К основному содержимому

Садовские будни/ Архив

• Автор темы Автор темы Yarsha
  • Дата начала Дата начала

Устраивает ли вас сад, в который вы водите ребенка?

• Всего проголосовало
    78
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
mamaba, поговорите с основной воспитательницей. Обрисуйте проблему, что вы забираете последней. Что вам кажется, что кому-то из воспитателей это не нравится и она оказывает давление на сына. Опишите то, что случилось. Спросите, что она посоветует сделать в этой ситуации.

mamaba, поговорите с основной воспитательницей. Обрисуйте проблему, что вы забираете последней. Что вам кажется, что кому-то из воспитателей это не нравится и она оказывает давление на сына. Опишите то, что случилось. Спросите, что она посоветует сделать в этой ситуации.
вот!!!! уже разговаривала...она сказала, что действительно, это не игра. особенно для детей чувствительных и ранимых, обещалась поговорить (сама воспитательница основная была на больничном в то время) с заменяющими педагогами..Конечно, понимаю, что зарплата у воспитателей не ахти какая, разные житейские есть проблемы у многих, и требовать с них многое тоже не можем, да и с каждым не поговоришь... я мамашка щепетильная и дотошная (особенно при наличии свободного времени стараюсь контролировать процесс садовской адаптации по мере возможности)..вот такаие ситуации и бывают ( у меня оба рассказывают про все, что было в саду...иногда воспитательница прям удивляется...поэтому и не скрыл один из детей такого момента, а мог бы замкнуться и не пойти больше в сад)..

.Конечно, понимаю, что зарплата у воспитателей не ахти какая, разные житейские есть проблемы у многих, и требовать с них многое тоже не можем, да и с каждым не поговоришь...
Понятно,что есть нюансы,но все же даже разговор с основной воспитательницей может дать результат,главное,имхо не молчать и не копить негатив,а сразу доносить до воспитателей,что вы в курсе их "игр" :)))

Непраўда. Я таксама забіраю сваю апошняй, за паўгадзіны да завяршэньня працы групы. І ні разу я не бачыла незадаволенасьці.
Што няпраўда? Я ж толькі выказваю здагадку.)
А якой гадзіне ты забіраеш? Адразу пасля працы?
Ну і за паўгадзіны і ў 19.00 - таксама розныя рэчы.
Можа і не будзе візуальнай незадаволенаці, але як мінімум, перажыванне, што ўжо гадзіну застаецца адзін дзець, а можна было ўжо знаходзіцца побач са сваім дома, думаю, будзе.) У мяне б было.) Мы ўсе людзі.)

усе прыводзяць-забіраюць так, як напісана ў лісьціку на дошчы інфармацыі ў садку??
Не, не ўсе. Але гэта не значыць, што расклад, які вісіць, павешаны для прыгажосці выключна.)

усе я пачула. юрыдычна -усе па гадзіньніку, а фактычна - праз грошы.
Хвіліначку, гэта дзе такое? Фактычна - як дамовішся, амаль без усялякай сувязі з рэжымам месцамі. :) Хтосьці папярэджвае, хтосьці аплачвае ўсе дні, каб не ўставаць дзеля званку, хтосьці піша заяву, што ў такія-та дні будзе вадзіць пазней і г.д. І звычайна без грошай якраз. Прынамсі я пра "індывідуальны падыход" у канверце тут упершыню чую. Узгадванне пра яго - проста прыватны выпадак "дэ факта".))))))

Это если в теоретическую плоскость полностью перейти,а в реальности всё как раз смешано и плохо поддается четкому разделению-человеческий фактор и особенности нашего государственного устройства.
Я згодная. Але калі адзін кажа, што ў дамове напісана пра пільнаванне рэжыму, а другі ў адказ: няпраўда! я ваджу як хачу! значыць можна! садок - не турма! і г.д. - размова мне бачыцца, мякка кажучы, неканструктыўнай.
Бо і я ваджу і пра турму не вяду зусім, а кажу пра юрыдычны бок, якім і цікавяцца. І які ўсплыве абавязкова, калі пачнецца сапраўдны канфлікт.

Карацей, размова сляпога з глухім тут збольшага...

ребенка не приняли в сад.

мрак!!!
еще интересно знать, сделали ли ей перерасчет за этот день?
И основание самое главное.... интересует, на основании какого документа ребенка не приняли в сад?
Если в договре об этом ни слова, то должна быть инструкция, правила, постановление или иная бумажка, но утврежденная минобором, где четко оговорены моменты, когда ребенку имеют право отказать.
Я вижу только один случай, когда ребенок явно болен и это угрожает здоровью других детей.
Иные ситуации - самодурство воспитателей (заведующей).

Елена32, разьвейце нашыя сумневы. У вас сума за садок вар'іруецца месяц ад месяца?

конечно!!!!!!!!!!!!!
мы фактически ходили в этом году очень мало - недели две от силы. Но заплатили за целый месяц в январе. Так нам не насчитывают ничего вообще, так как садик нам все еще должен :) Вот переводимся уже в сад в Каменной горке и будут даже возврат делать, но там такая процедура, что надо в управление образования ехать, короче из-за 10 тыс. остатка заниматься этим смысла нет :)

Гэта паўсюдна ўсталяваная афіцыйная практыка. І вы можаце колькі заўгодна скардзіцца ў РАА. Там вам скажуць тое самае. Ібо вы абавязаная (дэ юрэ) прыводзіць дзіця ў садок згодна з рэжымам.

Кьяра, вы извините, но я не понимаю термина "официальная практика". Для меня есть понятие - документ. Вот примерно как для вас высшая правда - режим в садике, так для меня - официальный документ. Пусть тот же самый договор хотя бы.
Если не написано там черным по белому, что родитель обязан звонить, то это просто устная договоренность с родителями, просьба воспитателей для их удобства, но никак не обязательное требование. А уж отказ принять ребенка, только потому что его в 9-10-11 привели, или не покормить - это тем более должно быть прописано. Ведь согласитесь эти моменты посущественнее режима.
И вот вижу у вас одну такую черту, когда вы не зная как оно на самом деле, так уверенно заявляете - нельзя, не имеете права, обязаны и в таком духе.
Единственный ваш аргумент - пресловутый режим.
И с питанием, помню, вы также рьяно доказывали, что нельзя не платить. А что оказалось? оказывается можно :)
Но почему то до сих пор вы считаете, что если ребенка я в сад не вожу, мне насчитывают питание. Я конвертов не носила и не блатная, поэтому вряд ли в моем случае садик пошел бы на такой подлог :) Один звоночек и пришлось бы садику (не мне) доказывать, почему в отсутствие ребенка ему ставили присутствие и 100% оплату питания. Но я уже писала, что у нас руководство адекватное и проблем на 5-ю точку из воздуха не цепляет :)

Ну выдаюць жа. Проста, як кажуць, можна і не браць, калі не прынцыпова.)
тут немножко не так. Сад обязан принимать детей после болезни по справке,НО... У сада тоже есть статистика по болезни,за которую также ругают. Вот и устраивает обе стороны,сад-не ухудшает свою статистику,а маме не надо тянуться в поликлинику.

пра юрыдычны бок, якім і цікавяцца. І які ўсплыве абавязкова, калі пачнецца сапраўдны канфлікт.
Да,обязательно всплывет,наверно,поэтому юка и не обращается к заве пока не выработает свою стратегию удобного для нее и неконфликтного соединения юридической и фактической сторон.

Елена32, я не совсем понимаю,если вы не звоните и не приходите,но на вас готовят питание "на всякий случай-вдруг придут",то кто оплачивает этот питание,если вы не оплачиваете?

Елена32, пра тое, што трэба папярэджваць, іначай дзіця застанецца без харчавання - прагаворваецца на сходзе. Як мінімум. А вышэй пісалі, што пра званкі нават ў самой дамове было.
Дамова не можа закрануць усю паўнату пытанняў, іначай гэта будзе не 2-3 аркушыкі, а цэлы том. Яна пазначае асноўныя моманты.

Што да практыкі. Дзіця, згодна з рэжымам у 8.00 у групе. Калі да 9.00 (у гэты час памячаюць табель і замаўляюць харчаванне) яго няма - значыць яму ставіцца "н". (гэта ўсё дэ юры ціпа, спецом удакладняю). Значыць за харчаванне ў гэты дзень бацькі плаціць не будуць. З чаго раптам харчаванне будуць замаўляць? Хто за яго будзе плаціць? Гэта фінансавае пытанне.
Іншая рэч, што па факце, цалкам магчыма, могуць і прыняць дзіця, якому паставілі "н", калі можна гэтае "н" падправіць. Не ведаю толькі, ці можна, і наколькі сур'ёзныя такія выпраўленні. І нават накарміць, МАЖЛІВА, могуць, калі раптам высветліцца, што нейкае дзіця якраз адзначылі. а яно не прыйшло. Гэта жыццё, не кампутар. Але, што важна. патрабаваць гэтага вы не ў праве. Разумееце? Папрасіць - так, і мажліва, вас пачуюць. Але не абавязаныя. Дзіця няма, у яго "н". Кропка.

И с питанием, помню, вы также рьяно доказывали, что нельзя не платить. А что оказалось? оказывается можно
Дзе можна? Дзе можна не плаціць за харчаванне і наведваць садок? У фантазіях Юкі, бо яна аплаціла падаткі? Елена, не выдавайце жаданае за існае, пліз.

Но почему то до сих пор вы считаете, что если ребенка я в сад не вожу, мне насчитывают питание.
А вам яго не налічваюць? Дакладна? Ставяць "н" , але гатуюць на вас харчаванне? Вы здзекуецеся?
Можаце скан пары квітанцый?

Один звоночек и пришлось бы садику (не мне) доказывать, почему в отсутствие ребенка ему ставили присутствие и 100% оплату питания.
Думаю, вашае адэкватнае кіраўніцтва так жа спадзяецца і на вашую адэкватнасць. Што вы такі званочак не зробіце. Калі зробіце, ці прынесяце даведачку, што вы хварэлі. а вас адзначылі - тады так. Садок адграбе па поўнай.
Вось толькі яно вам трэба?

когда вы не зная как оно на самом деле, так уверенно заявляете - нельзя, не имеете права, обязаны и в таком духе.
Я абапіраюся на дэ юрэ - энны раз. Вы на дэ факта. Прабачце, надакучыла.

Сад обязан принимать детей после болезни по справке,НО..
Вот и я удивилась,что не нужна справка после болезни-получается,что так может попасть в сад и ребенок с заразным заболеванием без проблем потому,что мама решила,что он уже вылечился и привела его на свое усмотрение.Оказывается,у нас как всегда-кругом тонкости и нюансы:)))

Сад обязан принимать детей после болезни по справке,НО... У сада тоже есть статистика по болезни,за которую также ругают. Вот и устраивает обе стороны,сад-не ухудшает свою статистику,а маме не надо тянуться в поликлинику.
Дзякуй.
Добры прыклад розніцы паміж "прапісаным" і "існым". Прычым зручны абодвум бакам.

А то ніяк народ не чуе...

Хвіліначку, гэта дзе такое? Фактычна - як дамовішся, амаль без усялякай сувязі з рэжымам месцамі.
Як дзе? Там твая цытатка ніжэй была... :)

Можа і не будзе візуальнай незадаволенаці, але як мінімум, перажыванне, што ўжо гадзіну застаецца адзін дзець, а можна было ўжо знаходзіцца побач са сваім дома, думаю, будзе.) У мяне б было.) Мы ўсе людзі.)
З чаго гэта? Тут ты наступаеш на горла сваёй песьне. Я як раз такі забіраю згодна з рэжымам. Не парушаю нічога. Як напісана на стэндзіку: з 17.30 да 18.30.
А калі сур'ёзна ,то у нас, значыцца, такія добрыя выхавацельніцы, што НІ РАЗУ, я не бачыла ад іх таго, пра што ты пішаш. Я разумею, что гэта мае быць. Але... глядзі напісанае вышэй... пра рэжым :)))

А якой гадзіне ты забіраеш? Адразу пасля працы?
каля 18.00. Група працуе да 18.30. Так, адразу пасьля працы. Я зьмясьціла графік на гадзіну, бо калі б працавала да 18 як усе мае калегі ,не пасьпявала бы ў садок увогуле.

Але гэта не значыць, што расклад, які вісіць, павешаны для прыгажосці выключна.)
Мне падаецца, што ён вісіць дзеля інфармацыі. Каб бацькі ведалі, я якой гадзіне зарадка, сьняданак, абед, сон, вячэра. Каб ведаць, калі прыводзіць, калі можна забраць, калі раптам у паліклініку/госьці/проста так трэба раней.
Калі што, я прыводжу да 8.00.

Іншая рэч, што па факце, цалкам магчыма, могуць і прыняць дзіця, якому паставілі "н", калі можна гэтае "н" падправіць. Не ведаю толькі, ці можна, і наколькі сур'ёзныя такія выпраўленні. І нават накарміць, МАЖЛІВА, могуць, калі раптам высветліцца, што нейкае дзіця якраз адзначылі. а яно не прыйшло. Гэта жыццё, не кампутар. Але, што важна. патрабаваць гэтага вы не ў праве. Разумееце? Папрасіць - так, і мажліва, вас пачуюць. Але не абавязаныя. Дзіця няма, у яго "н". Кропка.
Раскажу табе... з асабістага вопыта. Мой сын тады быў садаўскага ўзросту, а я была ўжо у дэкрэтным - то бок хадзіў ён мала і выключна тады, калі ўмяне была ў гэтым патрэба. І вось аднойчы, 31-га, то бок у самы апошні дзень месяца, мне раптоўна спатрэбілася ў паліклініку. Так сталася, што я нікому не патэлефанавала, бо наша асноўная выхавацельніца была ці то ў адпачынку, ці то на бальнічным. Прыйшлі, мы праўда, ДА сьняданка, але мне выхавацелька сказала: "Ой, а мы ў жо табель ўчора здалі" (не на дзень н паставілі, а ўжо на цэлы месяц табель запоўнены аддалі ці то загадчыцы, ці то ў бухгалтэрыю!!). І дзіця без пытаньняў прынялі. Так, я прывяла па рэжыму. Але я да таго, што нават табель, які там некуды запоўнены пайшоў, не з'явіўся перашкодай для таго, каб маё дзіця ў сад прынялі і без ежы ён не застаўся.

Можаце скан пары квітанцый?
а ў вас ёсьць квітанцыі??? Дый яшчэ па днях распісаныя??

и будут даже возврат делать, но там такая процедура, что надо в управление образования ехать
Если предыдущий сад был во Фрунзенском районе, то можно перевести со счёта на счёт, мне так переплату за старшего переводили на младшую на другой сад

Елена32,если честно, у вас какой-то странный сад. Я так понимаю, что во всех садах одинаковая система. Честно - не знаю, где это прописано (хоть и юрист сама, но мне все равно, если честно, мне не сложно позвонить).

Обычно родители просто все соблюдают, вот и все. Но я так понимаю, что на кухне есть одна-две порции запасных, на всякий пожарный. Может, для родителей, которые придут права качать, может для тех, кого просто забыли отметить ( у нас так было, мы предупредили, что придем позже, но предупредили одну воспетку, а другая просто не увидела записку).

на счет справок. Это уже давно отменили. Не знаю, с чем это связано. Возможно с тем, как эти справки получались.

Там твая цытатка ніжэй была...
Там было напісана "за грошы" і толькі? заўжды? Ці гэта прыклад, прыватны выпадак быў, што я ўжо, дарэчы, паясніла.
Каця, ты здзекуешся, ці на поўным сур'ёзе, я не разумею?

З чаго гэта? Тут ты наступаеш на горла сваёй песьне. Я як раз такі забіраю згодна з рэжымам. Не парушаю нічога. Як напісана на стэндзіку: з 17.30 да 18.30.
А калі сур'ёзна ,то у нас, значыцца, такія добрыя выхавацельніцы, што НІ РАЗУ, я не бачыла ад іх таго, пра што ты пішаш. Я разумею, что гэта мае быць. Але... глядзі напісанае вышэй... пра рэжым
Ага. Я якраз і напісала там вышэй, што нічога не будзе - бо садок да 19.00 працуе, а незадаволенасць - чыста асабістая справа. Якая можа мець месца, бо ўсе людзі, але НІЯКІМ чынам не адбіваецца на мажлівасці забіраць дзіця ў 19.00.
Дзе я куды наступаю, калі можна? І што не так у мяне з логікай?
Пытанне пра здзекаванне (заданае вышэй) ў сіле.

Угу. Адчуй розніцу з 19.00. )))))))))

Мне падаецца, што ён вісіць дзеля інфармацыі.
Абсалютна слушна. Якая ўдакладняе пункт у дамове з садком. Бо сумняваюся, што там рэжым дасканала і падрабязна прапісаны. Напісана проста пра пільнаванне рэжыму.

Раскажу табе... з асабістага вопыта. Мой сын тады быў садаўскага ўзросту, а я была ўжо у дэкрэтным - то бок хадзіў ён мала і выключна тады, калі ўмяне была ў гэтым патрэба. І вось аднойчы, 31-га, то бок у самы апошні дзень месяца, мне раптоўна спатрэбілася ў паліклініку. Так сталася, што я нікому не патэлефанавала, бо наша асноўная выхавацельніца была ці то ў адпачынку, ці то на бальнічным. Прыйшлі, мы праўда, ДА сьняданка, але мне выхавацелька сказала: "Ой, а мы ў жо табель ўчора здалі" (не на дзень н паставілі, а ўжо на цэлы месяц табель запоўнены аддалі ці то загадчыцы, ці то ў бухгалтэрыю!!). І дзіця без пытаньняў прынялі. Так, я прывяла па рэжыму. Але я да таго, што нават табель, які там некуды запоўнены пайшоў, не з'явіўся перашкодай для таго, каб маё дзіця ў сад прынялі і без ежы ён не застаўся.
Значыць, могуць падправіць табель - несмяротна.
Але увогуле, гэтая гісторыя зусім пра іншае. Пра тое, што звычайна просяць (просяць! не загадваюць), у апошні дзень месяца, асабліва, калі на рахунку няма грошай не прыходзіць, ці папярэджваць, што прыйдзем, загадзя, бо сапраўды табель закрываюць загадзя, часам за дзень да заканчэння месяца. У нас і на працы так адбываецца. Але права не прыняць дзіця не маюць, калі яно прыйшло У ТЭРМІН АДПАВЕДНЫ, заўваж, ці папярэдзілі, што яно будзе, але спазніцца.
Адчуй розніцу, пліз, з тым, калі дзіця пазначылі як адсутнае, бо яго ў 9.00 няма, і НЕ замовілі на яго харчаванне ў адпаведны тэрмін.
То бок не прыняць 31-га не маюць права.
А не прыняць таго, каго ў 9.00 адзначылі "н" - маюць. Бо свае абавязкі бацькі ў дадзеным выпадку не выканалі.

Я так понимаю, что во всех садах одинаковая система. Честно - не знаю, где это прописано (хоть и юрист сама, но мне все равно, если честно, мне не сложно позвонить).
У нас вторая воспитательница даже своего мобильного не давала, и таким образом я даже не знаю куда ей звонить, да и не знаю я утром кому именно звонить, например заменились они и что я разбужу человека ни свет ни заря , чтоб сообщить, что я не приведу ребёнка...в старом саду у старшего всегда звонила, т.к. это было обговорено, если вдруг знаю, что утором куда-то идём и будем позже, то стараюсь предупредить с вечера...

что на кухне есть одна-две порции запасных, на всякий пожарный
Ага, прычым з сэканомленых на іншых порцыях прадуктаў. :)))

для родителей, которые придут права качать,
І гэта дапускаю. :) По калі чэл ходзіць і ўсіх "званочкам" пужае, і не тое прыдумаеш...:)))))

Там было напісана "за грошы"?
там было напісана
Фактычна - "індывідуальны падыход" у канверце і дзіця з радасцю прымаюць хоць у 17.00 хоць 18.45.

Каця, ты здзекуешся, ці на поўным сур'ёзе, я не разумею?
я сур'ёзна як ніколі. Хаця крышку гумага ёсьць (не ў адносінах да цябе, а так - да сітуацыі ўвогуле).

Угу. Адчуй розніцу з 19.00. )))))))))
амаль ніякай, калі звычайна дзяцей забіраюць недзе ў 16.15-16.30. І сад у нас не да 19.00

Значыць, могуць падправіць табель - несмяротна.
Што і патрабавалася даказаць! Ты пагадзілася)))) Значыцца, і н -можна падправіць! Да, гэта не ёсьць добра, але не сьмяротна.

Але увогуле, гэтая гісторыя зусім пра іншае.
Справа пра тое, што н яму паставілі яшчэ да нашага прыходу і гэтая н нічога не зьмяніла ў тым, што у сад яго прынялі.

А ўвогуле, дзевы, што мы ламаем коп'і)) Кожнай ж з нас тут зразумела, што карыстацца трэба тымі правіламі/дамовамі/традыцыямі, якія існуюць ў тым садку, куды ходзіць дзіця. Што рускаму добра, то немцу - сьмерць. (с) А так, пабалбатаць.... ну цікава, але карысьці замала)))

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Назад
Сверху