Нелепости в нашей жизни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Народ, глядзіце, які цуд! (звярніце ўвагу на напісанне слова мастацтва) :))) Гэтую расцяжку павесілі з нагоды нацыянальнага фестывалю Маладзечна-2012.
Транспарант вісеў тыдзень. :crazy:

Infinity

Moderator
Команда форума
Админ
(звярніце ўвагу на напісанне слова мастацтва)
а тут правильно написано?
800px-Molodz_04.jpg

k_ja_ra

Well-known member
Вой, Infinity, Вашая праўда....Але на гэта ж ужо і ўвагі не звяртаеш... На "ё" і на пасёлкі кшталту "Акцябрскага". І цягнікі пад характэрнай назвай "поезд" ... :(

А тут і транспарант з трох словаў без памылак зрабіць не здолелі...Знаўцы беларускае мовы... На нацыянальны фестываль, прашу заўважыць...

МОлька

Well-known member
на пасёлкі кшталту "Акцябрскага"
все-таки имхо не переводятся имена собственные.
У нас помню была в музыкалке учительница Августинович по фамилии. Так мы тоже спрашивали по-белорусски как ее правильно писать?
Транспарант вісеў тыдзень.
жесть конечно

k_ja_ra

Well-known member
все-таки имхо не переводятся имена собственные.
Ну, станцыя метро тым не менш Кастрычніцкая...))) А імёны згодная, не перакладаюцца. Авгусцін, прыкладам. Але Елена, заўважце, па-беларуску такі Аленай завецца. І Грігорій Рыгорам:))) А вось Дмітрій чамусьці Дзмітры, а не Зміцер...Вось і думай... Дзе розум, дзе логіка? :)

k_ja_ra

Well-known member
Дзе розум, дзе логіка?
ну там же, оно всегда "в там"
Дакладна. І вось таму пацверджанне:

Намеснікам міністра адукацыі стаў чалавек, які ні дня не працаваў у школе.

Намеснікам міністра адукацыі стаў Сяргей Руды. Ён кадравы вайсковец. Нарадзіўся ў 1962 годзе ў Заслаўі пад Мінскам. Скончыў Сумскую артылерыйскую вучэльню і прайшоў шлях ад камандзіра ўзвода да начальніка ўпраўлення будаўніцтва і эксплуатацыі Узброеных сілаў.

Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=75697

Каментары, як кажуць, залішнія.

k_ja_ra

Well-known member
katia-ka, затое ў яго багаты досвед працы ў сілавых структурах. :))) А гэта на сёння куды цаннейшае.

k_ja_ra

Well-known member
Людзі, глядзіце якая прыгажосць :)))...Вы толькі пачытайце (у "выжімках"):

Беларусь адбылася як незалежная дзяржава.

Гэты факт канстатаваў Аляксандр Лукашэнка на сустрэчы з маладымі грамадазнаўцамі ў Музеі сучаснай беларускай дзяржаўнасці.

«Атрымаўшы ў пачатку 1990-х гадоў шанец, мы выкарысталі яго спаўна...
Наша маладая дзяржава паказала, што нават невялікая краіна можа прымусіць сябе паважаць і праводзіць незалежны знешнепалітычны курс.
Я не хачу праводзіць паралелі, але з некаторымі рэжымамі яны (Захад) паспяхова супрацоўнічаюць, таму што там нафта, грошы і гэтак далей. Падумаеш, нейкая невялікая краіна ў цэнтры Еўропы вырашыла стаць незалежнай. Ад каго? Ад Расіі, Польшчы або Літвы, у складзе якіх мы заўсёды былі?...

Прэзідэнта выбралі, і мне давялося мадэрнізаваць Канстытуцыю, дзе прэзідэнт павінен быць прэзідэнтам, каб выцягнуць краіну з прорвы, у якой яна тады знаходзілася... На шчасце, мне давялося быць прэзідэнтам таго перыяду, калі мы выцягвалі краіну проста за вушы з той багны, у якую мы трапілі...

Не хачу гаварыць аб асаблівасцях, некаторыя называюць гэта феноменам развіцця нашай краіны. Давайце не будзем вельмі сябе ўзвялічваць. Будзем гаварыць аб тым, што мы развіваліся сваім асаблівым шляхам.

Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=75736

Проста слёзы ад умілення... Асабліва ў частцы залежнасці ад Літвы, шчасця беларусаў мець "мяне, дарагога", феномена развіцця нашай краіны і шанца, які мы выкарысталі спаўна...

:(

k_ja_ra

Well-known member
katia-ka, афігець! Я не веру сваім вачам! Не памылка, дакладна? ) Хаця абавяжуць ведаць і будуць ведаць - 2 вялікія розніцы, як вядома...Але сама тэндэнцыя цеша.)))

Ильгрия

New member
Кьяра, мне здаецца , што тут галоўнае слова "ініцыявала "- пакуль закон не выдадзены, ўсё гэта "віламі па вадзе", песімістычнае маё імхо
і яшчэ трошкі...а чыноўнікаў не хочуць абавязаць мову ведаць?Трэба было б з іх пачаць...

k_ja_ra

Well-known member
а чыноўнікаў не хочуць абавязаць мову ведаць?
Баюся памыліцца, але лічыцца, што яны ведаюць. )))
Закон аб зваротах грамадзян абавязвае іх на мове звароту адказваць. Адпаведна, мусяць ведаць. :)))

He_len

сам себе дизайнер
Кьяра, я пять минут назад из-за этого угорала

Кьяра, стоп, а вы что, продолжение не знаете? щас:

28b2833c5c31270e466ddd8faaaaab4a.jpg

vg0nhq.jpg

Yvanka

Очень деятельная натура
надо было канаву глубже сделать и водой залить, чтобы некоторым неповадно было жаловаться:crazy:

Magda

Well-known member
Построили в Молодечно аквапарк/ледовую арену. Открыли пышно вроде в прошлом году. Ладно, что там все по совковому, в аквапарк сеанс по 45 минут, плавательные шапочки и т.д. Но хоть есть.

НОООООООООО
Весь май и июня не работала ледовая арена, и с 15 июля под вопросом.
А вот с 28 июня не работает аквапарк, весь июль не будет работать точно, а про август они не знают.

Igra

БЫТИЕ
стоп, а вы что, продолжение не знаете?
Прикольно)))Но еще есть одно продолжение или это уже конец истории?)))

Смешно еще то,что дорожку асфальтируют аккурат между двумя протоптанными)))

Эти тропинки - симптом того, что городская пешеходная сеть не отвечает потребностям горожан.Так физик Курчатов в Дубне поступил... прежде чем асфальтировать какие-либо дорожки, дал народу протоптать тропинки, а потом уж заасфальтировал.. Очень мудро...

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху