Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Zoryana

Well-known member
постоянное теплое общение с самыми родными , близкими людьми
У вас вроде бы вся семья в полном составе по разным странам. Да и вы тоже. Не вяжется

Magda, вяжется, если не вырывать из контекста:

И я как-то склонна думать, что на пенсии теплое море куда как менее важно, чем постоянное теплое общение с самыми родными, близкими людьми.

Igra

БЫТИЕ
А маё імя тычыцца мяне наўпрост. Таму і рэагую я на гэта болей, чым на чужых мам.
Ну ты ж у других интересовалась про отношение к обращению по отчеству и тд, хотя тебя это и не касается напрямую) так и у меня - меня другие мамы не касаются, но отношение к самому явлению у меня есть, и сама я не хотела бы такие черты проявлять в отношении сына.

Ну и вопрос по поводу домика у моря ты же задала, следовательно тебе зачем-то надо знать, как это у других, хотя тебе самой домик не нужен:)

k_ja_ra

Well-known member
я не пра пытанні пра іншых. А пра "па-за межамі". У мяне ёсць імя, якім я называюся. Называць мяне МІкалаеўна, "таму што так завуць цёшчу і ўвогуле мне так зручней" - гэта па-за межамі для мяне. А тое, як хтосьці прычапіўся да сваіх дзяцей - іх уласная справа.
Ну дый няважна.)
Давайце да доміка вернемся.) Я спытала, бо не разумела, у чым прыгажосць. Адказ пра Канары мяне задаволіў.) Бо калі там умерана-цёплы (не гарачы!!! не слота і не мароз) клімат, то жаданне там жыць мне зразумелае. І каб у нас тут, дома, быў такі клімат - я б была вельмі за. ) Сюды магу і пафантазаваць. )))))) Ці памарыць ці патэарызаваць.) Бо відавочна - што гэта немажліва па азначэнні.) Ну...хіба калі Зямля перавернецца.)

и у меня.
Я даже дачу не хочу пока, потому что не хочу вечных шашлыков на одной и той же лужайке
Катерина, ты ж эн год ездзіла адпачываць у адно і тое ж месца ў адзін і той жа час. Хіба табе шашлыкоў на адным месцы баяцца? :)
А кватэра не пужае адна і тая ж увесь час?

Последнее редактирование:

subaru

Active member
моя Птица родилась из мысли о формах
с одной стороны птица в небе и птица в клетке свою форму(облик) не меняет, но внутреннее содержание меняется. Это уже две разные птицы. Так и с людьми. Я не могу изменить свою форму, но могу изменить "содержимое" этой формы (тела).
спасибо!
Тока я растерялась) в чём связь?

Ну...хіба калі Зямля перавернецца.)
никогда не говори "никогда" (с):)))

k_ja_ra

Well-known member
А я ўсё пра шашлыкі з лужайкай думаю.)
На мой погляд, не хочацца іх не таму, што яны на адным і тым жа месцы, а таму, што штосьці ў іх не падабаецца: ці самі шашлыкі так сабе, ці месца, ці кампанія ці яшчэ штосьці.) А калі падабаецца, то адно і тое ж не моцна і пужае.)
Я да чаго. Тут як з тымі ацэнкамі. Не падабаюцца ці падабаюцца яны не самі па сабе, а ў залежнасці ад прыемнасці/непрыемнасці для суб'екта.
Думаю, любоў да перамен і новага ў людзей прыкладна аднолькавая. Проста хочацца тых перамен і таго новага, якое падабаецца, прыемнае і лічыцца чалавекам правільным, і не хочацца тых, з якімі, адпаведна, усё наадварот. Я ўжо прыклад з законамі прыводзіла. Штосьці ў месцы іх жаданне перамен і новага не працуе ў бальшыні. А чаму? :)
Я вось, можа, хачу перамен і такога новага, якое бальшыні якраз не спадабаецца. :) І не хачу таго, што, наадварот, многім падабаецца. Дык ёсць у мяне любоў да перамен ці няма? :)

Mahima

переименовалась:)
k_ja_ra, сравнила место, в котором куча доп мест для просмотра плюс море, с дачей:))) в Крыму даже каждый год что-то новое находилось даже в городе. Про Испанию вообще молчу - туда сто лет езди и не устанешь:) да и отдых - это пару недель в году. По умолчанию не охватишь все на новом месте. Разве что это село в три дома:))))))

Квартиры менять я не могу материально:) иначе да - уже сменила бы.

Дача для меня - символ оседлости. Так и происходит с людьми - каждые выходные на дача, что-то нужно делать постоянно. Им нравится, я понимаю:) а мне - нет. Мы поэтому продали свой личный участок - ну нет желания увязать в этом. Родительских шашлыков пару раз за лето вполне достаточно:)

- Смерть не нужно рассматривать как прощание навсегда. Она - временное расставание. - Помолчал. - У ушедшего вообще нет времени...
..- А у оставшегося? У него ведь есть время.
Улыбнулся.
- Ну пусть займется чем-нибудь в ожидании.

Е.Водолазкин "Авиатор"

k_ja_ra

Well-known member
Катерина, я не езджу ў адно і тое ж месца ў адпачынак.) Лічу гэта за адсутнасць новага і нелюбоў да перамен. Калі ўжо ехаць, то ў розныя месцы, гарады, краіны. А на дачы таксама новага хапае - кветачка вылезла, агурок, і г.д.)))) Так што...
Чытаю, як народ у адзін і той жа атэль гадамі ездзіць і абалдзеваю. Я за 10 дзён там вешаюся. А каб штогод...
Квартиры менять я не могу материально иначе да - уже сменила бы.
А я не. Адна думка пра рамонт выклікае ў мяне істэрыку.) А так...я б рамонт штогод рабіла.) Ці кватэры з рознымі планіроўкамі купляла.) Мне падабаецца новае.)

Пачытала пра Канары.)
Улетку туды не хачу, не. Нафіг-нафіг. А вось у несезон - так.) Абавязкова калі-небудзь злятаю.
І так, я хачу свабоды ад дзяцей у тым сэнсе, каб ім было за 18 і яны маглі самастойна займацца ўсімі сваімі пытаннямі і праблемамі, пачынаючы ад паходаў па даведкі і заканчваючы адпачынкам. Каб я магла не берагчы адпачынак на лета, а паляцець свабодна ў сакавіку ці лістападзе. Так што наперадзе ўсё не так і кепска.) Хоць і цяпер добра, пакуль яны маленькія і зайцы. :)

Mahima

А еще когда Крым попал в переплет, и мы вынужденно стали двигаться, я поняла, какой это кайф:) и мешают этому кайфу только страхи.

Огурец и цветочек:))) ну кому как. Я от огородных дел не балдею. Даже больше - я их не люблю:)))

Видимо, поэтому ты и ездишь в разные места, что они не сильно интересны:))))) шучу:))) с другой стороны иначе как можно вешаться за 10 дней отдыха - не понимаю. Хотя обычно такие отзывы об отельном отдыхе. Тогда я понимаю это вешание. Сидеть фактически в замкнутом пространстве мне было бы тоже тяжело.

Знаешь, если уж фантазировать, то с деньгами ремонт не так страшен:)))
Я во хочу сейчас в малоэтажную застройку. Но не дом - хорошую квартиру в тихом зеленом месте. Мечтаю:)))

k_ja_ra

Well-known member
Я от огородных дел не балдею. Даже больше - я их не люблю
і я.)

Видимо, поэтому ты и ездишь в разные места, что они не сильно интересны)) шучу
Ну амаль.) Толькі не месцы нецікавыя, а мне нецікава ў адно і тое ж месца ехаць.)

Знаешь, если уж фантазировать, то с деньгами ремонт не так страшен
У прынцыпе так.) Калі грошы сыпяцца з неба, то можна пераехаць у іншую кватэру, прычым тую, што спадабаецца, няспешна даваць рамонтнікам ЦУ, гаварыць перарабляць да бясконцасці, аж пакуль тое, што зрабілі, не пачне нарэшце адпавядаць таму, што прасілася і чакалася і г.д. Так мне падабаецца.)

Я во хочу сейчас в малоэтажную застройку. Но не дом - хорошую квартиру в тихом зеленом месте. Мечтаю
Мы разглядалі танхаўзы. Мне падабаецца, але зноў жа рэальнасць....так адрозніваецца ад фантазій. Але калі марыць - хачу дом. Невялікі, кампактны. Сучасны, сціплага, але з густам дызайна. У межах Мінска. З усімі камунікацыямі. З газонам і туямі.) Ніякіх кветак і агуркоў!!!! Нерэальная мара.:)

Mahima

k_ja_ra, ну вот сразу нереальная:) я вот стараюсь легче относиться к мечтам:) в конце концов я не вижу всю картину - мало ли:)))

Igra

БЫТИЕ
Думаю, любоў да перамен і новага ў людзей прыкладна аднолькавая. Проста хочацца тых перамен і таго новага, якое падабаецца, прыемнае і лічыцца чалавекам правільным, і не хочацца тых, з якімі, адпаведна, усё наадварот. Я ўжо прыклад з законамі прыводзіла. Штосьці ў месцы іх жаданне перамен і новага не працуе ў бальшыні. А чаму?
Я вось, можа, хачу перамен і такога новага, якое бальшыні якраз не спадабаецца. І не хачу таго, што, наадварот, многім падабаецца. Дык ёсць у мяне любоў да перамен ці няма?
Я уверена, что не одинаковая любовь к переменам у людей, тем более к перемене места дислокации о котором я как раз и говорила, а не просто о каких-то переменах. Смена рекламного плаката за окном или цвета стен в под&езде это тоже перемены. Но я не о них. По своему опыту реальных переездов сужу, по окружающим, для многих из которых это ужас. При наличии всех условий типа денег, места для жизни пока происходят перемены- некоторые бы поменяли что-то, а многие и нет. Но есть те, кто может менять без наличия необходимых и комфортных условий и это далеко не все, а мало кто.

k_ja_ra, ну вот сразу нереальная:) я вот стараюсь легче относиться к мечтам:) в конце концов я не вижу всю картину - мало ли:)))
Во, и я так же) Причем это не на пустом месте сформировалось у меня, а на жизненном опыте. Бывали такие ситуации, когда казалось бы ничего не предвещало, а тут бац - открывались неизвестные обстоятельства и то, что по логике не могло случиться, случалось.

Igra

БЫТИЕ
Чытаю, як народ у адзін і той жа атэль гадамі ездзіць і абалдзеваю.
Я считаю, что это как ни крути показатель склонности к оседлости, к формированию привычного пространства, второго домика, где все знакомо. Таким людям, имхо, домик в Испании можно покупать - не надоест.
Дача для выходных с шашлыками мне не нужна, а вот дом для постоянного проживания хочу, что и создаю, и здесь цветочки и агурочки уже все часть его - большой простор для реализации в отличие от квартиры и много свободы в этом, самостоятельных решений, хотя и ответственности, забот больше.

k_ja_ra

Well-known member
к перемене места дислокации о котором я как раз и говорила, а не просто о каких-то переменах.
Тут згодная. Любоў да змены месца дыслакацыі, як прыватнага выпадка перамен, можа быць дый пэўна ж ёсць ва ўсіх розная.

Бывали такие ситуации, когда казалось бы ничего не предвещало, а тут бац - открывались неизвестные обстоятельства и то, что по логике не могло случиться, случалось.
я думаю, гэта як з тым пясцом.))) Які "подкрался незаметно, но был виден издалека". То бок калі пакапацца, то з неба такі нічога не падае і з нічога не бярэцца. А цалкам сабе заканамерна развіваецца.

Mahima

я думаю, гэта як з тым пясцом.))) Які "подкрался незаметно, но был виден издалека". То бок калі пакапацца, то з неба такі нічога не падае і з нічога не бярэцца. А цалкам сабе заканамерна развіваецца.
стопроцентно так. Только речь о том, что сегодня видно А и Б, а В и С - нет. Они на подходе, но пока не видны. И строить мечты исходя только из видимых переменных - это не мечтать:)
Мы не в силах объять все варианты и закономерности.

k_ja_ra

Well-known member
Не ведаю. Асабіста ў мяне цікавасць да новых для мяне месцаў спалучаецца з непераадольным жаданнем адусюль, дзе я бываю, у канчатковым выніку вяртацца дадому. То бок я з задавальненнем еду ў новае месца. Але з няменшым задавальненнем адтуль вяртаюся. Дома мне лепей, чым дзе б не было.
Таму я і не разглядаю ні пераезд, ні домік на лета. У адно і тое ж месца ездзіць мне надакучыць. А пераязджаць (мяняць пастаяннае месца дыслакацыі) я не хачу.

стопроцентно так. Только речь о том, что сегодня видно А и Б, а В и С - нет. Они на подходе, но пока не видны. И строить мечты исходя только из видимых переменных - это не мечтать
Мы не в силах объять все варианты и закономерности.
З гэтым згодная. У прынцыпе дом у Мінску- не зусім нерэальна.) Пры наяўнасці жадання і фінансаў і жаданні каго-небудзь з сённяшніх уладальнікаў такога дома яго прадаць і НЕнаяўнасці намеру дзяржавы яго знесці, гэта цалкам рэальна.) Чаго не скажаш, прыкладам, пра канарскі клімат у нас. :)

Mahima

Вообще начинался разговор с домика в старости:) в который не надо ездить - там хочется жить. И я думаю, в старости оседлость очень к месту и ко времени.
А сейчас я и в Испании жилье не хочу для отдыха. Это та же дача - привязка к месту вечная.

k_ja_ra

Well-known member

Mahima

k_ja_ra, ты там не жила.
И, как не зря говорят, не надо путать туризм с эмиграцией. Это различные состояния организма:)

k_ja_ra

Well-known member
ты там не жила.
і не я адна.)
Але я хаця б спрабавала.)

З іншага боку...да ўсяго прывыкаеш. Таму калі б абставіны склаліся так, што пераезд стаўся б рэальнасцю, перажыла б, напэўна.) Не заканчваць жа жыццё самагубствам.:))) І нават можа б і падабалася. :) Але ў фантазіях не малюецца мне дамок у цёплай краіне. Няма ў той бок рухаў душы.:)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху