Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
И майдановцы и пророссийские ополченцы-всё это украинцы
Думаю, дакладней будзе сказаць, што другія - гэта насельніцтва ўкраінскіх тэрыторый. Пакуль украінскіх. Якое пазыцыянуе сябе, як рускіх. У сэнсе перакананняў, імкненняў і поглядаў.
Склад крыві не разглядаем.
У 21ст. прыналежнасць да нацыі ёй не вызначаецца.

Ypsilon

In velo veritas
ЧТо национальность тождественно совпадает с гражданством, или по крайней мере, следует из него.
вообще в Европе так и есть... в строке nationality как раз надо писать свое гражданство, а не национальность, указанную в свидетельстве о рождении.
Так что, не каждый еврей имеет израильское гражданство, но и не каждый гражданин Израиля - еврей.

k_ja_ra

Well-known member
вообще в Европе так и есть...
па-мойму, так не толькі ў Еўропе.
Графы нацыянальнасць, як такой, ужо амаль нідзе няма.

а не национальность, указанную в свидетельстве о рождении.
У пасведчанні аб нараджэнні пішацца нацыянальнасць бацькоў. Я пра "ў нас".

Igra

БЫТИЕ
Вот прямо все ополченцы украинцы????
Вот прямо все майдановцы украинцы?????
они НЕ украинские, а именно проРОССИЙСКИЕ боевики.
пророссийский это относится к точке зрения,политической позиции и тд,но никак не указывает на национальность и гражданство.

Думаю, дакладней будзе сказаць, што другія - гэта насельніцтва ўкраінскіх тэрыторый. Пакуль украінскіх. Якое пазыцыянуе сябе, як рускіх.
Не только и не просто население,а граждане Украины.Они могут и позиционировать себя как русских. И как евреев,казахов,латышей и тд.Но оставаться гражданами Украины,то есть украинцами.

k_ja_ra

Well-known member
а граждане Украины
Так. Але ад апошняга яны адмаўляюцца ўласнымі рукамі. Такім чынам, адзінае, дзе яны хоць неяк перасякаюцца з Украінай і украінскім пакуль - гэта тэрыторыя. І якраз яе яны бачаць тэрыторыяй Расіі. І адкрыта гэта абвяшчаюць і прапаведуюць.

Калі штосьці выглядае, як котка, ходзіць як котка і мурчыць, як котка, то гэта котка і ёсць.

Они могут и позиционировать себя как русских. И как евреев,казахов,латышей и тд.Но оставаться гражданами Украины,то есть украинцами.
Могуць. Але пры гэтым не могуць абвяшчаць украінскую тэрыторыю тэрыторыяй расійскай, латышскай ці казахскай. Не могуць не паважаць яе мовы, культуры, традыцый, пагатоў не могуць адмаўляць нацыю, як такую. А так...хоць эльфамі хай пазіцыянуюцца.

Igra

БЫТИЕ
Але ад апошняга яны адмаўляюцца ўласнымі рукамі.
Каким образом?Тем,что выступают против нынешней украинской власти?Тогда и майдановцы отказывались.
Не могуць не паважаць яе мовы, культуры, традыцый, пагатоў не могуць адмаўляць нацыю, як такую.
Что значит "её"?Культура,язык и традиции складываются из культур,языков и традиций тех народностей,которые населяют эту землю,составляют гражданское население.Или ты за чистоту нации?)так бы сразу и сказала.

k_ja_ra

Well-known member
Тем,что выступают против нынешней украинской власти?
Яны адмаўляюцца ад украіны і ўсяго ўкраінскага і жадаюць стаць грамадзянамі іншай, суседняй дзяржавы. Паралеліць гэта з нейкага перапугу з майданам можа і зручна, але абсурдна.
І толькі ў каралестве крывых люстраў, на мой погляд, усё тое, што там адбываецца, можна назваць барацьбой за новае лепшае для краіны, грамадзянамі якой яны фармальна усё яшчэ з'яўляюцца. Як гэта прагучала вышэй.

Я разумею, паўтаруся, прыроду такога бачання, але шчыра здзіўляюся ў гэтым месцы здольнасцям і вынаходлівасці чалавечага розума ў жаданні атрымаць адпаведную сваім прыхільнасцям карцінку свету.

Что значит "её"?
То і значыць.
Украіна - гэта Украіна. А не філія Расіі ў лепшым выпадку, а то і частка яе ў горшым.

Чысціня нацыі - гэта да прыхільнікаў тэорыі чыстых арыйцаў. Гэта пра іншае зусім. Думаю, ты гэта разумееш і без мяне.

Igra

БЫТИЕ
Яны адмаўляюцца ад украіны і ўсяго ўкраінскага і жадаюць стаць грамадзянамі іншай, суседняй дзяржавы.
Как,я не понимаю и кто отказывается?Ты все время говоришь-они,они.Кто эти они?Где они сколько их?Где лично ты о них узнала и исходя из чего сделала эти выводы?
Паралеліць гэта з нейкага перапугу з майданам можа і зручна, але абсурдна.
Ну если ты чего-то не понимаешь или просто не принимаешь,не согласна,то это не означает абсурдности этого.
Украіна - гэта Украіна.
Что это означает?Украина для украинцев?

k_ja_ra

Well-known member
Как,я не понимаю и кто отказывается?Ты все время говоришь-они,они.Кто эти они?
Размахвацелі расійскіх сцягоў і тыя, хто іх падтрымлівае.

Где они сколько их?
У рэгіёнах, на тэрыторыях якіх абвешчаныя так званыя ДНРы.)
Мяркуючы па тым, што сцвярджаюць асобныя ўдзельнікі у гэтай тэме, іх бальшыня.)

Ну если ты чего-то не понимаешь
Калі людзі патрабуюць рускай мовы, называюць сябе рускімі, махаюць расійскімі сцягамі, абвяшчаюць тэрыторыю расійскай, крычаць дурнымі галасамі "Расія!", то я не магу разумець гэта як жаданне лепшага для Украіны, а людзей успрымаць украінцамі, якія чыста супраць улады выступаюць.)
Але калі хтосьці можа - то і на здароўе.)
Я там пра котку вышэй пісала, якраз яно, імхо.)

Украина для украинцев?
Так. Пад украінцамі разумеюцца жыхары/грамадзяне Украіны, якія і пачуваюцца яе жыхарамі/грамадзянамі і хочуць імі, жыхарамі/грамадзянамі быць.

Последнее редактирование:

Igra

БЫТИЕ
Так. Пад украінцамі разумеюцца жыхары/грамадзяне Украіны, якія і пачуваюцца яе жыхарамі/грамадзянамі і хочуць імі, жыхарамі/грамадзянамі быць.
А ты одинаково нетерпимо отнесешься к подобным желаниям присоединения жителей/граждан Беларуси в трех случаях?
1.жители Гродненской обл.хотят присединиться к Литве
2.жители Витебской обл. хотят присоединиться к России
3.жители Брестской обл.хотят присоединиться к Польше

k_ja_ra

Well-known member
Igra, Не задумваючыся нават, бо мая пазіцыя тут цалкам вызначаная - абсалютна аднолькава.)

Igra

БЫТИЕ
k_ja_ra, это здОрово)
Признаюсь,что почему-то я не верю)хотя и очень хочу верить)Да,и жаль,что не задумываясь)

Катерина, вас там не смыло?

juniko

self-made woman
k_ja_ra, вот умеешь ты объяснять так, что бы уже все-все поняли. Это наверное дар такой :) Или приходилось преподавательствовать :)

А вся ситуация мне напомнила одну известную сцену
посол:] Oh ja-ja, Kemska wolost, oh ja-ja.
— Да пусть забирают на здоровье, я-то думал, господи.
[Феофан:] Как же это так, кормилец.
— Царь знает что делает! Государство не обеднеет. Забирайте
Жорж Милославский:
- Не вели казнить, великий государь, вели слово молвить! [шепотом:] Да ты что, сукин сын, самозванец, казённые земли разбазариваешь?! Этак никаких волостей не напасёшься!

k_ja_ra

Well-known member
Или приходилось преподавательствовать
Даводзілася.) Але ў мяне дзеці растуць.) Во дзе ўсе свае здольнасці, яўныя ці ўяўныя, карыстаць даводзіцца.))))

При чем здесь это?Зря-не зря)поводы-неповоды)я же не нарочно-так уж выходит)
я ж цябе не вінавачу.) А пытаюся, што дало нагоду думаць так/не верыць?
Усё мае пад сабой грунт звычайна.)
Але не хочаш/не можаш сказаць - і ладна.
Хаця мне б цікава было.)

Babybee

New member
На мой взгляд довольно очевидно то, что человек, который столько времени общается на форуме на беларуском языке, не хотел бы, чтобы единая Беларусь распалась на части и присоединилась к другим государствам.

Igra

БЫТИЕ
Babybee, при чем здесь общение на белорусском языке?То есть вы,общаясь на русском,хотите,чтобы Беларусь была Россией.Парадоксальная логика как по мне.

Babybee

New member
.Парадоксальная логика как по мне.
почему парадоксальная. Мне абсолютно ясно, что человек, который в преимущественно русскоязычной Беларуси делает выбор говорить на беларуском языке, имеет особое отношение к беларуским традициям, беларуской культуре и истории. Соответственно этот человек с гораздо большей вероятностью будет за сохранение Беларуси как единого государства vs. распада на отдельные территории.

Ой, дзяўчаты, давайце, клск, не будзем у гэтую плынь, а? :)
хорошо:)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху