а абіраеш сам, дзе здаваць?І гэта, дарэчы ў ліцэі БДУ справа была...
у 4 класе - "Мая радзіма Беларусь""Чалавек і сусвет завецца"
Ці я забылася што за 2 гады?
Але гэтае *МРБ* я добра памятаю, як сын гаварыў.
а абіраеш сам, дзе здаваць?І гэта, дарэчы ў ліцэі БДУ справа была...
у 4 класе - "Мая радзіма Беларусь""Чалавек і сусвет завецца"
не верю
Да, так, поверьте.
Блин... Ну точно был предмет - МРБ! И был на белорусском учебник - помню, как про Рогнеду читали... Я сейчас у сына спросила - он говорит, МРБ, дочка говорит, что уже не помнит.Оооой, часам лепш моўчкі... Няма такога прадмета ўвогуле. У першым класе дзецям у падарунак даюць кнігу с такой назвай.
Да, выбираешь сам. В лицее БГУ хорошо тем, что там потом разбор полетов подробнейший. Во всяком случае, раньше так былоа абіраеш сам, дзе здаваць?
така абіраеш сам, дзе здаваць?
Добра, удакладнім.у 4 класе - "Мая радзіма Беларусь"
Ці я забылася што за 2 гады?
Точно есть, в начальной школе проходили такое.Няма такога прадмета ўвогуле.
Ага, за 25.000Да, выбираешь сам. В лицее БГУ хорошо тем, что там потом разбор полетов подробнейший. Во всяком случае, раньше так было
Сам разбор за 25? Это что-то новенькоеАга, за 25.000![]()
Это другой предмет. "Мая Радзіма Беларусь" таксама есць: http://www.aversev.by/rus/katalog/nachalnayashkola/21983"Чалавек і сусвет" завецца.
Ну точно был предмет - МРБ! И был на белорусском учебник - помню, как про Рогнеду читали... Я сейчас у сына спросила - он говорит, МРБ, дочка говорит, что уже не помнит.
Zoryana, Веселоживем пісала не аб тым, што з беларускамоўных гімназіях і кансерваторыі выкладаюць па-беларуску, а дакладна аб тым, што ва ўсіх школах гісторыю Беларусі даўно выкладаюць па-беларуску
все нормально, получилось небольшое передергивание, не впервой.Хорошо, я неправильно назвала предмет. Был такой в 4-м классе - Мая Радзiма - Беларусь. Помню, были там темы по истории Беларуси. И он остался у меня в памяти, как история Беларуси.
Было. Паказаць?о том, что "во всех" точно не было.
Да, именно так и писала. У меня сохранилось в памяти, что МРБ - это по сути история Беларуси, и что учебник был на белорусском языке. Ошиблась, бывает.што ва ўсіх школах гісторыю Беларусі даўно выкладаюць па-беларуску. Іншы прадмет, які быццам бы пераблыталі ўзнік потым.
Веселоживем, а чаму ў Вас дзеці не спяць?
Веселоживем, а чаму ў Вас дзеці не спяць?
Вы яшчэ і ўпарціцеся ў сваёй няпраўдзе.История Беларуси в школах давно уже преподается на белорусском языке. Но речь заходит о постепенном полном переходе на обучение на белорусский язык, включая и другие предметы.
Честно скажу - не помню, частка или сам по себе. но изучали такое точно, и действительно на белорусском было.Zoryana, калі дакладна, то гэта частка прадмета "Чалавек і свет"
Ну, покажите - пройдем тест на внимательность и память, так сказатьБыло. Паказаць?
Па першаму сказу - гісторыя Беларусі ў школах не выкладаецца (апроч беларускамоўных, якіх мы налічылі ў Мінску 6 штук).История Беларуси в школах давно уже преподается на белорусском языке. Но речь заходит о постепенном полном переходе на обучение на белорусский язык, включая и другие предметы.