Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

juniko

self-made woman
А чым скончылася?
Оскорбительное для белорусов название убрали, на момент нашего последнего приезда, ресторан так и не открыли, стоял пустой и заброшенный.
Про нынешнее положение дел - не в курсе.

имя-как-имя

Well-known member
Мiж тым за петыцыю ужо 53 тыс.)

0.5% населения. Статистическая погрешность.
Если приспичит, Белая Русь больше наберет "за", потому что "мы же все понимаем".

Оскорбительное для белорусов название убрали, на момент нашего последнего приезда, ресторан так и не открыли, стоял пустой и заброшенный.
Про нынешнее положение дел - не в курсе.
Минкульт узаконил "Бульбаш-холл" 27 ноября. Решение об уменьшении охранной зоны в два раза принято в Минске научно-методическим советом Министерства культуры.
Научно-методический совет вдвое уменьшил охранную зону Куропат.
Вдвое — это значит со 100 метров до 50, ровно до ограждения развлекательного комплекса (так называемого "Бульбаш-холла").

Так что

Плевать им на нас. А на петиции тем более.

juniko

self-made woman
Научно-методический совет вдвое уменьшил охранную зону Куропат.
Вдвое — это значит со 100 метров до 50, ровно до ограждения развлекательного комплекса (так называемого "Бульбаш-холла").
То есть не комплекс снесли, а закон по-быстрому переписали? В общем весь этот "культурный" совет купили за 5 копеек.
Неудивительно, что такое отношение к языку у простых киоскёрш, если даже "культурный" совет позволяет пляски на костях.

k_ja_ra

Well-known member
juniko, пра Бульбаш-хол ужо адказалі.

Дык петыцыі ладна. Я па шчырасці афігела, калі падчас Майдану Януковіч паехаў у Расію калі не падпісваць пагадненне аб уступленні ў Мытны звяз, то шчыльна абмяркоўваць падрабязнасці гэтага.
Я не ведаю, чым скончыцца майдан і цалкам дапускаю што ім жа, мытным звязам. Але хаця б падчас масавых пратэстаў грамадзян можна было гэтага не рабіць? Вытрымаць паўзу, пакуль пратэсты ўлягуцца? І потым ужо гэтую бадзягу распачынаць?

А то гэта выглядае недзе так: вы хоць задушыцеся, а мы, Цар і Гасудар усея Украіны што хочам, то і будзем рабіць. А тое, што на вашыя падаткі, дык халопаў не пытаюць.

У нас, адпаведна, тое ж.

имя-как-имя

Well-known member
. Я па шчырасці афігела, калі падчас Майдану Януковіч паехаў у Расію калі не падпісваць пагадненне аб уступленні ў Мытны звяз, то шчыльна абмяркоўваць падрабязнасці гэтага.
А я очень хочу надеяться, что поехал он туда от страха, чтоб помогли узбагоицца и нагарантировали хоть чего-то в случае чего:).
А Майдану-то между тем на этой неделе будет месяц. Продолжаю верить.

k_ja_ra

Well-known member
Солнцева, ты вышэй спасылку на вынікі апытанкі пра бел.мову давала. Я там прайшлася крыху, натрапіла на падняцце традыцыйнай ўжо тэмы: Беларусь vs Белоруссия. з прапановай патурбаваць крыху расійскія сайты на тэму: "а ці не вывучыць вам назву краіны-суседкі?".
І тут сёння залажу ў наладкі тут байеўскай пошты, і вось што бачу:

І энны раз так і хочацца сказаць: пачні з сябе.(((((
Я ўжо не кажу пра тое, што распінацца пра нац. свядомасць усе майстры, і тут бай у тым ліку. А хаця б для пачатку паставіць беларускую мову па змоўчанні як асноўную на сайце - слабо. (інтэрфейса пошты па-беларуску няма ўвогуле, калі што) Каб потым тым, каму руская патрэбная, паламалі галаву і пашукалі, дзе яна нафіг пераключаецца.

Дарэчы, а хочаце тэсцік?
Хто з прысутных і за які час знойдзе, дзе мова на тут.бае пераключаецца?

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Я не ведаю, чым скончыцца майдан і цалкам дапускаю што ім жа, мытным звязам. Але хаця б падчас масавых пратэстаў грамадзян можна было гэтага не рабіць? Вытрымаць паўзу, пакуль пратэсты ўлягуцца? І потым ужо гэтую бадзягу распачынаць?
Значит, он дядю Вову боится больше, чем соотечественников. И я его где-то понимаю:)

k_ja_ra

Well-known member
Igra, угу.
А пераключэнне мовы, калі што, павінна на самым бачным месцы быць.
І, уласна, на перадапошняй версіі сайта значык пераключэння там і быў.
Мяркуючы па ўсім, тут бай зрабіў крок "насустрач" тым, каму беларуская патрэбная, абнавіўшы версію. Схаваў пераключэнне так, што я асабіста шукала хвілін 15. Робячы некалькі заходаў.
Мне нават у галаву не магло прыйсці, ДЗЕ яно можа знаходзіцца.

Я дарэчы пісала на сайт пра гэта. Адказу, як разумееце - нуль. (

п.с. ну і як разумееце, аўтаматычна пры з'яўленні новай версіі мяне на белмоўны варыянт ніхто не "перанёс".
То бок нават пры тым. што ў мяне стаяла бел. мова, пасля з'яўлення новай версіі, мне была зноў навязаная мова руская. Дый яшчэ са знікненнем значыка пераключэнне з бачнага і вядомага раней месца ў якасці бонуса.
:girl_werewolf:

Mahima

переименовалась:)
Янукович не дядю Вову боится, а своих же и потери влияния. Потому что по старой традиции падшего вожака замордуют с большой вероятностью новые элиты.

k_ja_ra

Well-known member
katia-ka, табе прыз.)))
Адкуль такая абазнанасць?

мне адной падаецца, што гэта павінна быць у самым версе? І нармальным бачным значыкам, каб чалавек адразу бачыў: выбар ёсць! , а не шэрымі літарамі недзе глыбока ўнізе, у шэрагу безлічы рознага іншага тэксту?

Ці гэта я чапляюся?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Адкуль такая абазнанасць?
ну... калі гэтага няма недзе ўверсе ці зправа, то больш няма дзе - толькі унізе.

ха... я паспрабавала знайсьці, дзе пераключаецца мова на Яндэксе. Ён у мяне па-беларуску, і памятаю, што знайшла гэтую опцыю адразу. А вось зараз словаў "па-руску" не бачу :)

Igra

БЫТИЕ
ну... калі гэтага няма недзе уверсе уі зправа, то больш няма дзе - толькі унізе.
Я пошла более сложным путём)))Сначала переискала всё вверху,открывала даже самые неожиданные места)))Кьяра заинтриговала,я подумала,что всё еще сложнее,чем просто верх/низ) В общем-то значок действительно должен быть на видном месте вверху,я так думаю)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху