У сэнсе? Праграма па=беларуску, падручнікі па-беларуску, а выкладаюць па-руску? Ты сур'ёзна?Ну як няма - ёсць. Іншая справа, што не все імі карыстаюцца.
Ці ты пра наяўнасць кніг на беларускай мове ў прыродзе? Апошняга не адмаўляю, само сабой.
У сэнсе? Праграма па=беларуску, падручнікі па-беларуску, а выкладаюць па-руску? Ты сур'ёзна?Ну як няма - ёсць. Іншая справа, што не все імі карыстаюцца.
И я. Погуглила по слову "бранч", так и не поняла, в чем принципиальное отличие от других кафе/бистро/ресторанов.А я ўпершыню пра такое чую.)
Это шведский стол. Если судить по сериалу сплетница, бранч -это любимое развлечение жителей ист-енда (самый дорой район нью-йорка,) - самых богатых семей СШАя. Погуглила по слову "бранч", так и не поняла, в чем принципиальное отличие от других кафе/бистро/ресторанов.
Здорава.)почти.
Во всяком случае откровенное хамство уже отличаю.
Падручнікі ў прыродзе ёсць, само сабой. Бо а) гісторыя і выкладалася пэўны час па-беларуску, па-мойму і б) ёсць беларускамоўныя школы, так.Есть учебники, несомненно, т.к, существуют школы с обучением на белорусском языке. Основной вопрос, есть ли учителя.
ИМХО, ему бы просто не разрешили. Независимо от его желание. Я думаю, совершенно четко прописано, какие предметы на каком языке преподаются.То перашкаджае а) адсутнасць жадання
ясно, спс. А то мне нагуглилось только про временные рамки - т.е. слияние breakfast и lunch.Это шведский стол.
Я пра другое, пра тое, што ёсць месцы, дзе ўсё выкладаюць на беларускай мове. Такім чынам, падручнікі ёсць, але іх проста меншая колькасць, чым на рускай мове. Не трэба новыя распрацоўваць - проста трэба тыраж павялічыць і усё.У сэнсе? Праграма па=беларуску, падручнікі па-беларуску, а выкладаюць па-руску? Ты сур'ёзна?
Ці ты пра наяўнасць кніг на беларускай мове ў прыродзе? Апошняга не адмаўляю, само сабой.
вот так. Плата за вход.или просто платишь один раз и бирош любое кол-во еды?
ему бы просто не разрешили.
Я не гугуліла, але з кантэксту зразумела, што бранч - гэта не сінонім кавярні ці рэстарана, а хутчэй спосаб арганізацыі харчавання, і што да часу (не ўвечары, што для самае звыклае, а ўдзень) і што да фармата. (адзін раз заплаціў і еш, што хочаш і колькі хочаш)Погуглила по слову "бранч", так и не поняла, в чем принципиальное отличие от других кафе/бистро/ресторанов.
Я разумею. мы проста пра рознае.Такім чынам, падручнікі ёсць, але іх проста меншая колькасць, чым на рускай мове. Не трэба новыя распрацоўваць - проста трэба тыраж павялічыць і усё.
А, зразумела... Ну зараз ім (калі яны ведаюсь мову) нічога не будзе перашкаджаць.Вы пра гіпатэтычную пакуль мажлівасць перавесці выкладанне гісторыі на бел. мову, а я пра тое, тшо перашкаджае настаўнікам рабіць гэта ужо цяпер, паводле ўласнай ініцыятывы. Бо я менавіта так зразумела пост Ігры. Што нават пры валоданні беларускай мовай ад іх саміх мала што залежыць.
А, зразумела... Ну зараз ім (калі яны ведаюсь мову) нічога не будзе перашкаджаць.Вы пра гіпатэтычную пакуль мажлівасць перавесці выкладанне гісторыі на бел. мову, а я пра тое, тшо перашкаджае настаўнікам рабіць гэта ужо цяпер, паводле ўласнай ініцыятывы. Бо я менавіта так зразумела пост Ігры. Што нават пры валоданні беларускай мовай ад іх саміх мала што залежыць.
однозначно. И верхи, и низы вероятнее всего будут против, я думаю.Што нават пры валоданні беларускай мовай ад іх саміх мала што залежыць.
Калі зараз?Ну зараз ім (калі яны ведаюсь мову) нічога не будзе перашкаджаць.
У сэнсе калі прымуць. Я лічу гэта цалкам натуральным. Адразу і мова падцягнецца.Калі зараз?
Пакуль апроч слоў ніякіх дзеянняў у гэтым напрамку з боку мінадукацыі не было.
А дэкларацый у нас і на форуме поўна. ))
а мне видится, что и мову будут еще больше "добрым словом вспоминать" и историю знать не будут(Адразу і мова падцягнецца.
Можно подумать, что сейчас при преподавании на русском все ее знают прекрасно.а мне видится, что и мову будут еще больше "добрым словом вспоминать" и историю знать не будут(
Ну а чаму не? Калі самі тэсты ёсць па-беларуску і па-беларуску ж можна здаваць у асноўны дзень, то чаму нельга на рэпетыцыйным?ці будзе магчымасць на рэпетыцыйнам пісаць па-беларуску?