Тем более,что твое "экспертное мнение" мне так или иначе известно.
Цікава было б паслухаць, па шчырасці.)
Бо мая пазіцыя няясная і нявядомая да канца нават мне.)
Я как раз-таки без волны предпочла б.
Я мела на ўвазе, што раз ужо гаворка зайшла. Бо збольшага я размоў на гэтую тэму не люблю і стараюся іх не распачынаць.
И конструкция данного предложения вполне ясно указывает
Не хачу вяртацца, але канструкцыя наступнага выказвання ў той жа адрас на прыемны жарт не выглядала.
Здесь вопрос приоритетов.Если надо карандаши-перейду на русский или покажу пальцем и куплю.Если надо миссию выполнить,то плевать на карандаши,переходить на русский и показывать пальцем не буду и даже "аловак-это по-русски карандаш" тоже не скажу,чтоб тетя на будущее запомнила,а я ушла с карандашами
З гэтым згодная збольшага. Толькі ты разглядаеш 2 крайнасці, паміж якімі якраз той, другі бок. І яго паводзіны ў гэты момант калі не вырашальныя, то вельмі важкія. Калі чалавек выбачаецца і ветліва просіць сказаць па-руску ці паказаць, у бальшыні выпадкаў пакупнік так і робіць, калі на абсалютна роўную просьбу ці пытанне ідзе адказ у грубай форме "гаварылі б вы па-руску!", чалавек рызыкуе нарвацца на непрыемнасці.
Чамусьці мне падаецца, што так рэагуюць і тыя, хто кажа па-руску. Толькі нагодай для канфлікта будзе не мова, а ..не ведаю...што-небудзь яшчэ: "чаму без шапкі", прыкладам.

)
У астатняй частцы твайго поста (не цытую проста цалкам) я з табой цалкам згодная. І па-мойму, ніколі не сцвярджала адваротнага.
Чэл ведае на што ідзе, а менавіта: ўласныя высілкі, адчуванне белай вароны, рызыку неразумення і далей па спісе. Але да чаго ён дакладна не гатовы, дык да таго, што да яго апроч уласных высілкаў звонку будуць прад'яўляцца патрабаванні, на парадак вышэйшыя, чым да ўсіх астатніх.
І вось якраз у гэтым месцы сутнасць праблемы, спрэчак і г.д.
Гэтых вонкавых патрабаванняў быць не павінна. Сваіх уласных болей, чым дастаткова.
Я таксама паспрабавала хоць і каротка, але па мажлівасці дакладна сфармуляваць сваю думку. Спадзяюся, атрымалася.