огоАказваецца, беларускамоўныя гімназіі існуюць толькі ў двух гарад - Мінску і Барысаве.
огоАказваецца, беларускамоўныя гімназіі існуюць толькі ў двух гарад - Мінску і Барысаве.
Parole, я по глубинке не очень в теме. Но отец мой - западник на белорусском языке школу заканчивал, она и сейчас белорусская. У мужа на брестчине школа была белорусской. А так не знаю. Как- то все мои подружки и сотрудницы из Минска . Часто про детей талантливых из глубинки читаю, там тоже часто школы на белорусском.
Я вот только все равно не очень поняла. Класс собирали в уже действующую белорусскоязычных гимназию или создаётся учреждение, которое отменили?
voluntas, поступать в 9 класс гимназии?
voluntas, как это поступать во второй? Что сдавать? Это официально?
voluntas, мой ездзіць таксама прыблізна гадзіну туды гадзіну назад, гімназія рускамоўная, ён з іншай прычыны ездзіць (не хоча мяняць гімназію пасля таго, як мы пераехалі). У кожнага свае абставіны, у каго мова, у каго ўмовы (прадлёнка), у каго настаўнік любімы...
Хаця канешне было б добра, каб у кожнай нават малюсенькай школцы быў беларускамоўны клас па_азначэнні, то бок незалежна ад пажаданняў бацькоў і напоўненасці класаў. Але пакуль што як ёсць. Гэта, думаю ў роўнай ступені і ад палітыкі залежыць і ад грамадства. Дый настаўнікаў беларускамоўных трэба некаторых саміх яшчэ вучыць ды вучыць. Кадраў няма.
voluntas, а сейчас вы хотите в ближайшей школе организовать белорусский класс, в котором будет учиться ваш сын и ещё один ребёнок, чтобы не ездить? И ищите единомышленников, чтобы набрался класс? Правильно?