Нелепости в нашей жизни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
за иудаизм впрягаться не буду
За іўдаізм і не трэба.
Пытанне мэтазгоднасці НЕпродажу крупаў ці чаго там яшчэ тычылася. Я яе не бачу. Ты, падалося, бачыш. Думала, можа падзелішся ходам думак.)

забыли они с вами посоветоваться
Па мне, хай хоць увогуле нічога не прадаюць. Хоць цягам усяго года.:))) І раіцца не трэба.
А вось стаўленне да гэтага мець, па-мойму, нікому не забаронена.)

Фу, як неталерантна
Непаліткарэктна. :)))

Lilac

and Lilium
Кьяра, что-то мне кажется, что завешивание полок - это больше про традицию, а не про глупое недоверие верующим.

Igra

БЫТИЕ
Пытанне мэтазгоднасці НЕпродажу крупаў ці чаго там яшчэ тычылася. Я яе не бачу. Ты, падалося, бачыш.
А вось стаўленне да гэтага мець, па-мойму, нікому не забаронена.)

Непаліткарэктна. :)))
Пытанне мэтазгоднасци для мяне не стаиць тут.Але ж цикава,дзе ты прачытала мае стауленне,не инакш памиж строк.;)
Безумоуна,нихто не забараняе–май стауленне,кольки заугодна:)
С тэлефона–выбачаюся за литары.
А па мне глупства и маразм–вымяраць усе сваим аршынам и па им жа адзнаки ставиць Але ж так,усе розныя)
Есть много в мире ,друг Горацио,что и не снилось нашим мудрецам(с)

k_ja_ra

Well-known member
Пытанне мэтазгоднасци для мяне не стаиць тут
Мы неяк пра рознае, відаць. І мне не стаіць. Я ж паліцы ў краме не завешваю.) Я цікавілася пра тое, якой табе мэта гэтага дзеяння бачыцца? на твой погляд, яна ёсць? І калі ёсць, якая? Калі ніякай не бачыцца, ці пытанне не стаіць - то і не стаіць. Без праблем.

Вось Лілак выказала сваю здагадку/думку.

дзе ты прачытала мае стауленне
Нідзе. Я толькі пра сваё сказала.

Mahima

переименовалась:)
Igra, любой человек имеет какое-то имнение и отношение к различным вещам и процессам. Невозможно их не иметь. И ты имеешь. И твое
глупства и маразм–вымяраць
это то же самое. Оценка и мерка по твоему аршину;)
Не можем мы существовать подвешенно - без дефиниций, без точек отсчета. Мы можем только расширять свои границы терпимости-агрессии и т.п. И не пытаться ломать других под себя. Но какие-то мнения, понимания, свои фундаменты и отношение свое имеет каждый.
Хотя очень часто за стремлением быть якобы объективным явно видно четкое отношение человека к обсуждаемымому вопросу. Но он очень старается его прикрыть некоей надуманной многовариантностью, неопределенностью и т.п.;)

Истинная широта взглядов - штука нелегкая. Простым увиливанием не отделаться, увы...

k_ja_ra

Well-known member
А па мне глупства и маразм–вымяраць усе сваим аршынам и па им жа адзнаки ставиць
Мне бачыцца, што кожнае дзеянне дзяржавы ці ўстановы ці чагосьці яшчэ павінна мець нейкі сэнс, мэту, задачу, якая менавіта гэтым дзеяннем дасягаецца. Калі гэтага няма, навошта залішнія целарухі?
Карацей, тут чыстая логіка, і ніякіх аршынаў. :))))

Mahima

переименовалась:)
Калі гэтага няма, навошта залішнія целарухі?
а почему нет?:))) Или - а почему тебя это ТАК беспокоит?:))) (будто как-то видно, что именно ТАК, как кажется спрашивающему, беспокоит:))) )Или - а не все ли равно, мир так прекрасен:)))
Можно продолжить;)

Magda

Well-known member
Мне бачыцца, што кожнае дзеянне дзяржавы ці ўстановы ці чагосьці яшчэ павінна мець нейкі сэнс,

А оно и имеет, прикрыть свое ничегонеделание по факту продажи алкоголя детям, алкоголизации населения и т.д. Т.е. запрет есть, он не работает, добавим ГРОМКО еще один, видна работа.
Аналогично поступили с распитием пива. БЫЛ запрет на распитие водки на улице, он не работал, не работает. Что же было сделано, добавили запрет на распитие ПИВА. Что произошло. Молодежь переместилась с набережной Свислочи, центральной площади во дворы, местные парки, скверы.
А парапета около макдональдса молодежь переместилась в кафетерий универсама Центральный. Вы зайдите туда как-то вечерком. На первом этаже бухают пивко с полторашек пластмассовых, полно людей в очень приличном подпитии. Всем все равно?

Обвинения, в том что только отрицательное пишем, привычны уже. На любую проблему возникающую. Я ровненько могу написать, что просто только отрицательное видит тот, кто только темы про отрицательное читает.

Но могу про положительное и тут написать, как я вижу. Запрет на продажу чернил (отличное, ИМХО, по задумке решение). Но вот же блин, испоганили частично, запретили плодово-ягодное разрешили фруктово-ягодное. Вроде объясняли, что оно менее градусное и более натурально. Не знаю, будем надеяться.
И планомерный ПОСТОЯННЫЙ запрет продажи алкоголя с 21-00 до 9-00. Это действительно будет работать, ИМХО. В Молодечно сделали, большое им спасибо.
Еще бы пива в пластмассе запретили, вообще прыжок вперед был бы.

Последнее редактирование:

Igra

БЫТИЕ
Кьяра, нешта я не разумею пра што ты,так.То есць пытанне мэтазгоднасци то няма)))И пра стауленне не разумею–табе твайго ци майго не хапае?:)))Бачыш,у меня няма стаулення па падобных пытаннях,што тычыцца иншых народау и рэлигий ,болей за тое,я имкнуся пазбягаць фармаваць стауленне–кали зъява не уплывае на мае и маей краины жыцце,акрамя цикавасци у мяне ничига не вызывае,и кали цикава,то имкнуся ведаць болей и разнастайней па гэтаму пытанню.

Катерина, лекции в вк–может,и запишусь;)

k_ja_ra

Well-known member

Atex

Active member
Пытанне мэтазгоднасці НЕпродажу крупаў ці чаго там яшчэ тычылася. Я яе не бачу.
Можна разгледзіць гэтае пытанне з такога боку: полкі з крупамі спакушаюць вернікаў. А грахом лічыцца, як мне падаецца, не толькі калі ты спакушаешся, але і тое, калі ты сам спакушаешь другога.

але у грамадстве свецкім (ці як гэта па-беларуску?) такая мера ў цэлым па краіне, імхо, з'яўляецца дыскрымінацыяй.
калі гэтае робіцца у крамах, якія датычацца царквы, то я разумею мэту, калі ўвогуле па краіне, тады - не.

пра алкаголь у нас - ідыятызм, імхо.

k_ja_ra

Well-known member
Можна разгледзіць гэтае пытанне з такога боку: полкі з крупамі спакушаюць вернікаў.
А крупы дома, у кухонных шафках, вернікаў не спакушаюць? Мо варта выкінуць іх папярэдне, каб ужо пэўна не спакушацца?
Крупы ў крамах у асартыменце - не свята свежых булак на цантральнай плошчы з музыкай, спевамі, танцамі, каб спакусай лічыцца. Апошняе можа і не да месца. Нават у свецкай дзяржаве, дзе большасць - прыхільнікі пэўнай рэлігіі, хай сабе і ўмоўна рэлігійныя.
А так... рухі дзеля рухаў, імхо.

Версія з традыцыяй (то бок чыста рытуальны, а не скіраваны на рэальны вынік сэнс непродажу) мне неяк бліжэй для разумення.

але у грамадстве свецкім
Ды іх там фіг разбярэш. Яны хоць і свецкія, але ствараліся з узнятай на шчыт ідэяй іўдаізма, як быццам.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Кьяра, кстати, если не ошибаюсь, до дом очищают. Отдают всё иноверцам.

k_ja_ra

Well-known member
А..ну тым больш...такіх і не спакусіш. :))) Калі ўжо аддаюць, то пэўна ж тут жа ў краму па новыя крупы не пойдуць. :))

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Кьяра, и всё равно у них табу. И закрывают, и убирают и пр. Типа чтобы не искушало.

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, угаварыла.) Значыць, можа і ёсць сэнс. ) Не выгляд стварыць, а такі па сутнасці, за ідэю...:)

Atex

Active member
А крупы дома, у кухонных шафках, вернікаў не спакушаюць?
ды я ж з другога боку прапаную паглядзець, гэта не таму, што хто-та спакушаецца, а таму, что той бок, які завешвае, - не хоча спакушать.

по-русски говоря, завешивающие не о тех, кто покупает думают, а о себе ))) т.е. чтобы самим не грешить (не искушать народ)

Меня в гораздо большую непонятку вводит, когда в пост при церквях в церковных кафешках продают кучи запрещенных продуктов. у нас практикуют, сама наблюдала. наверное силу воли веры тренируют :)))

k_ja_ra

Well-known member
Atex, я зразумела.) Таму і напісала, што звычайны продаж крупаў у звычайнай жа краме, як учора, пазаўчора, заўтра і год таму - ніяк не спакуса, па мне. Вось заклік іх купіць, калі як быццам нельга - так. :))

Atex

Active member
Таму і напісала, што звычайны продаж крупаў у звычайнай жа краме
дык гэта у звычайнай краме? дакладна? бо я з чагосці лічыла, што ў прырэлігійных толькі.
няўжо ва ўсіх па краіне? калі так, дык не ведаю якая мэта, але гэта дыскрымінація самая сапраўдная, яе ніякай "мэтай" на мой погляд не прыкрыешь.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху