- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
У мяне, напрыклад, калі я размаўляю, мова, пэўна, далёкая ад літаратурнай. У сэнсе ад выверана-правільнай. Гутарковая))таксама адсутнічае ў літ. мове.
Ну, скажам, ангельская сёння не толькі сродак зносін, гэта ў пэўным сэнсе аснова асноў і неабходная ўмова для тых, хто займаецца праграмаваннем.Например?
Мову забаранялі ці насаджалі ў ідэалагічна-захопніцкіх мэтах. І наадварот, яна рабілася і робіцца сродкам самазахавання.
Гэта не сакрэт і цалкам сабе агучваецца, што распаўсюд мовы=распаўсюд уплыву той ці іншай культуры ці краіны.
Ну і вяртаючыся да нашых баранаў, відавочна, што беларуская ў сённяшней Беларусі - не сродак зносін у поўным сэнсе гэтага слова. А штосьці іншае. Для таго, каб паразумецца, рускай у Беларусі цалкам сабе дастаткова, а з беларускай, наадварот, гэта не заўжды мажліва.
k_ja_ra, дзякуй. Пра ангельскую як раз ўсё зразумела й так.
А вось датычна таго, што мова даўно не толькі сродак камунікацыі, прыклады б хацелася. Асабліва ў наш час. Бо мне наадварот здаецца, што гэты складнік-сродак самазахавання, ідэалагічна-захопніцкі, зараз амаль адсутнічае, зходзіць на не.
А вось датычна таго, што мова даўно не толькі сродак камунікацыі, прыклады б хацелася. Асабліва ў наш час. Бо мне наадварот здаецца, што гэты складнік-сродак самазахавання, ідэалагічна-захопніцкі, зараз амаль адсутнічае, зходзіць на не.
Igra, ну дык вось і прыклады: ангельская, руская, беларуская.
Канфлікт украінскі фармальна з чаго пачаўся?
Мова - нагода для канфлікта, мова - сродак уплыву. Ці з чаго так Расія пра рускую мову і яе падтрымку за межамі Расіі турбуецца?
Пра беларускую таксама ўжо напісала.
І так, беларуская па факце выконвае дэкаратыўную функцыю для адных, і функцыю самазахавання для другіх.
Канфлікт украінскі фармальна з чаго пачаўся?
Мова - нагода для канфлікта, мова - сродак уплыву. Ці з чаго так Расія пра рускую мову і яе падтрымку за межамі Расіі турбуецца?
Пра беларускую таксама ўжо напісала.
Па сутнасці так і ёсць. Беларусь - проста асобная тэма.По суті так і должно быть.
І так, беларуская па факце выконвае дэкаратыўную функцыю для адных, і функцыю самазахавання для другіх.
Бо мне наадварот здаецца, што гэты складнік-сродак самазахавання, ідэалагічна-захопніцкі, зараз амаль адсутнічае, зходзіць на не.
Igra, а я з вамі згодная))
Сама так складна не скажу, але вось у Марціновіча ўсё менавіта так, як адчуваю і я.
мова для маладзёнаў ужо не з’яўляецца зонай болю
Мне нават здаецца, што адной гэтай фразай ўсё сказана.
Яшчэ падумала. Для значнай часткі беларусаў белар.мова выконвае функцыю гэткай свяшчэннай каровы. Якую барані Бог кранаць - заб'юць, але і карыстацца ёй рэлігія не дазваляе.
Так што...мора функцый у мовы, імхо.) Апроч асноўнай.)
Так што...мора функцый у мовы, імхо.) Апроч асноўнай.)
Недзе так, ага.)Пра функцыі мовы?
Пра тое, што мова ўжо даўно перастала выконваць толькі сваю асноўную функцыю - функцыю сродка зносінаў, а выконвае і шмат іншых.
Гэтыя функцыі спрадвеку былі. Не ўсе, але большасць. І этнакультурная (ці як яе яшчэ назваць) - таксама. Трэба ж было адрозніваць сваіх ад чужыхПра тое, што мова ўжо даўно перастала выконваць толькі сваю асноўную функцыю - функцыю сродка зносінаў, а выконвае і шмат іншых.
Напэўна, так і ёсць. Але першапачаткова, падазраю, мова з'яўлялася выключна як мажлівасць перадаваць адно аднаму інфармацыю. Астатняе нанізвалася ўжо пазней і паступова.Гэтыя функцыі спрадвеку былі.
:so_happy:Сустрэлі як трэба )) Як вам наш плакат?
)))))))) выпадкова натрапiла
Вложения
Злополезная
Active member
Як вам наш плакат?
Цi мне здаецца :huh:, што я ведаю мужчыну справа? Аляксей?
Atex, ваш плакат крупным планам на вiдэа адразу ад пачатку на Белсат )))
http://belsat.eu/news/yak-belarusy-sustreli-nobeleuskuyu-laureatku-u-mensku-dadalosya-novae-videa/
http://belsat.eu/news/yak-belarusy-sustreli-nobeleuskuyu-laureatku-u-mensku-dadalosya-novae-videa/
Злополезная, так )) гэта Аляксей, ветэрынар. Можа таму вы и знаёмыя ))
У нас там увогуле кампашка падабралася файная, фотакор, праграмміст, ветэрынар, выкладчык шрыфтоў (яна малявала плакат), бізнес-вуман і яе маці. Крута з'езділі, на такім уздыме усе прайшло.
Адно не спадабаліся мне рэпарцеры, на мой густ - яны не ўмеюць сябе паводзіць.
Святлана маленькая такая па росту, і такія добрыя вочы ў яе.
У нас там увогуле кампашка падабралася файная, фотакор, праграмміст, ветэрынар, выкладчык шрыфтоў (яна малявала плакат), бізнес-вуман і яе маці. Крута з'езділі, на такім уздыме усе прайшло.
Адно не спадабаліся мне рэпарцеры, на мой густ - яны не ўмеюць сябе паводзіць.
Святлана маленькая такая па росту, і такія добрыя вочы ў яе.
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Поделиться: