Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
наткнулась на такое мнение
Так.) І я бачыла.) Дзякуй.)
Плюсуюся да меркавання.)
І ўвогуле сімпатызую гэтаму аўтару.) Хаця месцамі ён....ух як жжот.))))))

І замацоўваюся ва ўласным меркаванні - людзей вызначаюць абставіны і ўмовы.

=====

Солнцева, паглядзела відэа. Вельмі цікава, дзякуй.)
Ты такія рэчы падкідвай. Ці на форум ці ў прыват.
Люблю такое.)

Ооо, Х-фактор выложили! До побачення, друзi!
Ох, і троліш, Велька. ))))

katia-ka

Kitoks Pasaulis
У нас или какие-то полуподпольные группы
Чаму? У нас ёсьць прыстойныя маладыя беларускамоўныя выканаўцы. Ладзяцца беларускамоўныя канцэрты. Толькі народ, які гэтым не цікавіцца, пра гэта мала што ведае. Нажаль.

Толькі што на НН натрапіла на апытанку: А вы ганарыцеся тым, што вы беларус/беларуска?

А ў такой фармулёўцы як бы вы адказалі на пытанне?
я ганаруся.
я вось чамусьці задумалася : ганарыцца і любіць. Быццам бы немагчыма ганарыцца краінай без любові да яе. Але вось пакапаўшыся нешта не дае мне ў гэтым спакою.

Последнее редактирование:

Znaika

Active member
А ў такой фармулёўцы як бы вы адказалі на пытанне?

Задумалась. Пришла к выводу, что люблю, но не горжусь. Нет, потому что как можно гордиться тем, что тебе дано просто по факту рождения? Можно ли гордиться тем, что ты женщина/мужчина, молодой/старый, белый/негр/азиат, брюнет/шатен/блондин/рыжий? Каждый народ и народность имеет свои какие-то достижения, а если даже и не имеет - ну, значит у них в истории всё было так замечательно, что и развиваться не было необходимости )

Спросила мужа. Сказал, что нет, потому что вообще не признаёт национальности. Цитата: "КАК?! Как я могу гордиться своей национальностью, когда я даже не могу сказать, кто я!" Муж у меня смесь татарина, украинца, поляка и еврея, совершенно неславянской внешности )) Но в опросах указывает, что беларус.

k_ja_ra

Well-known member
не признаёт национальности
а пры чым тут нацыянальнасць?
У апытанцы штосьці пра нацыянальнасць было?

я даже не могу сказать, кто я!
Вось так. У тым і рэч. Беларусы самі не ведаюць, хто яны ёсць...у бальшыні сваёй.
Частка рускіх, бо "мы рускія", частка палякаў, бо з картай паляка...
Цікава, чаму так?
Можа таму, што і няма сёння ніякага чынніка, які вызначыў бы нас, як цэльную нацыю, і аб'яднаў?

Znaika

Active member
а пры чым тут нацыянальнасць?
У апытанцы штосьці пра нацыянальнасць было?

Поясню предысторию ) Мой муж искренне считает, что дробление человечества по этносам, национальностям и народностям есть зло. И что у действительно развитой цивилизации должен быть единый язык и единое государство в рамках, как минимум, одной планеты.
Ну, как в классической НФ, где более успешные в плане развития пришельцы, являются однородными, по сравнению с многонациональной Землёй, погрязшей в распрях.
Так что его ответ такой, потому что он искренне ратует за глобализацию и уничтожение всех границ на земле вообще ) Он, кстати, очень одобряет приезд к нам китайцев, как оздоровление пьющей деревни.

k_ja_ra

Well-known member
в разделе "политика", как ты думаешь, что пишется?
Проста стыль артыкула - вельмі хар-ны для сайтаў..м-м-м, мякка кажучы, малаўцямных.
А тут я нешта па вярхах прабеглася - як быццам больш-менш нармальны сайт.
Прынамсі іншыя артыкулы - як артыкулы. Без адчування, што вар'яты пісалі.
Для Беларусі зрабілі выключэнне? :))) І аўтар - хворы на галаву шавініст?

кто-нибдь знает, что сейчас происходит серьезный конфликт на межнациональной почве в Барановичах?
Не-а.
А што там?

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Чаму? У нас ёсьць прыстойныя маладыя беларускамоўныя выканаўцы. Ладзяцца беларускамоўныя канцэрты. Толькі народ, які гэтым не цікавіцца, пра гэта мала што ведае. Нажаль.
Я бы сходила.

marinettu

Well-known member
А што Вы адчувалi калi яшчэ жылi тут, да эмiграцыi?
Тое ж самае?
да, то же самое. но я думаю, сильное влияние оказал на мое отношение к родине тот факт, что я с 10ти лет ездила в заграницы. иногда на меня накатывает обида - что я не могу жить и работать так, как хочу там, где родилась - и ребенка не могу растить так, как хочу там, + для моих близких это был большой шок, что я взяла и укатила в дальние страны. почитаю новости в родных пенатах - обиды уходят.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.

k_ja_ra

Well-known member
Лукашенко предложил создать в Беларуси своеобразный молодежный «туркменский островок, где были бы, например, общежития или гостиницы для этих ребят».
О-так....Удачы. Куток і згуртаванні прадстаўнікоў іншай культуры, каб не сказаць цывілізацыі, у адным месцы - гэта проста мегарашэнне. Францыя, гляджу, нічому не вучыць.
Дыягназ - ён дыягназ і ёсць.(((

Цi вызначэнне крывое
Вызначэнне, па мне, крывое, так.
Хаця як па мне, за тэрміналогію, як такую, увогуле не варта цапляцца.
Любая тэрміналогія не дакладная і толькі збольшага акрэслівае тое, што кожны для сябе разумее па-рознаму.

Якія? Пра адзіную нацыю на Зямлі? :)

Ведаеш, з чым бы я дакладна не спяшалася, дык з запісам беларусаў у ксенафобы.
Гістарычна гэта было нам неўласціва.
Дый сёння збольшага нікому ні да кога ніякай справы няма.
А каментары ў нэце - я цябе ўмаляю. На тое яны і каменты ў нэце. Там усё гіпербалізавана, калі можна так сказаць.
Калі рабіць высновы па каментах, дык ужо і свет бы даўно абрушыўся.

Калi супрацьпаставiць уладу i народ дык i сучасны народ павагi i гонару нажаль не выклiкае
Ведаеце, я хоць і не прыхільніца прыёмаў кшталту: "а вось там яшчэ горш, так што ў нас і нішто сабе", але тут прапаную вам наступнае. А чым наш народ прынцыпова...не ходзячы далёка... ад суседніх адрозніваецца?
Можна не ад суседніх.
Чым амерыканцы, прыкладам, лепшыя за нас, як народ? Эканоміку не разглядаем.

Lilac

and Lilium
Кьяра, про ксенофобию не согласна с тобой. Просто здесь этот процесс какой-то латентный, не афишируемый. Это я тебе как носитель неславянской фамилии говорю.

k_ja_ra

Well-known member
Читая наш форум, этого не скажешь.
:) А ты якія яшчэ форумы чытаеш?

Белорусы ксенофобы, к сожалению.
Ксенафобы ў параўнанні з кім? )

Lilac, ну фіг ведае...можа яно і праўда, пакуль асабіста не сустракаешся, дык і не адчуваецца яно.

Coraline

Jones
Кьяра, А нужно именно в сравнении? :) Это "самоценная" :))) вещь.

Ксенофо́бия (от греч. ξένος — чужой + φόβος — страх) — страх или ненависть к кому-либо или чему-либо чужому, незнакомому, непривычному; восприятие чужого как непонятного, непостижимого, и поэтому опасного и враждебного.

По-моему, даже ситуация с непринятием белорусами людей, говорящих по-белорусски - это яркий пример ксенофобии. От чужого, непонятного английского языка, как было видно по статьям, они вообще в подсобках прячутся и отказываются подходить обслуживать :)

k_ja_ra

Well-known member
А нужно именно в сравнении?
Напэўна, не. Але я да таго, што страх перад іншым, невядомым, несваім уласцівы кожнай жывой істоце. Гэта нармальна і натуральна.
Узровень непрымання іншага ў грамадстве залежыць ад палітыкі, законаў і г.д.
І ад таго таксама, наколькі гэта нівялюецца, ці наадварот нагнетаецца. Пакуль у нас я бачу 2-і варыянт. Толькі шэраговыя людзі тут, імхо, мала пры чым.

Дарэчы, узгадала. Калі былі ў Кіеве, бачыла на слупах , у метро і іншых месцах налепкі ...як бы сказаць...па настрою антымандан, скажам так. :) партыя рэгіёнаў, ці каго там, я не моцная тут...
Дык вось налепкі з наступным тэкстам/зместам: еўразвяз - гэта аднаполыя шлюбы.) Вось так. :)
І толькі так. Гетэрасексуальныя шлюбы, відаць, ужо там забароненыя.))) Звярнула ўвагу мужа на гэтыя налепкі. І кажу: як думаеш, гэта нармальны ход людзей, якія прэтэндуюць на званне палітыкаў?

Калі палітыкі распаляюць ксенафобскія настроі ці калі наадварот спыняюць іх - гэта пра што сведчыць? Пра ўзровень ксенафобіі народа, ці пра палітыку дзяржавы?

Это я тебе как носитель неславянской фамилии говорю.
Дарэчы ўзгадала. У мяне ў групе была дзяўчына не толькі не славянскім прозвішчам, але і імем і імем па бацьку і знешнасцю. Не назіралася ксенафобіі.)

Але я вось па сабе скажу. Калі побач са мной жыве сям'я неславянскага выгляду (яна і жыве, уласна кажучы), гаворыць адной са мной мовай, прымае маю культуру, я ёй толькі радая.) Хай генафонд беларусаў паляпшае.
А калі я бачу прытон, куток, іначай кажучы, дзе гуртуюцца купкамі людзі сумнеўных паводзінаў, якія не разумеюць мяне і я не разумею іх, мне гэта спадабаецца менш. Я ксенафобка? Ці проста адэкватны чалавек?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху