Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
ЛьОлька, прыкольна.)
Нават захацелася паўдзельнічаць.)
А МТС компамі з выхадам у інтэрнет пенсіянераў ужо забяспечыла?

А перетирать на форуме...
Я правільна разумею, што вы-то сама не "перетираете"? А выключна па справе выказваецеся?

Igra

БЫТИЕ
Ладно,согласна,научИте управлять автомобилем,но только чур тогда и автомобилем обеспечьте:)))

k_ja_ra

Well-known member
Не.)
Проста падумалася.)
Калі затык толькі ў няўменні інтэрнетам карыстацца, то напэўна, праца валанцёраў мае сэнс.)
Хаця...вось досвед з банкаўскімі карткамі паказвае, што нават іх наяўнасць - не панацэя.)))

я не позиционирую это как активную гражданскую позицию.
А хто пазіцыянуе?

Но вот в аду гореть не хочется
А што, ёсць такія рызыкі?
Вось у мяне ёсць, прыкладам. Мяркуючы па тэме ХіЦ. :))

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Калі затык толькі ў няўменні інтэрнетам карыстацца, то напэўна, праца валанцёраў мае сэнс.)
Хаця...вось досвед з банкаўскімі карткамі паказвае, што нават іх наяўнасць - не панацэя.)))

На свете ни единому уму,
Имевшему учительскую прыть,
Глаза не удалось открыть тому,
Кто сам не собирался их открыть.
И.Губерман

k_ja_ra

Well-known member
Velca, :))
Нечакана.)
Раней гучала штосьці кшталту: "Х-фактар рулюе". )))))

k_ja_ra

Well-known member
это я тут сама надумала, видимо.
Не ведаю. Вам бачней.)

у меня были группы (имела я опыт преподавания начальной компьютерной грамотности, не на волонтерских началах) пенсионеров. Знаете, тяжело, но они обучаются, но охотно. Компьютеры у них были (кто сам купил, кому дети презентовали). Занятия не пропускали, кстати (может, конечно, тут и дефицит общения сказывался, но тем не менее). Те, что приходят, они как раз хотят научиться.
Выдатна.
У нас ёсць магчымасць праверыць вашыя словы на практыцы, так бы мовіць.)

k_ja_ra

Well-known member
у Вас есть возможность сгонять на машине времени в тот период ,когда я преподавала и проверить? Завидую.
А што, пенсіянеры з таго часу неяк кардынальна змяніліся?
То нашто мне машына часу? )

Вариант расписать еще на 2 страницы
Нашто на 2 старонкі зноў?
Можна проста пару імёнаў-нікаў.
Я, па-мойму, цалкам сабе канкрэтнае пытанне задала.
А калі такіх няма - то і яшчэ прасцей. Адказ: няма такіх.
Не?
Ці да чаго тады гэтыя размовы пра пераціранні?
Ці вашыя пераціранні нечым за іншыя лепшыя?

k_ja_ra

Well-known member
я на него ответила на тех двух страницах. Внимательно прочтите, если Вас действительно интересует мое мнений по этому вопросу,
Там многа.
Імёнаў няма.
Дазволіла сабе спытацца наўпрост.)

а что Вы собираетесь проверять?
Наколькі пенсіянеры цягнуцца да ведаў.)

Но если Вам приятнее подловить на чем-то меня
А вы высновы пра жаданне падлавіць з чаго робіце?
Гэта недзе па тэксце чытаецца? Ці чыста літары ў мяне неяк па-злому выглядаюць?
Я вам веру. Не сумнявайцеся.)

k_ja_ra

Well-known member
Настолько, насколько преподаватель в состоянии их заинтересовать.
:)
Тут згодная.)

а к чему было употреблено "проверить на практике"? Вы добро пенсионерам собираетесь нести, или проверять достоверность моего восприятия того факта, что пенсионеры тоже стремятся к знаниям?
Ок.
Давайце заменім словы "праверыць на практыцы" на "упэўніцца на практыцы".
Так нармальна будзе? :)

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
А моўнае ж асяроддзе, яно ж само па сабе з'яўляецца.)))
Мне сегодня вообще все равно, на каком языке тут говорят, хоть на суахили. Главное, чтоб работать умели, чего часто и в помине нет.

k_ja_ra

Well-known member
ЛьОлька, прабачце.
Гэта для мяне тыповы прыклад чапляння да словаў.
Я проста фізічна няздольная сканаваць кожнае слова на прадмет "ці не змудрыцца хто-небудзь знайсці там які-небудзь нядобры падтэкст".
Я пішу, што думаю. І без таго стараюся словы падбіраць.
Болей - ужо па-за межамі маіх сілаў і здольнасцяў.
Таму калі нам камунікацыя цікавая - мы спрабуем не чапляцца да кожнага слова. І не вышукваць на роўным месцы штосьці максімальна страшнае.
Калі не - то значыць варта ігнараваць посты, на якіх уласны не заўжды непрадузяты скан памылку выдае.
Па мне, так.

Мне сегодня вообще все равно, на каком языке тут говорят
Не табе адной. ;)

k_ja_ra

Well-known member
будьте мудрее - не реагируйте!
І гэта праўда.)
Але калі мяне бясконца выпраўляюць і прад'яўляюць да мяне прэтэнзіі пра "не тое і не так" - неяк губляюся.)
Але ок.) Я зразумела.) Вам цікавы ў такіх момантах сам працэс.)
Пастараюся не рэагаваць.)

Mahima

переименовалась:)
А МТС компамі з выхадам у інтэрнет пенсіянераў ужо забяспечыла?
настоящие неравнодушные должны бы сами это сделать, если реально неравнодушны. Ну, помнишь, как о бел.мове говорили - сами же говорящие неравнодушные не научили население, не создали курсы бесплатные или что-то еще, и сами хотят, чтоб кто-то тут разговаривал...

Но вообще я совершенно не уверена, что возможность получить информацию прям сразу переходит в желание ее получить:)))
Потому что см.стихотворение выше. Уметь выйти в интернет не значит хотеть что-то знать.

k_ja_ra

Well-known member
ну Вы то его везде находите
Ну вам-то скуль гэта вядома? )

достаточно было просто сказать, что мои выводы ошибочны,
Ну выходзіць, што недастаткова.)
Я сказала, што вам веру.) Гэтага аказалася мала.
Я сказала, што каментую, як магу, але гатовая пачуць і адказаць на тое, што засталося па-за маёй увагай - не дапамагло.)

Мне бачыцца, што панацэя не ў словах "гэта не так". А ў першапачатковай гатоўнасці чуць там не падтэксты, а станоўчы, ці хаця б нейтральны пасыл.
Гэта я са свайго ўласнага досведу кажу.)
І з таго, што назіраю.
Калі ёсць жаданне апраўдаць, у самых страшэнных словах знаходзіцца проста парадаксальны на першы погляд сэнс. Станоўчы само сабой, і проста незразумелы астатнім.)
І наадварот. У нейтральных ці нават станоўчых словах адшукваецца штосьці, за што можна зачапіцца.)
Таму, пакуль не зменіцца першапачатковы настрой, адказваць "гэта не так" можна да бясконцасці.
Тым больш, што і гэта не дапамагае, калі чалавек схільны чуць штосьці сваё.)))

Таму я-то адкажу на ваше пытанне вышэй "гэта не так". Але мала веру, што гэта штосьці зменіць для вас.

Mahima

переименовалась:)
media.jpg

juniko

self-made woman
МТС набирает волонтеров для обучения пенсионеров владением компьютером.
Волонтеры - это те, кому не платят? Я правильно поняла?
Нашелся бы доброволец и организовал все.
Прикольно читать. У нас ходили и предлагали студентам в качестве стажировки работать на курсах по обучению компьютерной грамотности пенсионеров. Оплата - почасовая. Совместный проект ВУЗа и государства. Государство оплачивает преподавателям зарплату, а ВУЗ - предоставляет помещение и компы. Оплата кстати - очень неплохая.
Студенты заработали и как следствие - повысилась успеваемость в группах, те, кто сам был преподавателем, стали лучше и старательнее учиться :)
Группы набирают 2-3 раза в год, может прийти любой желающий пенсионер или безработный.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху