Россия: мифы и реальность АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Для меня посмотреть другую жизнь, в частности Европейскую жизнь не означает узнать, что там дешевый шоппинг.

Magda, а дзе я пішу пра танны шопінг?
Я адказваю на ваша
Я дамы не знаю, конечно, где вы там в Белостоке чего видели цивилизованного.
Беласток, канечне, славуты менавіта сваімі гандлёвымі галерэямі, але гэта не азначае, што там няма нічога цывілізаванага.

Вот нет в этих поездах ни дворца ни парка. Вот и все.
і я ж за сябе адказваю. А не за Васю на пассаце-бензавозе.

Magda

Well-known member
Я адказваю на ваша
мое было исключительно в контексте массы выезжающих шоппиться белорусов.
Ничего они там цивилизованного (такого чего нет у нас) не видят.

і я ж за сябе адказваю
Я про вас ничего и не писала.

punto

Active member
але гэта не азначае, што там няма нічога цывілізаванага.
Видел интересный костел и не менее интересный православный храм.
В очень современном ключе...

А вообще-то да, что кому нужно.
В Барсе русские направляются в Сограда фамилия, а англичане -- 7 автобусов в день в новый кампус футбольной команды.
Кто на что учился...

Mahima

переименовалась:)
В Барсе русские направляются в Сограда фамилия, а англичане -- 7 автобусов в день в новый кампус футбольной команды.
Кто на что учился...
:)))))))))))))) ну а то ж...
Саграда только...если транлитерировать на русский.

Magda

Well-known member
англичане как раз мне встречались в большом количестве именно в турах с местно познавательной целью, уж не знаю, как правильно термин называется. Они очень большой процент от европейцев составляют, кто старается знакомиться с местными обычаями, культурой. :)
Но искренне верю, что еще больше их ходит на футбол.

punto

Active member
В Испании самое лучшее - это футболисты.
и тореодоры :secret:

дизайнеры. :declare:
В старой Тарагоне в двух шагах от собора лавка чайной посуды.
Чуть не повмирали на месте...
Вообще много художественного вокруг везде.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
А вообще-то да, что кому нужно.
такі да :)
Я вось чамусьці музеі не люблю. Хаця шмат якія палотны, якія яшчэ на этапе вучобы захапілі, вельмі хацелася б пабачыць. Але... Нават у Луўр не пайшла.
А вось вельмі хочацца ў тэатр на Някрошюса схадзіць :)

Нафлудзілі мы тут :)

k_ja_ra

Well-known member
никак не отпускает меня эта тема. По третьему кругу. Я включилась на посты о том, что беларусы много ездят за границу, а поездка за границу расширяет кругозор.
Так вот
Сообщение от Magda
поездка "5 часов на границе - 1 час едем - 2 в магазине - 1 час едем - 5 часов на границе", совершаемая раз в неделю, а то и чаще, никому ничего нового не добавляет про то "как ТАМ". Опять же с придыханием.
Вот нет в этих поездах ни дворца ни парка. Вот и все. Да - люди ездят заграницу формально очень много - 70 раз в год в 70 раз больше чем большинство выезжающих, но видят они мало.

Magda, калі гэта часткова да мяне, то я разумею, пра што ты, і згодная. Але я гавару і крыху пра іншы бок. Што і палацы/паркі/мора і больш далёкія адлегласці не заўжды дадаюць кругагляду, пра які ты кажаш, разумееш? Вось няма такога, што пабачыў, і пачаў крытычна глядзець і на сваё і на чужое. Крытычна - не роўна кепска, а роўна разуменне плюсаў-мінусаў.
І пра "там выдатна, а ў нас усё кепска" крычаць не толькі тыя, хто ў апісаным табой ражыме шопіцца ездзіць, а і такія, якія ездзяць за тысячы км, але прынцыпова ад тых, хто шопіцца, нічым не адрозніваюцца. Проста шопінг у іх больш якасны/дарагі і адлегласці большыя.
А той, хто зарабляе сабе на жыццё гэтымі паездкамі, мажліва, нашмат болей і пра тамтэйшае і тутэйшае і разумее і расказаць можа. Хай не пра паркі, але пра тое, што ненавідавоку.
І асабіста я не лічу, што паездка за мяжу (любая! нават па парках) абавязкова пашырае кругагляд у тым сэнсе, які ўкладаеш у гэта ты. Паўтаруся, многа і далёка - не значыць добра. Важна, што ты бачыш, заўважаеш, аналізуеш, якія высновы робіш. Я пра паездкі хутчэй як досвед гавару. На мой погляд, яго дадаецца ў кожным разе. Нават ў выпадку "купі-прадай".

Я вось чамусьці музеі не люблю.
Калега. ))))))) Я іх толькі звонку ўспрымаю.) Ну і ў невялікіх дозах тыя-сія даступныя экпазіцыі ў межах прагулак па якіх-небудзь парках, замках глянуць магу. А так...занадта разумна і неўражліва для мяне. На заўтра, максімум праз тыдзень усё адно нічога з таго не памятаеш.)))

Magda

Well-known member
Нават ў выпадку "купі-прадай".
На уровне, я сегодня в Корону опять съездила. Расширила кругозор. В завтра в Скалу съезжу, я никогда там не была.

Але я гавару і крыху пра іншы бок. Што і палацы/паркі/мора і больш далёкія адлегласці не заўжды дадаюць кругагляду
Добавляют. Разъезжая за 1000 километров, да каждый раз в разные страны, ты видишь новое, и хоть чуть-чуть, но другую жизнь, даже если это all incl. и все. Ну только если не весь отпуск в пьяном угаре, конечно.

k_ja_ra

Well-known member
ты видишь новое, и хоть чуть-чуть, но другую жизнь, даже если это all incl.
не болей, чым у Кароне, на мой погляд.
Ну дый ладна.) Я не дзеля паспрачацца зноў вярнулася назад.) Проста захацела паясніць.)

В Барсе русские направляются в Сограда фамилия
Угу.) Каб абазначыцца на фоне і потым паказаць фоткі знаёмым.) І паставіць галачку ў пункце праграмы.))))

Ну не магу прайсці роўна побач з вашай няроўнасцю.)))))))) Прабачце.)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Я нікога не хачу пакрыўдзіць. Праўда.
Але калі пачытаць у масе сваёй водгукі пра адпачынак у Балгарыі на олл і "Гішпанскую" тэмку, то гэта таксама можна такі вынік зрабіць.

Magda

Well-known member
"Гішпанскую" тэмку
Про Болгарию не скажу, не особо читаю. Но про Испанию я удивлена. Я из семейственных тем и испанской, и итальянской, и французской, и черногорской :) такую массу информации для себя вынесла по странам, туристическим и историческим местам, как нигде больше. Понятное дело, что темы - практические, и серьезные вопросы разности/похожести наших культур не обсуждаются, но то, что побывавшие там люди прилично увидели, мне очевидно. :) Тем более, что в Испанию большинство своим ходом ездит, да и олла там нет.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Но про Испанию я удивлена. Я из семейственных тем и испанской и итальянской и французской такую массу информации для себя вынесла по странам, туристическим и историческим местам, как нигде больше. Понятное дело, что темы практические и серьезные вопросы не обсуждаются, но то, что побывавшие там люди прилично увидели, мне очевидно. Тем более, что в Испанию большинство своим ходом ездит, да и олла там нет.
Ну так і я пра гэта.
У "гішпанскай" абмяркоўваюць гарады, як дабрацца/што паглядзець/чым заняцца, што цікавага. А ў балгарскай сустракаюцца водгукі, дзе апісваецца якасьць ўборкі, прыгажосьць скручаных ручнікоў, колькасьць відаў мяса на абед і наяўнасьць/адсутнасьць вольных лежакоў пазьней 7 гадзін раніцы.
Як бы адрозьненьне ад Кароны толькі ў рушніках і лежаках...

Magda

Well-known member
Ну так і я пра гэта.
Поняла. Торможу от жары. Конечно в самостоятельном путешествии ты видишь в разы больше, но и в all делается множество открытий.

Як бы адрозьненьне ад Кароны толькі ў рушніках і лежаках...
Больше на мой взгляд. Даже просто отдыхая в all ты живешь с людьми разных национальностей, видишь как они себя ведут, развенчиваешь для себя мифы, замечаешь новое и т.д. Это совсем не равно: взяли тележку и наслаждаемся выбором макарон из 20 видов и стирального порошка. В магазине ты смотришь на товары, а не вокруг.

k_ja_ra

Well-known member
punto, я магу расказаць пра натоўпы заходніх еўрапейцаў ва ўсялякіх знакавых месцах і такія ж натоўпы расіян пузамі ўверх і барах на "усё уключанае".
Як думаеце, гэта будзе выглядаць?
Вы, праўда, хочаце сказаць, што сярэдні заходне-еўрапейкі турыст адрозніваецца ад рускага, асабліва ў бок харошасці другога? Я вас умаляю...
Таму і спатыкаюся на такіх постах:
Кто на что учился...
Прам духоўнасць і скрэпы адразу так і ўзгадваюцца...

Magda

Well-known member
k_ja_ra, при том заметим ни слова плохого про русских туристов до этого не прозвучало ни от кого. Этакая провокация, ИМХО. Надо держаться. :))))))))

З.ы. где же модераторы :)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху