Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Безусловное украшение соответствующего языка.
нравілка - лухта нейкая зусім, падабайка чыста на слых - больш-менш. Але! Глупства аднолькавае і нравілка, і падабайка, і лайк. Проста на слове лайк гэта глупства не так адчуваецца. Няма асацыяцый прамых моўных, кода нейкага ці што. А як замежнае слова - глядзіш, ужо і па-разумнаму гучыць. І ўжо незаўважна глупства робіцца нібыта меншым глупствам, і нават гучыць амаль горда.
Я гэтыя ўсе лайкі і падабайкі ўвогуле ўсур'ёз не магу ўспрымаць, блогераў модных, фейсбукі гэтыя, войны тамтэйшыя, баталіі канапавыя. Дарослыя людзі, а нейкай фігнёй займаюцца.
Нікога не хачу пакрыўдзіць, але менавіта так гэта ўсё успрымаю.

п.с. дапускаю, што тое ж можна і пра сямейства сказаць. І гэта будзе чыстай праўдай. Сама месцамі лаўлю сябе на думцы, што мы тут як дзеці, нават горш...

Igra

БЫТИЕ
Так на русскоязычном ФБ и не фигурирует такое слово как лайк. Там есть кнопка "нравится".

k_ja_ra, я отмечаю публикации в ленте "нравится":) иногда это единственная по сути связь с некоторыми людьми. Ну такой своеобразный сигнал - помню, что ты есть. Не обязательеый, но местами приятный.
У меня наоборот в этом году какой-то всплеск)))никогда я столько не постила всего на фб раньше)))

Я даже в инстаграм кое-что запостила, а до этого он у меня годы висел пустой)

k_ja_ra

Well-known member
Так на русскоязычном ФБ и не фигурирует такое слово как лайк. Там есть кнопка "нравится".
таксама хацела напісаць. Што сам фейсбук якраз ніякіх лайкаў ні рускамоўным ні беларускамоўным не прапануе. Спецыяльна схадзіла мову пераключыла, каб глянуць.
Пра нравілку ўвогуле першы раз чую. Падабайкі бачыла.

Mahima

переименовалась:)
Нравилка по аналогии с падабайкай:)
Которую я как раз в фейсбуке и увидела. Предлагалось поставиьь именно ее, а не падабаецца.

имя-как-имя

Well-known member
падабайка чыста на слых - больш-менш

Мне на слух разновидность бабайки.

Я гэтыя ўсе лайкі і падабайкі ўвогуле ўсур'ёз не магу ўспрымаць, блогераў модных, фейсбукі гэтыя, войны тамтэйшыя, баталіі канапавыя.

Смешались в кучу кони, люди (с).
Где там на ФБ модные блогеры? Я все пропустила? Новости-обсуждения, порой холивары. Можно почитать, можно пропустить и дальше пойти, можно показать другому, можно и включиться.
Есть очень интересные странички, есть смешные. Я после упырения над трупами открыла для себя Шестакова, у него смешно, и комментаторы жгут.

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
Нравилка по аналогии с падабайкай
у сэнсе ты сама прыдумала?
Предлагалось поставиьь именно ее, а не падабаецца.
так, беларускамоўныя так часта пішуць, а кнопка "упадабаць" завецца. Па мне, падабайка ўжо дакладна за лайк не горшая. Хаця паўтаруся, глупства яно ўсё.
"Стаў падабайку, калі...штосьці там" - брррр, нават не дзіцячы садок, а дурната дурнатой...

Мне на слух разновидность бабайки.
а мне зайка, апранайка (была такая крама, Солнцевай брэнд :) )

Где там на ФБ модные блогеры?
паўтаруся, тэрмін з поста вышэй.) А так...не ведаю ні пра блогераў ні пра модных, але там ёсць людзі, якія, па адчуваннях, гэтым зарабляюць грошы. Сядзяць і суткамі штосьці пішуць. Я мала разумею ўсе гэтыя рэсурсы, калі шчыра.
Хаця месцамі трапляюцца цікавыя артыкулы, плюс там ёсць цікавыя і карысныя/патрэбныя мне групоўкі. Таму і адкрываю гэты рэсурс час ад часу.

k_ja_ra

Well-known member
напрыклад, беларусы вынайшлі сваё ўласнае слова для таго, што называецца "інтэрнет" - сеціва. У гэтага слова ёсць дакладны аўтар, як чытала. Кепска? Кепскае слова? І яно цалкам сабе карыстаецца, і абсалютна арганічнае.

имя-как-имя

Well-known member
сеть - гэта сетка. А сеціва - асобны тэрмін, які тычыцца толькі інтэрнета.

Словаўтварэнне - аналагічнае "рэчыва".

а должно было выйти паміжсецце или памiжпавуцiнне :)))
(Інтэрнет ад лац. inter - паміж + net - павуцінне, сетка)

k_ja_ra

Well-known member
имя-как-имя, не. уласнае - гэта проста ўласнае. А калі яшчэ і сам прыдумаў - то гэта проста выдатна.
А з тваёй логікі, зараз увесь сусвет мае адной мовай размаўляць. А не дурыць галаву нармальным людзям рознымі.

имя-как-имя

Well-known member
А з тваёй логікі, зараз увесь сусвет мае адной мовай размаўляць. А не дурыць галаву нармальным людзям рознымі.

Если упростить максимально и опустить все оговорки - да. Для понимания хорошо бы на одном языке. А уж в одной профессиональной сфере или в одном кругу общения просто необходимо.

Вообще мне сеціва нравится :). И не кажется чужеродным.
Есть некоторые вопросы к словообразованию :). -іва, -ыва мне больше про вещество. Почему не сецішча? :)))
Вогнішча, становішча , сховішча ,відовіішча.

k_ja_ra

Well-known member
Для понимания хорошо бы на одном языке.
я за эсперанта.)

Есть некоторые вопросы к словообразованию . -іва, -ыва мне больше про вещество.
ёсць слова змесціва, прыкладам. Па мне, яны з сецівам вельмі пераклікаюцца ў сэнсе значэння гэтага "іва". ) Мовазнаўцы сеціва ўзгаднілі.) І нават карыстаюцца.)

Я, напэўна, далей, калі што, у суседняй тэме працягну. ) Неяк няёмка ўжо выпрабоўваць цярпенне аўдыторыі...

имя-как-имя

Well-known member
я за эсперанта.)
Боюсь, это голосованием не решается.

ёсць слова змесціва, прыкладам. Па мне, яны з сецівам вельмі пераклікаюцца ў сэнсе значэння гэтава "іва". ) Мовазнаўцы сеціва ўзгаднілі.) І нават карыстаюцца.)
Змесціва- это содержимое, то, что внутри. По мне сеціва скорее содержащее(ёмішча slounik.org предлагает), чем содержимое. Но я не мовазнаўца ни разу.Согласовали, пользуются - ОК, молодцы. Я продолжу пользоваться интернетом, сокращая,когда лень, его до инета, или нета, или сети.

juniko

self-made woman
А так...не ведаю ні пра блогераў ні пра модных, але там ёсць людзі, якія, па адчуваннях, гэтым зарабляюць грошы. Сядзяць і суткамі штосьці пішуць. Я мала разумею ўсе гэтыя рэсурсы, калі шчыра.
ПОчему не понимаете? Судя по тому, что тут тоже самое, все всё прекрасно понимают и поддерживают.
ФБ, Твиттер и прочие ничем не отличаются от сидения тут на форуме. И все прекрасно знают, кто за деньги, кто по работе (местные ( и соседские) идеолухи поддерживающие линию партии), кто ради развлечения :)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху