Нелепости в нашей жизни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
а вариант НЕ участвовать отсутствовал.
Я б сказала, ён проста не разглядаўся...у сэнсе самімі ўдзельнікамі ці іхнымі бацькамі...)))
Вы не паверыце, і цяпер многім падаецца, што варыянт НЕ ўдзельнічаць адсутнічае, пры тым, што ён, такі варыянт, ёсць заўжды... І, ІМХО, важна гэта ўсведамляць... Каб удзел, калі ён такі будзе, быў СВАІМ выбарам, а не чужым...

ТиЛи

аву забрали:( буду такая!
ён проста не разглядаўся...у сэнсе самімі ўдзельнікамі ці іхнымі бацькамі...)))
разглядауся-разглядауся:)

но если вы те времена помните, то это равнялось, грубо говоря, "измене родине":)

k_ja_ra

Well-known member
ТиЛи, :) вось шчыра скажу...мной і маімі бацькамі пытанне ўступаць ці не ўступаць у піянеры ці акцябраты проста не разглядалася...Аўтаматычна рабілі, як заведзеныя.))) І я думаю, а каб адмовіліся? Са школы б выключылі? А калі 2 чэла, а 10?))) Ясна, што "калі б" да "каб" - несур'ёзна....але і прызнаць, што пытанне няўдзелу нават як варыянт не разглядалася, ІМХО, варта.

"измене родине"
Не. :) Гэта пра джынсы. :)))

k_ja_ra

Well-known member
ТиЛи, :) вы ўсё блытаеце, зорька - гэта акцябраты...А піянеры - Піянерская праўда. Экая Вы несвядомая, прабачце. :))) *жартую*.. :)))

ТиЛи

Неждана

New member
Я закончила школу в 1991 г. Так вот, у нас не все в параллели вступали в пионеры (насчет октябрят не помню уже). Были принципиальные моменты невступания в пионерскую организацию - и ничего, школу закончили, в вуз поступили.

Сама я не была комсомолкой, октябренком-пионеркой была. В комсомол "сватали" (как же, отличница-активистка и ты пы), но отстали. Репрессий не было :)

ТиЛи

В комсомол "сватали" (как же, отличница-активистка и ты пы), но отстали. Репрессий не было
ну к тому времени к 1991 да.. можно было уже не вступать в комсомол:)
і цяпер многім падаецца, што варыянт НЕ ўдзельнічаць адсутнічае
переведите мне:) падаецца -- это кажется??
или это подается (насаждается:)

Nulka

Member
мая свякроў 1953 года нараджэння не ўступала ў камсамол, і нічога ёй за гэта не было.

Неждана

New member
ну к тому времени к 1991 да.. можно было уже не вступать в комсомол
В 1991 мне было 15-16 лет, моим одноклассникам - по 17-18, в комсомол вступают в 14... в конце 1980-ых вовсю он еще был... А вообще-то я хотела сказать, что и тогда можно было не вступать никуда и были люди. которые так делали. Т.е. выбор и тогда был, другое дело, что больше смелости надо было, чтобы решиться быть "одиночкой".
Вот и Nulka это косвенно подтверждает:):

мая свякроў 1953 года нараджэння не ўступала ў камсамол, і нічога ёй за гэта не было.

ТиЛи

Сообщение от ТиЛи
падаецца -- это кажется
Так.
да????????? всю жизнь полагала что КАЖЕТСЯ -- это ЗДАЕЦЦА

Сообщение от Nulka
а в вуз поступала???

k_ja_ra

Well-known member
всю жизнь полагала что КАЖЕТСЯ -- это ЗДАЕЦЦА
:) і гэта таксама. Вы не памыляецеся.

п.с. "падаецца" больш блізкае па сэнсу да расейскага "представляется"...(Мне падаецца, што гэта выглядае так і так...) але і пераклад "кажется" пасуе.

Igra

БЫТИЕ
в конце 1980-ых вовсю он еще был..
уже почти разваливался,по крайней мере ветер перемен уже его сильно потрепал к тому времени,оставался еще некоторое время чистой формальностью(хотя по мне так в большинстве случаев таким и был всегда)
что больше смелости надо было, чтобы решиться быть "одиночкой".
или раздолбайства,чтобы быть недостойным состоять в рядах влксм:)))

когда кто-то другой из детей стал говорить что-то типа "большевики убивали людей" или про расстрел царской семьи - ответом было: "не говори ерунды. Сейчас вот все услышат и повторять будут"
Согласитесь,что это уровень интеллекта учителя и совсем на другой,более безобидный вопрос,она может ответить глупость.Кто ж её учил,как реагировать на неудобные вопросы?:)))

А вообще,правда что ли можно навредить тнп,если не пойти на "обязательный" хоккей или фигурное катание?:)

k_ja_ra

Well-known member
Помню разговоры родителей, про вступление папы в партию, он такой заслуженный был инженер, и как-то давили на него по этому поводу сильно.

Солнцева, не буду спрачацца, але ІМХО, не ў "ціснулі" рэч. Проста ў той час каб заняць пасаду вышэй за якуюсьці пэўную, ну скажам зрабіцца галоўным інжэнерам завода, чалецтва ў партыі было абавязковым. То бок чэл стаяў перад выбарам, ці ўступаць у партыю і рушыцца па службовай лесвіцы далей, ці быць БЕСпартыйным і заставацца проста інжэнерам. Звычайна абіралі "рушыцца" і партыю ў якасці бонуса адпаведна.

Nulka

Member
ТиЛи,
скончыла архітэктурны тэхнікум у Менску. Распавядае, што калі сканчаліся заняткі і пачынаўся камсамольскі сход, выходзілі замежныя студэнты, якіх было даволі шмат у іх групе, і яна.

Солнцева,
жылі ў Менску. пра прычыны зараз дакладна не напішу, каб не схлусіць. Магчыма, бацька яе, былы савецкі афіцэр, мог што-небудзь такое сказаць...
а партыя -- так, кар'ера вымагала... чым заслужанней -- тым больш ціснулі наконт уступлення.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху