Беларуская мова

SIRENA

New member
Катерина, дзякуй. Мы яшчэ аудыякнігі не спрабавалі. Сын чакае на 10 год новую мабілу, трэба будзе спамаваць і паслухаць.

Mahima

переименовалась:)
SIRENA, моему слушать понравилось. Эмиля послушал, Сказки дядюшки Римуса. И словил себя на том, что стал вставлять белорусские слова в речь:)

SIRENA

New member
SIRENA, моему слушать понравилось. Эмиля послушал, Сказки дядюшки Римуса. И словил себя на том, что стал вставлять белорусские слова в речь:)

Класна! А мой апошні раз слухаў казкі толькі ў маленстве яшчэ з касет. Абавязкова прапаную. Ён больш чытаць, чым слухаць любіць, але з новай цацкай-тэлефонам можа і пройдзе:)

Vesna

Завсегдатай
З чаго б вы параiлi пачаць знаемства з роднай мовай першакласнiка?

З казак?

Nulka

Member
Лариса Шелег,
вядома, прыязджайце!Я табе затэлефаную -- дамовімся.

наконт слоўніка -- калі на кампутары стаіць Abby Lingvo, то можна для яго спампаваць руска-беларускі слоўнік.

Дарэчы, вось тут абвестка -- пра пачатак працы Школкі дашкольнага развіцця -- для розных узроставых груп, з 2 да 6 гадоў. http://dzietki.org/forum/viewtopic.php?t=9849
Можа быць, гэта спосаб пазнаёміць дзяцей з беларускай мовай?

Дарэчы, вось тут абвестка -- пра пачатак працы Школкі дашкольнага развіцця -- для розных узроставых груп, з 2 да 6 гадоў. http://dzietki.org/forum/viewtopic.php?t=9849
о, это Света Дедова? Психолог которая? Ну да, точно она, супер:)

Вишенка

волшебница
Пакажу зараз, які "сувенір з Беларусі" убачыла. ))) Кніжкі на беларускай мове для "сувеніра" не знайшлося...)))
Угу, з Фінляндыі прывезці сувенір на фінскай, з Чэхіі - на чэскай, з Кітая - на кітайскай. Паставіць на паліцу, выціраць пыл два разы на тыдзень :)))

Nulka

Member
Вишенка,
хм.. я пашукала, дзе было -- там ужо чамусьці няма... магу табе на флэшцы прынесьці. калі знайду, дзе у мяне файл ляжыць

Apriori

Member
Девочки подскажите, пожалуйста, как в белорусском языке переносятся двойные согласные? Как в русском или не разделяются? Спасибо!!!

Дюдюка

Member
Девочки подскажите, пожалуйста, как в белорусском языке переносятся двойные согласные? Как в русском или не разделяются? Спасибо!!!

Калі кіравацца правіламі, то "спалучэнне зычных у сярэдзіне слова пераносіцца на наступны радок або ўсё спалучэнне, або любая яго частка: насен-не, насе-нне". Але, асабіста мне не падабаецца такія правілы пераносу. Таму патрабую, каб пераносілі ў адпаведнасці са складападзелам. Мне блізкі варыянт пераносу: жыц-цё, калос-се, суд-дзя.

Marisol

Active member
Кніжкі на беларускай мове для "сувеніра" не знайшлося...
Калі спатрэбіцца падарунак, ёсць вельмі добры фотаальбом Сяргея Плыткевіча "Нечаканая Беларусь" з найпрыгажэйшымі здымкамі. Каштаваў улетку прыкладна 100000, адораныя былі ў захапленні.

Слоник

Active member
Сегодня все утро разговаривали на роднай мове))) Поучаствовали в проекте "Сямейнае падарожжа "Музейныя хованкi", которое проводят 5 литературных музеев.
В каждом музее выдается карточка с заданиями на белорусском языке, музейные работники тоже обращались к нам на белорусском, мы как-то сразу подтянулись и отвечали на вопросы тож на роднай мове.
Смогли пройти 2 музея, в следующую субботу планируем посетить оставшиеся.
Особенно рекомендую родителям школьников. Моим детям зашло на "Ура"

Stasia

New member
Слоник,А можна падрабязней пра Музейныя хованкі? Нам таксама цікава.

Mrs_yanf

Well-known member
Дарэчы. Паважаныя ўдзельнікі форуму. Прабачце, калі ласка, магчымыя памылкі, а лепей - выпраўляйце. А я кнопачку "дзякуй" націскаць буду.
I мне таксама
нормально. Я в детстве видела учебники, по которым учились в деревне - именно физика и химия на белорусском. Значит, было. И ничего в этом страшного нет. А вот что учителей нет - это да. Они же не умеют разговаривать - можно себе представить это преподавание. Но начинать с чего-то надо все равно...было бы. Я тоже оптимистка
Так, мая мама вучылася на беларускай мове ў школе, а потым на расейскай у наргасе, нiякiх праблем не было, бачыла яе падручнiк па алгебры, магчыма i зараз дзе-небудзь ляжыць на гарышчы ў бабулi
Праблема тут не толькі ў выкладчыках, але і ў адносінах бацькоў да беларускай мовы
+ 1
адная "Звязда" - родная газета на роднай мове, чаго каштуе :)
Звязда - гэта жах:( Мне яшчэ рэжа слых станцыя метро Маладзёжная
Ведаю Дзетак i чытаю даўно, але не магу зарэгiстравацца, нешта я не тое панацiскала i сайт лiчыць мяне за спам:( Абвестка цiкавая вельмi, я б яшчэ i "Гарбузiк" набыла б:) Дапамажыце!!!:):):)

Marisol

Active member
я таксама набыла кнIгу пару год таму
Я раней купляла толькі кнігі аб Гродзеншчыне, але зараз бачу, што трэба пашырыць свой далягляд. А пару год таму "Нечаканая Беларусь" і таннейшая была, 50000, калі не блытаю.

Сверху