Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
===============

Увогуле цікава.) Так празрыста ўсё.) Як на далоні.) І без Эўрыкі. ;)

прикольно, Алена
Катерина, мне прыемнае тваё называнне мяне па імені, але такі ў межах форума не злоўжывай, клск, калі гэта мажліва.) Такі ў нас тут нікі для гэтага ёсць. ) так жа? )

Mahima

переименовалась:)
Катерина, мне прыемнае тваё называнне мяне па імені, але такі ў межах форума не злоўжывай, клск, калі гэта мажліва.
без проблем:)
А на вопрос ответишь?

Как ты знаешь про других?

Так празрыста ўсё.) Як на далоні.
;)

k_ja_ra

Well-known member
прикольно, Алена. Я, конечно, не обижаюсь на подобные подколки но замечаю.
Или придумываю? Просто звучит это для меня двусмысленно в данном случае
Няма падколак. ) Было б дзіўна, каб ты пагадзілася з чымсцьі, што я спрабую растлумачыць і з чым ты нязгодная, бо бачыш і адчуваеш іначай. Але тое, што ты разумееш і чуеш, што я кажу - важна. Яно і галоўнае, уласна.)
Таму я цалкам сабе шчыра пішу. Што задаволеная ўжо гэтым.

Как ты знаешь про других?
Я пра іншых не ведаю. Як яны гэта для сябе адчуваюць. Я пішу, як я гэта разумею і адчуваю для сябе.

Magda

Well-known member
Я пра іншых не ведаю. Як яны гэта для сябе адчуваюць. Я пішу, як я гэта разумею і адчуваю для сябе.
Про себя понятно. Но вот теория о том, что бескорыстия совсем совсем нет в мире - она не о себе, она обо всех. Читается очень четко именно так.

Mahima

Было б дзіўна, каб ты пагадзілася з чымсцьі, што я спрабую растлумачыць і з чым ты нязгодная, бо бачыш і адчуваеш іначай.
серьезно? Ты так обо мне думаешь?:)
Ну, значит так...че ж..

k_ja_ra

Well-known member
А на вопрос ответишь?
Які? Пра падарункі?
Дык я ж вышэй напісала:
У кантэксце тэорыі, што мы ўсё робім дзеля сябе, с карысцю для сябе, бескарыслівасці проста няма.) Бо ўсё не з'яўляецца з ніадкуль і не сыходзіць у нікуды, а робіцца для чагосьці, з нейкім сэнсам, з нейкім плёнам, з нейкай карысцю, а не проста так само па сабе.
Думаю, неяк так.
З гэтага незразумела пра падарункі?

Она не о себе, она обо всех.
Не зусім так. Гэта мая карцінка свету. І я не супраць, што іншыя маюць сваю. Мне гэта не перашкаджае. Спадзяюся, і іншым не замінае мая.

Mahima

Які? Пра падарункі?
это было о подарках?
Т.е. ты не даришь просто от желания поделиться?
Глянула - я это еще уточнила после твоего ответа.

Гэта мая карцінка свету.
но она о других. Причем довольно однозначная.
Можно ли это отношение применить к другим? Без определения как высокомерия, к примеру, - просто другая картина мира у человека?

Mahima

Я і аб сабе так думаю. А што тут не так? Што тут цябе бянтэжыць?
мне кажется все же, что я не столь уперта, чтобы прям ни за что не согласиться с тем, что на данный момент ощущаю или вижу иначе.
В процессе разговора ведь может что-то новое появиться....и мое мнение изменится.

k_ja_ra

Well-known member
Т.е. ты не даришь просто от желания поделиться?
Я таксама ад гэтага штосьці атрымліваю. Тое, што мне патрабуецца. Значыць, карысць у маіх дзеяннях ёсць.

но она ведь о других.
Не. Яна пра тое, як я сабе гэта бачу. Гэта іншых ні да чаго не абавязвае, ім нічога не дыктуецца і не ўказваецца. Я проста так бачу. Можна? Ці перашкаджае ўсё ж?

k_ja_ra

Well-known member
В процессе разговора ведь может что-то новое появиться....и мое мнение изменится.
Безумоўна. Але наўрад ці гэта адразу і ў адзін момант здарыцца. Гэта не задачка па мат-цы. Мы пра дастакова глыбокія для асобы рэчы размаўляем. На мой погляд.

Mahima

Я таксама ад гэтага штосьці атрымліваю. Тое, што мне патрабуецца.
как-то это...слишком сложно, как по мне.

А если вернуться к материнской жертве для того, чтобы ребенок жил - в чем тут польза?
Гэта іншых ні да чаго не абавязвае, ім нічога не дыктуецца і не ўказваецца.
это понятно. Но тем не менее ты имеешь некоторое суждение о мотивах и поступках других. Разве нет?

k_ja_ra

Well-known member
Поэтому я тебя и спрашиваю, почему ты думаешь, что бескорыстия нет у других.
У іншых з іх іншай карцінкай свету - ёсць, напэўна, калі яны так бачаць. А ў маёй, атрымліваецца, што няма.

А если вернуться к материнской жертве для того, чтобы ребенок жил - в чем тут польза?
Лучік вельмі добра пра гэта вышэй пісала.
Дзякуй ёй, дарэчы.) Цікава. Цікавыя думкі, цікавыя развагі, цікавыя посты.:)

Mahima

Але наўрад ці гэта адразу і ў адзін момант здарыцца.
всякое бывает, знаешь.
Ничего удивительного в этом я не вижу для себя.
Поэтому не соглашусь с твоей характеристикой:)

Лучік вельмі добра пра гэта вышэй пісала.
т.е. единственно возможная движущая сила - страх остаться без ребенка?
И любви просто нет в принципе?

Magda

Well-known member
k_ja_ra, я не про картинки других спрашиваю, про твои, почему у тебя так. :)).

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху