в связи с чем ведется разговор о хате скраю?
Я паспрабую ўсё ж. Яшчэ разочак. Амаль без спадзеву на разуменне, і тым не менш.
Па-першае, карані размовы пад умоўнай назвай "займацца сваёй справай" (працяг пра хату мой

)) ) уходзяць у далёкае форумскае мінулае. То бок не ўпершыню тэма паднімаецца. Гэты закон - не адзіны выпадак маразма , коего і ў нашай уласнай краіне хапае.
Дык вось мой пост збольшага ў працяг размовы гэтай.
Асноўны лейтматыў прыхільнікаў "сваёй справы" (я паўтараюся ўжо, на жаль) пра тое, што а)не трэба лезці "не ў свае справы". б) замест таго, каб "крычаць" - лепей займайцеся сваёй працай.
Дык вось я кажу:
а) лезці "не ў свае справы" ТРЭБА. бо заўтра яны могуць зрабіцца ўжо тваёй праблемай.
Як лезці? Ды як толькі атрымаецца. Адзіных рэцэптаў няма. Але як мінімум, калі адбываюцца грамадскія ініцыятывы супраць таго, супраць чаго
на словах і ты (розныя ініцыятывы!!! і часам акцыі, так) - удзельнічаць у іх. А не адмаўляць з прычыны, што "лезці не трэба, бо не трэба. Я тута справай заняты".
б) тыя, хто лезуць, таксама на сваім месцы знаходзяцца, як не дзіўна. І супрацьпастаўленне гэтае сталае "лепей бы" тут не да месца зусім. Бо гэта не замест, а
разам з тым. І ў НЕзалежнасці ад прафесіі. Выхавацель дзяцей ты, банкір, ці інжынер.
Пра петыцыю. Ці бачыш... вядомы форумскі аўтарытэт, на які тут бясконца спасылаюцца, сам пісаў, вось як Рамашка цяпер, што аддае перавагу таму, каб не ведаць, каб не чытаць, каб не ўнікаць, каб не хадзіць. Заўваж: калі б тут пра што не спыталі, у гэтай тэме ў прыватнасці, штораз чуеш нешта кшталту: я не ў курсе, я не цікаўлюся, не чытаю, не слухаю, не ведаю, і вам не раю. Гэта - НЕ ДА МЯНЕ.
Дык вось у сувязі з гэтым у мяне пытанне. ЯК пры такіх зыходных петыцыя гіпатэтычная можа быць падпісаная?
Ну і па закону пра дзяцей непасрэдна. Ведаеш, тое, што вы (я агулам і пра папярэднікаў вашых у тым ліку) увесь час пра гэта пытаецеся, кажа пра тое, што самі шляхі вас мала цікавяць. Чакаецца пачуць "не ведаю" - і радаснае "о!!!!" у адказ.
Вось толькі знаходзяцца шляхі
пры жаданні. У кожным канктрэтным выпадку свае. Ладзяцца тыя ж інтэрнет-звароты, збіраюцца подпісы, і вернікаў у тым ліку.

) Іх слова, як паказвае практыка, больш цэннае для расейскай улады, чым НЕвернікаў. Тыя ж дэпутаты, якія ўхвалілі закон, калі што, выбаршчыкамі абіраюцца. З іх афіцыйны адказ можна патрабаваць. Ну як варыянт.
Можна выйсці на акцыю нарэшце.
І пры гэтым пры ўсім!!! нішто не замінае тым, хто здольны і можа - узяць дзіця на выхаванне. Гэта не перашкаджае адно аднаму ніякім чынам. Але хавацца за адмазку: ТЫ! УСЫНАВІЎ ДЗІЦЯ?! (і плакат адпаведны) і затыкаць ёю рот - зручна. Так.
Я не кажу, што кожны можа гэтым займацца, што кожны павінны, і не заклікаю нікога нікуды. Але і пытанні гэтыя : што ты прапануеш? надакучылі.
Бо калі сутыкаюся з сітуацыяй, дзе магу зрабіць штосьці асабіста - я гэта раблю. БЕЗ спадзеву на поспех. што праўда.
А вось збіраць пад сцягі нікога не збіраюся. Бесперспектыўняк.(с)
Болей не працягваю.
Так меня ешё нікто не оскорблял. (с)

)))))