Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Igra

БЫТИЕ
Nulka, я не говорю,что там есть:)Я спросила,как это называется,бо думала,что тарашкевица,а вы говорите уже 3 года,как нет:) Я не спорю,мне просто интересно,как то правописание,что сейчас там, называется?
Вось,прыкладам,з апошняга:
Мы плянуем акцыю перад Глобэн-арэнай у панядзелак зь бел-чырвона-белымі сьцягамі, каб выказаць салідарнасьць з заўзятарамі

Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=109218
Ці гэта з радыё свабода і таму яны так?

Nulka

Member
Igra,
пераставілі навіну з радыё свабода (якое-такі карыстаецца тарашкевіцай, вы маеце рацыю) і не паправілі -- рэдактар, відаць, на Вялікдзень загуляў :). Заўважце, што загаловак напісаны "агульнапрынятым" правапісам.

Сообщение от Ольга Карловна Посмотреть сообщение
Лечиться - только в госе!!!!
то касается зрения, то есть специализированные клиники с полным фаршем, с операционными и реально европейским уровнем обслуживания и консультациями (есть с чем сравнивать). Такое обслуживание, что мой муж-немец покойный отметил это
У меня в нашими медицинскими центрами жесткая ассоциация красивой картинки. Лечения ЭФФЕКТИВНОГО никто из моих знакомых не получал.
и как это согласуется? Ну, да ладно...не суть.
я получила консультацию и лечение оперативное в клинике "Новое зрение" после того, как в Германии на оба глаза поставили искусственные хрусталики и после этого возникло осложнение. Эта клиника специализируется только на зрении. Довольна до сих пор. Но это касается только офтальмологической клиники, где только глаза и ничего больше.

Про глазную-такая есть на базе поликлиники тракторного завода,говорят,очень неплохой уровень.
именно про эту я говорю.

при серьезном заболевании наши платные центры умоют руки.Только гос.медицина,хоть и вот такая стремная.
+100

зачапілася за ваш "наезд" на НН. А што канкрэтна вы называеце трасянкай вось у канкрэтна гэтым артыкуле? Ну бывае, яны памылку-другую зробяць (наколькі ведаю, у іх карэктара наняць бюджэт не дазваляе). Але ў прынцыпе мова ў іх някепская. А "тарашкевіцай" НН не выходзіць ужо гады тры як.

Nulka,например, это
рашэньне , сьцягі, зь беларускімі заўзятарамі, Швэдзкія (от этого слова я вообще ушла в астрал!) , пазьней, іх ня пусьцяць, разуменьня
Мы плянуем акцыю перад Глобэн-арэнай у панядзелак зь бел-чырвона-белымі сьцягамі, каб выказаць салідарнасьць з заўзятарамі і свой пратэст супраць рашэньня Міжнароднай хакейнай фэдэрацыі».
ёсьць, паўзьдзейнічаць на рашэньне».

пераставілі навіну з радыё свабода (якое-такі карыстаецца тарашкевіцай, вы маеце рацыю) і не паправілі -- рэдактар, відаць, на Вялікдзень загуляў . Заўважце, што загаловак напісаны "агульнапрынятым" правапісам.
наличие праздников не умаляет обычной работы и массу ошибок.

Ну бывае, яны памылку-другую зробяць (наколькі ведаю, у іх карэктара наняць бюджэт не дазваляе).
:rofl::rofl::rofl: Вот спасибки, повеселили!!!
Если постоянно читаешь:read: и пишешь (особенно это касается журналистики как профессии), то грамматически с ошибками писать не будешь. А если так пишешь - то какой из тебя тогда журналист. Высшее образование, блин....

на промежуточные приемы вы тоже вызываете врача на дом?
если плохо себя чувствую - да

А закрывать больничный
а что мешает практически здоровому человеку прийти в специально отведенное (например, в нашей польке с 11 до 12 в первую смену и с 17 до 18 во вторую) в поликлинике время "для больничных листков"? Не надо бросаться в крайности.

Последнее редактирование:

Nulka

Member
Ольга Карловна,
калі я казала пра памылку-другую, я мела на ўвазе не гэта, а няслушнае выкарыстанне слова/граматычнай формы (ну, напрыклад, "адносіны" замест "стаўлення"). Так, у іх гэта здараецца з-за адсутнасці карэктара. На жаль.
што да гэтага артыкула, перадранага са Свабоды. Усё зразумела, што трэба трымаць марку, вычытваць і г.д. Але ж я не ўласнік -- і не супрацоўнік газеты. У друкаванай версіі яны гэтага не дапускаюць. А электронная -- ну што ж, перадралі-паставілі. Можа, гэта полісі такая -- не выпраўляць чужыя артыкулы. Можа, недапрацоўка. Мне асабіста не перашкаджае. Бо як чалавек, што працуе з тэкстамі, я лёгка пераключаюся з аднаго варыянта на іншы. Умею размаўляць "выкшталцонай беларускай лацінкай" :)))(на ўсялякі выпадак -- гэта жарт, усведамляю, што на "лацінцы" размаўляць немагчыма. Але магу пераключацца на "філялёгію" і "валянтэры", пры патрэбе, і ў размове).
У любым выпадку, хацела проста адзначыць, што, памылка гэта ці свядомы крок, артыкул на тарашкевіцы ў НН -- выпадковасць, а не рэгулярная практыка.

k_ja_ra

Well-known member
Я принципиально не читаю на ТАКОМ языке, так как считаю его "трасянкай", и он режет мне слух и зрение.
Ну што тут сказаць. Калі праблема выключна ў ТАКОЙ мове, якая адрозніваецца збольшага ад ВАШАЙ парай мяккіх знакаў, якія толькі адлюстроўваюць тыя змякчэнні, якія мы і так і так робім падчас гаворкі, і мяккім "л", якое застаўшыся ў адных словах (лямпачка, прыкладам) дзіўным чынам знікла з іншых словаў (філалогіі, прыкладам); калі непісьменная руская мова значнай колькасці карыстальнікаў таго ж сямейства з вялікай колькасцю памылак, ой сорі, "абдруковак", не чапляе, а на НН амаль адзінкавыя выпадкі карыстання класічным правапісам, а не наркамаўкай глыбока закранаюць вашыя пачуцці, як чалавека з залатым медалём за школу, то магу толькі прапанаваць не чытаць артыкулаў, напісаных гэтым правапісам. :) А чытаць астатнія, напісаныя правапісам правільным.:)
Ад сябе абяцаю ці не даваць спасылак на такія артыкулы, ці даваць з абавязковай пазнакай "ОК чытаць не рэкамендуецца".

Нічога асабістага.)

п.с. а на ТУТ бае ніколькі памылак не заўважаеце?
А вось многія заўважаюць і нават на форуме пра гэта згадваюць. У тэме "Грамотность", калі не памыляюся.
Там настолькі прынцыпова для вас пытанне не стаіць? :)
считаю его "трасянкай"
Яшчэ хацела...А вы ведаеце, што такое "трасянка"? Ну , каб лічыць класічны беларускі правапіс за яе?

