Поступление в гимназию- АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Лучик, і што, пры параўнанні 10 м ...15 мм ці яшчэ горш 3 гадзіны .... 20 секунд дзеці пераводзяць метры ў міліметры, а гадзіны ў секунды? Без перавода няроўнасць не рашаецца?
Гэта ж зло нейкае, а не матэматыка. :(
У зборніку ёсць многа заданняў кшталту "выпішыце велічыні па меры ўзрастання" ці памяншэння. Там таксама дзеці спачатку шукаюць самую маленькую велічыню, усе, што ёсць у заданні, да яе прыводзяць і толькі потым выпісваюць?
Гэта ж вар'яцтва проста. :(

Нашы проста выпісваюць, проста ставяць знакі няроўнасці і г.д. Пераводзяць велічыні адна ў адну толькі там, дзе гэта патрабуецца заданнем, ці там, дзе трэба зрабіць дакладныя вылічэнні, а не проста параўнаць. На тое дзеці і знаёмяцца з лініямі велічынь. Каб не толькі ведаць, што 10 000 болей, чым 15, а і што метр большы за міліметр, прычым на некалькі парадкаў.

Не ведаю, каб майму дзіцяці за такое знізілі адзнаку, я б, напэўна, парвала там усіх гэтых спецоў. І не толькі да міністэрства дайшла, а нават не ведаю, дакуды.
Усяму, імхо, ёсць мяжа.

=================

Julia_K, калі ў вас атрымаецца пагаварыць з настаўніцай і высветліць у яе, што ж яе не задаволіла, падзяліцеся, клск. Вельмі цікава.

контрольная 105, похожее задание
заданне на параўнанне? Нашы ў выпадках, калі ім адразу не відавочна, што большае, зверху над велічынямі алоўкам падпісваюць.

ну, прыкладам:
4 ч 23 мін....423 мін
4 360 м....43 км 600 м

У першым прыкладзе мая б, хутчэй за ўсё ў хвіліны б перавяла і падпісала зверху алоўкам, бо і праўда, не адразу відавочна і можна заблытацца. Дый тое, не факт... А ў другім - усё відавочна і без усялякіх подпісаў алоўкам. Патрабаваць іх - злачынства, імхо.

Последнее редактирование:

Гюльчатай

открой личико!
У меня вопрос по диктантам по бел мове.
Диктант Адмирал.
Почему название бабочки "Адмирал" в тексте написано с маленькой буквы? Аналогично соседний диктант про дятла, там название дядла "жавна " тоже с маленькой.
Сын показал учебник по русск литу, там по тексту название бабочки с большой буквы.

Юста

Well-known member
Гюльчатай, это же не имя, а название вида, породы и т.п как например, йокширский терьер

В учебнике могло быть использование названия как имени, например, часто с сказках Лиса и Петух

Гюльчатай

открой личико!
Юста, надо сфоткать текст по русск литу, там бабочка Капустница.

Мой ребенок запутался...

Зато я вчера от него узнала, что слово Радзiма с большой буквы пишется только в именительном падеже, я вообще не в курсе была :))) но эта инфа недостоверная!

Последнее редактирование:

Марфа Васильевна

зимофобка-летофилка
моя племянница писала про свою собачку (не для гимназии! сочинение какое-то, чтоли). и ей снизили оценку за маленькие буквы в названии породы джек рассел терьер. аж на два балла! :) там учительница считает, что имя-фамилия должны быть с больших. плевать, что это название породы.

birch

Well-known member
§ 29. Вялікая і малая літары ў найменнях пасад і званняў, ветлівых зваротах і спецыяльных абазначэннях

З вялікай літары пішуцца:

словы або спалучэнні слоў, якія з’яўляюцца афіцыйнымі назвамі асобы па вышэйшых дзяржаўных і рэлігійных пасадах: Прэзідэнт Рэспублікі Беларусь, Прэм’ер-міністр Рэспублікі Беларусь, Прэзідэнт Расійскай Федэрацыі, Старшыня Савета Рэспублікі Нацыянальнага сходу Рэспублікі Беларусь, Старшыня Палаты прадстаўнікоў Нацыянальнага сходу Рэспублікі Беларусь, Старшыня Канстытуцыйнага Суда Рэспублікі Беларусь, Галоўнакамандуючы Узброенымі Сіламі Рэспублікі Беларусь, Генеральны пракурор Рэспублікі Беларусь, Мітрапаліт Мінскі і Слуцкі, Патрыяршы Экзарх усяе Беларусі, Кароль Іярданіі, Каралева Аб’яднанага Каралеўства Вялікабрытаніі і Паўночнай Ірландыі, Імператар Японіі, Папа Рымскі, Патрыярх Маскоўскі і ўсяе Русі, Далай-Лама. У неафі*цыйным ужыванні словы прэзідэнт, старшыня, кароль, імператар пішуцца з малой літары: візіт прэзідэнта, выступленне старшыні, прыём у караля, загад імператара; але: выбары Прэзідэнта Рэспублікі Беларусь;

словы або спалучэнні слоў, якія з’яўляюцца назвамі асобы па вышэйшых дзяржаўных узнагародах Рэспублікі Беларусь і іншых краін (акрамя слова кавалер): Герой Беларусі, Герой Савецкага Саюза, Герой Сацыялістычнай Працы, кавалер ордэна Ганаровага Легіёна;

у розных афіцыйных пасланнях, лістах займеннік Вы як форма ветлівага звароту да адной асобы;

у высокім стылістычным ужыванні такія агульныя назвы, як Радзіма, Айчына, Бацькаўшчына, Чалавек, Маці, Настаўнік, Майстар і інш.;

словы ў назвах бакоў у пагадненнях, кантрактах і іншых дагаворах: Высокія Дагаворныя Бакі, Аўтар і Выдавецтва, Заказчык і Выканаўца.

(c)Закон Рэспублікі Беларусь

Правілы беларускай арфаграфіі і пунктуацыі
http://libelli.narod.ru/misc/rules.htm#_Toc204867449
И никаких отклонений про падежи, есть патетика пишем с большой, нет с маленькой.

Гюльчатай

открой личико!
О боги... :)))
лучше бы я не вникала.
Сфотографирую диктант...

Сори, ввела в заблуждение. Не вижу я эту радзиму. Но сын точно так сказал, еще раз уточню, а может и не уточню, сама запуталась.

birch

Well-known member
biene, это же правило из покон веков было такое, как и слова Мать, Отец, Герой и прочее, писали с большой буквы когда подразумевалось что-то великое, когда просто в тексте то понятно что с маленькой, родина так же если вся наша необъятная родина то с большой а если малая родина писателя то с маленькой.

biene

Well-known member
Glory, наверное всегда было, я уже старая, не помню :) а еще мне почему-то кажется, что нам как-то могли озвучить, что тут имеется в виду великое :) а вот ребенок на экзамене в достаточно стрессовой ситуации должен решить великое тут или не великое. Вы думаете они сильно над смыслом диктантов задумываются?

birch

Well-known member
biene, думаю запомнить просто тот текст где с маленькой, потому что они как словарное учат его со 2 класса писать с большой буквы. Я еще сборник не читала скажите в каком из 200 там слово Радзiма c маленькой буквы, чтобы знать?

biene

Well-known member
в тех, которые мы писали нам не попадалось.

и у наших в словарных Радзiмы не было, в русском Родина кажется была, а бел.только Беларусь и Рэспублiка Беларусь

He_len

сам себе дизайнер
Мы не успеваем проработать все диктанты. Может есть какие-то сложные диктанты, чтобы обратить на них внимание? Кто как считает?

olinta

Active member
He_len, я сама перечитывала и выбирала сложные слова, предлагала их дочке. Мы тоже 100% не писали диктантов.

biene

Well-known member
He_len, мы тоже не 100% охватываем. Я просматривала диктанты, выбирала такие, где как мне казалось есть сложные какие-то слова и знаки препинания, разные имена собственные. Пройдемся еще по диктантам и выборочно слова какие-то обсудим.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Мы успеваем. Осталось 19. Но будет ли толк от диктанта, написанного в сентябре?..
Если все сложится,пару дней будем читать по 50 диктантов в день. Медленно и вдумчиво. Ну и повторим ошибочные слова.

bigsmile

Member
может кому пригодится
http://gym50.by/o-gimnazii/shestoj-shkolnyj-den/625-dopolnitelnyj-prijom-uchashchikhsya-v-8-klass.html

В ГУО «Ордена Трудового Красного Знамени гимназия №50 г.Минска» проводит дополнительный набор учащихся на 2016/2017 учебный год в 8 класс c повышенным изучением физики и математики.

Собеседование будет проводитьсяс 13 июня по 24 июня 2016 г.

За подробной информацией можно обратиться к директору гимназиив приёмный день(среда с 15.00 до 19.00)или по гор. тел. 8017 285 29 63.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху