mamaba, поговорите с основной воспитательницей. Обрисуйте проблему, что вы забираете последней. Что вам кажется, что кому-то из воспитателей это не нравится и она оказывает давление на сына. Опишите то, что случилось. Спросите, что она посоветует сделать в этой ситуации.
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
вот!!!! уже разговаривала...она сказала, что действительно, это не игра. особенно для детей чувствительных и ранимых, обещалась поговорить (сама воспитательница основная была на больничном в то время) с заменяющими педагогами..Конечно, понимаю, что зарплата у воспитателей не ахти какая, разные житейские есть проблемы у многих, и требовать с них многое тоже не можем, да и с каждым не поговоришь... я мамашка щепетильная и дотошная (особенно при наличии свободного времени стараюсь контролировать процесс садовской адаптации по мере возможности)..вот такаие ситуации и бывают ( у меня оба рассказывают про все, что было в саду...иногда воспитательница прям удивляется...поэтому и не скрыл один из детей такого момента, а мог бы замкнуться и не пойти больше в сад)..mamaba, поговорите с основной воспитательницей. Обрисуйте проблему, что вы забираете последней. Что вам кажется, что кому-то из воспитателей это не нравится и она оказывает давление на сына. Опишите то, что случилось. Спросите, что она посоветует сделать в этой ситуации.
Понятно,что есть нюансы,но все же даже разговор с основной воспитательницей может дать результат,главное,имхо не молчать и не копить негатив,а сразу доносить до воспитателей,что вы в курсе их "игр".Конечно, понимаю, что зарплата у воспитателей не ахти какая, разные житейские есть проблемы у многих, и требовать с них многое тоже не можем, да и с каждым не поговоришь...
Што няпраўда? Я ж толькі выказваю здагадку.)Непраўда. Я таксама забіраю сваю апошняй, за паўгадзіны да завяршэньня працы групы. І ні разу я не бачыла незадаволенасьці.
А якой гадзіне ты забіраеш? Адразу пасля працы?
Ну і за паўгадзіны і ў 19.00 - таксама розныя рэчы.
Можа і не будзе візуальнай незадаволенаці, але як мінімум, перажыванне, што ўжо гадзіну застаецца адзін дзець, а можна было ўжо знаходзіцца побач са сваім дома, думаю, будзе.) У мяне б было.) Мы ўсе людзі.)
Не, не ўсе. Але гэта не значыць, што расклад, які вісіць, павешаны для прыгажосці выключна.)усе прыводзяць-забіраюць так, як напісана ў лісьціку на дошчы інфармацыі ў садку??
Хвіліначку, гэта дзе такое? Фактычна - як дамовішся, амаль без усялякай сувязі з рэжымам месцамі.усе я пачула. юрыдычна -усе па гадзіньніку, а фактычна - праз грошы.
Я згодная. Але калі адзін кажа, што ў дамове напісана пра пільнаванне рэжыму, а другі ў адказ: няпраўда! я ваджу як хачу! значыць можна! садок - не турма! і г.д. - размова мне бачыцца, мякка кажучы, неканструктыўнай.Это если в теоретическую плоскость полностью перейти,а в реальности всё как раз смешано и плохо поддается четкому разделению-человеческий фактор и особенности нашего государственного устройства.
Бо і я ваджу і пра турму не вяду зусім, а кажу пра юрыдычны бок, якім і цікавяцца. І які ўсплыве абавязкова, калі пачнецца сапраўдны канфлікт.
Карацей, размова сляпога з глухім тут збольшага...
ребенка не приняли в сад.
мрак!!!
еще интересно знать, сделали ли ей перерасчет за этот день?
И основание самое главное.... интересует, на основании какого документа ребенка не приняли в сад?
Если в договре об этом ни слова, то должна быть инструкция, правила, постановление или иная бумажка, но утврежденная минобором, где четко оговорены моменты, когда ребенку имеют право отказать.
Я вижу только один случай, когда ребенок явно болен и это угрожает здоровью других детей.
Иные ситуации - самодурство воспитателей (заведующей).
Елена32, разьвейце нашыя сумневы. У вас сума за садок вар'іруецца месяц ад месяца?
конечно!!!!!!!!!!!!!
мы фактически ходили в этом году очень мало - недели две от силы. Но заплатили за целый месяц в январе. Так нам не насчитывают ничего вообще, так как садик нам все еще должен
Гэта паўсюдна ўсталяваная афіцыйная практыка. І вы можаце колькі заўгодна скардзіцца ў РАА. Там вам скажуць тое самае. Ібо вы абавязаная (дэ юрэ) прыводзіць дзіця ў садок згодна з рэжымам.
Кьяра, вы извините, но я не понимаю термина "официальная практика". Для меня есть понятие - документ. Вот примерно как для вас высшая правда - режим в садике, так для меня - официальный документ. Пусть тот же самый договор хотя бы.
Если не написано там черным по белому, что родитель обязан звонить, то это просто устная договоренность с родителями, просьба воспитателей для их удобства, но никак не обязательное требование. А уж отказ принять ребенка, только потому что его в 9-10-11 привели, или не покормить - это тем более должно быть прописано. Ведь согласитесь эти моменты посущественнее режима.
И вот вижу у вас одну такую черту, когда вы не зная как оно на самом деле, так уверенно заявляете - нельзя, не имеете права, обязаны и в таком духе.
Единственный ваш аргумент - пресловутый режим.
И с питанием, помню, вы также рьяно доказывали, что нельзя не платить. А что оказалось? оказывается можно
Но почему то до сих пор вы считаете, что если ребенка я в сад не вожу, мне насчитывают питание. Я конвертов не носила и не блатная, поэтому вряд ли в моем случае садик пошел бы на такой подлог
тут немножко не так. Сад обязан принимать детей после болезни по справке,НО... У сада тоже есть статистика по болезни,за которую также ругают. Вот и устраивает обе стороны,сад-не ухудшает свою статистику,а маме не надо тянуться в поликлинику.Ну выдаюць жа. Проста, як кажуць, можна і не браць, калі не прынцыпова.)
Да,обязательно всплывет,наверно,поэтому юка и не обращается к заве пока не выработает свою стратегию удобного для нее и неконфликтного соединения юридической и фактической сторон.пра юрыдычны бок, якім і цікавяцца. І які ўсплыве абавязкова, калі пачнецца сапраўдны канфлікт.
Елена32, я не совсем понимаю,если вы не звоните и не приходите,но на вас готовят питание "на всякий случай-вдруг придут",то кто оплачивает этот питание,если вы не оплачиваете?
ну если "н" поставили,то естественно человек не заплатил...еще интересно знать, сделали ли ей перерасчет за этот день?
Елена32, пра тое, што трэба папярэджваць, іначай дзіця застанецца без харчавання - прагаворваецца на сходзе. Як мінімум. А вышэй пісалі, што пра званкі нават ў самой дамове было.
Дамова не можа закрануць усю паўнату пытанняў, іначай гэта будзе не 2-3 аркушыкі, а цэлы том. Яна пазначае асноўныя моманты.
Што да практыкі. Дзіця, згодна з рэжымам у 8.00 у групе. Калі да 9.00 (у гэты час памячаюць табель і замаўляюць харчаванне) яго няма - значыць яму ставіцца "н". (гэта ўсё дэ юры ціпа, спецом удакладняю). Значыць за харчаванне ў гэты дзень бацькі плаціць не будуць. З чаго раптам харчаванне будуць замаўляць? Хто за яго будзе плаціць? Гэта фінансавае пытанне.
Іншая рэч, што па факце, цалкам магчыма, могуць і прыняць дзіця, якому паставілі "н", калі можна гэтае "н" падправіць. Не ведаю толькі, ці можна, і наколькі сур'ёзныя такія выпраўленні. І нават накарміць, МАЖЛІВА, могуць, калі раптам высветліцца, што нейкае дзіця якраз адзначылі. а яно не прыйшло. Гэта жыццё, не кампутар. Але, што важна. патрабаваць гэтага вы не ў праве. Разумееце? Папрасіць - так, і мажліва, вас пачуюць. Але не абавязаныя. Дзіця няма, у яго "н". Кропка.
Можаце скан пары квітанцый?
Вось толькі яно вам трэба?
Дамова не можа закрануць усю паўнату пытанняў, іначай гэта будзе не 2-3 аркушыкі, а цэлы том. Яна пазначае асноўныя моманты.
Што да практыкі. Дзіця, згодна з рэжымам у 8.00 у групе. Калі да 9.00 (у гэты час памячаюць табель і замаўляюць харчаванне) яго няма - значыць яму ставіцца "н". (гэта ўсё дэ юры ціпа, спецом удакладняю). Значыць за харчаванне ў гэты дзень бацькі плаціць не будуць. З чаго раптам харчаванне будуць замаўляць? Хто за яго будзе плаціць? Гэта фінансавае пытанне.
Іншая рэч, што па факце, цалкам магчыма, могуць і прыняць дзіця, якому паставілі "н", калі можна гэтае "н" падправіць. Не ведаю толькі, ці можна, і наколькі сур'ёзныя такія выпраўленні. І нават накарміць, МАЖЛІВА, могуць, калі раптам высветліцца, што нейкае дзіця якраз адзначылі. а яно не прыйшло. Гэта жыццё, не кампутар. Але, што важна. патрабаваць гэтага вы не ў праве. Разумееце? Папрасіць - так, і мажліва, вас пачуюць. Але не абавязаныя. Дзіця няма, у яго "н". Кропка.
Дзе можна? Дзе можна не плаціць за харчаванне і наведваць садок? У фантазіях Юкі, бо яна аплаціла падаткі? Елена, не выдавайце жаданае за існае, пліз.И с питанием, помню, вы также рьяно доказывали, что нельзя не платить. А что оказалось? оказывается можно
А вам яго не налічваюць? Дакладна? Ставяць "н" , але гатуюць на вас харчаванне? Вы здзекуецеся?Но почему то до сих пор вы считаете, что если ребенка я в сад не вожу, мне насчитывают питание.
Можаце скан пары квітанцый?
Думаю, вашае адэкватнае кіраўніцтва так жа спадзяецца і на вашую адэкватнасць. Што вы такі званочак не зробіце. Калі зробіце, ці прынесяце даведачку, што вы хварэлі. а вас адзначылі - тады так. Садок адграбе па поўнай.Один звоночек и пришлось бы садику (не мне) доказывать, почему в отсутствие ребенка ему ставили присутствие и 100% оплату питания.
Вось толькі яно вам трэба?
Я абапіраюся на дэ юрэ - энны раз. Вы на дэ факта. Прабачце, надакучыла.когда вы не зная как оно на самом деле, так уверенно заявляете - нельзя, не имеете права, обязаны и в таком духе.
мне вот также это интересно...то кто оплачивает этот питание,если вы не оплачиваете?
Вот и я удивилась,что не нужна справка после болезни-получается,что так может попасть в сад и ребенок с заразным заболеванием без проблем потому,что мама решила,что он уже вылечился и привела его на свое усмотрение.Оказывается,у нас как всегда-кругом тонкости и нюансыСад обязан принимать детей после болезни по справке,НО..
а почему мрак???мрак!!!
Дзякуй.Сад обязан принимать детей после болезни по справке,НО... У сада тоже есть статистика по болезни,за которую также ругают. Вот и устраивает обе стороны,сад-не ухудшает свою статистику,а маме не надо тянуться в поликлинику.
Добры прыклад розніцы паміж "прапісаным" і "існым". Прычым зручны абодвум бакам.
А то ніяк народ не чуе...
Як дзе? Там твая цытатка ніжэй была...Хвіліначку, гэта дзе такое? Фактычна - як дамовішся, амаль без усялякай сувязі з рэжымам месцамі.
З чаго гэта? Тут ты наступаеш на горла сваёй песьне. Я як раз такі забіраю згодна з рэжымам. Не парушаю нічога. Як напісана на стэндзіку: з 17.30 да 18.30.Можа і не будзе візуальнай незадаволенаці, але як мінімум, перажыванне, што ўжо гадзіну застаецца адзін дзець, а можна было ўжо знаходзіцца побач са сваім дома, думаю, будзе.) У мяне б было.) Мы ўсе людзі.)
А калі сур'ёзна ,то у нас, значыцца, такія добрыя выхавацельніцы, што НІ РАЗУ, я не бачыла ад іх таго, пра што ты пішаш. Я разумею, что гэта мае быць. Але... глядзі напісанае вышэй... пра рэжым
каля 18.00. Група працуе да 18.30. Так, адразу пасьля працы. Я зьмясьціла графік на гадзіну, бо калі б працавала да 18 як усе мае калегі ,не пасьпявала бы ў садок увогуле.А якой гадзіне ты забіраеш? Адразу пасля працы?
Мне падаецца, што ён вісіць дзеля інфармацыі. Каб бацькі ведалі, я якой гадзіне зарадка, сьняданак, абед, сон, вячэра. Каб ведаць, калі прыводзіць, калі можна забраць, калі раптам у паліклініку/госьці/проста так трэба раней.Але гэта не значыць, што расклад, які вісіць, павешаны для прыгажосці выключна.)
Калі што, я прыводжу да 8.00.
Раскажу табе... з асабістага вопыта. Мой сын тады быў садаўскага ўзросту, а я была ўжо у дэкрэтным - то бок хадзіў ён мала і выключна тады, калі ўмяне была ў гэтым патрэба. І вось аднойчы, 31-га, то бок у самы апошні дзень месяца, мне раптоўна спатрэбілася ў паліклініку. Так сталася, што я нікому не патэлефанавала, бо наша асноўная выхавацельніца была ці то ў адпачынку, ці то на бальнічным. Прыйшлі, мы праўда, ДА сьняданка, але мне выхавацелька сказала: "Ой, а мы ў жо табель ўчора здалі" (не на дзень н паставілі, а ўжо на цэлы месяц табель запоўнены аддалі ці то загадчыцы, ці то ў бухгалтэрыю!!). І дзіця без пытаньняў прынялі. Так, я прывяла па рэжыму. Але я да таго, што нават табель, які там некуды запоўнены пайшоў, не з'явіўся перашкодай для таго, каб маё дзіця ў сад прынялі і без ежы ён не застаўся.Іншая рэч, што па факце, цалкам магчыма, могуць і прыняць дзіця, якому паставілі "н", калі можна гэтае "н" падправіць. Не ведаю толькі, ці можна, і наколькі сур'ёзныя такія выпраўленні. І нават накарміць, МАЖЛІВА, могуць, калі раптам высветліцца, што нейкае дзіця якраз адзначылі. а яно не прыйшло. Гэта жыццё, не кампутар. Але, што важна. патрабаваць гэтага вы не ў праве. Разумееце? Папрасіць - так, і мажліва, вас пачуюць. Але не абавязаныя. Дзіця няма, у яго "н". Кропка.
а ў вас ёсьць квітанцыі??? Дый яшчэ па днях распісаныя??Можаце скан пары квітанцый?
Если предыдущий сад был во Фрунзенском районе, то можно перевести со счёта на счёт, мне так переплату за старшего переводили на младшую на другой сади будут даже возврат делать, но там такая процедура, что надо в управление образования ехать
Елена32,если честно, у вас какой-то странный сад. Я так понимаю, что во всех садах одинаковая система. Честно - не знаю, где это прописано (хоть и юрист сама, но мне все равно, если честно, мне не сложно позвонить).
Обычно родители просто все соблюдают, вот и все. Но я так понимаю, что на кухне есть одна-две порции запасных, на всякий пожарный. Может, для родителей, которые придут права качать, может для тех, кого просто забыли отметить ( у нас так было, мы предупредили, что придем позже, но предупредили одну воспетку, а другая просто не увидела записку).
на счет справок. Это уже давно отменили. Не знаю, с чем это связано. Возможно с тем, как эти справки получались.
Обычно родители просто все соблюдают, вот и все. Но я так понимаю, что на кухне есть одна-две порции запасных, на всякий пожарный. Может, для родителей, которые придут права качать, может для тех, кого просто забыли отметить ( у нас так было, мы предупредили, что придем позже, но предупредили одну воспетку, а другая просто не увидела записку).
на счет справок. Это уже давно отменили. Не знаю, с чем это связано. Возможно с тем, как эти справки получались.
Там было напісана "за грошы" і толькі? заўжды? Ці гэта прыклад, прыватны выпадак быў, што я ўжо, дарэчы, паясніла.Там твая цытатка ніжэй была...
Каця, ты здзекуешся, ці на поўным сур'ёзе, я не разумею?
Ага. Я якраз і напісала там вышэй, што нічога не будзе - бо садок да 19.00 працуе, а незадаволенасць - чыста асабістая справа. Якая можа мець месца, бо ўсе людзі, але НІЯКІМ чынам не адбіваецца на мажлівасці забіраць дзіця ў 19.00.З чаго гэта? Тут ты наступаеш на горла сваёй песьне. Я як раз такі забіраю згодна з рэжымам. Не парушаю нічога. Як напісана на стэндзіку: з 17.30 да 18.30.
А калі сур'ёзна ,то у нас, значыцца, такія добрыя выхавацельніцы, што НІ РАЗУ, я не бачыла ад іх таго, пра што ты пішаш. Я разумею, что гэта мае быць. Але... глядзі напісанае вышэй... пра рэжым
Дзе я куды наступаю, калі можна? І што не так у мяне з логікай?
Пытанне пра здзекаванне (заданае вышэй) ў сіле.
Угу. Адчуй розніцу з 19.00. )))))))))каля 18.00.
Абсалютна слушна. Якая ўдакладняе пункт у дамове з садком. Бо сумняваюся, што там рэжым дасканала і падрабязна прапісаны. Напісана проста пра пільнаванне рэжыму.Мне падаецца, што ён вісіць дзеля інфармацыі.
Значыць, могуць падправіць табель - несмяротна.Раскажу табе... з асабістага вопыта. Мой сын тады быў садаўскага ўзросту, а я была ўжо у дэкрэтным - то бок хадзіў ён мала і выключна тады, калі ўмяне была ў гэтым патрэба. І вось аднойчы, 31-га, то бок у самы апошні дзень месяца, мне раптоўна спатрэбілася ў паліклініку. Так сталася, што я нікому не патэлефанавала, бо наша асноўная выхавацельніца была ці то ў адпачынку, ці то на бальнічным. Прыйшлі, мы праўда, ДА сьняданка, але мне выхавацелька сказала: "Ой, а мы ў жо табель ўчора здалі" (не на дзень н паставілі, а ўжо на цэлы месяц табель запоўнены аддалі ці то загадчыцы, ці то ў бухгалтэрыю!!). І дзіця без пытаньняў прынялі. Так, я прывяла па рэжыму. Але я да таго, што нават табель, які там некуды запоўнены пайшоў, не з'явіўся перашкодай для таго, каб маё дзіця ў сад прынялі і без ежы ён не застаўся.
Але увогуле, гэтая гісторыя зусім пра іншае. Пра тое, што звычайна просяць (просяць! не загадваюць), у апошні дзень месяца, асабліва, калі на рахунку няма грошай не прыходзіць, ці папярэджваць, што прыйдзем, загадзя, бо сапраўды табель закрываюць загадзя, часам за дзень да заканчэння месяца. У нас і на працы так адбываецца. Але права не прыняць дзіця не маюць, калі яно прыйшло У ТЭРМІН АДПАВЕДНЫ, заўваж, ці папярэдзілі, што яно будзе, але спазніцца.
Адчуй розніцу, пліз, з тым, калі дзіця пазначылі як адсутнае, бо яго ў 9.00 няма, і НЕ замовілі на яго харчаванне ў адпаведны тэрмін.
То бок не прыняць 31-га не маюць права.
А не прыняць таго, каго ў 9.00 адзначылі "н" - маюць. Бо свае абавязкі бацькі ў дадзеным выпадку не выканалі.
У нас вторая воспитательница даже своего мобильного не давала, и таким образом я даже не знаю куда ей звонить, да и не знаю я утром кому именно звонить, например заменились они и что я разбужу человека ни свет ни заря , чтоб сообщить, что я не приведу ребёнка...в старом саду у старшего всегда звонила, т.к. это было обговорено, если вдруг знаю, что утором куда-то идём и будем позже, то стараюсь предупредить с вечера...Я так понимаю, что во всех садах одинаковая система. Честно - не знаю, где это прописано (хоть и юрист сама, но мне все равно, если честно, мне не сложно позвонить).
Ага, прычым з сэканомленых на іншых порцыях прадуктаў.что на кухне есть одна-две порции запасных, на всякий пожарный
І гэта дапускаю.для родителей, которые придут права качать,
там было напісанаТам было напісана "за грошы"?
Фактычна - "індывідуальны падыход" у канверце і дзіця з радасцю прымаюць хоць у 17.00 хоць 18.45.
я сур'ёзна як ніколі. Хаця крышку гумага ёсьць (не ў адносінах да цябе, а так - да сітуацыі ўвогуле).Каця, ты здзекуешся, ці на поўным сур'ёзе, я не разумею?
амаль ніякай, калі звычайна дзяцей забіраюць недзе ў 16.15-16.30. І сад у нас не да 19.00Угу. Адчуй розніцу з 19.00. )))))))))
Што і патрабавалася даказаць! Ты пагадзілася)))) Значыцца, і н -можна падправіць! Да, гэта не ёсьць добра, але не сьмяротна.Значыць, могуць падправіць табель - несмяротна.
Справа пра тое, што н яму паставілі яшчэ да нашага прыходу і гэтая н нічога не зьмяніла ў тым, што у сад яго прынялі.Але увогуле, гэтая гісторыя зусім пра іншае.
А ўвогуле, дзевы, што мы ламаем коп'і)) Кожнай ж з нас тут зразумела, што карыстацца трэба тымі правіламі/дамовамі/традыцыямі, якія існуюць ў тым садку, куды ходзіць дзіця. Што рускаму добра, то немцу - сьмерць. (с) А так, пабалбатаць.... ну цікава, але карысьці замала)))
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Поделиться: