Школьная беседка - 14

katia-ka

Kitoks Pasaulis
У 68 школе клас прававой накіраванасці (дамова з акадэміяй мус) аж з 2004 года. Таксама форма і ўсё такое. Спраўдзіла на сайце, якія профільныя прадметы ў гэтым 10 класе - англ+рус

MamaPoliny

Well-known member
Без понятия какой уровень в классах мчс минска, у знакомой многодетная семья сын учился в мчс классе баранович. Школа очень слабенькая..мальчик пошел в класс ради "стабильного будущего" и на одежу без трат, ходил круглый год в одном.
Поступил пару лет назад в высшее специальность Предупреждения и ликвидации чрезвычайных, дополнительно мальчик ничем не занимался, репов точно не посещал. Дали общагу, может там стипендия хорошая, т.к. знакомая говорит...что мальчик полностью на самообеспечении.
Я его видела раз или два, он даже к родителям приезжает в этой форме, неужели в универе им тоже нужно форму носить.

P,S,В классах девочки тоже есть. Тоже камуфляж носят.

GingerBread

Well-known member
Без понятия какой уровень в классах мчс минска, у знакомой многодетная семья сын учился в мчс классе баранович. Школа очень слабенькая..мальчик пошел в класс ради "стабильного будущего" и на одежу без трат, ходил круглый год в одном.
Поступил пару лет назад в высшее специальность Предупреждения и ликвидации чрезвычайных, дополнительно мальчик ничем не занимался, репов точно не посещал. Дали общагу, может там стипендия хорошая, т.к. знакомая говорит...что мальчик полностью на самообеспечении.
Я его видела раз или два, он даже к родителям приезжает в этой форме, неужели в универе им тоже нужно форму носить.
для кагосьці сацыяльны ліфт, але ж ёсць нюансы..

Вьюджен

Well-known member
неужели в универе им тоже нужно форму носить.
Нужно, более того, там общаги на своей территории. И просто погулять после учебы не пойдешь, нудно отпрашивпться, отчитываться. А если на долго уехать, то увольнительную брать...
У меня мама иногда помогает делать курсовые, так к ней в форме и приезжали они, и еще не всегда могут - нужна причина, чтоб отпустили...

Ellaga

Well-known member
Пришла с собрания. Из интересного: будет репетиция ЦЭ, предмет выбираешь сам. У наших 28 января, суббота, в педуниверситете. Там же дети будут сдавать два ЦЭ.
С предметами ЦЭ надо определиться до 20 апреля.

k_ja_ra

Well-known member
Як і чакалася, выспацца. адпачнуць і спакойна прыехаць напісаць ЦЭ дзецям не дадуць. Прычым у выходны дзень пасярод вучобы. У дзень ЦЭ, напісанне якога пачынаецца ў 11.00, дзяцей патрабуюць ташчыць у школу к 8.30. Там яны іх будуць карміць, паіць, пералічваць, ставіць строем, і оптам дастаўляць у пункт ЦЭ. І пакуль выглядае, што без гэтага прычынення дабра ніяк. А то ж барані бог дзіцё само на ЦЭ не даедзе, ці яго дома не пакормяць.
Як жа, б..., дастаў гэты клопат. Ладна, з дзецьмі з вёсак усё ясна. Там гэта па справе. А ў Мінску гэта нашто??? Дарма, блін, іх ежа і дастаўка не трэба. Каб дзіцяці яшчэ жывот пачаў ад гэтага балець, ці ў дарозе муціць... не кажучы, што ўставаць пасля напружанага тыдня зноў ў 6.30. Дзеля гэтага клопату неймавернага((((

Астатнім тое ж сказалі, я ж правільна разумею?

k_ja_ra

Well-known member
Грошай па ходзе ў краіне да х...
жрачка ўсім бясплатная (у сметніцу прычым), аўтобусы да кожнай школы.
Хаця б спытаць, каму трэба такая бясплатная паслуга, а хто сам без клопату справіцца - не, не чулі. Прычыняць дабро дык прычыняць, че уж

Ellaga

Well-known member
Астатнім тое ж сказалі, я ж правільна разумею?
Нам подробности не озвучивали пока. Но сам факт, что ЦЭ в воскресенье, а в будние дни обычная учеба без поблажек- издевательство над детьми. Ничего хорошего от школы давно не ждем. И на выпускной идти у дочки желания нет.

ТиЛи

аву забрали:( буду такая!
Слушай ну это уже говно полное
Мою дочь, например, сильно укачивает в автобусе. И я однозначно против переться в автобусе на цт. Моя однозначно поедет на метро и поев дома привычную еду
А не под конвоем. Это как-то наверное опять воспринято, как обязаловка, хотя наверняка было озвучено как рекомендации, причём для регионов

k_ja_ra

Well-known member
И как раньше на ЦТ сами доезжали...
не, ну я недзе магу пагадзіцца, што ЦТ і ЦЭ не зусім аднолькавая рэч. ЦТ здаецца па жаданні, пасля школы. І тут асабістая справа здаваць/не здаваць, і як гэта арганізоўваць. ЦЭ - абавязковы складнік, без якога немагчыма атрымаць атэстат, гарантаваны дзяржавай. І тым жа дзецям з сельскай мясцовасці замест таго, каб прыйсці і здаць выпускны экзамен ва ўласнай школе, цяпер трэба ташчыцца на край сусвету, каб проста атрымаць атэстат. Ну дык арганізоўвайце і прапаноўвайце гэта тым, хто насамрэч мае у гэтым патрэбу, блін! Нашто самім сабе ўскладняць жыццё?? Неяк жа да школы дзеці будуць дабірацца? Забірайце іх тады ужо ад хаты, я не ведаю. А то з вёсак забіраюць школьным аўтобусам, а маё дзіця мае само ў школу ездзіць, ці я маю вазіць. Што за несправядлівасць такая???

MamaPoliny

Well-known member
Изначально, идея сдавать экзамены хоть бы где была провальная, пару лет поизгаляются и вернут сдачи по школам.

Mahima

переименовалась:)
@k_ja_ra, ну я про регионы согласна. А в Минске это хрень. Хотите довезти? Не проблема автобус подогнать к школе в разумное время. А сидеть с 8.30 там - это бредовый бред.

Mahima

переименовалась:)
Вообще как обычно - абы задолбаться и всех задолбать в этом своем раже "надаштотадзелаць".

Сверху