Поступление в гимназию- АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Птица_Сирин

Active member
И мы не знаем оценку (в 13 поступаем). Мне сказали, что в 41 гимназии запятые не будут считать за ошибки. В гимназии, где мы заканчивали началку, восклицательный знак не посчитали за ошибку, про запятые я не знаю, но у всего нашего класса 10, да и вообще 10 больше половины.

Клеся

New member
Птица_Сирин, восклицательный знак посчитали как негрубую ошибку и сняли пол балла :9,5 получилось 10(в пользу ученика).Такая ошибка была у одного ученика, в запятых ошибок не было.Вообще ни одной ошибки орфографической не сделали. Слово было пропущено и сверху дописано.Все удивлялись такому написанию диктанта. А ещё очень красиво написали,отметили каллиграфию.Удивлена и даже очень.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Я пытаюсь сообразить, как поступить.
Дочка написала, условно, слово ВЕСНА. В нем Е написана коряво. Но это Е ( не И, О и т.п.). Побоялась, что не так прочтут, зачеркнула кривую букву и написала сверху аккуратную все ту же Е. Это вроде как исправление на месте грубой ошибки. Но ошибки-то фактически нет. Писать апелляцию, не писать?
Дети очень хорошо в целом написали диктант, как бы этот балл не оказался решающим.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
имя-как-имя, и жаловаться не люблю, и за державу обидно.

имя-как-имя

Well-known member
Velca, ну действительно ж обидно терять аж целый балл на ровном месте, ведь изначально правильно написано было.

He_len

сам себе дизайнер
А при апелляциии оценку могут уменьшить?

Последнее редактирование:
Velca, если это единственный недочет в работе - то стоит попробовать. Если не единственный - вряд ли будет 10. Ну и, конечно, от школьных оценок многое зависит. Имея в школе 3 «10», можно было бы забить, всё равно шансы хорошие.

He_len

сам себе дизайнер
Velca, однозначно идти, и если только это, то писать апелляцию

k_ja_ra

Well-known member
Як мінімум, работу варта глядзець. Прагляд работы аўтаматычна апеляцыі не вымагае, гэта дзве асобныя тэмы. Цалкам можа аказацца, што апроч незначнага выпраўлення там ёсць штосьці яшчэ, і патрэба ў апеляцыі адпадзе сама сабой. Але і сумневаў тады, што ацэнка няправільная, не будзе.
Па-другое, апеляцыя - не скарга. А просьба/спроба разабрацца ў правільнасці вынесенага рашэння. Аргументаваная апеляцыя па справе яшчэ нікога не абразіла і кепскага нічога не зрабіла. Усе памыляюцца у рэшце рэшт. І нават калі памыляюцца наўмысна, усё адно памылка - не злачынства.
Імхо, псеўдавысакародства тут зусім не да месца. Хаця вольнаму воля.:)

biene

Well-known member
Velca, идите смотрите работу и решайте на месте нужна апеляция или нет.

Сяо

Member
Подскажите и мне, пожалуйста, не поместилось слово, для переноса вариантов тоже не было, 2 последние буквы слепила, чтобы поместить на строке. Неужели это 9?

rusalochka

Member
Девочки, возник ряд вопросов по математике, может кто-нибудь может помочь?
Работа 15 задание 3 - надо просто расставить скобки, или надо решать?
Работа 6 задание 3 - что записывать в ответе?
Работа 155 задание 5 - как оформлять решение?

И еще, задания в работе нумеровать надо? Моя говорит, что только если задача, то пишут "Задача 4"(например). А если не задача, то так просто в работе записываются, безо всякой нумерации.:scratch:

biene

Well-known member
Сяо, если неправильный перенос, но это негрубая орфогр.ошибка и тогда 9, а если не было возможностей, то кто знает - может посчитают как помарка и не снизят бал.

Aisha

Homo sapiens
Velca, я бы как минимум посмотрела работу, и, если это единственное, аппелировала бы...

Я заехала перед работой в гимназию, оценок еще нет... нет сил ждать...

k_ja_ra

Well-known member
Парадак прагляду работ і падачы апеляцый рэгулюецца Палажэннем аб установе агульнай сярэдняй адукацыі. https://www.google.by/url?sa=t&rct=...f61CQ_Twj0VH0J7mdU4aNA&bvm=bv.123664746,d.bGg

108. Асоба, якая прымае ўдзел у конкурсе, можа азнаёміцца з вынікамі ацэньвання пісьмовай работы, работы ў галіне выяўленчага мастацтва незалежна ад атрыманай адзнакі на падставе пісьмовай заявы, якая падаецца на імя старшыні экзаменацыйнай камісіі азначанай асобай (законным прадстаўніком непаўналетняй асобы) у дзень абвяшчэння адзнакі. Дапускаецца па рашэнню прыёмнай камісіі ажыццяўляць азнаямленне асоб, якія прымаюць удзел у конкурсе, з вынікамі ацэньвання сваіх пісьмовых работ, работ у галіне выяўленчага мастацтва ў адпаведнасці з загадзя вызначаным прыёмнай камісіяй графікам і па жаданні непаўналетніх асоб у прысутнасці іх законных прадстаўнікоў.
109. У выпадку нязгоды з выстаўленай адзнакай асоба (законны прадстаўнік непаўналетняй асобы), якая прымае ўдзел у конкурсе, мае права падаць апеляцыю на імя старшыні прыёмнай камісіі на працягу двух працоўных дзён пасля абвяшчэння адзнакі па выніках ацэньвання пісьмовай работы (работы ў галіне выяўленчага мастацтва).
Вынікі разгляду апеляцыі паведамляюцца асобе (законнаму прадстаўніку непаўналетняй асобы), якая падала апеляцыю, не пазней чым на наступны працоўны дзень пасля яе падачы.
110. Разгляд апеляцыі ажыццяўляе апеляцыйная камісія ў саставе старшыні і двух членаў экзаменацыйнай камісіі. У састаў апеляцыйнай камісіі не ўключаюцца члены экзаменацыйнай камісіі, якія правяралі і ацэньвалі пісьмовую работу па адпаведным вучэбным прадмеце (работу ў галіне выяўленчага мастацтва).
Пры разглядзе апеляцыі не дапускаецца зніжэння адзнакі, якую атрымала асоба па выніках ацэньвання пісьмовай работы (работы ў галіне выяўленчага мастацтва).
Апеляцыйная камісія прымае рашэнне па выніках ацэньвання пісьмовай работы (работы ў галіне выяўленчага мастацтва) адкрытым галасаваннем простай большасцю галасоў.
Рашэнне апеляцыйнай камісіі афармляецца пратаколам. Пратакол апеляцыйнай камісіі падпісваецца старшынёй і членамі апеляцыйнай камісіі.
111. Рашэнне апеляцыйнай камісіі па выніках разгляду пісьмовай заявы асобы (законнага прадстаўніка непаўналетняй асобы) аб нязгодзе з выстаўленай адзнакай па выніках ацэньвання пісьмовай работы, праверкі здольнасцяў у галіне выяўленчага мастацтва з’яўляецца канчатковым.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху