Ваша дзіця, напэўна, думае так: школа асобна, экзамен асобна.
1) пяцізначныя лічбы дзіця дзеліць вусна? Напэўна, не, у слупок. То ў слупок і запісваць трэба. А побач так жа ў слупок праверку.
2) гэта заданне якраз вылічваецца вусна, таму можна запісваць у радок:
9м 6дм - 8 м 7 дм = 9 дм
(тут нічога нікуды пераводзіць не трэба, ад метраў аднялі метры, ад дм дм, адзін метр "забралі" на дм: 16 дм-7дм. Гэта робіцца вусна і вельмі лёгка)
тое ж з хвілінамі.
тое ж з тонамі. Тоны памножылі асобна, кг асобна (у розуме) і запісалі адказ. Калі кг набярэцца на цэлую колькасць цэнтнераў ці тонаў, іх трэба ў большыя велічыні перавесці:
3 т 5 кг х 4 = 12т 20кг.
Ці, напрыклад:
3 т 52 кг х 4 = 12т 208кг = 12т 2 ц 8 кг
3) зноў жа пяцізначныя лічбы. Наўрад ці дзіця робіць вылічэнні вусна. А раз так, то павінны быць вылічэнні ў слупок. Мая піша справа ад самога ўраўнення. Атрымліваецца 2 вылічэнні ў слупок справа: адно для рашэння, другое - для парверкі.
Я б адкрыла сшытак па мат-цы і паглядзела, як яны рашаюць і афармляюць ўраўненні ў класе. Іх гэтаму вучаць усіх аднолькава, па падручніку. І ў падручніку прыклады афармлення ёсць. І я не веру, што дзіця не ведае, як гэта робіцца.
У вас пад трэцім радком (в=....) мае быць праведзеная рыса. (яна значыць, што рашэнне скончылася, далей пойдзе праверка) І павінны быць яшчэ 5-ты радок:
8989=8989.
Пра
абавязковыя вылічэнні справа ў слупок вышэй напісала.
Задачы аформленыя правільна.
"пластЕлин" = дополнительные ошибки?
не, арфаграфічныя памылкі не залічваюцца ў мат-цы.
Але я сваёй раю такія поўныя адказы не пісаць. Па-мойму, адказаў: 238 м2 і 5 дней цалкам дастаткова.
Гэта не руская мова і літ-ра, каб поўнымі сказамі на кожнае пытанне адказваць.