Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Igra

БЫТИЕ
Чаму? Што дакладна лухта?
Ой, ну вот всё это, что ты пишешь про аматарау расии, которые спят и видят заставить тебя пересматривать свою точку зрения, целовать руки и яднацца. И вот это вот тоже:Бо мяркуючы па тым, што даводзіцца чытаць вашага ў "беседке", Расія і ёсць.)))
Во-первых, вывод из написанного в беседке более, чем странный, ибо такого и написано не было и прочитано, мной например, не было. Во-вторых, пишут не тебе, пишут свое мнение мимо которого ты сама же пройти не можешь. Я по твоей терминологии точно отношусь к аматарам расии, что и когда конкретно я тебе навязала?
Я пра ўцямных аматараў.) Беларусаў да таго ж.)
Ну і ўцямныя аматары Расіі, беларусы да того ж(с) таксама маюць патрэбу, каб ты ім не навязвала свой погляд і не казала, як ім трэба адносіцца да Расіі і як трэба любіць сваю Беларусь і што лічыць добрым і правільным, а што не.

k_ja_ra

Well-known member
punto, думаю, вы выдаяце жаданае за дзейнае.
Тут:
ваша попытка самоопределиться в качестве трибуна белорусской культуры
тут:
попытка заклеймить "аматарау Расii" в качестве хтонической угрозы родной стране.
тут:
А вы обычно проявляете солидарность с ними.
тут:
это у русских:"белорус -- русский со знаком качества"(с), а для европейцев мы "недополяки".
1.Я даўно самавызначылася, як беларуска. Не болей за тое. Тут я камунікую на цікавыя і неабыякавыя мне тэмы ўсяго толькі. Не варта прыпісваць мне уласных матываў.)
2.Я ясна і канкрэтна напісала, у якіх выпадках аматары Расіі выклікаюць непрыманне. Зноў жа не варта мераць па сабе, для якога ярлыкі і абагульненні - нашае ўсё.)
3. Вы не знойдзеце ў мяне ніводнага кепскага абразлівага слова пра беларусаў. Так што салідарнасць мая з тымі ці іншымі ўдзельнікамі строга выбарчая па выбарчых жа пунктах. Ці вы зноў па сабе? ;)
4.Гэта не ў рускіх "беларусы - рускія са знакам якасці", а ў Лукашэнкі. Не варта блытаць усё ж. Ну і пра недапалякаў... гэта з тутэйшых размоў такія высновы?
Да таго ж не памятаю, каб я пісала штосьці пра Польшча-наша агульная радзіма, ці мы - жыхары Польшчы. Ці было? ) А вось "Расія - священная любімая наша держава, "мы-жыхары Расіі" і іншыя "лёсы нашай агульнай радзімы" - рэальныя выказванні нашага форума. Вы не згодны?

Але я разумею, дыскрыдытаваць апанента - гэта добры варыянт, калі хочацца самому на гэтым фоне пачувацца ўпэўненей.:)

На будучыню буду радая канструктыўнай размове па маіх словах і постах. Дзякуй. :)

Последнее редактирование:

Zoryana

Well-known member
А вось "Расія - священная любімая наша держава
Да, это я приводила цитату из гимна России 12 июня в День России. Ну и что? Какие у вас на этот счет возражения? Да, я люблю Россию - с ней связаны мое детство и юность, там живут мои родственники и друзья. И да, я люблю Беларусь, в которой живу уже почти четверть века, у меня и в Беларуси родственники и друзья. И да, я нахожу, что есть много общего у русских и белорусов, как есть и много отличий. И я нахожу это естественным и нормальным. Таким образом я - аматар России, что по умолчанию означает, что я не за Беларусь? То есть, чтобы быть настоящим белорусским патриотом нужно непременно ненавидеть/ругать Россию,так? :)))

k_ja_ra

Well-known member
всё это, что ты пишешь про аматарау расии, которые спят и видят заставить тебя пересматривать свою точку зрения, целовать руки и яднацца.
А я гэтага не пішу.) Гл. п.2 поста да Пунто.)

Во-первых, вывод из написанного в беседке более, чем странный, ибо такого и написано не было и прочитано, мной например, не было.
Ну мяркуючы па тым, як ты чытаеш маё, зусім не факт, што і ў іншых ты чытаеш тое, што пішуць, а не тое, што хочацца.)
Калі людзі не аддзяляюць сябе ад Расіі і жыхароў Расіі, то на мой погляд лагічна, што пытанне Беларусь-не Расія для іх не стаіць. Ці не? :) Калі не - то я вельмі радая.) Радая, што няправільна разумею такія посты. ) Добра б тады карыстальнікам неяк дакладней выказвацца. Але я не настойваю, само сабой.)

Во-вторых, пишут не тебе, пишут свое мнение мимо которого ты сама же пройти не можешь.
А я не гавару, што пішуць мне. Але я чытаю не толькі адрасаваныя мне посты, а тэмы цалкам. Няправільна раблю?
Я по твоей терминологии точно отношусь к аматарам расии, что и когда конкретно я тебе навязала?
Менавіта. Належыш. Хіба ў мяне ёсць да цябе пытанні?:) Няма. То з чаго ў цябе яны ёсць? :)

каб ты ім не навязвала свой погляд і не казала, як ім трэба адносіцца да Расіі і як трэба любіць сваю Беларусь і што лічыць добрым і правільным, а што не.
Я і не навязваю.) Я толькі кажу, што непрымальна мне.) Да таго ж адказваючы на заданае адным з карыстальнікаў пытанне. Але гэта чамусьці чапляе.) Чаму? )

Откуда ты знаешь?
Я так вижу(с) ))))

Zoryana

Well-known member
Калі людзі не аддзяляюць сябе ад Расіі і жыхароў Расіі, то на мой погляд лагічна, што пытанне Беларусь-не Расія для іх не стаіць. Ці не?
Не :) Ваш вопрос из разряда: "Ты кого любишь - маму или папу?", как по мне :)))

Добра б тады карыстальнікам неяк дакладней выказвацца.
А как нужно "высказаться", поздравляя аматарау России с праздником - Днем России, чтобы вы не обиделись, не подскажете? :)))

Magda

Well-known member
А я вот нигде не встречалась с мнением, что белорусы недополяки. А что нет такой национальности беларус от россиян часто.
И мне нравятся поляки и Польша. :))) И как они свою жизнь обустраивают, и домики свою, и участки и страну, и заповедники. Волшебная страна очень, цивилизованная.
В РФ приезжаешь, жуть жуткая.
В чем мы все похожи, так это в потреблении алкоголя. Пьем много все. :(

k_ja_ra

Well-known member
Таким образом я - аматар России, что по умолчанию означает, что я не за Беларусь? То есть, чтобы быть настоящим белорусским патриотом нужно непременно ненавидеть/ругать Россию,так?
Я ж ужо адказала на гэтае ці вельмі падобнае пытанне. Вы з якой мэтай яго зноў задаяце? Ці адказ незразумелы? Дык ужо і яго паясняла. ) У посце 1311.))))) Ці гэтага недастаткова і яшчэ паясніць?) Я магу, калі трэба.)

Zoryana

Well-known member
Ці гэтага недастаткова і яшчэ паясніць?) Я магу, калі трэба.)
Поясните еще раз, сделайте милость, так как вы по-прежнему приводите примеры, которые к вашим пояснениям не имеют дачiнення.

А что нет такой национальности беларус от россиян часто.
А я вот от россиян такого никогда не слышала, хотя бываю в России часто.

В РФ приезжаешь, жуть жуткая.
Жуть жуткая и в Польше есть, поверьте. Хотите вам несколько фоток с видом Кракова сейчас покажу? Я бы тоже не поверила, что это в цивилизованной Европе, если бы сама не видела. Вот только загружу сейчас.

Magda

Well-known member
Zoryana, вы даже можете не стараться. Я вам искренне верю. Жуть жуткую можно везде найти.
Но в РФ приходится не жуть жуткую искать.
Где мы были, туристические места в Польше вычищены, покрытие дорожно идеальное, домики все ухоженных красивые, палисадники личные покруче нашего ботсада будут. Просто сотни километров радуется глаз.
Может поляки и недобрые (это к курве пунтовской), но уж хозяйственные так по полной программе :))

k_ja_ra

Well-known member
Ваш вопрос из разряда: "Ты кого любишь - маму или папу?", как по мне
То бок адна сям'я, адна краіна? Ну. Дык дзе я няправільна чытаю? :)
Гэта і непрымальна. Але забараніць я не магу, само сабой.

А как нужно "высказаться", поздравляя аматарау России с праздником - Днем России, чтобы вы не обиделись, не подскажете?
опять 25. Ды выказвайцеся, як вам больш падабаецца. Паколькі ў парадах такі патрэбы няма, з чаго мне іх фармуляваць? :) І я не крыўджуся, мне проста нецікавыя такія віншаванні на беларускім форуме. МАю права? Ці не? Ці трэба далучацца да віншаванняў ;)
Да таго ж, як вы любіце гаварыць, не памятаю, каб тут віншавалі кагосьці з днём Польшчы, ці Літвы, ці Украіны.) А вось абурэнні пры ўзгадванні тых-сіх дат беларускай гісторыі памятаю. :) Дзіўна, не знаходзіце? :) Віншаванні са святамі суседняй краіны абурэнняў у прысутных не выклікаюць. А даты ўласнай гісторыі - выклікаюць. Пры гэтым тыя, хто не абураецца - злыдні, а тыя, хто абураецца - "защищают честь и достоинство своего народа". Парадокс. :)

Zoryana

Well-known member
Жуть жуткую можно везде найти.
Вот именно.

Но в РФ приходится не жуть жуткую искать.
Да я бы так не сказала. Аналогично и в Беларуси - вот только в эти выходные ездили на дачу в знакомым в Витебскую область, Чашникский район, деревеньку одну (название думаю вам ничего не скажет, но если интересно то могу указать). Такой жути жуткой я давненько не видала, если честно... и в России таксама.

То бок адна сям'я, адна краіна? Ну. Дык дзе я няправільна чытаю?
Нет, неправильно, вы читаете, как вам хочется это понимать. Читайте по-другому: семья в разводе, у ребенка "добрая" тетя из самых лучших побуждений пытает: "Ты кого больше любишь - маму или папу?" :))) Вот вы как та самая добрая тетя :)))

Magda

Well-known member
Да я бы так не сказала
Можно сколько угодно отрицать очевидное.
Но найти в РФ деревни, по ухоженности, похожие на польские затруднительно будет.

название думаю вам ничего не скажет, но если интересно то могу указать
Я и говорю - польские деревни производят неизгладимое впечатление на меня. В том числе и в сравнении с большинством белорусским. Жизнь кипит, фирмочки, магазинчики, ремонт машин, продажа машин, кафешечки, чистота, красота.
У нас что нельзя отнять, так это то, что все поля засеяны, ухожены и чистые от мусора. Очень украшают пейзаж. А когда рапс цветет, вообще не хуже цветущих лавандовых полей :)

BARABULKA

Active member
Вось цікава, што гэта? Хвалёная талерантнасць і боязь пакрыўдзіць госця замест таго, каб даходліва растлумачыць, што "здесь вам не тут"? Ці партызанка? Маўляў, угу-угу, салют яму, чым бы дзіця не цешылася... абы грошы да нас везла, а мы пра салют і іншую дурасць прамоўчым.)

Фиг его знает, может друзья в гости приехали и ругаться не хотелось, может боялись взрыва эмоций при детях.

А что нет такой национальности беларус от россиян часто.

а, что язык наш придуманный слыхали)?

И мне нравятся поляки и Польша. И как они свою жизнь обустраивают, и домики свою, и участки и страну, и заповедники. Волшебная страна очень, цивилизованная.

+1000

k_ja_ra

Well-known member
Поясните еще раз, сделайте милость
Клск, чарговы раз:
Я не супраць таго, што народ ставіцца да Расіі, як да стратэгічнага саюзніка і не чужой нам краіны, але да таго, што мы ў Расіі, я пакуль неяк не гатовая
Іншымі словамі, вам падабаецца Расія, Магде - Польшча. Гэта нармальна. Ненармальна, калі вы ці Магда Беларусь у склад суседніх краін пацягнеце, калі ІХ версію НАШАЙ гісторыі беларусам навязваць будзеце і нас з суседзямі адзінай краінай і адзіным народам лічыць/называць. Усё.
Апошняе - абсалютна непрымальнае для мяне. Але забараніць не магу, само сабой, энны раз паўтараю.

Zoryana

Well-known member
Но найти в РФ деревни, по ухоженности, похожие на польские затруднительно будет.
То есть ухоженность на польский манер - это эталон? Да, похожие на польские в РФ нету, но это не значит, что менее ухоженные. В Татарии деревни очень даже неплохие, но сосем другие, конечно. Там и климат другой, и традиции животноводства/земледельчества другие.

k_ja_ra

Well-known member
Читайте по-другому: семья в разводе, у ребенка "добрая" тетя из самых лучших побуждений пытает: "Ты кого больше любишь - маму или папу?"
Чівой -то ў разводзе? Розныя сем'і проста. Якія раней жылі ў камунальнай кватэры, а цяпер жывуць кожны ў сваёй.
А любіце абедзьве сям'і. Без праблем. Каго болей, я не пытаю.

punto

Active member
И мне нравятся поляки и Польша. И как они свою жизнь обустраивают, и домики свою, и участки и страну, и заповедники. Волшебная страна очень, цивилизованная.

А мне нравятся ангелы "Виктория сикрет"
Только это никак не меняет моего отношения к жене.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху