Беларускамоўныя дзеткі

Беларускамоўныя дзеткі: Вы ставіцеся да іх і да іх бацькоў станоўча ці адмоўна?

• Адмоўна

Голосов: 0 0.0%
  • Яны самі па сабе, а я сам/сама

• Не ведаю такіх

• Всего проголосовало
    3

Maramuska

New member
Вы хаціце каб я сваю малую чаціцца з вамі прымусіла? Ці паклікала ўсіх знаёмых з беларускамоўнага асяродка? Яны проста сюды не ходзяць, бо сэнсу не бачуць.
pink_by, я прекрасно знаю, что Ваш ребенок разговаривает на белорусском. Да и не говорила я, что таких вовсе нет. Есть, но единицы. Просто я за свою не такую уж короткую жизнь ни одного не встретила. И не только в Минске.

А вы пэўна хочаце мне даказаць, што і дарма сюды заглядваю.
С чего Вы это так решили?
Вообще-то я имела в виду то, что на словах все такие патриоты, а на деле, как говорили на русском, так и говорят. И Вас я вовсе не имела в виду.

У вас нейкія пытанні ці прэтэнзіі?
Да нет, просто имеется некоторое, гм, отклонение от темы.

Так што паважаная рускамоўная большасць майце дастаткова розуму калі не дапамагаць, то не перашкаджаць дзецям, якія хочуць вучыцца па-беларуску.
А кто мешает??????!!!!!! Может, я?

Я жа вось спакойна з вамі маю стансункі і ні каму не тычу, што вы толькі па-расейску?
No comments...

И еще раз хочу сказать, если кто не понял, что абсолютно ничего не имею против белорусского языка, и людей, которые на нем разговаривают. Каждый волен разговаривать на том языке, котором хочет.
Просто я лично очень люблю великий и могучий русский. Красивейший из языков, с богатейшей литературой, до которой белорусской литературе, увы, далеко.
Да, это родной мне язык, и я буду разговаривать на нем несмотря ни на что.

А смешивать политику и язык, как это происходит у нас, просто абсурдно.
Иногда задумываюсь, а если бы сейчас у нас проводилась политика "усеагульнай беларусiзацыi", то какой язык бы выбрала оппозиция?

slon

New member
гы-гы давайте еще посчитаем на коком языке мире было больше литературных произведений и только этот язык и станем уважать! :dirol:

Maramuska

New member
slon написал(а):
гы-гы давайте еще посчитаем на коком языке мире было больше литературных произведений и только этот язык и станем уважать! :dirol:
:roll: железная логика...

pink_by,
офф А как вы печатаете по-белорусски? Есть раскладка такая на клаву? по памяти буквы набираете или пописаны? просто интересно:)

Maramuska

New member
pink_by написал(а):
Красивейший из языков, с богатейшей литературой, до которой белорусской литературе, увы, далеко.
Мовы роўныя да таго часа, пакуль некаторыя не пачнуць выказваць вось такія вось меркаванні. Вось яна непавага.
уууууууу и надо же, где Вы неуважение смогли увидеть :blink: :blink: :blink:
Талант!

Maramuska

New member
И еще
Гэта як гаварыць пра вашую любімую Расею і называць толькі Маскву.
С чего это Вы взяли, что она моя любимая? И вообще при чем тут Россия?

Мне вось сапраўды шкада, што і Л-ку і палітыку русіфікацыі падтрымліваюць людзі, якія чамусьці кепска разбіраюцца ў сваёй гісторыі, літаратуры і г.д. Бо спрачацца было б цікавей. Вас я канечне не маю на ўвазе, бо вам жа беларуская мова не родная. Магу толькі вам паспачуваць.
Посочуствовать - чему?
И почему Вы решили, что я кого-то или что-то поддерживаю? Просто у меня есть своя точка зрения. И если она с Вашей не совпадает, это не дает право на некоторые некорректные замечания. Культуру общения пока никто не отменял.
Я, заметьте, ярлыков ни на кого не вешала и оскорбить не пыталась.

Вишня-черешня

я - песец. И я пришел.
Лар, есть раскладка. Русская. Только вместо щ - у короткое и буква и пишется по другому. И ессно в компе ставится беларуская мова

Вишня-черешня

я - песец. И я пришел.
Лар, классно то классно, но в мужнином аккаунте потерялась панель языков, никак не могу себе белорусский добавить. Чем собсна и обьясняется мое рускоязычие

pink_by

New member
Лар, ды не проста практычна адначасова адказвалі :) А раскладка вельмі проста... У меню выбіраеце дадаць мову... Выбіраеце беларускую мову. Там і на месцы рускай і, ў на месцы рускай шч, а ' на месцы цв. знака. А набіраю я па памяць - практычна ў сляпую :biggrin:

pink_by

New member
Вишня-черешня, падаецца панэль моваў ё ў ХР... праз панель кіравання. а далей дзейнічаць так, як я напісала Лары :) Далучайся да меньшасці :biggrin:

fasolinka

Active member
вось і я, прачытаўшы пост, зразумела, як зрабіць беларускую выкладку клавіатуры, і далучаюся да меньшасці афіцыфна, а не пераходзячы з рускай мовы на ангельскую :biggrin:

pink_by

New member
fasolinka, супер :clapping: ! Я думала, што ўсе пра гэта ведаюць.... Праўда быў час, калі сама сумневалася і пра наяўнасць раскладкі, і пра наяўнасць увогуле беларускай мовы ў віндзе :biggrin:

Сверху