Мама.Ромика, у прынцыпе, артапеды раяць пачынаць катацца на роліках з 5-6 гадоў, не раней. Але калі вельмі хочацца і праблемаў з нагамі няма, то чаму б і не паспрабаваць раней?
Існуюць лёгкія ролікі для малых 3-6 гадоў (25-29 памеры, колы ў 2 шэрагі), напрыклад, добрыя ролікі Chicco:
http://www.babybrand.ru/goods/roller_skates/chicco_67852.html
http://www.chicco.allmarkets.ru/66161.htm
Праўда, не ведаю, дзе іх купіць у Мінску (хіба што па аб'яве на барахолцы). Калі ёсць магчымасць, пашукайце іх у Маскве, Вільнюсе, Варшаве, там яны дакладна прадаюцца. Каштуюць дзесьці 55-75 долараў (толькі ролікі - 55, камплект са шлемам і абаронай - 75).
Звычайныя дзіцячыя ролікі ідуць ад 30-31 памеру, Вашаму сыну будуць завялікія. І пара такіх ролікаў важыць больш за 2 кг, малы проста не зможа ў іх рухацца.
Майму малодшаму сыну 2,6 г. (дарэчы, яго таксама клічуць Ромка). Ён спрабуе катацца на роліках старэйшага брата (30 памер). Ролікі фіксуюцца на назе нармальна, нага не круціцца, але нават проста нагу падняць разам з ролікам Ромку цяжка. Катанне такое: апранаем ролікі, малы сядае на канапу, пасля сам устае, адштурхоўваецца ад канапы і едзе да мяне 1-2 м. Я яго лаўлю, саджаю на крэсла адпачыць - пасля сын едзе назад 1-2 м. Вось і ўсё катанне.
)) Нешта большае ў такім узросце магчыма, але тады трэба самім рабіць ролікі, напрыклад, неяк прыкручваць колы да кедаў.
Ці тыя дарагія ролікі Chicco шукаць. Я неяк бачыла, як 3-гадовая дзяўчынка на іх каталася, нічога так ехала.
Наагул, цікава, чаму Вы вырашылі вучыць катацца на роліках так рана? Малы ў такім узросьце можа і не захацець катацца на роліках, яму будзе больш падабацца трохколавы ровар з музыкай, як у сябра. Да ролікаў усё ж трэба дарасці, лепш іх купляць, калі дзіцё доўга просіць-стогне "Купі-купі".
А больш бяспечным і развіццёвым для Вашага сына зараз можа стаць самакат. (Мы купілі трохколавы самакат за 80 тыс. тыдзень таму, Ромцік за 2 дні навучыўся на ім катацца і зараз з ім не расстаецца. Нядорага і вельмі карысна атрымалася.)