Ой, кто бы говорил.Вот по вашему уму у вас и есть ваш ТНП
Ой, кто бы говорил.Вот по вашему уму у вас и есть ваш ТНП
Кто-то заставляет тебя?Ты ведь уже решила для себя,что тогда тебя тревожит?Что есть те,кто решил иначе?Или ты хотела бы решить по-другому,но вынуждена именно так?Маё пытанне: навошта мне гэтая "надбудова" у выглядзе недасканалых, грэшных, слабых з залатымі крыжамі, якія будуць выказвацца ад майго імя, але казаць не мае словы? Якія будуць грашыць, але размазваць адказнасць на ўсіх праваслаўных? Хай яны самі тады, без мяне...
В Беларуси-да,а разве нет?И еще- пятая колонна)))Скажы, тыя, хто супраць таго, каб у нашай краіне былі палітвязні, абавязкова апазіцыя? )))
Не знаю,спроси у них.Если спрашиваешь меня,то у меня отрицательное.А якое стаўленне па гэтым пытанні святых Айцоў? і шэраговых вернікаў? Ці тут яны ўжо "у глыбіні"?
Вы хотите сказать, что православные верующие голосовали за другого? Председатель ЦИК, боюсь, с Вами не согласится.Вот по вашему уму у вас и есть ваш ТНП:haha:
В соответствии с результатами исследования, подавляющее большинство населения (93,5%) относит себя к различным конфессиям – православной (81%), католической (10,5%), другим – 2% (иудейская, протестантская, мусульманская).
Именно. Отличный,хоть и прискорбный для прогрессивного человечества пример.Спасибо крестьянину,который по уму пересмотрел свою стратегию)))
Ты апазіцыянерка? А як жа "ўся ўлада ад Бога"? І крыж тнп-шны ў яго - ой, які цяжкі, варта пашкадаваць...В Беларуси-да,а разве нет?
Думаю, так. Хочацца зразумець, што рухае людзьмі абіраць гэтую "залатакрыжовую надбудову" і з такім імпэтам яе абараняць. Нават калі ейныя дзеянні ніяк не стасуюцца з уласнымі перакананнямі. Хаця гэта часова. Перакананні, думаю, знікаюць ва ўцаркоўленых. Застаюцца толькі сялянскія крыжы...что тогда тебя тревожит?Что есть те,кто решил иначе
Мне немножко больше наш нравится,не такой стыдный для показа и говорит вполне себе:readPS Ваш-то не лучше.
А мне его бывает жалко,правдаТы апазіцыянерка? А як жа "ўся ўлада ад Бога"? І крыж тнп-шны ў яго - ой, які цяжкі, варта пашкадаваць...
Мне немножко больше наш нравится,не такой стыдный для показа и говорит вполне себе
.В корень надо зрить
Не ведаеш, чаму?Да и нет оппозиции в Беларуси в принципе.
Ты же не имеешь ввиду сами здания церквей и монастырей?И кого или что защищают и кто?што рухае людзьмі абіраць гэтую "залатакрыжовую надбудову" і з такім імпэтам яе абараняць.
ДогадываюсьНе ведаеш, чаму?
Сами нести золотой крест не в состоянии, так хоть полюбуются. Это как тетка 60-го размера: можно пойти в спортзал и сделать себе фигуру, а можно купить "Космо", смотреть на отфотошопленных моделей и читать сплетни про их жизнь - у кого какие часы и квартирыХочацца зразумець, што рухае людзьмі абіраць гэтую "залатакрыжовую надбудову" і з такім імпэтам яе абараняць.
Не-не...Ох ужо гэтыя іншасказанні з прытчамі...))) Чаму людзям прасцей ісці пад кіраўніцтва св. Айцоў, якія па сутнасці -та (з тваіх жа словаў) таксама грэшныя, слабыя і г.д, але затое з залатымі крыжамі( згодна з прытчай) і заклікамі:Ты же не имеешь ввиду сами здания церквей и монастырей?И кого или что защищают и кто?
І мала, што пакорліва са сваёй доляй мірыцца (моўчкі чакаючы пакуль Бог дасць), дык яшчэ і залатакрыжовых абараняць: маўляў, ім адказ перад Богам трымаць. Замест таго каб задумацца, а якога тады людзі на сябе цяжар залатога ўзвалілі, калі і з драўляным-та не спраўляюцца?)))Так что ступай домой и не ропщи на свою долю
А выказаць яго ўжо рэлігія не дазваляе? ))) Гэта не да цябе асабіста, безумоўна...только имею мнение, отличное от сторонников агл,
Чаму людзям прасцей ісці пад кіраўніцтва св. Айцоў, якія па сутнасці -та (з тваіх жа словаў) таксама грэшныя, слабыя і г.д,
Можно не моучки,скажи свое мнение,если хочешь или ты к" революции "призывыаешь?Притча про то,что когда ты(я,он) вопишь,что кто-то не так делает свое дело,не так,как ты это хочешь и считаешь правильным,вспомни о том,что ты его вообще не делаешь и не сделаешь никогда потому,что даже с места приподнять не сможешь...І мала, што пакорліва са сваёй доляй мірыцца (моўчкі чакаючы пакуль Бог дасць), дык яшчэ і залатакрыжовых абараняць: маўляў, ім адказ перад Богам трымаць. Замест таго каб задумацца, а якога тады людзі на сябе цяжар залатога ўзвалілі, калі і з драўляным-та не спраўляюцца?)))
Хорошо,допустим,киравання.Назови негативные воздействия,которые получает конкретный человек от того,что он верит,старается жить по заповедям,бороться со своими грехами,участвует в богослужениях и таинствах,молится?Прошу заметить только,что ни разу не под принуждением.Абсалютна згодная з меркаваннем, што яна не што іншае, як інструмент улады і кіравання людзьмі. Толькі пад прыгожым соусам...
Дык мы яшчэ іх, бедных, хто свой залаты крыж цара ці ўлады нясе, пашкадуем: цяжка, бедненькім. Такі бес усяліўся, што загады людзей збіваць і па турмах кідаць, раздае. Хай піе кубак да дна, растраляе ўсіх - гэта ягонае выпрабаванне тут, на зямлі, будзе. А потым ён раскаецца, акі злачынца, і будзе яму шчасце. А мы тут далей пра свой уласны сялянскі крыж падумаем...
Патрэбны,им самим патрэбны,уверена,что сейчас им не очень приятно от происходящего вокруг и наверняка они тоже думают об этом.А як жа перад людзьмі адказ? Не патрэбны? Зручна вельмі, не знаходзіш? )))
Да,конечно,мы можем этого хотеть,но совершать или не совершать это другому человеку решить не в нашей власти.Але адказнасці не толькі там, за межамі цяперашняга, але і сёння, перад грамадствам таксама.
Такой коллаж)))Я понимаю,что ты просто не удовлетворена происходящим вокруг тебя по многим позициям.Не ты одна,конечно.У рэшце рэшт, улада людзьмі абіраецца і пытацца ў тых, каго абіраеш - таксама частка нашага крыжа...І быць адказным за тое, як спытаўся. І пра палітвязняў у тым ліку.
Я общаюсь с верующими людьми на разные темы.А выказаць яго ўжо рэлігія не дазваляе? ))) Гэта не да цябе асабіста, безумоўна...
Цалкам згодная. Толькі разумееш, па мне, ёсць паняцце разумнай неабходнасці...Вось, прыкладам, на рабоце. Я ў сілу спецыфікі не магу быць без кіраўніцтва. Я не вольны мастак. Я залежу ад калегаў, а яны ад мяне. А каардынуе гэта ўсё начальнік. У яго можа быць безліч недахопаў, гэта мяне ніяк не тычыцца, але свае непасрэдныя абавязкі ён мусіць выконваць добра, ну хаця б здавальняюча. ))) Якая разумная неабходнасць у начальніку нада мной у маёй Веры? Пагатоў калі начальнік са сваімі НЕПАСРЭДНЫМІ абавязкамі спраўляецца так сабе? Як я разумею, абавязак духоўнага Айца перш за ўсё сваім уласным прыкладам дэманстраваць тое, што прапаведуе. Ці я памыляюся?под какое бы ты руководство не стала,над тобой всегда будет несовершенный в чем-то человек и ты будешь это замечать,только это не должно мешать тебе заниматься своими делами и собой
скажи свое мнение
Я і кажу і раблю, як лічу правільным і мажлівым для сябе. Царква мне, дзякуй Богу, не перешкаджае. Але ж я зараз не пра гэта зусім. Ты пыталася, што мяне хвалюе ў хрысціянстве - я, як магу, адказваю. І тое, што залатакрыжовых шкадуюць болей, чым іхных ахвяр, у ліку маіх "хваляванняў"...поступай иначе
ты к" революции "призывыаешь?
Думаеш? Ой лі...уверена,что сейчас им не очень приятно от происходящего вокруг и наверняка они тоже думают об этом.
Згодная. Буду заканчваць.Мне кажется,что наш разговор увяз и идет по кругу,я вряд ли смогу чем-то тебе помочь в этой теме.
І я спадзяюся на размовы і надалей.надеюсь,так и будет!
Так. Але я і не бяруся за непасільную ношу...Притча про то,что когда ты(я,он) вопишь,что кто-то не так делает свое дело,не так,как ты это хочешь и считаешь правильным,вспомни о том,что ты его вообще не делаешь и не сделаешь никогда потому,что даже с места приподнять не сможешь...
У тебя очень плоские представления,пожалуйста,не обижайся,что я не нашла другого слова.Все совсем не так,но это уже совсем другая история.Чым больш я пра гэта ўсё думаю, тым больш схіляюся да думкі, што ідуць у царкву тыя, якія не здольныя самастойна верыць, жыць паводле запаветаў, духоўна расці, перадольваючы свае грахі і памылкі. Ім патрэбны нехта, хто будзе стаяць зверху, пажадана з дубінай і тады сапраўды не так важна, што ў яго з гадзіннікам...Гэта не істотна. Важна што на яго можна скінуць частку сваёй адказнасці: ён скажа, як зрабіць, ён агучыць, за каго галасаваць, ён будзе выказвацца ад імя вернікаў і Бог з ім, што я -та і нязгодны...
Мне не нужно отстаивать это право,оно у меня есть по факту рождения.А хто - адстойваць сваё права "людзьмі звацца".
И советский союз тому подтверждение:diablo:Вядомы факт, чым больш развітае, адукаванае, дэмакратызаванае грамадства, тым меншы там адсотак прыхільнікаў той ці іншай царквы, тым большы там адсотак агностыкаў.
Цалкам магчыма... Я крыху ўтрыравала, вядома, але сутнасць недзе такая мне адчуваецца...У тебя очень плоские представления
Ёсць -та яно ёсць, але не ўсе з ім лічацца, як паказвае практыка...оно у меня есть по факту рождения
Гэта складаная тэма. Там вернікаў хапала. У рэлігію пад назвай - камунізм. І развітым і дэмакратычным СССР ніяк не назавеш.)))советский союз
І свой уласны крыж, паўтаруся, кожны па-свойму трактуе. Хто - смірыцца і радавацца, што не вайна. А хто - адстойваць сваё права "людзьмі звацца".
ИМХО Ты не ошибаешься, просто многие, достигшие верхов об этом забывают.Як я разумею, абавязак духоўнага Айца перш за ўсё сваім уласным прыкладам дэманстраваць тое, што прапаведуе. Ці я памыляюся?
Возможно именно это возмущение заставит кого-то задуматься и изменить свое поведение согласно христианским заповедям. Или кого-то заставит изменить свою жизнь и сходить в церковь, что бы самому во всем разобраться, не полагаясь на мнения анонимных писателей в интернете.Кьяра, так поступай иначе,тебе кто-то мешает из церкви?Разве возмущением на форуме ты приносишь кому-нибудь из пострадавших пользу?
Притча про то,что когда ты(я,он) вопишь,что кто-то не так делает свое дело,не так,как ты это хочешь и считаешь правильным,вспомни о том,что ты его вообще не делаешь и не сделаешь никогда потому,что даже с места приподнять не сможешь...
ни разу. Там религия покруче была - Кьяра уже написала об этом. Со всей атрибутикой соответствующей.И советский союз тому подтверждение
а зачем в вере руководство?под какое бы ты руководство не стала,над тобой всегда будет несовершенный в чем-то человек и ты будешь это замечать,
Не ограничивается деятельностью в церкви,касается любого дела на любом месте.К сожалению даже попробовать поднять не получится, женщина на амвоне может только пол мыть
Так можно многое подогнать под религию и атеизм тоже.Было безбожие и страх,это не религия-это несвобода.Там религия покруче была
попробуйте погуглитьа зачем в вере руководство?
не соглашусь. Были боги официальные - Ленин и Сталин. И вовсе не страх руководил большинством, а ИДЕЯ. Люди действительно верили в коммунизм, в вождей. Даже в лагерях, как свидетелсьтвуют очевидцы.Было безбожие и страх,это не религия-это несвобода.
это вы меня послали так красиво?попробуйте погуглить
кстати, атеизм - это тоже вераатеизм тоже