Христианство и церковь.Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Igra

БЫТИЕ
Маё пытанне: навошта мне гэтая "надбудова" у выглядзе недасканалых, грэшных, слабых з залатымі крыжамі, якія будуць выказвацца ад майго імя, але казаць не мае словы? Якія будуць грашыць, але размазваць адказнасць на ўсіх праваслаўных? Хай яны самі тады, без мяне...
Кто-то заставляет тебя?Ты ведь уже решила для себя,что тогда тебя тревожит?Что есть те,кто решил иначе?Или ты хотела бы решить по-другому,но вынуждена именно так?

Скажы, тыя, хто супраць таго, каб у нашай краіне былі палітвязні, абавязкова апазіцыя? )))
В Беларуси-да,а разве нет?И еще- пятая колонна)))

Спасибо крестьянину,который по уму пересмотрел свою стратегию)))

А якое стаўленне па гэтым пытанні святых Айцоў? і шэраговых вернікаў? Ці тут яны ўжо "у глыбіні"?
Не знаю,спроси у них.Если спрашиваешь меня,то у меня отрицательное.

имя-как-имя

Well-known member
Вот по вашему уму у вас и есть ваш ТНП:haha:
Вы хотите сказать, что православные верующие голосовали за другого? Председатель ЦИК, боюсь, с Вами не согласится.:)))
В соответствии с результатами исследования, подавляющее большинство населения (93,5%) относит себя к различным конфессиям – православной (81%), католической (10,5%), другим – 2% (иудейская, протестантская, мусульманская).

PS Ваш-то не лучше:))).

k_ja_ra

Well-known member
В Беларуси-да,а разве нет?
Ты апазіцыянерка? А як жа "ўся ўлада ад Бога"? І крыж тнп-шны ў яго - ой, які цяжкі, варта пашкадаваць...

что тогда тебя тревожит?Что есть те,кто решил иначе
Думаю, так. Хочацца зразумець, што рухае людзьмі абіраць гэтую "залатакрыжовую надбудову" і з такім імпэтам яе абараняць. Нават калі ейныя дзеянні ніяк не стасуюцца з уласнымі перакананнямі. Хаця гэта часова. Перакананні, думаю, знікаюць ва ўцаркоўленых. Застаюцца толькі сялянскія крыжы...

Igra

БЫТИЕ
PS Ваш-то не лучше.
Мне немножко больше наш нравится,не такой стыдный для показа и говорит вполне себе:read:))))))))))))))(для Velca-это просто шутка)

Ты апазіцыянерка? А як жа "ўся ўлада ад Бога"? І крыж тнп-шны ў яго - ой, які цяжкі, варта пашкадаваць...
А мне его бывает жалко,правда:)Я не знаю,оппозиционерка ли я-вряд ли,я ведь ничего не делаю,только имею мнение,отличное от сторонников агл,но я вижу и плюсы.Да и нет оппозиции в Беларуси в принципе.

Последнее редактирование:

Igra

БЫТИЕ
што рухае людзьмі абіраць гэтую "залатакрыжовую надбудову" і з такім імпэтам яе абараняць.
Ты же не имеешь ввиду сами здания церквей и монастырей?И кого или что защищают и кто?

Не ведаеш, чаму?
Догадываюсь:)Спокойной ночи,спасибо и тебе!

Marisol

Active member
Хочацца зразумець, што рухае людзьмі абіраць гэтую "залатакрыжовую надбудову" і з такім імпэтам яе абараняць.
Сами нести золотой крест не в состоянии, так хоть полюбуются. Это как тетка 60-го размера: можно пойти в спортзал и сделать себе фигуру, а можно купить "Космо", смотреть на отфотошопленных моделей и читать сплетни про их жизнь - у кого какие часы и квартиры:))) второе менее затратно - в себя, любимого, нужно вкладывать на порядок больше, чем в любую постороннюю структуру, причем во всех отношениях:)))

k_ja_ra

Well-known member
Ты же не имеешь ввиду сами здания церквей и монастырей?И кого или что защищают и кто?
Не-не...Ох ужо гэтыя іншасказанні з прытчамі...))) Чаму людзям прасцей ісці пад кіраўніцтва св. Айцоў, якія па сутнасці -та (з тваіх жа словаў) таксама грэшныя, слабыя і г.д, але затое з залатымі крыжамі( згодна з прытчай) і заклікамі:
Так что ступай домой и не ропщи на свою долю
І мала, што пакорліва са сваёй доляй мірыцца (моўчкі чакаючы пакуль Бог дасць), дык яшчэ і залатакрыжовых абараняць: маўляў, ім адказ перад Богам трымаць. Замест таго каб задумацца, а якога тады людзі на сябе цяжар залатога ўзвалілі, калі і з драўляным-та не спраўляюцца?)))
А як жа перад людзьмі адказ? Не патрэбны? Зручна вельмі, не знаходзіш? ))) Я ж кажу, не дарма мы рэлігію такую маем. Абсалютна згодная з меркаваннем, што яна не што іншае, як інструмент улады і кіравання людзьмі. Толькі пад прыгожым соусам...

Дык мы яшчэ іх, бедных, хто свой залаты крыж цара ці ўлады нясе, пашкадуем: цяжка, бедненькім. Такі бес усяліўся, што загады людзей збіваць і па турмах кідаць, раздае. Хай піе кубак да дна, растраляе ўсіх - гэта ягонае выпрабаванне тут, на зямлі, будзе. А потым ён раскаецца, акі злачынца, і будзе яму шчасце. А мы тут далей пра свой уласны сялянскі крыж падумаем...

Пра што прытча, Igra? Пра "не наракай"? (не ропщи?))) У частцы адказнасці за свой уласны крыж, без азірання на іншых, згодная. Але адказнасці не толькі там, за межамі цяперашняга, але і сёння, перад грамадствам таксама.

У рэшце рэшт, улада людзьмі абіраецца і пытацца ў тых, каго абіраеш - таксама частка нашага крыжа...І быць адказным за тое, як спытаўся. І пра палітвязняў у тым ліку.

только имею мнение, отличное от сторонников агл,
А выказаць яго ўжо рэлігія не дазваляе? ))) Гэта не да цябе асабіста, безумоўна...

Igra

БЫТИЕ
Чаму людзям прасцей ісці пад кіраўніцтва св. Айцоў, якія па сутнасці -та (з тваіх жа словаў) таксама грэшныя, слабыя і г.д,

Кьяра, под какое бы ты руководство не стала,над тобой всегда будет несовершенный в чем-то человек и ты будешь это замечать,только это не должно мешать тебе заниматься своими делами и собой.Однако,если человек,например,много ест и раздражителен или ленив,это не делает его автоматом профнепригодным в широком смысле этого слова.Я не знаю,прости,но мне кажется глупым ждать от всех идеального поведения,это не соответствует реальности.
І мала, што пакорліва са сваёй доляй мірыцца (моўчкі чакаючы пакуль Бог дасць), дык яшчэ і залатакрыжовых абараняць: маўляў, ім адказ перад Богам трымаць. Замест таго каб задумацца, а якога тады людзі на сябе цяжар залатога ўзвалілі, калі і з драўляным-та не спраўляюцца?)))
Можно не моучки,скажи свое мнение,если хочешь или ты к" революции "призывыаешь?Притча про то,что когда ты(я,он) вопишь,что кто-то не так делает свое дело,не так,как ты это хочешь и считаешь правильным,вспомни о том,что ты его вообще не делаешь и не сделаешь никогда потому,что даже с места приподнять не сможешь...
Абсалютна згодная з меркаваннем, што яна не што іншае, як інструмент улады і кіравання людзьмі. Толькі пад прыгожым соусам...
Хорошо,допустим,киравання.Назови негативные воздействия,которые получает конкретный человек от того,что он верит,старается жить по заповедям,бороться со своими грехами,участвует в богослужениях и таинствах,молится?Прошу заметить только,что ни разу не под принуждением.
Дык мы яшчэ іх, бедных, хто свой залаты крыж цара ці ўлады нясе, пашкадуем: цяжка, бедненькім. Такі бес усяліўся, што загады людзей збіваць і па турмах кідаць, раздае. Хай піе кубак да дна, растраляе ўсіх - гэта ягонае выпрабаванне тут, на зямлі, будзе. А потым ён раскаецца, акі злачынца, і будзе яму шчасце. А мы тут далей пра свой уласны сялянскі крыж падумаем...

Кьяра, так поступай иначе,тебе кто-то мешает из церкви?Разве возмущением на форуме ты приносишь кому-нибудь из пострадавших пользу?Ты хочешь,чтобы другие поступали так,как тебе видится правильным вместо тебя?Так не бывает,к сожалению.
А як жа перад людзьмі адказ? Не патрэбны? Зручна вельмі, не знаходзіш? )))
Патрэбны,им самим патрэбны,уверена,что сейчас им не очень приятно от происходящего вокруг и наверняка они тоже думают об этом.
Але адказнасці не толькі там, за межамі цяперашняга, але і сёння, перад грамадствам таксама.
Да,конечно,мы можем этого хотеть,но совершать или не совершать это другому человеку решить не в нашей власти.
У рэшце рэшт, улада людзьмі абіраецца і пытацца ў тых, каго абіраеш - таксама частка нашага крыжа...І быць адказным за тое, як спытаўся. І пра палітвязняў у тым ліку.
Такой коллаж)))Я понимаю,что ты просто не удовлетворена происходящим вокруг тебя по многим позициям.Не ты одна,конечно.
А выказаць яго ўжо рэлігія не дазваляе? ))) Гэта не да цябе асабіста, безумоўна...
Я общаюсь с верующими людьми на разные темы.
Я вот тут подумала,а что собственно мне дает подобный разговор на форуме?Боюсь,что ничего нового,особенно когда читаешь банальщину некоторых форумчан.
На вопросы,возникающие у тебя,я не ищу ответов-они есть у меня,когда появляются новые-ищу опять.Я стараюсь наоборот уйти от требований к другим,сосредоточиваясь на себе.Мне кажется,что наш разговор увяз и идет по кругу,я вряд ли смогу чем-то тебе помочь в этой теме.Именно в этой,в остальном ты для меня одна из самых интересных собеседниц на этом форуме,надеюсь,так и будет!:give_heart::)

k_ja_ra

Well-known member
под какое бы ты руководство не стала,над тобой всегда будет несовершенный в чем-то человек и ты будешь это замечать,только это не должно мешать тебе заниматься своими делами и собой
Цалкам згодная. Толькі разумееш, па мне, ёсць паняцце разумнай неабходнасці...Вось, прыкладам, на рабоце. Я ў сілу спецыфікі не магу быць без кіраўніцтва. Я не вольны мастак. Я залежу ад калегаў, а яны ад мяне. А каардынуе гэта ўсё начальнік. У яго можа быць безліч недахопаў, гэта мяне ніяк не тычыцца, але свае непасрэдныя абавязкі ён мусіць выконваць добра, ну хаця б здавальняюча. ))) Якая разумная неабходнасць у начальніку нада мной у маёй Веры? Пагатоў калі начальнік са сваімі НЕПАСРЭДНЫМІ абавязкамі спраўляецца так сабе? Як я разумею, абавязак духоўнага Айца перш за ўсё сваім уласным прыкладам дэманстраваць тое, што прапаведуе. Ці я памыляюся?

Чым больш я пра гэта ўсё думаю, тым больш схіляюся да думкі, што ідуць у царкву тыя, якія не здольныя самастойна верыць, жыць паводле запаветаў, духоўна расці, перадольваючы свае грахі і памылкі. Ім патрэбны нехта, хто будзе стаяць зверху, пажадана з дубінай і тады сапраўды не так важна, што ў яго з гадзіннікам...Гэта не істотна. Важна што на яго можна скінуць частку сваёй адказнасці: ён скажа, як зрабіць, ён агучыць, за каго галасаваць, ён будзе выказвацца ад імя вернікаў і Бог з ім, што я -та і нязгодны...Я пад ягоным крылам, вось хай ён і адказвае. А я ўзамен гатовы весці святую вайну за праваслаўе, калі хтосьці пра "начальніка" супраць скажа... У прынцыпе зручна абодвум бакам...

Вядомы факт, чым больш развітае, адукаванае, дэмакратызаванае грамадства, тым меншы там адсотак прыхільнікаў той ці іншай царквы, тым большы там адсотак агностыкаў. І наадварот. Чым бліжэй да сярэднявечча ў сваім развіцці краіна, тым вернікаў болей...Гэта з чаго так? )))

скажи свое мнение
поступай иначе
Я і кажу і раблю, як лічу правільным і мажлівым для сябе. Царква мне, дзякуй Богу, не перешкаджае. Але ж я зараз не пра гэта зусім. Ты пыталася, што мяне хвалюе ў хрысціянстве - я, як магу, адказваю. І тое, што залатакрыжовых шкадуюць болей, чым іхных ахвяр, у ліку маіх "хваляванняў"...
ты к" революции "призывыаешь?
:) Скажам, тэзіс пра другую шчаку - дакладна не мой. :) Дарэчы пра другую шчаку. Ёсць прытча, што падставіць не раўно даць ударыць па ёй. :)

І свой уласны крыж, паўтаруся, кожны па-свойму трактуе. Хто - смірыцца і радавацца, што не вайна. А хто - адстойваць сваё права "людзьмі звацца".

уверена,что сейчас им не очень приятно от происходящего вокруг и наверняка они тоже думают об этом.
Думаеш? Ой лі...

Мне кажется,что наш разговор увяз и идет по кругу,я вряд ли смогу чем-то тебе помочь в этой теме.
Згодная. Буду заканчваць. :)

надеюсь,так и будет!
І я спадзяюся на размовы і надалей. :) Дарэчы, ты псіхальтанку чытала? Я там таксама табе крыху адказвала.

Притча про то,что когда ты(я,он) вопишь,что кто-то не так делает свое дело,не так,как ты это хочешь и считаешь правильным,вспомни о том,что ты его вообще не делаешь и не сделаешь никогда потому,что даже с места приподнять не сможешь...
Так. Але я і не бяруся за непасільную ношу...

Igra

БЫТИЕ
Чым больш я пра гэта ўсё думаю, тым больш схіляюся да думкі, што ідуць у царкву тыя, якія не здольныя самастойна верыць, жыць паводле запаветаў, духоўна расці, перадольваючы свае грахі і памылкі. Ім патрэбны нехта, хто будзе стаяць зверху, пажадана з дубінай і тады сапраўды не так важна, што ў яго з гадзіннікам...Гэта не істотна. Важна што на яго можна скінуць частку сваёй адказнасці: ён скажа, як зрабіць, ён агучыць, за каго галасаваць, ён будзе выказвацца ад імя вернікаў і Бог з ім, што я -та і нязгодны...
У тебя очень плоские представления,пожалуйста,не обижайся,что я не нашла другого слова.Все совсем не так,но это уже совсем другая история.
А хто - адстойваць сваё права "людзьмі звацца".
Мне не нужно отстаивать это право,оно у меня есть по факту рождения.
Психбеседку читала,еще подумаю)))

Вядомы факт, чым больш развітае, адукаванае, дэмакратызаванае грамадства, тым меншы там адсотак прыхільнікаў той ці іншай царквы, тым большы там адсотак агностыкаў.
И советский союз тому подтверждение:diablo:

k_ja_ra

Well-known member
У тебя очень плоские представления
Цалкам магчыма... Я крыху ўтрыравала, вядома, але сутнасць недзе такая мне адчуваецца...

оно у меня есть по факту рождения
Ёсць -та яно ёсць, але не ўсе з ім лічацца, як паказвае практыка...

советский союз
Гэта складаная тэма. Там вернікаў хапала. У рэлігію пад назвай - камунізм. І развітым і дэмакратычным СССР ніяк не назавеш.)))

juniko

self-made woman
Кьяра, спасибо тебе, личное. Вот я не умею так аккуратно, по полочкам разложить свое мнение и доказать его. У меня все на эмоциях, все либо черное, либо белое.
Твои слова - поддерживаю полностью в последних двух постах.
І свой уласны крыж, паўтаруся, кожны па-свойму трактуе. Хто - смірыцца і радавацца, што не вайна. А хто - адстойваць сваё права "людзьмі звацца".

Як я разумею, абавязак духоўнага Айца перш за ўсё сваім уласным прыкладам дэманстраваць тое, што прапаведуе. Ці я памыляюся?
ИМХО Ты не ошибаешься, просто многие, достигшие верхов об этом забывают.
Кьяра, так поступай иначе,тебе кто-то мешает из церкви?Разве возмущением на форуме ты приносишь кому-нибудь из пострадавших пользу?
Возможно именно это возмущение заставит кого-то задуматься и изменить свое поведение согласно христианским заповедям. Или кого-то заставит изменить свою жизнь и сходить в церковь, что бы самому во всем разобраться, не полагаясь на мнения анонимных писателей в интернете.

Притча про то,что когда ты(я,он) вопишь,что кто-то не так делает свое дело,не так,как ты это хочешь и считаешь правильным,вспомни о том,что ты его вообще не делаешь и не сделаешь никогда потому,что даже с места приподнять не сможешь...

К сожалению даже попробовать поднять не получится, женщина на амвоне может только пол мыть, остальное - табу. Ну еще можно детей учить в воскресной школе или быть послушной женой, хорошей матерью и искренней верующей.
Вообщем классические Три К - большего не дано... увы.

Mahima

переименовалась:)
И советский союз тому подтверждение
ни разу. Там религия покруче была - Кьяра уже написала об этом. Со всей атрибутикой соответствующей.
под какое бы ты руководство не стала,над тобой всегда будет несовершенный в чем-то человек и ты будешь это замечать,
а зачем в вере руководство?

Igra

БЫТИЕ
К сожалению даже попробовать поднять не получится, женщина на амвоне может только пол мыть
Не ограничивается деятельностью в церкви,касается любого дела на любом месте.
Там религия покруче была
Так можно многое подогнать под религию и атеизм тоже.Было безбожие и страх,это не религия-это несвобода.

а зачем в вере руководство?
попробуйте погуглить

y.tatiana.7

Active member
Может кого-нибудь заинтересует такая информация? - 18-19 мая в Республиканском Дворце культуры профсоюзов (Минск) состоятся встречи с протоиереем Артемием Владимировым из Москвы. 18 мая в 19.00 «Соцветье нежное любви». Беседа о влюбленности и любви, родителях и детях. 19 мая в 15.00 «Родной земли минувшая судьба». Беседа о прошлом, настоящем и будущем нашей Родины.

Mahima

переименовалась:)
Было безбожие и страх,это не религия-это несвобода.
не соглашусь. Были боги официальные - Ленин и Сталин. И вовсе не страх руководил большинством, а ИДЕЯ. Люди действительно верили в коммунизм, в вождей. Даже в лагерях, как свидетелсьтвуют очевидцы.
Хотя по сути в религии большинство тоже живет страхом - божия гнева, наказания за грехи и т.п. Это как в обычном обществе - правило 20 на 80. Так что разницы практически нет. И именно поэтому партия так и боролась с церковью - за влияние. И потом воссоздала церковь, полностью подконтрольную.
попробуйте погуглить
это вы меня послали так красиво?:)) Не хочу гуглить - хочется мнение собеседника услышать. Как по мне, так помощь в понимании каких-то вещей, поддержка в сложной ситуации бывают нужны - хотя бы просто для "сверки часов". А вот руководить путем другого к Богу...не очень представляю, как это может быть.

кстати, атеизм - это тоже вера:) Потому что доказательств у него тоже нет.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху