Я принципиально не читаю на ТАКОМ языке, так как считаю его "трасянкай", и он режет мне слух и зрение.
Ну што тут сказаць. Калі праблема выключна ў ТАКОЙ мове, якая адрозніваецца збольшага ад ВАШАЙ парай мяккіх знакаў, якія толькі адлюстроўваюць тыя змякчэнні, якія мы і так і так робім падчас гаворкі, і мяккім "л", якое застаўшыся ў адных словах (лямпачка, прыкладам) дзіўным чынам знікла з іншых словаў (філалогіі, прыкладам); калі непісьменная руская мова значнай колькасці карыстальнікаў таго ж сямейства з вялікай колькасцю памылак, ой сорі, "абдруковак", не чапляе, а на НН амаль адзінкавыя выпадкі карыстання класічным правапісам, а не наркамаўкай глыбока закранаюць вашыя пачуцці, як чалавека з залатым медалём за школу, то магу толькі прапанаваць не чытаць артыкулаў, напісаных гэтым правапісам.

А чытаць астатнія, напісаныя правапісам правільным.

Ад сябе абяцаю ці не даваць спасылак на такія артыкулы, ці даваць з абавязковай пазнакай "ОК чытаць не рэкамендуецца".
Нічога асабістага.)
п.с. а на ТУТ бае ніколькі памылак не заўважаеце?
А вось многія заўважаюць і нават на форуме пра гэта згадваюць. У тэме "Грамотность", калі не памыляюся.
Там настолькі прынцыпова для вас пытанне не стаіць?
Яшчэ хацела...А вы ведаеце, што такое "трасянка"? Ну , каб лічыць класічны беларускі правапіс за яе?
Вот что меня больше всего удивило,чем шведам-то бчб флаг на трибунах помешал и откуда у них эти установки
Дык не шведам замінаў, а Міжнароднай федэрацыі хакею, паводле распараджэння якой паліцыянтам і рэкамендавана было сцягі прыбраць. Але не атрымалася. Шведскія калегі-заўзятары беларусаў падтрымалі. І далей падтрымліваць плануюць.
А з чаго Міжнародная федэрацыя азадачылася, думаю, відавочна.

Не заўважыць сцягоў нават па тэлеку было немагчыма. А хакей у нас - від спорту №1, як вядома.

Я ўчора толькі адзін позірк кінула і ўбачыла. ) Уласна кажучы, муж паклікаў паглядзець.)