Вот что меня больше всего удивило,чем шведам-то бчб флаг на трибунах помешал и откуда у них эти установки
Дык не шведам замінаў, а Міжнароднай федэрацыі хакею, паводле распараджэння якой паліцыянтам і рэкамендавана было сцягі прыбраць. Але не атрымалася. Шведскія калегі-заўзятары беларусаў падтрымалі. І далей падтрымліваць плануюць.
А з чаго Міжнародная федэрацыя азадачылася, думаю, відавочна. :) Не заўважыць сцягоў нават па тэлеку было немагчыма. А хакей у нас - від спорту №1, як вядома. :)
Я ўчора толькі адзін позірк кінула і ўбачыла. ) Уласна кажучы, муж паклікаў паглядзець.)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
а что мешает практически здоровому человеку прийти в специально отведенное (например, в нашей польке с 11 до 12 в первую смену и с 17 до 18 во вторую) в поликлинике время "для больничных листков"? Не надо бросаться в крайности.
Я ня ведаю, можа ў вас паліклініка якая незвычайная, але я пару раз на бальнічных цягам апошніх гадоў была. Дык вось у гэтыя гадзіны для бальнічных:
1 - доктар не пасьпявае прыняць усіх тых, хто па талонах да гэтага часу і працягвае прымаць па талонах;
2- заўсёды знаходзяцца тыя, каму трэба прыйсьці менавіта зараз па жывой чарзе, бо талонаў не хапіла, а да доктара пазарэз трэба.
3- людзей, якім трэба закрыць бальнічны, звычайна значна больш, чым можа прыняць доктар за адведзеныя для гэтага гадзіны.
Дарэчы, я пішу на той самай тарашкевіцы, таму паспрабуйце не сыйсьці ў астрал.
P.S. Калі вы нечага не разумееце, не абавязкова адразу крычаць пра безграматнасьць. Бо з пункту гледжаньня тых, хто ў тэме, крышку безграматнай можаце выглядаць вы. Нічога асабістага.

Igra

БЫТИЕ
А з чаго Міжнародная федэрацыя азадачылася, думаю, відавочна.
Если честно,мне нет:) Она ж международная,неужели влияние одного любителя хоккея может быть таким мощным на международную организацию?

Женщина дождя

Well-known member
Представляете, сколько бабок было вбухано в Международную федерацию хоккея, чтобы она шла на поводу у, так скажем, любителей хоккея нашей страны :)

Igra, Невероятно - но это факт, к сожалению - иначе не объяснишь..
Нельзя, чтобы тысячи (і одін) любителей хоккея в нашей стране видели бел-чырвона-белые сьцягі

k_ja_ra

Well-known member
Igra, не, ну справядлівасці дзеля на афіцыйных сустрэчах за мяжой такі афіцыйны ж сцяг вывешваюць, так? Усе Лу баяцца?
Такім чынам прыбраць загадалі. Але ў адродненне ад нашых мянтоў шведскія гвалт і зброю ў дачыненні да мірных грамадзян не выкарыстоўваюць. ) Таму і настойваць на "зараз жа" не сталі. Але на будучыню папярэдзілі.
Збольшага мяне гэта не здзіўляе зусім.
Мяне прыемна здзіўляе шчырая падтрымка шведамі нашых заўзятараў.

Igra

БЫТИЕ
Кьяра, тогда что ты подразумевала под этим:
А з чаго Міжнародная федэрацыя азадачылася, думаю, відавочна. Не заўважыць сцягоў нават па тэлеку было немагчыма. А хакей у нас - від спорту №1, як вядома.

k_ja_ra

Well-known member
Igra, я да таго, што калі б "фе" ад аматара спорту №1 не было, думаю, нашыя б сцягі ніхто не кранаў. Іх жа не на адкрыцці афіцыйна побач з іншымі вывясілі, ці не на цэрамоніі ўзнагароджвання, праўда? ))) Чыста аматары прынеслі, а яны і сцягі з гербам каманды ці ўлюбёнай муз. групы прынесці маглі. Не?
Але калі скарга ад кіраўніцтва РБ здарылася, не рэагаваць яны на яе, як разумею, не могуць.
Хаця шведы спрабуюць адстаяць права беларусаў праносіць любую сімволіку, калі яна не абражае пачуцці прысутных.) А мяркуючы па тым, што беларусаў падтрымлівалі - не абражае.:)

Mahima

переименовалась:)
А пока это,как приятный бонус работнику от предприятия,то вряд ли что-то сдвинется.
так уже вопрос обсуждается о предоставлении платным центрам права давать больничные. За оплату визита, конечно.
Только гос.медицина,хоть и вот такая стремная.
поверь, все в той или иной степени умоют руки. Или будут раздувать щеки.
Проверки в частных центрах и рядом не стояли с проверками в государственных.
А почему? Проверялки так же замараны, как и проверяемые - в данной ситуации.
если плохо себя чувствую - да
ну...что я тут могу сказать...что не сильно одобряю это. Но это ваше право. Как и мое. Просто я его не использую, оказывается.
а что мешает практически здоровому человеку прийти в специально отведенное (например, в нашей польке с 11 до 12 в первую смену и с 17 до 18 во вторую) в поликлинике время "для больничных листков"?
в нашей поликлинике такого нет - общая очередь. К своему врачу во время его приема.

lada

Well-known member
Чыста аматары прынеслі, а яны і сцягі з гербам каманды ці ўлюбёнай муз. групы прынесці маглі. Не?

нет, ну вы же прекрасно понимаете, что это не просто любители принесли любительский флаг, и как по мне, так это даже не желание поддержать любимую команду,а вполне себе продуманная политическая акция и расчёт на прямой эфир:) типа нате вам, уж здесь-то ничего не сделаете:) не удивительно, что официальный минск постарался доказать обратное

кстати, а если бы кто-то развернул флаг советского союза и серп с молотом, а шведская полиция стала бы их сворачивать, это было бы хорошо или плохо:)?

Калі вы нечага не разумееце, не абавязкова адразу крычаць пра безграматнасьць. Бо з пункту гледжаньня тых, хто ў тэме, крышку безграматнай можаце выглядаць вы. Нічога асабістага.
а кто кричал? Или высказать своё личное мнение считается табу?

Дарэчы, я пішу на той самай тарашкевіцы, таму паспрабуйце не сыйсьці ў астрал.
стрымліваюся з апошніх сіл.... :)

k_ja_ra

Well-known member
ну вы же прекрасно понимаете, что это не просто любители принесли любительский флаг
Не. Шчыра. Не разумею. Асабіста я таксама, калі б і пайшла заўзяць, дык толькі так. А не - дык і не.
Вы на лыжных і біятлонных гонках сцягоў не бачылі? Невялікіх, у асобных людзей? Усе - БНФ-цы праклятыя?
Гэта ўлада робіць усё дзеля таго, каб і бчб сцяг і пагоня і бел. мова былі сімваламі пятай калоны. Дзіўна і шкада, што народ так на гэта вядзецца.

кстати, а если бы кто-то развернул флаг советского союза и серп с молотом, а шведская полиция стала бы их сворачивать, это было бы хорошо или плохо
Гэта было б так жа. Асабліва, калі б гэтыя сцягі падтрымалі шведы. ;) Што мне бачыцца проста неверагодным.
І асабіста ў мяне да шведскай паліцыі збольшага прэтэнзій няма. Ёсць павага да шэраговых шведаў.

Marisol

Active member
Понятия не имею, я далека от нюансов законодательства. Но частные центры до последних событий никто особо не трогал, даже те, которые стоило бы.
а вполне себе продуманная политическая акция и расчёт на прямой эфир
Чтоб тнп подавился пасхальной булкой?:)))
На самом деле, полно людей, которым просто нравится вариант с Погоней и тошнит от официального варианта (сочетание красного и зеленого - безвкусица). Безотносительно политики есть красивые флаги и некрасивые. Нынешний вариант белорусского, ИМХО, отвратителен. Бело-красно-белый был лучше.

k_ja_ra

Well-known member
п.с. уявіла сабе Лявона Вольскага з зялёным сцягам. :)))))))))))) Хоць на хакеі хоць на канцэрце. Чэл - не палітык ні разу, калі што.)

Нынешний вариант белорусского, ИМХО, отвратителен.
+1. Роўна, як герб. Які сімвалізуе незразумела што і незразумела каму.

lada

Well-known member
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху