:flirt:
ты написала,что это были не мнения,а что это было?
А там быў і адказ.)
Дзяўчаты, ну калі вы настойваеце....я такі адкажу.
На пытанні, мне зададзеныя.)
Парушыўшы слова ў частцы "не працягваць", але суцешыўшыся тым, што пытанні даўно выйшлі за межы першапачатковай тэмы абмеркавання.
я тож попытаюсь объяснить, хотя уж столько поясняли) и пояснить именно с позиции Православия: цель - воссоединение с Богом. Отпал человек от Бога через гордыню, значит воссоединение - через смирение. В основе смирения - послушание. Эти сестрички (в основном) или обычные православные женщины, стоящие со скарбонками, добровольно несут назначенное им послушание во спасение своей души. Кто-то из них остается в сестричестве, а для кого-то это ступенька к принятию пострига.
просто Елена, дзякуй. Але ў гэтым месцы (таго, пра што вы напісалі) ў мяне няма ніводнага пытання. Праўда. Мне тут збольшага ясна ўсё.
І што рухае сястрычкамі, і чаму яны (у сэнсе для сябе асабіста) там стаяць.
Я гаварыла вышэй у прынцыпе пра іншае.
А послушание/обучение в монастырях любых конфессий, как по Вашему, тож манипуляция?
Не. І па шчырасці я нават не разумею, з чаго з'явілася такое пытанне. Дакладней разумею (бо кожны кажа пра сваё, чытае пра сваё і бачыць сваё), але да мяне гэта не мае ніякага дачынення.
Прабачце.
Можна.
Але калі вам розніца паміж жывой істотай тут і цяпер і чымсьці міфічным, што можна сабе прыдумаць, гледзячы на аўтобус, не відавочная, то для мяне яна ёсць.
І вось гэты чалавек тут і цяпер мне па-свойму важны. У адрозненне ад аўтобуса і тэрмінала.
Я вас умоляю))) Есть выбор. Есть счета. Есть одинокие ящики. Там необходимые ВАМ условия соблюдены. У вас ЕСТЬ возможность сделать все так, как вам удобно.
Не памятаю, каб я пісала, што адчуваю складанасці з месцам ці спосабам ахвяравання грошай.
Тут все предпочитали бояться и платить - понимаете? Она не могла их заставить. Они могли отказать. Боялись. Чей страх? Чья проблема?
Няма разумення ўсё ж. Ці ёсць, але наштосьці ўсё ўецца вакол аднаго і таго ж.
Чый страх і чыя праблема - гэта адно.
І вы ўпарта разглядаеце менавіта гэты бок. І на здароўе.
Толькі я пра іншы. Пра тое, што гэты ціск ёсць. Які нараджае страх. Аб'ектыўна ёсць. Так ці не?
Не было б чалавека "над душой" - не было б ціску і страху.
А са страхам справіцца можна, так, я ж не спрачаюся. Толькі не разумею, нашто вы ўвесь час мне пра гэта паўтараеце? Я вашую думку зразумела яшчэ на стадыі "манашкі тут ні пры чым".
вы действительно связываете "увольнение" (как тут некоторыми трактуется) отца Андрея Бондаренко с исполнением его хором песнопения "Магутны Божа"?
Не магу сказаць адназначна. Хутчэй не, чым так. І хутчэй таму, што мне хочацца думаць лепшае і верыць у лепшае.
Але і выключаць сувязі паміж гэтымі падзеямі я не магу. Бо ў нашай краіне такое не рэдкасць.
Я ж пісала - у незалежнасці ад таго, цэрква гэта, рэлігія ці штосьці іншае.
Потому что в благотворительных темах, например, очень значим именно человеческий фактор. Без него (то есть если даны диагноз и номер счета) сбор пожертвований просто остановится. Рассказы мам об успехах/неуспехах в лечении - это тоже манипуляция?
Велька, а што гэта?
Табе не падабаецца само слова маніпуляцыя? Ну ок, замяні гэта на "очень значим именно человеческий фактор". Сутнасць ад гэтага не зменіцца.
Так, гэта маніпуляцыя, як бы цынічна гэта не гучала. Але яна дапамагае канкрэтнаму чалавеку. Тут проста ўступае ў сілу прынцып "мэта апраўдвае сродкі".
Папярэджваючы тваё наступнае пытанне: а ці апраўдвае мэта сродкі ў выпадку з манашкамі... Можа і апраўдвае. Ці дакладней, будзе апраўдваць ці не ў залежнасці ад сімпатый/антыпатый напэўна.
Але факта свядомага ўздзеяння, маніпуляцыі гэта не адмаўляе, пагадзіся.
Меня раздражают геи, которые держатся за руки. Они этим явно что-то демонстрируют
А...бывае. А можна пытанне? А калі геі не трымаюцца за ручкі, ты скуль ведаеш, што яны геі? А не проста мужчына? Ці мужчынЫ, якія ідуць на піва?
Табе не падаецца, што трыманне за ручкі ў дадзеным выпадку=манашаская раса? Раса - вызначальны фактар, які адрознівае манашку ад проста жанчын.
Роўна як ручкі адрозніваюць геяў ад проста мужчын. Не?
Значыць і манашка ў расе дэманстрацыяй займаецца. Замест таго, каб як усе, у звычайным адзенні хадзіць, а свае перакананні ў выглядзе расы пры сабе дома трымаць.
Ці ты да чаго мне пра трыманне за ручкі, якое раздражняе, напісала?
Странно, что "НН" только сейчас решила заострить на этом внимание читателей. Не иначе, как с цитируемой Кьярой ссылкой будут искать связи
Я вас расчарую. На НН ні пра сняцце з кіраўніцтва хорам ні пра сувязі - ні слова.
Я гляджу, чаканне сенсацый нікому не чужое.)))))
А чаму цяпер? Ну можа патрапіўся камусьці на вочы ролік з ютуба?
Гэтая ролік, баюся памыліцца, не толькі на НН дэманстраваўся.)
Они, кстати, и на других языках поют,
Вось. І я пра гэта.) Так што з пазітывам у частцы "і заўважце, па-беларуску!" я б не спяшалася.)
Совершенно непонятно,что объяснила Кьярина ссылка на приказ.
А штосьці павінная была тлумачыць?
Ты сказала пра сапсаваны тэлефон, Жанчына дажджу спаслалася на мае словы пра сняцце. Я проста паказала спасылку ў пацверджанне інфармацыі, якую прачытала. Каб не было дадумванняў. Усё.