Садовские будни/ Архив

Устраивает ли вас сад, в который вы водите ребенка?

• Всего проголосовало
    78
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Кьяра, читай внимательно. Саша _просила_ оставлять её на сон иногда. Где тут _только Саша оставалась на сон_?

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, ладна...пакінем.
Я пра сваіх скажу.
Калі мы хадзілі (а мы практычна заўжды так хадзілі) на цэлы дзень - яны былі не супраць і нават вельмі "за", калі я (а яшчэ лепей, калі бабуля!!!) іх калі-небудзь са сна забірала. Бо гэта цэлыя прыгоды былі! З садка раней, як незвычайна! А з бабуляй - дык тым больш. Бо Макдональдс і іжэ з імі...

Не ведаю...гэта сведчыць пра тое, што дзецям кепска ў садку? І што, каб было добра, яны б ні за што не пагадзіліся са сна сыйсці?
Шчыра, я так не лічу.
Але ўпэўненая проста, што частка прысутных зробіць менавіта такія высновы, як робіць іх з таго, што дзіця ў НГ ноч у садок не просіцца. :)))))))))))))

имя-как-имя

Well-known member
Старших отдала в сад в 3.1, мелкую в 3.5. Абсолютно на ура пошли, без предварительных экскурсий-знакомств, бесед и прочей подготовки. На полный день со второго дня, а мелкая уже в первый улеглась спать. Никакой грусти-печали при расставании, долгих проводов и, боже упаси, слез. Весело в сад и весело домой. И тем не менее, я не вижу смысла себя обманывать: сад удобен мне, а не нужен детям. Прекрасно они обошлись бы без "социализации", садовского "развития-обучения" и прочего. И предложи я выбор - выбрано будет остаться дома. Поэтому мелкую вожу периодически, когда накапливается критическая масса несделанных дел.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Кьяра, для нас пол дня - норма. Она не удивляет, она не праздник. Это норма. Но, в отличии от твоих, те моменты, когда дети остаются на полный день не вызывает некой бурной радости.

k_ja_ra

Well-known member
сад удобен мне, а не нужен детям.
Я б сказала, тэарэтычная адсутнасць садка ў прыродзе адназначна сумяшчальная з жыццём.)
Але справядлівасці дзеля, варта разумець у такім разе, што шмат чаго насамрэч зручна і патрэбна нам, а не нашым дзецям. Гурткі, дзіцячыя цэнтры, чытанне ў 3 гады, танцы, спорт, муз. школы, ангельская мова і г.д. цалкам сабе з іх ліку.

Таму калі пераходзіць на нейкія глабальныя ўзроўні - усё можна сумневам падвергнуць.
Але факт застаецца фактам. Мая старэйшая хацела ў садок. Дапускаю, што ён асацыяваўся ў яе з камунікацыяй. Але камунікацыяй менавіта ў садку. Яе вабіла пляцоўка, музрук з баянам па вясне, ложкі, басейн з шарыкамі ў групе і цэлая куча іншага.
У прынцыпе, можна было сабраць волю ў кулак, не выпраўляць у садок, бо частка людзей лічыць, што ён па вызначэнні непатрэбны і толькі як вымушаная мера можа разглядацца. Вадзіць сяброў штодня, пераўтварацца ў масавіка-зацейніка і г.д. Вось толькі каму б гэта было патрэбна? Маме? Ці дзіцяці?

Келдыш

Active member
мой мальчик, он такой мальчик-мальчик ))), любимая игра у него В войнушку
а у нас в сад оружие нельзя и такого рода игры тож...

Ришенька, у меня обе дочки получаются ТАЛАТИНЩЕ, старшая хочет в школу, младшая в сад, при этом обе оч любят маму и папу.
Девочки, Вы же не сравниваете, кто важнее мать или отец, почему вы сравниваете родителей и сад?

Келдыш

Active member
_yuka_, я свою вожу в бассейн (помимо сада), танцы, академия, постоянно куда-то ездим, даже на лыжи поставили уже, на собаке (как в санях) гоняют на выходных, при этом в сад бежииииит и еще как бежит!!! Чего ей не хватает???

потому что мама и папа - данность
НО сравнивать же можно и данность)))

k_ja_ra

Well-known member
а ваша девочка хотела бы в сад, если бы вы водили ее в бассейн, на музыку, в парк к деткам и многое другое?
На ўсё адначасова і штодня? Шчыра - не ведаю.) Не спрабавала.)
Але цягнула яна мяне з вазочкам з малодшай да плота садка - факт.)
Да таго ж у садку была большасць яе сяброў па пляцоўцы, з якімі разам гадаваліся. Таму момант далучыцца да іх таксама прысутнічаў, думаю.

Келдыш

Active member
Не-не. Так не бывае. Тут, звіняйце, з 2-х адно. Ці любіць садок - і тады ў вас штосьці не так у сям'і, ці ў вас усё так, але тады ў садок ходзіць з унутранымі пакутамі
а вот сравнение, про которое я спросила

_yuka_,вы опять читали по диагонали, вы же меня процитировали,
Девочки, Вы же не сравниваете, кто важнее мать или отец, почему вы сравниваете родителей и сад?
я спрашиваю, почему идет сравнение мать - сад

Igra

БЫТИЕ
Девы,снимаю шляпу и завидую вашему упорству в поиске истинности:)))

Келдыш

Active member
_yuka_, мне моя сестра постоянно говорит, что я ничего не понимаю, т.к у меня 2 дочки, а у нее 2 сына. Вот вам пример: у на в саду есть девочка, которая обижает почти всех. Моя мелочь (рост 110, 13 кг)поступила так, когда та ущепнула мою за щеку ( у дочки был синяк), моя встала, обняла эту девочку и со славами: Ты же хорошая девочка, а хорошие так не делают, не щипай меня больше, пожалуйста, гладила ее. больше мою она не обижала. Мои дети не отвечают агрессией на агрессию. Старшая в 5-ом классе, тож проблем нет, хотя она самая младшая...

я была в шоке несколько минут. с первого раза, когда тетя сказала (тот же текст что в саду) что мы играем понарошку и трогать друг друга нельзя, дети того же возраста перестали друг друга трогать, а от пифпаф начали таетрально по очереди падать и смеяться. не могли родители увести детей минут 30-40, пока уже все друг друга не победили. и ни разу никто никого не толкнул и не ударил
для меня это нормальное поведение детей

Келдыш

Active member
В книгах Лдель Фабер, Элейн Мазлиш я прочла, что дети - отражение семьи. Правильные мысли пораждают правильные действия. Так вот в семье, где родители действительно любят друг друга и в семье нормальные отношения, дети более спокойные, чем те, в семьях которых ложь, крик, лицемерие. И на примере знакомых я замечала, что это так. Наш самый агрессивный мальчик в классе, как оказалось, пережил развод родителей во втором классе, но агрессивным он был и в первом классе, семья распадалась, мальчик это чувствовал и не знал, как себя вести

Келдыш

Active member
настолько, что если б это был не мой ребенок, или утром этого же дня он не играл в войнушку в сду, я бы просто не поверила.
наверное ваш ребенок хочет ЭТО попробовать, главное, чтоб ему не понравилось. Мои дети никогда не проявляют агрессию, не грубят взрослым и слушаются учителей/воспитателей

k_ja_ra

Well-known member
Дзякуй.) Мне бачыцца прагрэс у дыскусіі, а вам?)

ваши дети стремяться в сад потому, что у них нет альтернативных развлечений,
Вполне дапускаю.)
Я не вадзіла да 4-х гадоў старэйшую ні на якія развівалкі/гурткі. Можаце лічыць мяне кепскай мамай, але я не бачыла ў гэтым сэнсу тады і не бачу сёння.)
Так, мы бывалі ў парку. Але само сабою гэта было не штодня.
Вось што мы рабілі штодня - дык гулялі на вуліцы. Многа, з дзецьмі.
Дома таксама не скажу, што займалася шчыльна "развіццём". Але і што такое тэлевізар, дзіця амаль да 5 гадоў не ведала ў прынцыпе.
Я дапускаю, што яе вабіла ў сад менавіта штосьці новае, нечаканае, тое, чаго не было раней і няма дома. І файна! Не? Таму там і было цікава, з задавальненнем, без слёз і падобнага.
Можа ў мяне і крывая логіка, але я бачу плюс ў тым, што не разбэшчанае забаўлялкамі дзіця з задавальненнем бавіла час у садку. Прычым не замарочваючыся на тэму: а як жа я без мамы?
А вось мама замарочвалася якраз. :) Па першасці. Як жа яна без дзіцяці, і як жа яно, дзіця беднае, у першы ж дзень на сон? А на заўтра - пакуль апошняе дзіця не забралі з пляцоўкі ў садку маё дзіця не сыйшло? Як так?
Потым прызвычаілася.)
Я з цеплынёй садок узгадваю.)))

п.с. а педыкулёз мы, прыкладам, у 1-м класе набылі.)))))))) Да гэтага паняцця не мела, што за звер.)

Келдыш

Active member
Келдыш, это вы к чему?
у нас в семье я так понимаю все вращается на 180 градусов?
то сть полдня мы агрессивные, а вторые -любовь?
Это я писала, не видев вашего поста, но дети "пробуют" этот мир и таким образом его познают. Моя свекровь рассказывала, что ее идеальный сынок, никогда никаких замечаний один раз выдал: он бегал по группе и со словами "Ломать, крушить и рвать на части - вот это жизнь, вот это счастье" разбил все горшки с цветами. Она потом все новые покупала. НО это был один раз за 4 года в саду и то, после просмотра какого-то фильма с этой фразой

yuka_, я свою вожу в бассейн (помимо сада), танцы, академия, постоянно куда-то ездим, даже на лыжи поставили уже, на собаке (как в санях) гоняют на выходных, при этом в сад бежииииит и еще как бежит!!! Чего ей не хватает???
Вы мне не ответили)))

имя-как-имя

Well-known member
Але справядлівасці дзеля, варта разумець у такім разе, што шмат чаго насамрэч зручна і патрэбна нам, а не нашым дзецям.

Я разумею:).

Гурткі, дзіцячыя цэнтры, чытанне ў 3 гады,
танцы, спорт, муз. школы, ангельская мова і г.д. цалкам сабе з іх ліку.

Для мяне гэта вельмі неаднародная куча:). Гурткі, дзіцячыя цэнтры і чытанне ў 3 гады - гэта па мне з разраду бацькоўскіх амбіцый хутчэй. І муз. школа недзе там( гэта выключна па сваіх мяркую):) А спорт - па мне не залішні. І ангельская таксама. Што да танцаў, калі дзіця хоча - гэта адно, а калі маці волакам валачэ туды - другое. Давялося назіраць хлопчыкаў, якім гэтыя танцы былі да бэзавай зоркі ( можна так казаць?:)), але ж чамусьці маці ўпарта працягвалі развіваць талент:))), не зважаючы ні на іх пакуты, ні на стогны педагогаў.

Последнее редактирование:
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху