Лицей БГУ: стоит ли туда стремиться?

• Автор темы Автор темы beatris
  • Дата начала Дата начала
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
имя-как-имя,
Сочинять некрасиво. Не добирают никаких победителей и никого не переманивают.
я пра гэта ў прыватнасці.

увидишь по 2-3 новичка в классе.
не было там пра клас. На паралелі - тэарэтычна цалкам мажліва. Іншая рэч, як напісалі вышэй, далёка не кожны год і не ў кожным ліцэі з'яўляюцца раптам алімпіяднікі, вымытыя яшчэ на старце ліцэем БДУ, дый вольныя месцы адпаведныя ёсць далёка не заўжды.

Один пойдет, другой останется на прежнем месте.
безумоўна. Я напісала вышэй тое ж. Але само пытанне (першапачаткова не тваё, я можа няўдала працытавала), "а нашто такім дзецям туды ісці?" - адкрыта дзіўнае ў святле зместа гэтай тэмы, я паўтараюся. Не знаходзіш?

Не было там свободного места.
Там просто одна девочка после 10 перешла в класс ХБ.
вам не здаецца , што першы сказ наўпрост супярэчыць другому, ну ці наадварот?
Дзяўчо перайшло - месца ў 11 кл вызвалілася.

А про исторический класс, так как- то трудно сравнимый профиль с фм и хм
ого. У кантэксце тутэйшай размовы гэта чаму, цікава?

Parole,
уже писали, что внутрилицейская миграция возможна, но при этом общее количество учеников остается прежним.

Flaushka, .е. кто то из химбио перешел на исторический?

Parole,
простите, а что не понятно в выражении - общее количество?

Flaushka, именно то что я спросила. Даже не так - уточнила

Фактически, на этой параллели в 11классе оказалось 4 свободных места.
В филклассе из-за известного трагического случая и это место, видимо, решили не отдавать в 10 классе никому, да, думаю врядли кому-нибудь захотелось прийти на ее место.
В истклассе ученика отчислили за прогулы, но кмк, было это уже в 11 классе. И два свободных места в 11 классе было засчет фм параллели, но НИКОГО не взяли, или НИКТО не пришел!
А как утверждала 7..., то каждый год в 11 классе переманивают по 2-3 человека

Flaushka, спасибо. Просто я подумала что если кто то перешел с исторического на хб то кто то пошел туда. Было интересно бывают ли такие резкие смены направлений и насколько сложно подтягиваться до тех кто уже год изучал предмет углубленно а до этого готовил его к поступлению

Parole, с исторического в ХБ или ФМ, ХМ врядли перейдешь после 10 класса, просто не догонишь. Девочка перешла с ХМ в ХБ, сдав биологию, что тоже потребовало от нее немалых усилий, ведь в ХМ биология непрофильная.
Вы видимо так и не поняли, что важно общее колисество учеников на всей параллели, а в отдельных классах их количество может изменяться в небольших пределах конечно.

уже писали, что внутрилицейская миграция возможна, но при этом общее количество учеников остается прежним.
то бок ключавое - не колькасць дзяцей ў класе, а іх колькасць на паралелі? Ясна, я думала не так. Ну тады там нават 4 вольныя месцы былі па факце. На паралелі.

не было там пра клас. На паралелі - тэарэтычна цалкам мажліва. Іншая рэч, як напісалі вышэй, далёка не кожны год і не ў кожным ліцэі з'яўляюцца раптам алімпіяднікі, вымытыя яшчэ на старце ліцэем БДУ, дый вольныя месцы адпаведныя ёсць далёка не заўжды.
Не было там про класс, но и про параллель не было. Зато очень ясен был посыл: уходят не единицы, и лицей зазывает на освободившиеся места. И когда было написано, что на физмате нет новичков, то объяснение было - профиль непопулярный, а приходят на популярный. Т.е. все эти 2-3 переманенных новичка регулярно возникали на химическом, прямо настолько регулярно и неотвратимо, что предлагалось посмотреть внимательнее, а не отрицать.

имя-как-имя, ай.

уходят не единицы
мяркуючы па 4 вольных месцах, гэта не непраўда, так жа?

лицей зазывает на освободившиеся места.
цытата вышэй Вараксы кажа нам, што і гэта па сутнасці так і ёсць.
Усё астатняе - лірыка. І ўзаемныя наезды.
Думаю, мне пара скончыць. :)

имя-как-имя, тут ключавое, што ёсць такая практыка. Крыху вышэй гэта адмаўлялася ўшчэнд, як мне падалося.
Крыху вышэй адмаўлялася, што ліцэй пераманьвае пераможцаў алімпіяд з іншых ліцеяў з карыснымі мэтамі (межнар і грошы на загран.камандзіроўкі), як гэта сцвярджала дама з лічбавым нікам. Даць магчымасць пераможцам Рэспубліканскіх алімпіяд у 10 класе прыйсці у ліцэй не адное і тое, што пераманьваць пераможцаў з іншых устаноў адукацыі.

Последнее редактирование:
Даць магчымасць пераможцам Рэспубліканскіх алімпіяд у 10 класе прыйсці у ліцэй не адное і тое, што пераманьваць пераможцаў з іншых устаноў адукацыі.
прабачце, для мяне і па сутнасці гэта толькі пытанне тэрміналогіі.
Што да матываў... нам не дадзена ведаць матываў іншых людзей. Са сваімі б разабрацца. Я думаю, ліцэй зацікаўлены ў алімпіядніках не меней, чым алімпіяднікі ў ім.

Интересно, последние несколько страниц были кому то полезны? Чем?
Ну если не секрет.
За исключением нескольких затерявшихся технических вопросов.

Даць магчымасць пераможцам Рэспубліканскіх алімпіяд у 10 класе прыйсці у ліцэй не адное і тое, што пераманьваць пераможцаў з іншых устаноў адукацыі.
Т.е. разница в том кто кому позвонил первый?

Magda, для мяне па-свойму так.) Пра цэлы год у абдымку з пісахолагам, прыкладам, было карысна прачытаць. Пра тое, што і ў 11 кл працягваюць пры мажлівасці дабіраць алімпіяднікаў (гэта, праўда, як аказалася, старая інфармацыя, але тады, відаць, на яе ніхто не звярнуў увагі), цікава даведацца, што звычайны дзень адкрытых дзвярэй - гэта праява асабістай зацікаўленасці і ўсяго такога ўзвышанага. То бок мне здалося, што гэта ўжо з серыі "трі знака вніманія". Нікога не хачу пакрыўдзіць, Божа барані, ці зачапіць, ці абвергнуць чыесьці ўражанні. Але красота в глазах смотрящего (с), так. Мы схільныя перабольшваць ці пераменшваць у залежнасці ад сімпатый.
А аб'ектыўна усё нашмат раўнее, па мне.

k_ja_ra, о нет... я не про психолога. Но ты можешь делать вид, что ты не поняла.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Назад
Сверху