О работе и жизни....

Сколько вы зарабатываете?

• До 2 млн

Голосов: 85 21.2%
  • 2-2,5 млн

Голосов: 59 14.7%
  • 2,5-3 млн

Голосов: 45 11.2%
  • 3-3,5 млн

Голосов: 38 9.5%
  • 3,5-4,5 млн

Голосов: 50 12.5%
  • 4,5-5,5 млн

Голосов: 36 9.0%
  • Больше 5,5 млн

Голосов: 57 14.2%
  • Намного больше 5,5 млн

Голосов: 31 7.7%

• Всего проголосовало
    401
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Лапа

Well-known member
Тасана, потому что во многих учреждениях, туалеты для персонала свои, для общественности свои. И персонал не всегда в курсе, что в общественных ни бумаги, ни жидкого мыла и не все унитазы рабочие:)

Юста

Well-known member
уяўляю. А нашто тады ўжо энны раз пішаце, наколькі гэта нікому не трэба?
Вы потеряли мысль беседы
Я писала, что моя работа обществу пользы не приносила
т.е при лучшем финансовом положении семьи не было бы необходимости ее делать

Тасана

New member
Лапа,у нас общие туалеты, пользуются и студенты, и преподы. Такая же ситуация еще как минимум в одном вузе, тоже есть и вода, и бумага, и мыло в туалете.

Лапа

Well-known member
Тасана, нет у меня ни времени, ни желания кого-то стыдить. Но вот летом при ремонте действительно открылись странные параллели между уровнем образования, доходов и "нам должны":) меня волнует комфорт моего ребенка, и я реально вижу, что потраченные полчаса имеют смысл. Когда слышу отзывы о других садах, понимаю, что нам с нашим садом повезло. И пусть наша заведующая фиговая добытчица благ от роно, затраты родителей на садик минимальны и подъемны, а в группе детям комфортно. Как работающей маме, мне это мего важно.

LisK

Active member
Ну да, о чем и речь Но на полставки. Ненапряжно и интересно.
Желательно, рядом с домом.

Хотя бы 0,5 ставки. У нас тем, кто работал только на 0,5 ставки, не продлевали контракт, зато другие на 1,5 ставки продолжают работать реально 8 часов.

Лапа

Well-known member
Тасана, может сейчас что-то поменялось в вузах. Я помню свой нархоз и занятия в некоторых аудиториях в одежде, и шок от состояние аудиторий на мехмате БГУ - ведущий вуз страны

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
у вас частный случай.
Так я про себя и пишу:))) Что мне другие?

при обычном подходе вы бы не работали или забили бы на детей?
Забила бы. Лето - это лето, хочется детям дать побольше природы, но засесть для этого на 100% дома я не готова. Сейчас у меня ежедневная работа, будем выезжать на дачу на выходные или чуть больше. Старшую в лагеря:) В августе на моря.
Но вообще у меня почти все время частный случай. Я часто организовываю работу так, чтобы дня три-четыре работать, а остальное время - на природу. Или делать мини-отпуска летом. Или после работы (а прихожу я в три, а не в семь) - долгие прогулки.
Много написала, но основное: упахиваться не хочу, но и не работать не хочу ни за что. Мне будет скучно.

Юста

Well-known member
Работать=забить на детей.
Иногда да
Иногда у женщины времязатратная и малооплачиваемая работа...может еще и далеко от дома
Бабушек в помощь нет
Затраты на няню превысят доход

Вжик.

Well-known member
''Много написала, но основное: упахиваться не хочу, но и не работать не хочу ни за что. Мне будет скучно.'' Золотые слова)

k_ja_ra

Well-known member
Glory, калі раптам будзеце чытаць...
Я вось учора ўсё пра гэтае вашае прыбіранне класа думала. ) Бо знаёма і блізка. І актуальна.) І цікавае назіранне ў мяне атрымалася. Я дома прыбіраюся сама. Муж, праўда, санвузлы (унітазы, душ, вана) на сябе бярэ. І збольшага мяне не ламае.) А ў школе ламае. Там я аддаю перавагу заплаціць прафесіяналам. А ў вас атрымліваецца (ну ці атрымалася ў той канкрэтны раз) наадварот.) Як думаеце, аб чым гэта можа сведчыць? )
Вы не думалі, можа ў вас ёсць пэўны перакос у сістэме "ўласнае-агульнае/грамадскае"? Ну...ці нааадварот, у мяне перакос?
Я не вітаю прынцып "грамадскае вышэйшае за асабістае" (памятаеце? дэвіз піянераў? і рука наверх паднятая?) Я лічу, што яны, як мінімум, маюць стаяць на адным узроўні, ці ўласнае мае быць чалавеку бліжэй усё ж. Урэшце, калі кожны зробіць добра хаця б сабе, не на шкоду іншым толькі! то грамадства ў агульным ад гэтага толькі выйграе. А вы з такой думкай нязгодная?
Вы не думаеце, што вы працуеце ў першую чаргу таму, што вам гэта падабаецца, і таму, што вы бачыце для сябе ў гэты дакладны момант свайго жыцця гэта важным, а не таму, што нейкае абстарактнае грамадства гэтага ад вас вымагае, хаця апошняе і цэніць вашу працу, мяркуючы па тым, што вы кажаце аб сваіх заробках?
Калі вы бачылі больш важным гадаванне дзяцей - вы былі ў дэкрэце. Калі здарыцца, што ваша дапамога будзе патрэбна вашым састарэлым блізкім - вы, з вашых жа слоў у іншых тэмах, будзеце з імі, а не на працы. Так? А чаму? Ці не таму. што вы, а не грамадства, вырашаеце, што важна для вас жа?
Дык можа праца - гэта тое, што трэба з тых ці іншых прычын нам самім перадусім, і толькі ў наступную чаргу грамадству? Як думаеце?

Лапа

Well-known member
Тасана, тогда я рада за вузы:)

Тасана, чтоб реально потратить полчаса, а не 4 как Глори, надо, чтоб пришло 20, а не 2 человека

Пациентка

New member
я вучу. Можа, не пахаць-пахаць-пахаць, але старацца, працаваць, вучыцца, спрабаваць, шукаць, напружвацца. Няправільна гэта для вас?
А як правільна?
Я учу дочку искать интересное для себя занятие и делать его хорошо. На мелочи не разбрасываться. А если человек делает любимое дело и делает его хорошо - всё у него будет.
А пахать - это совсем другое для меня.

Юста

Well-known member
Вы не думаеце, што вы працуеце ў першую чаргу таму, што вам гэта падабаецца, і таму, што вы бачыце для сябе ў гэты дакладны момант свайго жыцця гэта важным, а не таму, што нейкае абстарактнае грамадства гэтага ад вас вымагае, хаця апошняе і цэніць вашу працу, мяркуючы па тым, што вы кажаце аб сваіх заробках?
ППКС

k_ja_ra

Well-known member
Я писала, что моя работа обществу пользы не приносила
дык я і пытаюся, нашто вы ёй займаліся тады? Нашто займацца тым, што нікому не трэба і не прыносіць карысці? Ці грамадства - гэта штосьці з космасу, і вы і ваша сям'я ім не з'яўляецеся?
І раз вашымі паслугамі хтосьці карыстаўся, хіба гэта не сведчыць аб тым, што вашыя паслугі былі яму патрэбны/карысны?
Вы саму сябе пераконваеце, што ваша праца нікому не трэба, і таму і Бог з ім з закрыццём, ці што?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху