Поступление в гимназию- АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Kroshkis

Well-known member
Там не идет речь о том свои или со стороны. Открывают класс и объявляют, что набирают детей с баллом не ниже Х. А откуда и все равно где эти дети сдавали экзамен.
Обычно открывают классы в гимназиях послабее и берут детей с более высоким баллом, непоступивших в очень сильные гимназии, где балл зашкаливал

Kroshkis

Well-known member
все бы отдала, чтобы узнать, где откроют доп. класс )))
)))) Я думаю таких людей сейчас много )))
В Управлении образования точно знают, но не скажут (((

все бы отдала, чтобы узнать, где откроют доп. класс )))
)))) Я думаю таких людей сейчас много )))
В Управлении образования точно знают, но не скажут (((

k_ja_ra

Well-known member
родная душа)))) моя тоже так говорила весь год. Только номер гимназии другой называла)
Калі не паступаюць ў гімназію, ідуць у школу.) Забаўна, калі дзіця шчыра думае, што калі не паступлю ў сваю, то запраста пайду ў іншую гімназію ж.)

k_ja_ra

Well-known member
Там не идет речь о том свои или со стороны. Открывают класс и объявляют, что набирают детей с баллом не ниже Х. А откуда и все равно где эти дети сдавали экзамен.
Обычно открывают классы в гимназиях послабее и берут детей с более высоким баллом, непоступивших в очень сильные гимназии, где балл зашкаливал
Ды па-рознаму бывае.
Бывае, адкрываюць дадатковы набор менавіта для сваіх. Прыклад - 50 гімназія пару год.
Бывае, адкрываюць і для сваіх і чужых - прыклад 42 гімназія. Якая штогод заяўляе адзін клас, а потым раптам на пустым месцы набірае 2.
Бывае, школа адкрывае дадатковы клас менавіта для чужых - прыклад 61, 174, 192 у мінулым годзе. Бо бал, з якім у дадатковы клас бяруць, вышэйшы за ўласны прахадны.
Бывае, дзяцей, што не паступілі ў моцныя гімназіі, літаральна абзваньваюць (бяруць спісы з моцных гімназій, 13, прыкладам) і запрашаюць у дадатковы клас сваёй школы. Так было з парай фарумчан 3, па-мойму, гады таму.
Няма тут адзінай сістэмы. І горай за ўсё тое, што і інфармацыі адкрытай і даступнай няма. Трэба самім насіцца.
Таму тыя Управы адукацыі, якія пра дадатковы наборы ЗАГАДЗЯ ведаюць, але інфармацыі пра гэта не даюць нават у час ікс - зверы, пардон.

30-я не гимназия, это школа
Я дык зразумела, што ў вас школа.)

s.o.l.o.

New member
Калі не паступаюць ў гімназію, ідуць у школу.)
Это не страшно, если ребенок изначально поступал из школы в гимназию. В таком случае в жизни ничего не меняется.
А для тех детей, кто учился в прогимназии это может быть трагедией. Особенно если родители четыре первых года рассказывали, как хорошо в гимназии и как плохо учиться в школе.

k_ja_ra

Well-known member
s.o.l.o., ёсць рацыя ў вашых словах. Але з іншага боку, бацькі дзяцей, што ў прагімназіі, ведалі, на што ішлі.
Таму спасылкі на тое, што "ой, вам добра, вы ў сваю школу вернецеся, а нам што рабіць" такія крыху...недарэчныя ці што.)
Гэта я і пра сябе, калі што.) Хаця ўласнае дзіцё шкада, так. Калі і сястра там і сябры, да якіх прывык.)

Лучик

Well-known member
Про то, что результаты позже всех объявляют, не забывайте, что есть еще резервный день 10 июня, и иногда ждут вот этих детей, до того как посчитать проходной. И потом уже допнабор.

Ну и потому, что нашла в прошлом году, в этих гимназиях допнабор был на конкурсной основе, а не кто первый прибежит.

В 20-й появилось объявление
Проведение приема на конкурсной основе в V класс для получения образования в гимназиях

Приглашаем родителей учащихся,
набравших 53 - 60 баллов,
в четверг 11 июня в 19.00 в актовый зал!

Глянула ў суседняй тэме. У Маскоўскім раёне ўсё ж добра арганізавана пытанне з дадатковымі класамі. Афіцыйная інфармацыя. Своечасовая, што важна. Пазначаны балы, з якімі бяруцца дзеці, сказана, што на конкурснай аснове, а не хто першы прыбег.
Цікава, а ў іншых раёнах як з гэтым? І ці могуць у гімназіі Маскоўскага раёна прыйсці дзеці з іншых раёнаў?

k_ja_ra

Well-known member
Лучик, так. Гэты выпадак у Маскоўскім раёна ў мінулым годзе быў адзіным, бадай, цывілізаваным прыкладам арганізацыі дадатковага набору.
І афіцыйная інфамацыя была, і на конкурскнай аснове класы фармавалі. Усё адкрыта і сумленна як бы.

s.o.l.o.

New member
В 1 результаты математики есть на сайте. Теперь и нам можно готовиться к белорусскому)

Лучик, спасибо большое за информацию. В прошлом году писали, что кто первый принес док. с баллом не ниже, чем проходной.
На сайтах районных отделов образования?

Samba

New member
Можно ли ожидать результаты по математике в воскресение? Мы в 13-ю поступаем.

s.o.l.o.

New member
s.o.l.o., ёсць рацыя ў вашых словах. Але з іншага боку, бацькі дзяцей, што ў прагімназіі, ведалі, на што ішлі.
Таму спасылкі на тое, што "ой, вам добра, вы ў сваю школу вернецеся, а нам што рабіць" такія крыху...недарэчныя ці што.)
Гэта я і пра сябе, калі што.) Хаця ўласнае дзіцё шкада, так. Калі і сястра там і сябры, да якіх прывык.)
Мы планировали идти в гимназию с третьего класса. Но во второй половине 4-го многое изменилось. Дочка хорошо себя проявила на конференции и городской олимпиаде, в школе ее заметили учителя средней школы, да и дети в классе дружные. Но поскольку с лета занимались, то решили надо поступать, но скорее со спортивным интересом. Да и то что ей самой придется ездить для меня не плюс, она худенькая и маленькая.
Но теперь, когда два экзамена позади и по ним получены 10-ки, дочка понемногу переосмысливает свои взгляды.

s.o.l.o., пожалуйста, дайте ссылку, где там можно увидеть отметки?
http://gymn1.minsk.edu.by/ru/main.aspx?guid=1871

76 человек - 10 балл
25 чел.- 9 балл

Последнее редактирование:

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Объективно работы были несложные. Вот и пишут хорошо, особенно те, кто готовился.

k_ja_ra

Well-known member
Думаю, ваша праўда. Нібыта ўмовамі прыёму раён горада пакуль не абмяжоўваўся.
Іншая рэч, што не з кожнага раёну ў Малінаўку і паедуць.
Добра б кожны раён гэты момант дадатковых набораў цывілізаваў. Хаця з іншага боку, не ва ўсіх раёнах такія "завалы" з паступленнямі і прахаднымі баламі.
Як гляджу, самы страшны ажыятаж у Фрунзенскім і Маскоўскім раёнах, што і зразумела, напэўна.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху