Центр защиты материнства и семейных ценностей ищет волонтеров!

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
имя-как-имя,:))) Цешуся маладосцю. :)

Скромница, прабачце, вядома, але мне пасля Вашага допіса чамусьці анекдот пра свечы ўзгадаўся. :)))

С возрастом мы все становимся мудрее.
І мудрасць у тым, што прэзерватыў і падобнае ў лепшым выпадку не дапамагаюць, а ў горшым нават павялічваюць верагоднасць цяжарнасці... *гінеколагі рвуць на сабе валасы і нясуцца ў царкву пераймаць досвед "сапраўднай" кантрацэпцыі*:)))

Последнее редактирование:

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Скромница, я когда-то читала, что фарматекс, патентекс и другие подобные вещи предохраняют от беременности где-то на 70-80%. Это выше, чем у календарного метода, но 70% - это достаточно стрёмный метод.

Skimen

Active member
Комната где 8 или 10 кроватей, со спартанской обстановкой, где даже шторы не положены, один туалет на этаж и одни чистые трусы в неделю, СБ в качестве туалетной бумаги. Обед из пустой перловки и тертой свеклы, рвота от непривычного для желудка торта и йогурта, стрижка почти под ноль, занятия не подразумевающие под собой ничего общего со средним образованием, лечение одной зеленокой.
Неужели у нас такие условия содержания детей в детских домах и школах-интернатах?

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Skimen, разные у нас условия. Самые печальные там, где дети нездоровые. Смертность там высокая.

Skimen

Active member
Танюша_, понятно, что условия м.б. разными.
Просто хоть примерно какой процент детских домов (интернатов) имеют такие условия, как написала Yvanka?

Yvanka

Очень деятельная натура
Skimen, в структуре сиротских учреждений есть еще дома интернаты, про которые мало кто знает и куда отправляют совсем проблемных детей.
Igra, за нашей темой следили? догадались?
Смертность там высокая.
ессно, их же не лечит толком никто...

k_ja_ra

Well-known member
продолжить рожать = отказаться от аборта при наступлении беременности.
У сэнсе, Вы гатовая і 5-е дзіця нараджаць? Цісну Вашую руку. Удачы. Вы, у адрозненне ад многіх, дэмаграфіяй не тэатэрычна, а непасрэдна занятая. :)

Но и сомневающиеся здесь тоже присутствуют,
Вы адкуль гэта ведаеце? :) Мудрасць? )))

І мне так ніхто і не адказаў...НЕшматдзетная сям'я, якая не адмаўляе кантрацэпцыю у выглядзе таблетак ці прэзерватаваў, прыкладам, з'яўляецца каштоўнасцю для БПЦ?

tanik

Лучшая подруга жизни
І мне так ніхто і не адказаў...НЕшматдзетная сям'я, якая не адмаўляе кантрацэпцыю у выглядзе таблетак ці прэзерватаваў, прыкладам, з'яўляецца каштоўнасцю для БПЦ?
Ух ты как...
Я, конечно же, не могу ответить за всю Церковь. Однако...
В нашей семье двое детей. Контрацепцию в виде презервативов мы воспринимаем нормально, в виде таблеток - не используем уже очень давно. На вопрос будем ли рожать еще, отвечу - да, если Бог даст.
В каком разрезе рассмотреть нашу ценность как семьи? Написанное ниже, допускаю, может быть остёбано думающим, а не "религиозно-затуманенным" народом;).
Я чувствую себя и свою семью ценной для Господа, и когда это ощущение со мной, вот правда, ни одно несчастье не сделает меня такой несчастной, как если бы этого ощущения не было. Для отдельно взятого священника и прихода (и еще одного-двух священников наверняка тоже), а также для некоторых "просто людей" наша семья - тоже величайшая ценность, я это опять же, чувствую. Когда за тебя молятся, не ощутить невозможно. Совершенно иначе переживаются сложные периоды и кризисы отношений, например (скажите, у кого их нет;)). Волшебным образом вовремя появляется возможность заработать или прямо сразу необходимые вещи... До смешного: хочу вот себе новый телефон купить, полезла вчера вечером в интернет халтуру искать по переводам:). Ну ни-че-го не нахожу. Ну, думаю, значит, пока со старым телефоном походить придется:). И вдруг - звонит человек, с которым я не общалась лет сто и просит сделать перевод на тот язык, с которым я больше люблю работать, да еще и художественный - мой любимый вид работы:).

Это всего лишь один момент подобный. Неценным людям подарки не делают, тем более постоянно:). А конкретно через Церковь - да, тоже получаю мощнейшую поддержку, причем как-то даже материальную:), на всякий случай подчеркну, что не такую мощную, как другого рода, но очень своевременную и направленную точно в цель. Хотя, с материальной помощью, как правило, круговорот какой-то надреальный происходит. Сегодня ты, завтра тебе. Причем важно, чтобы ты, когда "ты", не ждал, когда же будет "тебе".

То, что у меня по моей основной работе обслуживаются религиозные издательства и не хотят менять менеджера - говорит о моей ценности для Церкви;)? Ну это, ладно, за уши притянуто, я действительно нормальный такой менеджер, говорят:).

В принципе, каков вопрос, таков и ответ :angry:.

k_ja_ra

Well-known member
каков вопрос, таков и ответ
Ну наконт пытання не скажу, а адказ - вельмі нават нішто сабе. :) Сур'ёзна, дзякуй. Па сутнасці, і за сябе.
Алыверды, як кажуць. ))) У мяне таксама двое дзяцей, мы таксама карыстаемся прэзерватывамі (да гэтага яшчэ, лічыце, календарны дадаем, ці хутчэй я дадаю :) ). Карыстаемся, бо болей дзяцей не плануем (як і Вы, праўда?). Таблеткі таксама даўно не п'ю, але падазраю, што мы з Вамі не п'ем іх з розных прычынаў, але, па мне, гэта не істотна. На пытанне, што калі раптам? пісала: як і Вы, буду нараджаць. ))) Пакуль усё падобна, праўда? каб не сказаць амаль аднолькава.

Далей, пра каштоўнасць для Царквы я не проста так спыталася, бо з кантэксту вось гэтага
В данном контексте семейные ценности - это счастливая многодетная семья, жизнь без убийства своих нерожденных детей
як мінімум па адной пазіцыі нашыя з Вамі сем'і каштоўнасцю -та і не з'яўляюцца. ))) Я да чаго, можа з фармулёўкамі карэктней будзем?
Бо атрымліваецца, што вы самі ж сям'ю з 2-мя дзецьмі сем'і з 3-мя (бо менавіта такая ўжо шматдзетнай лічыцца, так жа?) супрацьпастаўляеце, а потым пытаецеся, а з чаго раптам такое неразуменне з адносінах да тых, хто 3-га нараджае?
Дык можа варта такі пра дзяцінства, як такое, у якасці каштоўнасці казаць? Пра бацькоўства як такое, а не шматдзетнае? А то і дзяржава туды, і царква туды, і вы туды...

Совершенно иначе переживаются сложные периоды и кризисы отношений, например. Волшебным образом вовремя появляется возможность заработать или прямо сразу необходимые вещи..
Вось не пазбаўлюся ад адчування, упэўненасці нават, што я пра гэта ўжо чытала. :) Только называлася па-іншаму. У Вас Бог, у суседніх раздзелах "вселенная", яшчэ дзесьці "зебра" і г.д. Не паверыце, я таксама пачынаючы займацца нечым, пачынаю цалкам выпадкова трапляць на рэчы, якіх раней не заўважала, ці мне тэлефануюць і прапануюць нешта... Толькі я сабе гэта не "каштоўнасцю для БПЦ" тлумачу, а іншымі рэчамі. Ну, прыкладам, "на лаўца і звер бяжыць". :) Няправільна?

Сегодня ты, завтра тебе. Причем важно, чтобы ты, когда "ты", не ждал, когда же будет "тебе".
І гэты прынцып мне пасуе. Але ўсё ж для мяне асноўнае, каб я нікому абавязанай не была. Таму тым больш "будзе мне" не чакаю.)))

Цяпер непасрэдна па тэме. Я як бы не тое каб сачу, але час ад часу пачытваю. Не падабаецца, што скіраванасць тэмы неяк зусім у бок пайшла... Роды, шматдзетнасць, Бог дасць, на крайняк дзіцячы дом.... І кожны, хто пытаецца сказаць, людзі! думаць трэба ДО а не ПАСЛЯ таго, як цяжарнасць здарылася, неяк адразу амаль ў прыхільнікі абортаў запісваюцца. А, яшчэ на "молада - зелена" як варыянт, спісваюцца. А "мы та тут усе мудрыя."...

Вось тут кажуць тыя, хто сумняваецца, чытаюць. Не ведаю, кім трэба быць, каб прымаючы такое важнае рашэнне, на форумах сядзець і гэтую, прабачце, муць чытаць... Мне іх шкада, па шчырасці... А калі мы пра "патэнцыйных" людзей с сумневамі, якія толькі могуць з такой праблемаю сутыкнуцца, кажам, дык тут наогул гамон! Бо пра самае важнае, пра то, як не давесці да выбару: "рабіць аборт ці не" , пра то, як папярэдзіць цяжарнасць, і што гэта трэба рабіць абавязкова, яны тут наўрад ці прачытаюць. А калі прачытаюць, то: таблеткі - зло, прэзерватыў - нефізіялагічна, спіраль і інш БПЦ не дазваляе. "Я предохранялась, а деті всё рождалісь і рождалісь" І наогул:
И про контрацепцию было много сказано, но и она не гарантирует, а только увеличивает вероятность.
Шыкоўная выснова! Таму нават і не спрабуйце. На ўсё воля Бога....))))
Ну хіба гэта размова?
І яшчэ хацелася б, каб тут паменей ярлыкоў навешвалі тыя, хто ў гэтым іншых вінаваціць. "Ненавідзець", "глупства", "самаўпэўненасць", што там яшчэ? "катэгарычнасць", "маладосць", "тэатральна". Вы ўжо калі ацэнкі направа-налева з лёгкасцю раздаяце, дык хоць з сябе -та пачынайце.
І наконт мудрасці. Здорава, зайздрошчу... Усе адказы, відаць, людзям вядомы. Хто як думае, наскрозь бачаць, хто што чытае таксама, дыягназы паставіць - не праблема. ))) А я вось чым далей, тым болей разумею, што "я ведаю, што я нічога не ведаю"...

klopomor

100%тётка
Кьяра,

а главное то что? букафф много, а не пойму.

Бо пра самае важнае, пра то, як не давесці да выбару:

дело в том, что необходимость выбора у очень многих возникает помимо их воли.
100 раз уже говорили, что были и знания, были и меры, НО беременность при этом наступает, (потому что 100% гарантии не дает ни один метод, кроме стерилизации).
и вот именно тогда, когда случаются "осечки", надо выбирать аборт или нет.
поэтому то, что вы выделили как самое важное, мне таким не видится.

имя-как-имя

Well-known member
Кьяра,

а главное то что? букафф много, а не пойму.

если потрудиться и перечитать внимательно - разберетесь :))))))
;)

и вот именно тогда, когда случаются "осечки", надо выбирать аборт или нет.

Это не осечки, извините. Это безответственность, когда раздаются призывы выбирать метод контрацепции, дающий гарантию, сопоставимую с отсутствием контрацепции

tanik

Лучшая подруга жизни
Карыстаемся, бо болей дзяцей не плануем (як і Вы, праўда?)
Мы и этих не планировали:). Хотели - да. Мне вообще неприятно "планировать" детей, точнее, применять этот термин в отношении деторождения. Мы иногда с супругом разговариваем о том, что бы было, если бы... Оно у нас как-то... чувствуется, когда ребенок пришел, еще до беременности. Ну не для практиков это мое откровение, правда:). Это я не в пику Вам, поймите, пожалуйста, правильно - просто одна из точек зрения на.
Дык можа варта такі пра дзяцінства, як такое, у якасці каштоўнасці казаць? Пра бацькоўства як такое, а не шматдзетнае? А то і дзяржава туды, і царква туды, і вы туды...
А вообще-то все правильно. Мы с Вами об одном и том же, действительно. Просто я бы хотела чуток подчеркнуть акценты: не "малодетная" семья - ущербна, а "многодетная" - вполне нормальна, и даже очень хорошо это. Вот, и klopomor об этом пишет. Именно об этом, а не о том, что немногодетные семьи - какие-то недосемьи, вот правда.
Церковь говорит о том, что "женщина спасается чадородием и многочадием" - да, но снова, кмк, несколько передергивают те, кто говорит, что немногодетность унижает семью перед Церковью, снижает ее ценность. Ну НЕТ, НЕ ТАК ЭТО - имхо, конечно. Ну ни разу я себя не почувствовала в Церкви униженной ни когда у меня был один ребенок, ни сейчас, когда их у меня двое. Правда, да, пришла я туда в районе 30-ника, т.е. с таким опытом, имея который человек часто не обращает внимание на малозначительные детали вроде размера живота батюшки, злобных бабок и распорядка деятельности прихода. (на самом деле не в одном возрасте дело, но в среднем из моего опыта оно как-то так)
Вы ўжо калі ацэнкі направа-налева з лёгкасцю раздаяце, дык хоць з сябе -та пачынайце.
Я? Мы? Прошу, простите, если было. Буду благодарна, если укажете.

klopomor

100%тётка
Это не осечки, извините. Это безответственность, когда раздаются призывы выбирать метод контрацепции, дающий гарантию, сопоставимую с отсутствием контрацепции
ага :)))))
сколько фармацевтических компаний выпускают химические контрацептивы?
давайте прикроем нафиг! такие, заразы, они безответственные :))))))

и презервативы тоже - к хреновой бабушке! рвутся же! очень редко, но безответственно!

а еще лучше спираль!
онкология у нас такая малюсееееенькая, и такая безопасная, что тьфу!
и совсем не безответственно так рисковать.

k_ja_ra

Well-known member
а главное то что?
Млін. Яшчэ раз, уражанне ад тэмы наступнае (мажліва толькі ў мяне, але я не лічу сябе нейкай "асаблівай"):
аб кантрацэпцыі альбо нічога, альбо што яна - зло/нефізіялагічна/не падабаецца/царква засмуціцца/не памяншае, а павялічвае нават верагоднасць і дзеці ўсё нараджаюцца і нараджаюцца (на што так і хочацца спытацца: "ядзіце вы гэтыя сродкі для папярэджання цяжарнасці, ці што?")/і наогул, колькі тых магчымасцяў зацяжарыць? паміж пастом, устрыманнем, кармленнем і т.д.? Максімум разоў 5-6, праблем та... Шматдзетнасць - клас, кватэру дадуць, пасобій да фіга, астатняе само прыйдзе.

Гэту "ересь" у купе з праваслаўнымі каштоўнасцямі і дзяржаўнай дапамогай распавядзіце і праўда пэтэушніцам. Дарослыя, адказныя, адэкватныя людзі гэта нават чытаць не будуць, пагатоў шматдзетнымі з такой агітацыяй рабіцца. )))

Я з павагай да вядомых мне сем'яў з 3-мя дзецьмі стаўлюся, болей за тое, па шчырасці, лічу такую сям'ю НЕшматдзетнай, а нармальнай сям'ёй, ідэальнай мадэллю. (была б крыху маладзейшая, і з нервамі іншымі, можа б такі і сама вырашылася), але пасля чытання гэтай тэмы ў мяне адчуванні...... во! зараз скажу... як пасля чытання кнігі "Мужчина и женщина. Половые отношения" (можа не так літаральна, але падобная назва была). Я памятаю ў класе 7-8 чытала. Такая , ведаеце, тыпова савецкая кніга для тыпова савецкіх людзей, у якіх "сэксу няма". Там у падрабязнасцях напісана было пра то, ў якой позе, пардон, што і як, як у фатэль сесці, нагу куды і г.д. ))) Вось думаю, можа якраз пасля гэтай кніжкі, я, відаць, пазней за ўсіх сваіх знаёмых, сэксам займацца пачала? Бо і цяпер агідна, як узгадваю. Раю ўзяць на ўзбраенне. Там якраз пра тое, як "гэтым" толькі дзеля нараджэння дзяцей займацца. Пачытаюць, і прэзерватывы не спатрэбяцца, бо доўга не захочацца...

І апошняе, займацца агітацыяй супраць абортаў шляхам прапаганды: "нараджай паболей, а там разбярэмся", як мінімум, глупа. Так сама як і імкнуцца паменшыць колькасць абортаў пад крылом "арганізацыі", якая адмаўляе па сутнасці кантрацэпцыю. Абсурд. Кесарэву - кесарава. Хай царква ўжо народжаным дапамагае, а кантрацэпцыю, як першапачатковы метад барацьбы з абортамі, тым, хто ў ёй абазнаны, пакіне. Медыкам, прыкладам.

100% гарантии не дает ни один метод
Можа і не дае, але калі пры так званай кантрацэпцыі нараджаецца 3-е дзіця запар, можа паспрабаваць нарэшце іншы метад? А? А то пра "дзеці нараджаюцца і нараджаюцца" проста чуць смешна, прабачце. Як маленькія, далібог.

Прабачце. Вось цяпер і праўда жорстка. )))

Сообщение от Кьяра
Вы ўжо калі ацэнкі направа-налева з лёгкасцю раздаяце, дык хоць з сябе -та пачынайце.
Я? Мы? Прошу, простите, если было. Буду благодарна, если укажете.

tanik, гэта не да Вас. Я як бы спрабавала тэкст размежаваць, дзе Вам адказ, дзе "па тэме агулам", але, відаць, не атрымалася...)))

Што да каштоўнасцей...Я Вам шчыра скажу, мяне меркаванне Царквы аб маёй сям'і, тым больш меркаванне асобных бабуляў і іншых вернікаў, мала цікавіць. А калі я часам зацяжару (т.т.т) то і меркаванне так званай грамадскасці наконт 3-га дзіцяці мне па барабану будзе....
І скажу Вам, упэўнена проста, такіх тут, у гэтай тэме, бальшыня... Так што сама па сабе тэма можа і карысная. Але ілюзіяў наконт таго, што вы ТУТ непасрэдна кагосьці ў чымсьці пераканаеце, я б не мела.

klopomor

100%тётка
І апошняе, займацца агітацыяй супраць абортаў шляхам прапаганды: "нараджай паболей, а там разбярэмся", як мінімум, глупа. Так сама як і імкнуцца паменшыць колькасць абортаў пад крылом "арганізацыі", якая адмаўляе па сутнасці кантрацэпцыю. Абсурд. Кесарэву - кесарава. Хай царква ўжо народжаным дапамагае, а кантрацэпцыю, як першапачатковы метад барацьбы з абортамі, тым, хто ў ёй абазнаны, пакіне. Медыкам, прыкладам.

вот, ужас, как не сагласная я ! :)))))))

теоретически ваши рассуждения очень даже ничего :)))
но практически - увы.

к счастью, женщин, считающих, что аборт - лучшее средство контрацепции все меньше. большинство прикладывает определенные усилия, чтобы нежелательная беременность не наступила.
Тем не менее абортов делают по-прежнему много.
только за прошлый год 33т, не считая тихих домашних медикаментозных.
нельзя утверждать, что все эти женщины не предохранялись.
уверена, что наоборот.
и в момент, когда надо было выбирать оставить ребенка или убить, не оказалось ничего и никого, чтобы выбор был сделан в пользу жизни.
волонтеры ищут т.н. "держалки", чтоб дать женщинам возможность не делать очень тяжелой ошибки.
после драки кулаками не машут.
когда женщина забеременела - поздно пенять на не сработавшую защиту, на свою слабость или даже безлаберность. поздно читать морали и рассказывать об эффективных контрацептивах.
можно, конечно, постебаться над бедолагой, сказать, что дура, что сама виновата, поэтому сама и расхлебывай.
еще можно сказать, что никому она не нужна, никто ее и ребенка не ценит, и что помощи она никогда ни от кого не дождется.
еще "важно" не забыть отметить, что церковь давно уже не та, что ее догмы безнадежно устарели и обращать внимание на ее вообще не стоит.
права, я? правильно я вас поняла?

так вот, я категорически не согласна с такой точкой зрения.
профилактика - очень хорошо.
но "заболеваемость" есть и с ней надо работать. она не теоретическая.
нужно давать и надежду, и тепло, и веру.
а отчитывать и стыдить - поздно.

По поводу иллюзий "переубедили или нет" - я их не питаю изначально.
Но ведь нельзя отрицать, что мы живем не изолированно. Информация, общий фон "что принято или нет", мода и т.д. играет не последнюю роль в принятии решений.
Сейчас фон ужасный. общество скорее "против", чем "за" рождение детей. Выбирать под таким гнетом трудно. Поэтому любая поддержка за жизнь очень нужна.
Если знакомая мне женщина окажется в ситуации сомневающейся, то я смогу подсказать, что есть такой-то Центр, где могут помочь разобраться.
А разобраться Центру, возможно, поможем мы. (самонадеянно, но факт :)))) )

tanik

Лучшая подруга жизни
волонтеры ищут т.н. "держалки", чтоб дать женщинам возможность не делать очень тяжелой ошибки
ДА!!!!!!!!!!!!!
Причем для разных женщин одна и та же не сработает...
Тут уже не только на человеческий разум уповать нужно, имхо...

нужно давать и надежду, и тепло, и веру.
а отчитывать и стыдить - поздно.
Жму Вашу руку, спасибо.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху