Садовские будни/ Архив

Устраивает ли вас сад, в который вы водите ребенка?

• Всего проголосовало
    78
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

имя-как-имя

Well-known member
Знать состав и цены на продукты, которые не ешь - прикольно
Лапа, почему ? Я многое не покупаю как раз потому, что знаю состав :). Например, у меня с хлебом - только так. И с печеньем.

Лапа

Well-known member
имя-как-имя,ну просто Юка и сосиски просто разрыв шаблона после фраз про чеки из элитного рыбного магазина:))))))

Asya

New member
я в настоящие сосиски тоже не верю. вот просто смелите фарш, добавьте сливки и соль. сварить можно в чашке, поместив ее в кастрюлю. сразу станет ясно, что настоящих не существует. но сосискобоязнью не страдаю ) в редких случаях бывают они у нас.

Лапа

Well-known member
Юка, я уже понадеялась вас увидеть, и такой обломс:)))

У нас в саду в этом году запланирован какой-то вертикальный огород:))) Пока огород на подоконниках. У каждого ребенка растет в своем стакане своя луковица. Ну и так всякая коллективная рассада

He_len

сам себе дизайнер
_yuka_, а что в ней идеального? В грязи и лужах копаться? Моим это было интересно может в год-два. И то , на 5 мин.
Видео закончилось как один ребенок упал лицом в лужу. реакция снимавшего оставляет желать лучшего.
Комментарий понравился
У меня у самой ребенок в такой садик ходит ( два дня в саду....неделю с соплями дома) . И я работала в этой сфере со шведами,полная безответсвенность , все как в этом видео и лежат в этой воде и в снегу и лед едят, они им слрва не говорят, здесь это не принято. Так что поверьте, никакой суд не поможет.
Мы летом под дождем бегаем по лужам. Тогда смыл водой и все. А в межсезонье потом суши и стирай. Нет уж. Со старшей я позволяла грязниться больше общепринятого, а с младшей пересмотрела свою позицию и вспомнила что мама-тоже человек. За рваное и грязное по голове не поглажу.

k_ja_ra

Well-known member
Добры дзень.
Раскажыце, клск, якім чынам цяпер адбываецца ўладкаванне дзіцяці ў садок?
Цікаўлюся проста для агульнага развіцця і таму, што вось літаральна надоечы сястра займалася гэтым пытаннем, а сутнасці працэсу мы так і не ўлавілі.
Наколькі я зразумела, цягам апошніх гадоў у гэтай працэдуры адбыліся нейкія глабальныя змены.
З'явіліся нейкія спісы ў садках, па якіх не бацькі садок, а садок бацькоў(!) расшуквае. У мой час такога не было.
Плюс ёсць адзін нюанс: наша дзіця (сястры ў сэнсе) з нейкіх нікому невядомых прычын з усіх спісаў выпала. Сястры ніхто не тэлефанаваў. Ва Управе адукацыі на пытанні пра тое, калі трэба ісці па накіраванні ў садкі, роўна адказвалі - з 1.05, але з 1.04 будзе "запіс на запіс", то бок ты прыязджаеш і запісвашся на тое, каб потым прыйсці ўжо пасля 1.05. І ніхто ні словам не заікнуўся пра нейкія патаемныя спісы ў садках.
У мой час такога (запісу на запіс) таксама не было. Дзеці, што стаялі на чарзе, проста прыходзілі па накіраванне ў даты, назначаныя згодна з нумерам чаргі. Скажам:
2.05 -нумары 1500-1800
3.05 - нумары 1800 - 2100 і г.д.

Карацей, калі каму нескладана і хто ў тэме. Пакрокава раскажыце, што адбываецца пасля таго, як дзіцё паставілі ў месяц жыцця на чаргу ў адным акне. Страшна цікава.:)
Дзякуй.

Urtica

Active member
k_ja_ra,http: //ddu414.minsk.edu.by/ - официально комплектование 2016/2017 учебный год (подпись начальника управления) - выложено на одном из сайтов дет.сада Московского района. там комплектование с датами рождения по всем садам района. Информация официальная, ещё раз повторюсь, де-факто может есть лазейки/нюансы какие.

Лапа

Well-known member
k_ja_ra,у московского района да есть своя фишка, что 1 апреля пишутся исключительно на прием в РОНО, где и сможешь выбрать сад. Чем позже запись на запись, тем меньше выбор

k_ja_ra

Well-known member
http: //ddu414.minsk.edu.by/
воооось!!!) Такое і ва Ўправе адукацыі вісела. Што гэта? Што гэта такое?
Што значыць 80 от 2 до 3 лет до 01.07.2014?
Дзяцей, якія сталі на чаргу ў Маскоўскім раёне да 01.07.2014, сотні, калі не тысячы, а груп у гэтым садку набяруць толькі 2, ці хай 3.
Што значаць гэтыя спісы?

Urtica

Active member
1 апреля пишутся исключительно на прием в РОНО, где и сможешь выбрать сад. Чем позже запись на запись, тем меньше выбор
Да, так вот раньше у нас и было. Даже на тут висела фотка 1 апреля - ночная очередь. И именно смысл, что 1 апреля придешь первым - значит 1 мая в день раздачи тоже придешь первым, значит выбор больше. Но вот что изменилось за последний год, читая вот эти странные списки - за ненадобностью не вникала.

Лапа

Well-known member
k_ja_ra, смотри, в нашем районе такая фишка. Стали вы на очередь. Причем во фрунзенском очередь стала формироваться по микрорайону. В микрорайоне у нас 3 сада. Каждый набирает сколько-то детей. В списке детей от 2 до 3 скажем 150 человек, а сады набирают 100. Значит на 101 список закончился и по дате его постановки и говорят, что по 1 марта или скажем 10 апреля или 5 июня такого-то года.

Urtica

Active member
Исходя из логики прошлых лет, думаю, что вот с таким возрастом и датой постановки на очередь есть такие -то и такие-то сады, ну и кто первым забил - того и сад, т.е. имеем некий симбиоз очередь n-го человека+раздача направления по садам. Логично всё.

k_ja_ra

Well-known member
Лапа, то бок вас адразу на мікрараёны разбіваюць, замацоўваючы, умоўна кажучы, толькі за пэўнымі садкамі. А калі ты хочаш не ў гэтыя 3, а ў нейкі 4-ты? Усё? Ніяк?
Ці наадварот. Усе хочуць у адзін з гэтых трох. Хто першы прыбег, таго і садок? А калі бегчы пачынаць і куды? Хто адмашку "бяжыце!" дае?

===================

И именно смысл, что 1 апреля придешь первым - значит 1 мая в день раздачи тоже придешь первым, значит выбор больше.
Я не разумею, а вось гэта:

У мой час такога (запісу на запіс) таксама не было. Дзеці, што стаялі на чарзе, проста прыходзілі па накіраванне ў даты, назначаныя згодна з нумерам чаргі. Скажам:
2.05 -нумары 1500-1800
3.05 - нумары 1800 - 2100 і г.д.
чым не варыянт? Нашто гэты запіс на запіс?

Гэта я не да вас, Urtica, калі што.:) Гэта я разважаю.)

====

У суседняй тэме ўбачыла:

если ваш садик комплектуется по спискам (видимо так, раз в роно отправили к заве), то как только будут списки готовы, попавшим в него звонят-пишут. но сейчас еще рано.

если садик списочного формирования, то примерно в середине марта уже будут списки. если до конца марта вам не позвонят или не вкинут бумажку в почтовый ящик, то можете сами позвонить/подойти к заве
Як зразумець "спісачнага фарміравання"? І чаму "еслі"? значыць, ёсць і іншыя садкі? НЕспісачнага фарміравання? А як ведаць, дзе які? Хто пра гэта кажа?

Последнее редактирование:

Торопыжка

New member
то бок вас адразу на мікрараёны разбіваюць, замацоўваючы, умоўна кажучы, толькі за пэўнымі садкамі. А калі ты хочаш не ў гэтыя 3, а ў нейкі 4-ты? Усё? Ніяк?
В пределах района имеешь право идти в любой сад. Если сад популярный - бывает, что многие дети из близлежащих домов и не попадают.
Но вот что изменилось за последний год, читая вот эти странные списки - за ненадобностью не вникала.
Изменилось многое. Но запись все же осталась. Кто не попал в списки желаемого сада, идут записываться на май, чтобы взять направление хотя бы в близлежащие. А уж, если и так не прошли, то надо идти после 25 августа, на место не пришедших по направлению (как правило, такое бывает крайне редко).
значыць, ёсць і іншыя садкі? НЕспісачнага фарміравання? А як ведаць, дзе які? Хто пра гэта кажа?
В Московском районе все списочного формирования уже.

k_ja_ra

Well-known member
В пределах района имеешь право идти в любой сад.
Дык там жа спісы нейкія? Як туды трапіць? І калі туды запісвацца?
Калі ёсць чарга - я разумею. Хто першы прыйшоў згодна з нумарам чаргі па накіраванне, той і атрымаў месца ў жаданым садку. Хто пазней - у менш жаданым і г.д.
А калі ствараюцца нейкія спісы, якія ЎЖО ёсць на момант пачатку выдачы накіраванняў, дык які алгарытм дзеянняў?
Я праўда не разумею.
Сястры ніхто не тэлефанаваў. У спісах ніводнага садка дзіцяці не было. Добра, што сястра ўвогуле ў садок пайшла. Бо не планавала.) Думала, што месцы ў садок будуць прапаноўваць, калі яна па накіраванне прыйдзе. А тут пачула ў чарзе 1.04, што нібыта ва ўсіх садках ужо даўно нейкія спісы складзеныя і групы набраныя. Яна ўвогуле абалдзела. Дзіця ад самага нараджэння на чарзе, запіс на новы навучальны год толькі пачынаецца, а ў садках ужо групы набраныя! Пайшла на ўдачу ў адзін з найбліжэйшых садкоў. Там здзівіліся, што яе нідзе ў базе даных няма. Унеслі. Сказалі, што па даце яна праходзіць і што вось у нашым садку месцаў ужо няма (1.04 я падкрэсліваю. Фарміраванне груп мела толькі 1.05 пачацца), а вось у суседнім яшчэ адно ёсць, бяжыце - запісвайцеся.

Што гэта за сістэма такая? І як загадзя можна ведаць, што рабіць?
Я паўтараюся ўжо, але ва Упраўленні адукацыі Маск. раёна цягам апошніх некалькіх месяцаў, калі званілі і ўдакладнялі, калі і куды прыходзіць, ніхто нічога ні пра якія спісы ў садках не гаварыў. Сказалі - прыходзьце на "запіс на запіс" .

He_len

сам себе дизайнер
Отстойная система. Мы попали в списки но нам никто не звонил, а должны были.

Если бы я сама ножками не походила бы по садам и в роно, пролетели бы вообще.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху