Нелепости в нашей жизни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Учителя поддержали инициативу", — утверждает директор средней школы № 33 Гомеля Инна Тимошенко
Э-э-э..Гарант, калі не памыляюся, таксама ад імя беларускага народа, то бок майго, Вашага, Солнцевай кажа, не?

Так и будем жить дальше?
"Добраахвотна", і "чаму мы ўсе маўчым?" крыху розныя тэмы, ІМХО.

Yolia_Sh

универсальная
В мое детство нейкие дружинники стояли на переходе
я ужаснулась раньше еще тому что учителей обязывают выходные проводить в кругу учеников.Интересно как оплачиваются эти часы.
вот, по-моему,
как раньше было "говорим Партия- подразумеваем Ленин, говорим Ленин-подразумеваем партия" , так теперь везде, где пишут Дети, то рядом обязательно "учитель должен".
Сегодня мама рассказала...
С детства помню картинки про добрых милиционеров на перекрестках и переходах, которые берегут наши жизни, ну всю жизнь как-то это было делом милиции, гаишников, тех, кто в детской комнате работал и т.п.
А теперь, когда в нашей стране в разы большее количество милиции на душу населения, как-то совсем не понимаю логики перекладывания их обязанностей на учителей.
Школа, где мама работает, в третей Малиновке. Между ней и Сухарево пустырь-поле, где есть старый сад и небольшое зарастающее озерцо (там летом любит мОладежь "культурно отдохнуть" на природе). Так вот летом учителей обязывали дежурить у этого озера , чтоб ентая мОладежь в подпитии не топилась.

я ужаснулась раньше еще тому что учителей обязывают выходные проводить в кругу учеников.Интересно как оплачиваются эти часы.
никак, естественно, так же как и поездки на футболы\хоккеи и прочие театры\музеи (по сотому кругу) в послеурочное время.

k_ja_ra

Well-known member
никак, естественно, так же как и поездки на футболы\хоккеи и прочие театры\музеи (по сотому кругу) в послеурочное время.
Вось выкажу сваё меркаванне на гэты конт. Складваецца парадаксальная сітуацыя. Бацькі ў бальшыні сваёй (прынамсі на гэтым форуме) супраць таго, каб іх дзяцей вымушалі суботамі хадзіць на нейкія нікому не патрэбныя мерапрыемствы, кшталту гуртка ці факультатыва "палюбі Радзіму", супраць "добраахвотных" паходаў у якасці масоўкі на хакей/футбол/кіданне пончыкаў. У сваю чаргу настаўнікі "ў глыбіні душы, недзе вельмі глыбока" таксама супраць гэтага ўсяго, тым больш, што яно і не аплачваецца ім, уласна кажучы. Дык у чым праблема? Што перашкаджае бацькам (толькі пажадана ўсім, а не 5-ці чалавекам, бо гэта нічога прынцыпова не вырашыць) узяць і АДМОВІЦЦА адпускаць на гэтае ўсё сваіх дзяцей? Мне цікава, што будзе далей? Чым рызыкуюць бацькі, якія любяць паабурацца, што вой! як так? і калі ж гэта ўсе на пратэст выйдуць? а калі заходзіць размова ,каб хаця б уласнага дзіцёнка на мерапрыемства па абслугоўванню "дабрага настрою" гаранта і іншых слуг народа ў якасці пятрушкі не выпраўляць, пачынаюць пра карысць МАСТАЦТВА для дзяцей весці?

Добра, вырашылі, настаўнікі - кепскія, нічога не ведаюць, вучыць не ўмеюць, згодны на ўсё, абы ціха было, не маюць сіл, каб у бізнес пайсці і г.д. Хай так. А бацькі-та што? Ім сказалі - і яны ціхенька выправілі... Зноў на карысць МАСТАЦТВА? Ну дык давайце тады і настаўнікаў не гнабіць. Бо калі гаворка пра МАСТАЦТВА, дык мы яшчэ дзякуй ім павінны сказаць за тое, што яны БЯСПЛАТНА да гэтага мастацтва НАШЫХ дзяцей прывучаюць у свой законны вольны час. І праз дарогу дзяцей/бабуль пераводзяць...

А адмовіўся б ЦЭЛЫ клас і не давялося б настаўніцы ісці. І так школа агулам. Глядзіш, праз 3 разы такіх дэмаршаў тэма б хакеяў і прыкрылася б...

k_ja_ra

Well-known member
Солнцева, ну, мяркуючы па тым, што ў нас зачыняецца цэлы шэраг спецыяльнасцяў у педах, а таксама чытаючы пра тое, як настаўнікі ваююць за нагрузку (колькасць вучэбных гадзін), кадраў у нас - дафіга.

Lilac

and Lilium
толькі пажадана ўсім, а не 5-ці чалавекам, бо гэта нічога прынцыпова не вырашыць
Обычно только 5-ти что-то надо, остальным всё равно.

настаўнікі ваююць за нагрузку (колькасць вучэбных гадзін)
Нагрузка зависит напрямую от количества студентов, и сейчас да, тенденция к сокращению. Но тут несколько факторов - демографические обстоятельства, уменьшение аудиторной нагрузки за счёт самостоятельной работы студентов, а также завет стремиться к сокращению сроков получения ВО.

имя-как-имя

Well-known member
Вы, дзяўчаты, яшчэ скажыце, што подпісы для выбараў яны па сваёй волі збіраюць...

Кьяра, как правило, добровольно. А многие и с удовольствием. В большинстве своем учителя - это люди системы, которые оооочень за систему.

А я вот что понять не могу, в Беларуси так много желающих, пойти работать учителями? Если откажется человек в свое свободное время детей через дорогу водить, уволят его и уже очередь из желающих на его место стоит? Какая зарплата у учителя?

Солнцева, желающие есть:). Кому-то просто некуда податься со своим дипломом, кроме школы. А у кого-то и призвание. Кто хотел и мог сбежать из школы - сделал это давно, как правило.
Уволить - не уволят. Но напакостить по мелочам есть способы: расписание неудачно составить, нагрузку неудобную дать, например, 3 класса в разных параллелях, а не в одной и т.п.

Последнее редактирование:

Шона

New member
Извините, не смогла сдержаться.

имя-как-имя, у Вас какое-то своеобразное представление об учителях.
В большинстве своем учителя - это люди системы, которые оооочень за систему.
Это Вы правда так думаете????
Я лично знаю не один десяток учителей (воспитателей и иже с ними). Ну 200-250 точно. Если из них 10% за систему, то я удивлюсь.
Кто хотел и мог сбежать из школы - сделал это давно, как правило.
В Минске да. А в провинции это очень хорошая работа. Стабильная.

k_ja_ra

Well-known member

Шона, думаю, мае месца сарказм. Бо чытаць пра тое, што ў настаўніках і медыках усе нашыя беды ўжо проста надакучыла. ))

как правило, добровольно. А многие и с удовольствием. В большинстве своем учителя - это люди системы, которые оооочень за систему.
Ага. Падобна, як і медыкі. )))Вось толькі забываемся, што тыя подпісы, якія настаўнікі збіраюць, не іншапланяцяне ставяць. А і бацькі дзяцей, якіх настаўнік вучыць, у тым ліку. (якраз да пытання "Гітлер і людзі", памятаеш?)

Вось цікава так назіраць. Усе ціхенька выходзяць у суботнікі, ціхенька састаяць у прафсаюзах, якія падтрымліваюць матэрыяльна ўсю гэтую безліч ідыётаў, ціхенька пералічваюць грошы на бібліятэкі/музеі/палацы. Калі паўстае пытанне пра акцябратаў (дарэчы, памятаеш, тэма была? Я хацела яе падняць неяк, ан не. Знікла тэма. Цікава, праўда?) - праблемы ніхто не бачыць: да Вы што? гэта ж не ідэалогія ні разу. Так , дзеці будуць бабулям дапамагаць. Піянеры - яны ж канцэрты ладзяць. БРСМ - ну трэба ж дзіцю у ВНУ паступаць. А так - не, мы супраць рэжыму, вядома.
Хакей, футбол - нам усё адно...Латэрэйныя квіткі купляць - ну дык гэта ж, а раптам што выйграю...Пры чым тут пазіцыя-та?
Тэму "дзіця і палітыка" пачытаць - таксама цікава. Я не хачу ў гэта лезці, навошта быць пушачным мясам, дзецям не дазволю ў ніякія там арганізацыі...Я нічога не ведаю - значыць не майго розуму справа...

А вось настаўнікі, так - ніякай пазіцыі грамадзянскай, ці бачыш... Ну хто іх вымушае?! хай бы сказалі - мы - супраць.

имя-как-имя

Well-known member
имя-как-имя, у Вас какое-то своеобразное представление об учителях.

Я лично знаю не один десяток учителей (воспитателей и иже с ними). Ну 200-250 точно. Если из них 10% за систему, то я удивлюсь.

Уж какое есть. Ничего личного.
Я правда так думаю. Я тоже с очень многими лично знакома . И среди всех их только одна отказалась вступать в Белую Русь ( и мир не рухнул, не уволили и даже не депремировали). И не знаю никого, кто отказался бы сидеть на избирательном участке ( потому что иметь отгул интереснее, чем иметь гражданскую позицию).
А еще я бываю на родительских собраниях. А еще я вижу и слышу. Большинство учителей хотели бы зарплату побольше, а геморроя поменьше, но в общем и целом их эта власть более чем устраивает. Вот так.

Шона, думаю, мае месца сарказм.

Нет, Кьяра, никакого сарказма. К сожалению. И я не обвиняла во всех бедах и в бедах вообще ни врачей, ни учителей. Потому что

тыя подпісы, якія настаўнікі збіраюць, не іншапланяцяне ставяць.

k_ja_ra

Well-known member
никакого сарказма.
Памылілася значыць.)))

имя-как-имя, прабач, але не веру я, што "за" яны. Большасць прынамсі.
Проста навідавоку іхныя дзеянні. У адрозненне ад маўклівай згоды астатніх, разумееш? Я вось па сваёй працы мяркую. Такая крывадушнасць і пошук уласнай выгады замест якіх бы та не было прынцыпаў...Проста не бачыць ніхто...Звонку.

Вось ў жніўні была ў мяне мінісустрэча выпускнікоў. Ну там балбаталі - ясна. Ну і тэма за палітыку, як водзіцца, зайшла. Я моўчкі са сваімі меркаваннямі сядзела і назірала, як народ разважае. Усе як бы супраць, ага. Праўда пры гэтым, адна якраз з настаўнікаў, якія подпісы збірала: а што рабіць? у нас і так цяпер праблемы з работаю, бо ўхілы (музычны ў тым ліку) скасавалі, і ледзь сабе дзяцей на стаўку набіраем. Трымаць на працы ніхто не будзе.
Наступны: ну і сэнс па плошчах хлопаць? Дурната адна. Нічога не зменіш. Ці цябе непасрэдна чапаў хто-небудзь? Не хадзі, дзе не трэба, і не пападзешся.
Чарговае меркаванне: ну так, ходзяць людзі, але ў мяне дзеці! Хто пра іх потым думаць будзе. Таму без мяне як-небудзь. Дый працую ў дзяржарганізацыі я. Куды мне...
Наступны наогул - "шышка". Сраршыня прафсаюза аднаго з тэатраў. Мы якраз там у бары сядзелі. У кабінет падняліся, ну разумееш, на сцяне - партрэт самавядаешкаго, ну і ўсё астатняе, што з гэтага вынікае. "Я людзям дапамагаю. Кватэры выбіваць." А што - дабрадзей, хіба не? "А як, ад партрэта, не ванітуе? - пытаюся. - Без яго ніяк?" - "А што страшнага такога?" - "Дый нічога, але прабач, не паважаю стаўленне такое. Не для мяне"...

Карацей са ўсіх, а нас чалавек 15 было, толькі адзін гатовы быў "выйсці". Праўда па факце, толькі гатовы, але не больш за тое...

Вось так. А ты пра настаўнікаў. Яны - частка нашага грамадства. Зрэз, так бы мовіць. З чаго ж тады да іх патрабаванні нейкія іншыя?)))

А наогул, трэба змяніць тэму... Пра недарэчнасці размова тут як бы. І так тэмку сапсавалі. То цэнамі на малако, то "пазіцыяй"...

имя-как-имя

Well-known member
имя-как-имя, прабач, але не веру я, што "за" яны. Большасць прынамсі.
Проста навідавоку іхныя дзеянні. У адрозненне ад маўклівай згоды астатніх, разумееш? .

Кьяра, молчаливое согласие я бы еще как-нибудь поняла ( семьи, дети). А вот, например, когда сеятели разумного, доброго и вечного агитируют с пеной у рта за вступление в БРСМ, не брезгуя при этом шантажом - не хочу и не буду понимать. И то, что творят агрессивные тетки в избирательных комиссиях - тоже. И если такое поведение не считается "за" - тогда я не знаю, что значит быть "за".

З чаго ж тады да іх патрабаванні нейкія іншыя?))).

Требований не имею ни к кому вообще. Каждый сам живет свою жизнь.
А наогул, трэба змяніць тэму...
Как скажешь:)

k_ja_ra

Well-known member
когда сеятели разумного, доброго и вечного агитируют с пеной у рта за вступление в БРСМ, не брезгуя при этом шантажом - не хочу и не буду понимать.
Я не сутыкалася пакуль. Можа гэта і ўплывае на маё ІМХО. ))) З акцябратамі непрыгожа было. Але я так да канца і не ўцяміла, хто гэтыя агітатары былі. Мне было дастаткова, што яны пакінулі ў спакоі маё дзіця. А астатнім я ж не забараню ўступаць, калі яны гэта лічаць цалкам нармальным.)))

Я прапаную... Бо сэнсу не бачу...

имя-как-имя

Well-known member
Я прапаную... Бо сэнсу не бачу...

Учителей рассматривать как какую-то особенную группу действительно смысла нет. Они такие, как мы.
Возвращаясь к нелепостям. Помнишь, откуда к обсуждению учителей свернули? С того, что сочли нелепой очередную повешенную на учителей дополнительную обязанность. А так ли уж нелепо, если разобраться? Учителя не в восторге от лишней повинности, но при этом инициативу поддерживают. :))) Можно найти 100500 "потому что", а суть одна: потому что они по большому счету не против сложившейся системы, которая дает им какую-никакую стабильность, работу, зарплату и т.п. Они против отдельных проявлений, вроде хоккея, подписки, дежурства на переходах. А против системы в целом они выступать не будут в большинстве своем, даже не потому что страшно, а потому что и так нормально. Так вот, кто везет, на том и едут. И нагрузить побольше не только не нелепо, а даже логично.
Всех нас касается, не только учителей. Так нам и надо.

k_ja_ra

Well-known member
Учителя не в восторге от лишней повинности, но при этом инициативу поддерживают
Ну хто вам сказаў, што падтрымліваюць? дырэктарка сказала - гэта дырэктарка сказала. Лу таксама кажа. Паўтараюся, прабач.)))

З астатнім згодна.

Учителей рассматривать как какую-то особенную группу действительно смысла нет
Я нават не пра тое...Сэнсу ў прынцыпе няма тэму гэтую "свядома - пазіцыйную" распачынаць. А то зноў пра "скалыханне паветра" пачнецца...

Ловлю себя на том, что встречая слово "стабильность" все мое нутро протестует, на уровне рефлексов, уже. Короче, я против "стабильности", я ее ненавижу

Солнцева, па сутнасці слова, можа, і нармальнае...Але так яго спаскудзілі пэўныя асобы, што пагаджуся, ужо на ўзроўні рэфлексу непрыманне...

имя-как-имя

Well-known member
Ловлю себя на том, что встречая слово "стабильность" все мое нутро протестует, на уровне рефлексов, уже. Короче, я против "стабильности", я ее ненавижу:)))

Гыыы
Слово "демократия" у многих тоже рвотный рефлекс вызывает.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху