или показывают проездной.
Но, конечно, если бы в Минске пустили больше транспорта на линии, было бы гораздо удобнее.

Marisol

Active member
такие псих у контроллеров могла вызвать или зависть, или жажда власти и садизм.
Контролеры молодых теток не любят. Безыдейно.
А вот если б на месте той девицы был бомжара или булдос, они б даже не вякнули:))) прошли бы мимо, как зайчики:)))

Orion

Созвездие
Но я видела пару разборок - контролеры ведут себя часто весьма непрезентабельно.
во всех разборках что видела я непрезентабельно себя вели зайцы.. а пассажиры раз вышли, значит были полностью на стороне контролера.. не надо принижать "стадо".. когда "стадо" не согласно, то и милиция ни по чем, были же случаи..

типично для неудовлетворённых собой людей
спортивная девушка судя по всему собой полностью удовлетворена, раз пофиг на штрафы :)

juniko

self-made woman
спортивная девушка судя по всему собой полностью удовлетворена,
есть такое.
Не каждая сможет весело и неожиданно выйти из такой ситуации. И превратить все это в свой выигрыш и рекламу, спокойно дать интервью на всю РБ - единицам под силу.
Так что она точно -молодец, умеет из любого лимона добыть лимонада.

Zoryana

Well-known member
Возвращаясь к одному диалогу. У нас тут разговор был о граффити одном, вот этом:
d0488517ce5707ceeb79d6ea319aa2d0.jpg

Сегодня в самолете в журнале о нем прочитала - это по эскизу греческого художника Ино и называется картина "Человек без идентичности".
Хотя, может уже и писали об этом? :)

Mahima

Orion, пассажиры были согласны и добровольно вышли, рискуя опоздать на работу и желая заплатить за проезд еще раз?:)))) да, белорусы такие местами:)))

Lilac

and Lilium
А як звязана сістэма аплаты праезду з колькасцю транспарта на лініі?
Гэта хіба не розныя тэмы?
не толкаться возле валидатора и прикладывать было бы удобнее.
Я всегда волновалась, если заходила в транспорт вместе с контролёрами, они не всегда запоминают, кто с ними на остановке зашёл.

k_ja_ra

Well-known member
имя-как-имя, ну так. Вось тут, прыкладам, писалі: http://finance.tut.by/news473217.html

І раней, па-мойму, гэта агучвалася.
Іншая рэч, што не заўтра гэта, напэўна, увядуць. Але рана ці позна ўвядуць паездкі паводле часу, думаю.

не толкаться возле валидатора и прикладывать было бы удобнее.
Я ўжо баюся пісаць, але ну ні разу не сутыкалася з праблемай доступа да валідатара. Ці маршрутамі я блатнымі езджу,ці не ў той час... Па-мойму, хуткасць прыкладвання карткі цалкам сабе супадае з сярэдняй хуткасцю прасоўвання пасажыраў у салон. Ніякага натоўпу ці залішняй мітусні каля валідатараў не заўважала. Роўна як не раз трапляла на кантралёраў, але ні разу на іх прэтэнзіі да тых, хто толькі зайшоў. І сама пару разоў адначасова з імі заходзіла. Ніякіх праблем. Не ведаю, ці запамінаюць, ці вераць, ці людзей было не так многа. Але факт застаецца фактам.
У мяне проста нейкі кагнітыўны дысананс, калі я скаргі на тэму новай сістэмы аплаты праезду чытаю. Асабіста я толькі плюсы бачу. Рэальна зручна.

имя-как-имя

Well-known member
имя-как-имя, ну так. Вось тут, прыкладам, писалі: http://finance.tut.by/news473217.html

І раней, па-мойму, гэта агучвалася.
Іншая рэч, што не заўтра гэта, напэўна, увядуць. Але рана ці позна ўвядуць паездкі паводле часу, думаю.
А, ну ясно. Удобства новые неизвестно когда еще, а новый гемор прямо вот завтра :).

k_ja_ra

Well-known member
имя-как-имя, дык які гемарой, ну растлумач ты мне, небараку.
Частку паездак на метро пакласці?
А ты, калі праязны купляеш, не думаеш, на які від транспарту купіць? Гэта нейкая новая опцыя - думаць, чым ты звычайна ездзіш?
Шчыра, не разумею.

Гемарой у тым, што за метро давядзецца болей плаціць - так. Ёсць такога. Але паўтаруся, лічу гэта справядлівым.
Розніца паміж перамяшчэннем наземным транспартам і падземным проста касмічная, імхо. Якую 500 руб. (10% кошту) ні разу не пакрываюць.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху