Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Есть кружок в городе, или нет его... нет у тебя на него денег - и тебе все равно.
Не. Не ўсё адно. Ты можаш зарабіць грошы і наведваць гурток.
А калі гуртка няма, то зарабляй не зарабляй - яго няма.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
здзекуешся :)))

Вся разница упирается всего лишь в деньги. Есть кружок в городе, или нет его... нет у тебя на него денег - и тебе все равно. Если ты работаешь на двух работах, потмоу что кредит надо выплачивать (а, может, и просто так по жизни тягловая лошадь), то водишь ты ребенка в ту школу, что под боком, и тебе все равно, какие учителя там преподают. Нет?
Есть деньги - ты счастлив и в деревне (ха, еще как счастлив!), нет денег - ты не имешь выбора и в городе. Он как бы есть, но тебе как бы недоступен. Я про это.
Мне гэта блізка. Больш за тое, я гэта добра адчуваю час ад часу.

k_ja_ra

Well-known member
Але не абавязкова аднольнавыя.
То бок гэта нармальна, калі частка людзей мае доступ да якіх-небудзь мажлівасцяў, а іншая не? Правільна?
Мне цікава, а хто вырашае, якія мажлівасці мець адным, а якія іншым?
Раней вось партыя вырашала. Тым, хто быў з білетам можна было за мяжу паехаць, таму, хто без - не.
Ну можа таму, хто без білета і не патрэбныя было замежжа....я ж не ведаю...
І што хар-на ЎСІМ, хто без білета, была непатрэбная. А ўсім, хто у верхушчы быў, замежжа было патрэбнае. Вось жа супадзенне...

я про то, что не имея финансовых равных возможностей, остальные возможности просто ни к чему.
Сур'ёзна?
Вы, думаю, забылі, што раней нават пры наяўнасці грошай мерседэс купіць нельга было, праўда?
Дык вось пра мажлівасць купіць мерседэс сёння я і гавару.
А не пра колькасць грошай у кашальку асобна ўзятага грамадзяніна.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Мне цікава, а хто вырашае, якія мажлівасці мець адным, а якія іншым?
сам чалавек і вырашае.
Мой сябра выбраў для сябе шлях вясковага настаўніка. Хаця яму прапаноўвалі месца ў лягістычнай кампаніі ў Менску. Зараз ён дырэктар ў той вясковай школе. Не скардзіцца. Жыве поўным жыцьцём. Ездзіць на стажыроўкі(не пытайцеся, па якой праграме - ня ведаю). Бліжэйшыя - у Кіеве, больш далёкія - у ЗША.
А вёска там такая... вёска-вёска. На адным вядомым партале чытала артыкул пра яе...
Дык вось я пра тое, што калі чалавеку патрэбныя "блага цивилизации", то ён будзе праўдамі-няпраўдамі імкнуцца ў горад. Калі не патрэбныя і яму хораша з тым, што ён мае на вёсцы, то застанецца там.

k_ja_ra

Well-known member
а почему собственно сельский житель должен хотеть того же...
І праўда што. І чаму яму хацець жыць у горадзе і вучыць там дзяцей? Хай у калгасе сваім жыве. Сваіх у горадзе хапае.

Ведаеце, мой тата замест любога адпачынку за мяжой аддасць перавагу адпачынку якраз у той вёсцы, якую я ненавіджу.
Але я бачу розніцу паміж ягонай перавагай і жыццём у вёсцы сельскіх жыхароў.

Дык вось я за тое, каб і мой тата і я маглі абіраць.
Ён вёску, а я замежжа.
Пры гэтым мажлівасці ў нас роўныя. І нават грошай і мне і яму хапае.

Marisol

Active member
Да при чем тут вообще кружки? это наносное
Не знаю, как где, а у нас в медицине большинство известных специалистов - дети доярок и трактористов, выросшие в деревне без кружков, гиперов и всего остального. Более того, при шаговой доступности кружков и гимназий в Минске, количество дебилов растет экспоненциально. Вечером выйдешь в магазин - вот они, родимые, стоят с двухлитровиками пива, им даже гипер не нужен, районной бырлокрамы достаточно:))) про кружки промолчу:)))

Mahima

переименовалась:)
Домик с туалетом типа сортир?:) это все летом хорошо, и когда есть источник дохода. А делать у нас деревню источником дохода...это будет слишком много работы, а потом чума свиней - и без суда всю эту работу уничтожат.
И не надо обольщаться насчет газа и канализации. Обычный крестьянин не может себе это позволить, увы.

Тасана

New member
Более того, при шаговой доступности кружков и гимназий в Минске, количество дебилов растет экспоненциально.
Вообще это конечно парадоксально, но... в общем ежегодное собеседование с абитурой показывает, что самые тупые как раз из Минска, а дети из областных, районных центров очЭнь даже ничё, и даже из деревень очень приличные ребята (правда прямо из деревни к нам не поступить, поэтому они перед нами колледжи заканчивают).

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Дык вось пра мажлівасць купіць мерседэс сёння я і гавару.
А ЛьОлька, мне падаецца, як раз пра тое, што калі грошай няма, то і нахалеру тыя магчымасьці. Бо ўсе яны тэарэтычныя.
Ну гэта як, прыкладам, у майго сына была магчымасьць выступаць на рэспубліканскіх спаборніцтвах па карт-спорту. Але не было свайго карта. І ўсё, ты ў пралёце, хлопчык. Ну а карта не было таму, што ў мамы не было 4 тыс еўра на яго.

Тасана

New member
Про желание иметь свой домик и отдыхать... Девочки, вы действительно думаете, что это реально - иметь домик, участок земли и ничего не делать там? конечно, можно дать времени "течь спокойно", но участок зарастёт бурьяном, яблоки под ногами станут гнить, сортир (даже самый простой) тоже надо же как-то чистить. В общем я считаю, что это утопия. Даже этот газон это тоже утопия - над газоном хорошим надо вкалывать не меньше, чем над помидорами.

k_ja_ra

Well-known member
была передача, как (по-моему в Пинской области) выращивают огурцы. Люди реально машины за сезон покупают, дома строят, и никуда они оттуда съезжать не собираются. Далься им этот город... со всеми ег овозможностями.
Дык і выдатна.
Гэта выбар людзей.
А раней людзям у калгасах пашпарты не выдавалі. Яны прыгонныя фактычна былі.
Адчуваеце розніцу? У наяўнасці і адсутнасці мажлівасцяў?
Хаця па логіцы многіх тут: дык а нафіг ім пашпарты? Усё адно ж па выніку ў вёсцы яны. Бо ім іншага і не хочацца.

Mahima

была передача, как (по-моему в Пинской области) выращивают огурцы. Люди реально машины за сезон покупают, дома строят, и никуда они оттуда съезжать не собираются. Далься им этот город... со всеми ег овозможностями. Они успешно свой бизнес и там построили. А вот как раз в городе они ну кем будут? На МАЗ (тракторный или куда еще) пойдут? Кем? И что они будут иметь? Какие возможности? :)

Они пашут как волы при этом. А в городе есть возможность получить то же, но с куда меньшим потом. Поэтому их дети уезжают чаще всего из огурцового рая. Подгоняемые и оплачиваемые мамой и папой, не желающим своим детям такой сладкой жизни.
И потом если есть потребность именно в квартире-машине, то не вопрос. Но есть и другие требности. По-моему, Кьяра о них больше пишет.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
І чаму яму хацець жыць у горадзе і вучыць там дзяцей?
Слухай, ну вось са мной у ліцэі такія дзеці разумныя з перыферыі вучыліся... І на міжнародных алімпіядах медалі бралі, і пасьля ў МГУ паступалі...
Хто хоча, той знойдзе магчымасьці вывучыць дзіця.

k_ja_ra

Well-known member
мне падаецца, як раз пра тое, што калі грошай няма, то і нахалеру тыя магчымасьці.
М-м-м... апошні раз паспрабую.
Грошы могуць з'явіцца, іх можна паспрабаваць зарабіць. А калі мерседэсы прадаваць забаронена, то і грошы не дапамогуць.

М-да...буду заканчваць...

Mahima

как и обычный горожанин, уповает на пресловутое государство. Ты мне, государство дай, а я может быть и воспользуюсь. Нет?

Я не про упование. Я про возможность заработать. Комбайнер за зарплату машину не купит. Он должен еще огород свой вспахать неоднократно. Чтобы минимум поесть, максимум купить что-то. Понятно, что кому-то нравится. Но большинство вынуждено. Об этом речь.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
но участок зарастёт бурьяном
у мяне б не было "участка" як такавога. Быў бы кавалак зямлі, на якім бы стаяў дом, арэлі, гамак, альтанка і шмат месца для таго, каб пагуляць у які валейбол, патанчыць, ці разьбіць намёты. І я б нават не касіла траву. Бо я нея ўмею гэтага рабіць)))
А яблыкі я б зьбірала. Гэта не праца :)
Што тычыцца рамантаваньня дома - то гэта асобная размова. Пакуль я тэарэтычна разважаю пра сам дом, то так жа тэарэтычна я магу разважаць і пра тое, што знойдзецца той, хто зможа дапамагчы мне і гэтым)))

Mahima

Кстати, по-моему, эта мысль уже была- что нечего наши крестьяне не отдыхают в Турции исключительно по причине нежелания своего.

k_ja_ra

Well-known member
Потому что город должен быть городом, а село - селом.
Што тут маецца на ўвазе? Штосьці не разумею.
Всем дана равная возможность сменить село на город.
Тут так. Не спрачаюся. І многія ёй карыстаюцца. Якраз з прычыны, што мажлівасці на селе і ў горадзе розныя. Мажлівасці камфорту, мажлівасці дасуга, мажлівасці камунікацыі і г.д.
То бок мажлівасць з'ехаць ва ўсіх роўная, а мажлівасць атрымліваць зручнасці ў горадзе на парадак вышэйшая.
Ужо другое пытанне, як гэтай мажлівасцю карыстаюцца.

Няўжо тут незразумела штосьці?

Mahima

katia-ka, чтобы яблоки падали, да съедобные, их нужно вырастить:) и не летом, а осенью, весной. Это знания, работа, желание.
Само ниче не растет:) :) только одуванчики:) :)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху