Первоклашка-2012 Архив.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Sony

New member
Sony, здорава. :) Зычу Вам удачы і поспеху. ))) Для малой дарэчы таксама падобны ансамбль разглядаю ў Цэнтры пазашкольнай работы. Дзеля беларускасці... Дый артыстка яна ў мяне, па ўсім відаць. :)
На собрании Дударики выступали. Понравилось. мы немного другими танцами сейчас занимается, потому посмотрим. Но на базе гимназии со следующего года будет и клуб бального танца Свитанак. Вот туда хотелось бы попасть.

He_len

сам себе дизайнер
Кьяра, Как тогда такое может быть? Речь не про кружки точно. Я своими ушами слышала на собрании, и родители подходили потом и выбирали направление класса. Есть также лего-класс в котором обучение происХодит посредством конструктора лего. Лего-класс.

k_ja_ra

Well-known member
Sony, дык удачы ў кожным разе. :) Здорава, што ансамблі на базе школы існуюць. І Дударыкі і Світанак. :)

Пры нашай школе бальныя танцы тэарэтычна таксама ёсць. Але ў мінулым годзе, прыкладам, набор малечаў не здзейснялі... Як у гэтым будзе - невядома. Дый бальныя танцы адзін тлусны мінус маюць - дэфіцыт партнёраў... Таму мы хутчэй будзем ці сучасныя ці народныя (хаця там не толькі танцы, а тэатр амаль) абіраць...

Гюльчатай

открой личико!
Ой! А сэнс схода тады? Інфа як прымаюць докі, якія докі - на сайтах ёсць. Проста пра школу паслухаць? Не ведаю... па мне, выключна дзеля настаўнікаў...
А нюансы пра "без прапіскі" ўсё адно індывідуальна вырашаць трэба...
ну это же не мое желание провести собрание без учителей(((( при этом толкового объяснения почему нет учителей я не услышала, что-то говорилось. но для меня невразумительное.
и тем не менее для меня это не повод не идти на собрание.

SVR

New member
Кьяра, Как тогда такое может быть? Речь не про кружки точно.
в нашей тоже это не кружок и не факультатив, т.к. остальные дети из 6-ти классов могли бы тоже посещать хореографию, но нет у них этой возможности почему-то...
из первого попавшегося в гугле: Профильные спортивные классы могут быть созданы в учреждениях образования следующих видов - начальной школе, базовой, средней, суворовском училище, кадетском училище, школе-интернате, учебно-педагогическом комплексе (кроме базовой школы - колледжа искусств, средней школы - колледжа искусств, гимназии - колледжа искусств). http://edu.grodno-region.by/ru/news/v-belarusi-utverzhdeno-polozhenie-ob-uchrezhdenii-obschego-srednego-obrazovanija_i_113.html
почему-то только про спортивные, но факт,что профильные существуют

Infinity

Moderator
Команда форума
Админ
почему-то только про спортивные, но факт,что профильные существуют
я так понимаю, что у школ есть уклон
например, 168 - с хореографическим
1 -с музыкальным...
56 гимназия - немецкий с 1 класса факультативно
Вторым рождением школы считается 1966 год, когда была открыта хоровая студия, а с 1971 года школе был присвоен статус общеобразовательной средней школы №1 с музыкально-хоровым уклоном.
официальный сайт 1 школы
и "уклонять" :) детей будут с началки

k_ja_ra

Well-known member
Профильные спортивные классы
Спартыўныя ёсць, але яны праз спартовыя секцыі ствараюцца. Дакладна ведаю, што такое для хакеістаў існуе. Цікава, што тут тэрмін "профільны" ўжыты. Пачытаю. Палажэнне гэтае. У кодэксе, як памятаю, пра гэта не вялося...

в нашей тоже это не кружок и не факультатив, т.к. остальные дети из 6-ти классов могли бы тоже посещать хореографию, но нет у них этой возможности почему-то...
У яго ўсё адно статус факультатыва. Проста няма магчымасці дый жадання весці яго для ўсіх дзяцей. Таму адбіраюць больш здольных і для зручнасці ў адзін клас накіроўваюць...

Адпаведна, наведванне не абавязкова, па жаданню. Абавязкова ў спецыялізаваных вучэбных установах. Кшталту ліцэя пры Акадэміі музыкі, харэаграфічнага коледжа (ці як ён там правільна) і інш.

Дзяўчаты. :) Я не адмаўляю факта набора класаў з нейкай накіраванасцю. Але гэта ніяк не ўхіл і не профіль. (хаця вось са спортам пытанне). І накіраванасць гэта ў факультатыўнай форме. :)

Infinity, ухілаў НЯМА. Толькі на словах у неафіцыйных размовах.

Ёсць пачатовая школа, якая забяспечвае пачатковую адукацыю на агульным для ўсіх узроўні, і далей ёсць сярэднія школа, гімназія (без аніякіх ухілаў), толькі з выбарам профіля у 10-11 кл і яшчэ спецыялізаваныя вучэбныя ўстановы творчай накіраванасці. Прыклады прыводзіла вышэй.

Усе ўхілы і профілі да 10 кл знішчаны ў 2008 г. Інфа на сайтах школ пра ўхілы - у разрэзе гісторыі.

и "уклонять" детей будут с началки
Гэта НЕАФІЦЫЙНА. Факультатыў!

SVR

New member
Я не адмаўляю факта набора класаў з нейкай накіраванасцю
ну пусть это так называется:), я не спорю, мне непринципиально профиль это или каким-то другим термином обзывается:)

Адпаведна, наведванне не абавязкова, па жаданню. Абавязкова ў спецыялізаваных вучэбных установах. Кшталту ліцэя пры Акадэміі музыкі, харэаграфічнага коледжа (ці як ён там правільна) і інш.

но в нашей школе в хореографическом классе нельзя не посещать хореографию, т.е. обязательная направленность именно в этом классе...

k_ja_ra

Well-known member
но в нашей школе в хореографическом классе нельзя не посещать хореографию,
:)
SVR, паміж намі, у нас многа чаго нельга, а пры бліжэйшым разглядзе - можна. Не?

А калі сур'ёзна... Раней было абавязкова. Увесь комплекс ухіла быў абавязковым. Вось пайшоў ты ў муз. клас. Як сабе хочаш, а інструмент, сальфеджыё, хор і т.д. МУСІШ наведваць. Цяпер не. Хочаш - хадзі, не - не. Гэта факультатыў, ён не можа быць абавязковым па вызначэнні. А раней быў урокам. ))) Але вось калі ты ўсё наведваеш, табе па заканчэнні 9-га кл. пасведчанне дадуць: так і так, наведваў такія і такія заняткі, атрымаў адзнакі. З ім ты можаш працягваць ужо ПРАФЕСІЙНУЮ адукацыю. Калі не наведваў - не атрымаеш пасведчання....

Дый прасцей сказаць абавязкова, чым кожнага хадзіць і угаворваць...Але і Вы, калі ўжо ідзяце ў такі клас, дык і насамрэч, чаму б не наведваць, так? Гэта лагічна. :)

fasolinka

Active member
мы сегодня с дочей побывали на род. собрании 11-й гимназии. Не то, чтобы я сильно на нее рассчитывала, просто случайно о нем узнала, а это - ближайшая гимназия к дому.
не понравилась совершенно невнятность тех, кто это собрание вел и организовывал. набивали себе цену, рассказывая, какая классная гимназия, и уговаривали всех идти в другие школы, т.к. у них классы переполнены. внятно ответить на вопросы, как именно будут брать детей не по прописке, по какому принципу - не смогли. учителя начальных классов вообще на собрание не пришли.

fasolinka

Active member
fasolinka, з дзеньражкай.
Так... але ж сам падыход мне там зусiм не спадабауся. Да бацькоу, якiя прыйшлi на сход, зусiм не ставiлiся сур'ёзна: бадай, усё вырашылi раней, хто будзе там вучыцца.
Не хачу туды! Нават за грошы)
Зараз наш тата зноу спрабуе схiлiць нас да 22-й гiмназыi, дзе некалi вучыуся сам. Але туды ехаць яшчэ цяжэй, на мой погляд, чым у 23-ю.

k_ja_ra

Well-known member
Нават за грошы

fasolinka, можа, я памыляюся, але ты мяне не зразумела. :)

Я цябе з днём народзінаў павіншавала. :blush1: Відаць, не вельмі ўдала... Прабач. :)

Што да школы... Мяркуючы па тваім расповедзе, яны там проста не ў сабе, бо

набивали себе цену,
уговаривали всех идти в другие школы, т.к. у них классы переполнены.
паміж сабою ніяк не стасуецца, ІМХО. :)))

fasolinka

Active member
fasolinka, можа, я памыляюся, але ты мяне не зразумела.

Я цябе з днём народзінаў павіншавала.
:rofl::rofl::rofl: прабач, яшчэ не прачнулася i убачыла толькi першую частку слова...
дзяк))))

паміж сабою ніяк не стасуецца, ІМХО.
яны такiм чынам далi зразумець, што нiкога з вулiцы браць у школу не будуць, а у якасцi прычын, каб нiхто не абвiнавацiу, называлi усё разам: i колькасць дзетак у класах, i добрыя суседнiя школы ("вы усе да нас не суйцеся.... i у 6 год не прыводзе сваiх летнiх дзетак"), i шмат iншага.
Не вельмi мне спадабалася, што яны такiм чынам давалi зразумець, што нi у кiм з нас не зацiкаулены, бо да iх заусёды чарга жадаючых, i яны раслабiлiся. Я да гэтай пары не разумею, навошта яны зрабiлi гэты сход - дзеля чаго?!

k_ja_ra

Well-known member
навошта яны зрабiлi гэты сход - дзеля чаго?!
Ну, як гэта дастакова ўцямна ў нас прагучала, уласна кажучы, сход - для дзяцей МІКРАРАЁНА. Які, па маіх назіраннях, на такія мерапрыемствы часцей за ўсё не ходзіць увогуле. Тэмай трапляння ў школу, адпаведна, не замарочваецца, сядзіць сабе няспешна, а потым напрыканцы жніўня яўляецца з докамі: "а куды мы спяшаемся?".
Вось у нас было агучана, што, маўляў, колькасць прыпісаных дзетак збольшага адпавядае колькасці запланаваных месцаў 7кл*20 чал=140. У зале недзе столькі і было. Але калі папрасілі падняць рукі тых, хто не па прапісцы, падняла самае малае 2/3, калі не 3/4. Пытанне: дзе мікрараён?

Таму якая мэта схода, на якім нават настаўнікаў няма - я не ведаю. Для мяне ў такім сходзе сэнсу няма. Бо тыя, хто не па прапісцы ідуць, звычайна напамяць што, куды і навошта ведаюць. А тыя, хто па прапісцы, лянуецца зайсці на сайт ці патэлефанаваць, каб даведацца пра прыёмны час, і на сходзе адсутнічаюць....

І на кой пра гатоўнасць да школы расказваць, калі людзі ўжо ў школу, лічы, прыйшлі? Адміністрацыя на поўным сур'ёзе лічыць, што для кагосьці з прысутных пасля ейных прамоў раптам ісціна адкроецца? Смешна проста...

А наконт: ідзіце ў суседнія школы - знаёма...

olchikus

Отчаянная
А нам вчера пришло письмо-приглашение на собрание в школу:) Прямо приятно, хотя я и до него все разузнала.

сойка

туристка-авантюристка
не понравилась совершенно невнятность тех, кто это собрание вел и организовывал. набивали себе цену, рассказывая, какая классная гимназия, и уговаривали всех идти в другие школы, т.к. у них классы переполнены. внятно ответить на вопросы, как именно будут брать детей не по прописке, по какому принципу - не смогли. учителя начальных классов вообще на собрание не пришли.

fasolinka, вы озвучили мои мысли! Мне тоже совершенно не понравилось! Те же впечатления остались и у меня.

Што да школы... Мяркуючы па тваім расповедзе, яны там проста не ў сабе, бо

Сообщение от fasolinka

набивали себе цену,

Сообщение от fasolinka

уговаривали всех идти в другие школы, т.к. у них классы переполнены.

паміж сабою ніяк не стасуецца

Кьяра, в том дело что создалось впечление что они для СВОИХ расписывали как у них все там крутов гимназии а для ВСЕХ ОСТАЛЬНЫХ - идите лесом дорогие товарищи-вы не наш уровень. Примерно так.

Я да гэтай пары не разумею, навошта яны зрабiлi гэты сход - дзеля чаго?!

fasolinka, их тупо обязывают. Проверки сейчас везде. Поэтому для галочки и сделали.

olchikus, нам в том году присылала 70-я школа и в этом сказали пришлют))

feniks-f

New member
И мы в первый класс, относимся к 12-й школе по всей видимости туда и пойдем.
Роман 13.08.2005 г.р.
Будет у нас в саду второй выпускной ))) оставались ещё на год в старшей группе.

olchikus

Отчаянная
Infinity, может вы в 56 гимназию собираетесь? Мы туда ходим в Пралесачку. Может и вы туда ходите?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху