Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

имя-как-имя

Well-known member
Думаю, якраз у гэтым і рэч. Калі чалавек ведае, што праўда за ім, яго агалоска не пужае. Хутчэй наадварот. Тое, што супольнасць будзе ведаць аб гэтым - толькі плюс.
+ миллион.
А там напакостил - и в кусты.

k_ja_ra

Well-known member
Только не помню, чтобы скулили потом, что об их жалобе стало известно в интернетах.
ну дык і беларускай жа ў нас засілле вакол. Прам не прадыхнуць. І так і спакушаюцца на рэшткі рушчыны паўсюль у спрадвечна рускай краіне, рушчыны, якую і са свечкай не знайсці. Таму абсалютна ідэнтычныя сітуацыі, каб на іх была аднолькавая рэакцыя.

А там напакостил - и в кусты.
я ў БПС, прыкладам, пісала. Каб інтэрфейс беларускі ў інтэрнет-банкінгу зрабілі і памылку на банкаматах выправілі. Першае і па сёння робяць. Другое выправілі.
Мне не страшна і не сорамна пра гэта напісаць.
І я не лічу, што мой зварот аналагічны Чмыраву. Проста розныя планеты - гэтыя звароты.

Хаця жаданне назваць абое рабым і паставіць у адзін шэраг мне зразумела. Апошні аргумент.

Последнее редактирование:

Igra

БЫТИЕ
Можа, гэта Чмыр тады ЦЭХ зацкаваў, ці як?
Не, огласку этому придала именно Дорошкевич:)
А не придала бы, то и канула б в лету та запись в книге отзывов и никто бы о ней не узнал)
А, может, как раз для пиара и надо было ее в соцсетях разместить, а то кто там знал про тот ЦЭХ:)

а я сама размяціла. Тут.) І, калі памятаеш, гэта тут веееельмі доўга і эмацыйна абмяркоўвалася. Дый потым не раз мне ўзгадвалася.)
Помню, конечно, но все было более или менее культурно, без оскорблений, нет?)
И фамилию ты свою не выложила с фото:)
таму так і абурыўся і спужаўся агалоскі. Чаго баяцца, калі праўда за табой?
Откуда известно про его чувства и что это именно страх?
Реакция на непорядочность даже не рассматривается?
Але штосьці не памятаю, каб яна камусьці пагражала, скардзілася і соплі пускала. Ці было?
То, что кто-то кому-то угрожал недоказуемо все же. Ну и про сопли я не знаю, что ты под этим подразумеваешь. Я читала комментарии и соплей Чмыря там не видела.
Ай, что говорить. Не о чем больше - так и оставим.
а мне шкада, што мала што ў нас поўна такіх чмыроў, дык яшчэ знаходзіцца і легіён іх абаронцаў.
Да, чмырей оказалось достаточно. Даже те, в ком и не усматривалось ранее:)

имя-как-имя

Well-known member
Не, огласку этому придала именно Дорошкевич:)
А не придала бы, то и канула б в лету та запись в книге отзывов и никто бы о ней не узнал)

Во-первых, не факт, что жалоба пройдет бесследно для организаторов. Мало ли проверяльщики тоже испытывают притеснения как русскоязычные.
Во-вторых, страна должна знать своих героев.

А, может, как раз для пиара и надо было ее в соцсетях разместить, а то кто там знал про тот ЦЭХ:)
Конечно, небось один только Чмырь и знал.

k_ja_ra

Well-known member
И фамилию ты свою не выложила с фото
дык я і не медыйная асоба. Я ў прынцыпе прозвішча і фоты ў інтэрнетах не выкладваю. Мне папулярнасць без патрэбы. У адрозненне ад.

Помню, конечно, но все было более или менее культурно, без оскорблений, нет?)
ды па-рознаму.) За межамі - не было, так.
Пра Дарашкевіч таксама чаго толькі не пісалі пасля гісторыі з таксістам. Але пры гэтым гэта яна зацкавала таксіста. А Чмыра зацкавалі. Цікава...

Я читала комментарии и соплей Чмыря там не видела.
другая скарга - соплі і ёсць.

Ай, что говорить. Не о чем больше - так и оставим.
вось менавіта.

А, может, как раз для пиара и надо было ее в соцсетях разместить, а то кто там знал про тот ЦЭХ
ну і добра, калі нават і так. З паршывай аўцы хоць шэрсці клок. Дай Бог ім працвітання.

Mahima

переименовалась:)
Здешняя публика....однако, терминология..того, кто, видимо, себя к ней не причисляет. Так...объективно мимо проходит.

Igra

БЫТИЕ
Катерина, даже "скулить" уже как-то получше на фоне "здешняя публика", да?) Я уж молчу про сопли, чмырей, пугал и т.д.)
Да, к той, которую имела в виду, не причисляет.

Просто клондайк для того, чтобы вспомнить http://semeistvo.by/forum/showpost.php?p=9849933&postcount=2175

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Враг всегда скулит, а как же. Еще у него бегающие глазки и кривая усмешка:) и никак не принципиальная позиция, а именно напакостил:)

имя-как-имя

Well-known member
Враг всегда скулит, а как же. Еще у него бегающие глазки и кривая усмешка:) и никак не принципиальная позиция, а именно напакостил:)
Принципиальную позицию отстаивают. А втихаря - пакостят.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
А он должен был написать жалобу и выложить до кучи в соцсети? И сделать селфи на фоне жалобной книги? Тогда это Позиция?
Смешно мне че-та :)

k_ja_ra

Well-known member
чучел! ) пудзіла - чучело. Гарохавае, я б яшчэ дадала.

і ўжо да пары.))) Скуголіць - ныть.) Не скуліть.))) А то памятаю, цэлая тэма з гэтага была.)))

Дарэчы, падумала. А Чмыр таксама прапіярыўся. ) Гэта ж колькі насіленія цяпер яго абаряняе! )))) А так ніхто і не ведаў.)

Последнее редактирование:

Igra

БЫТИЕ

имя-как-имя

Well-known member
А он должен был написать жалобу и выложить до кучи в соцсети? И сделать селфи на фоне жалобной книги? Тогда это Позиция?
Смешно мне че-та :)
Мне смешно считать принципиальным защитником Чмыря, который настолько испугался огласки своего жалоботворчества, что начал угрожать девушке в личку и требовать удалить пост в ФБ.
Позиция его понятна была с того самого первого высказывания про ненависть к белорусскому языку.

Як Чмыр можа быць карысным для беларускай мовы

k_ja_ra

Well-known member
«пудзила» (ударный 1-й слог) – пугало, чучело
дзякуй, кэп.)
Я ўдакладняю сваё.) Ты ж маё "пудзіла" мела на ўвазе ці не? Калі не, то пардон, вінаватая. А калі маё - то ў мяне чучело па сэнсе. На пугало не цягне бо.)

І ніжэй - гэта да старой размовы яшчэ ў псіхальтанцы. Народ тады маё "скуголіў" як "скуліл" пераклаў. І вельмі потым гэтым "скуліл" абураўся. У прынцыпе ёсць і такі варыянт перакладу, так. Хаця скуліть - гэта скавытаць болей. Але ў мяне гэта было менавіта ў сэнсе ныў. Успомнілася да пары проста. :)
Вось не трэба перакладаць.) Хочацца працытаваць - то ўжо лепей тады ў арыгінале пісаць.:) Я за чужыя пераклады неадказная.)))))

Velca

Ангел. Летает. Кусается.

имя-как-имя

Well-known member
По мне так все одинаковые. И фанатичные беларускамоуныя с их "зворотами", и Чмырь со своей жалобой. Мелкие пакостники.
О, то есть Чмырь теперь мелкий пакостник, а не принципиальный защитник? Тут консенсус.

А русский язык сегодня в Беларуси не нуждается в защите. Никто и ничто ему не угрожает.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
О, то есть Чмырь теперь мелкий пакостник, а не принципиальный защитник? Тут консенсус.
А я и не писала, что он защитник. Я писала, что такая ситуация, с защитой, в принципе возможна.

Никто и ничто ему не угрожает.
И даже вы:) Если честно. Правда?

имя-как-имя

Well-known member
И даже вы:) Если честно. Правда?

А я-то чем? :). Даже защищаю иногда от особо злостных орфографических экстремистов :).
Вот белорусский никак не выучу настолько, чтобы писать на нем и не позориться.
Я, к стыду своему, то самое русскоязычное население, ага.

Igra

БЫТИЕ
Я ўдакладняю сваё.) Ты ж маё "пудзіла" мела на ўвазе ці не? Калі не, то пардон, вінаватая. А калі маё - то ў мяне чучело па сэнсе. На пугало не цягне бо.)
Уточняй. Тебе кто-то мешает?
Я имела в виду слово "пудзiла", которое переводится как пугало или чучело, если употребляется в словосочетании "пудзiла гарохавае".

Вось не трэба перакладаць.) Хочацца працытаваць - то ўжо лепей тады ў арыгінале пісаць.
Слово из этой цитаты:
пудзіла нейкае
я перевела правильно. А ты можешь не переводить и писать в оригинале.
Я за чужыя пераклады неадказная.)))))
Ну так и не надо отвечать. Зачем столько объяснений?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху