Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

lada

Well-known member
в том что наши не хороши - это да.

а в чём были нехороши, что там была за реакция?
и вот подумала, если б её вообще не было этой реакции, тоже бы народ мог всколыхнуться....почему не реагируем, в любой другой стране уже бы давно ого-го как отреагировали, а мы молчим, утираемся и т.д. и т.п., не угодишь

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
lada, к сожалению, наши СМИ дискредитировали себя за эти годы так, что чтобы они не делали, за всем будет видится идеология.

lada

Well-known member
Танюша_,я согласна, но, насколько понимаю, здесь сейчас осуждается какая-то конкретная реакция по бт (уж очень часто оно упоминается)? или разговор в общем и целом?

k_ja_ra

Well-known member
пока идут проекты - обсуждаются проекты, когда памятник стоит на памятном месте, он уже что-то символизирует. И когда про памятник говорят, что у солдата запор, это показатель отсутствия ума, такта и воспитания. Пусть даже художественная ценность памятника спорна.
Паспрабую апошні разочак усё ж. Хаця ўжо была вырашыла не пісаць пра гэта ўсё.

это показатель отсутствия ума, такта и воспитания.
Ок. Хай так. І?
Вось я, хамка і невыхаваны чалавек, мала, што не вельмі ў скульптуры разбіраюся, дык яшчэ і смею выказваць сваё "фе" наконт помніка сваякам памерлага. А сваякі памерлага мне ў адказ:
- ды памерлы быў такі выдатны чалавек! Ён дзяцей любіў, працаваў добра, не хлусіў ніколі, а вы, невыхаванец, такія словы пра яго помнік! Мы зараз усім распавядзем, хто яшчэ гэтага не чуў, пра вашыя словы, і ўсе вам дакажуць, які памерлы быў добры чалавек.

Так? Гэта правільны адказ мне, хамцы?
То бок сваякі няздольныя адказаць САМІ за помнік, яны прыкрываюцца памерлым, ягонымі заслугамі ў якасці аргумента, які заткне хама. І яшчэ групу падтрымкі збіраюць з тых, хто максімальна балюча сыход памерлага перажывае. А то ж! Аргументы ж больш важкія будуць.
У іх не хапае ўласнай годнасці і галоўнае пэўнасці ў сваіх рашэннях, каб проста сказаць:
- па-першае, помнік годны, бо МЫ, сваякі, так вырашылі, і вашае меркаванне нас тут мала цікавіць. І па-другое - займіцеся-ка вы ЎЛАСНЫМ выхаваннем, паважаны.
МЫ вашых парадаў пра помнік СВАІМ памерлым не просім і не прасілі.

Іншымі словамі. Усе вельмі заклапочаныя пытаннем выхавання нейкіх там малаўцямных стваральнікаў рэйтынгаў.
Але мала заклапочаныя тым, што апроч лозунгаў, размахвання памяццю і загінулымі, даруй Госпадзі, крыць нам, выходзіць, няма чым. Ці проста не навучыліся. Увесь час ідучы стандартнай схемай націскаць на гэты адзіны аргумент: затое мы немцаў перамаглі. Гэта наша ўласная слабасць - памяццю і памерлымі прыкрывацца, будучы няздольнымі адказаць іначай.

На гэтым заканчваю.

Последнее редактирование:

Танюша_

k_ja_ra, ты все верно пишешь, только непонятно к чему. В ситуаци снн и бт обестороны неправы по разным причинам. Выяснять, кто неправ больше и рочему - пустое.

k_ja_ra

Well-known member
В ситуаци снн и бт обестороны неправы по разным причинам.
Мяне не цікавіць снн, мяне цікавім мы.

Выяснять, кто неправ больше и рочему - пустое.
Я гэтым якраз не займаюся, калі ты заўважыла.
А нашто гэта робяць іншыя - пытанне не да мяне.

Танюша_

k_ja_ra, я не смотрела бт, мне достаточно все равно, как отреагирует данный канал. Его позиция и претенциозность давно известны и не удивляют
И если ты этим не занимаешься, то чего тебя так волнует, кто как ответил?

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, не зразумела пытання.
Чаму мяне хвалюе, як рэагуюць на гэта беларусы?
Ну...гэта як бы мой народ. У адрозненне ад снн.
БТ у дадзеным выпадку толькі агучыла стандартную схему рэагавання і стандартныя лейтматывы.

k_ja_ra

Well-known member
ЛьОлька, а не ў нашай моцы хамства выключыць.
Максімум, што мы можам - гэта даваць меней нагод, каб з нас смяяліся, і вучыцца адэкватна рэагаваць.

Карыстанне (а гэта менавіта карыстанне, а не шанаванне) памяці ў якасці аргумента ў адказ на любое не так сказанае слова - неадэкватная рэакцыя.
Гэта па мне.
Астатнія могуць спасылацца на памяць колькі заўгодна. Толькі варта не забывацца, што і памяць у нас ужо занадта выбарчая...

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
ЛьОлька, у сэнсе?
Мне працытаваць ваш пост цалкам?
Гэта зменіць мой адказ?
Я і адказвала на пост цалкам.
Магу цытату ўвогуле прыбраць, калі гэта прынцыпова.
Дарэчы, занадтае цытаванне і правіламі забароненае.
Прыбіраць цытату?

k_ja_ra

Well-known member
прокомментировать его целиком, не чтобы Вы поговорили, а чтобы был четкий ответ на вопросы в нем.
Я пракаментавала, як здолела, ужо прабачце.
Я не знаёмая з вашымі асабістымі правіламі.
Агульных правілаў форума для ўдзелу ў дыскусіях мне цалкам хапае.
Я збольшага іх прытрымліваюся.
Калі я на штосьці не адказала, што вас цікавіла, і вы маеце на тое жаданне, можаце перапытаць. Я звычайна не сыходжу ад нязручных пытанняў, калі ўжо бяру ўдзел у дыскусіі.
Калі ж вашая мэта - падкалупнуць і дачапіцца, што без шапкі - то без праблем. Не буду перашкаджаць вам весці вашу асабістую размову згодна з вашымі ж асабістымі правіламі.

Викалина

летаю)
как мы регулируем на хамство - это отдельный вопрос (
если вы все еще о памятнике, так какое тут хамство? какая такая реакция?
тем паче со стороны РФ (они требовали извинения, они его получили), а здесь, на месте - это пропагандистский огонь.

k_ja_ra

Well-known member
Мне лично неприятно
непрыемна што?
Я гатовая вас пачуць, але шчыра не разумею вашых прэтэнзій.
Спачатку вы пісалі, што я не дакладна пераказваю вашыя словы, таму прасілі цытаваць вас.
На што быў адказ, што я не пераказваю вашых словаў, а вяду гаворку па тэме, і калі нават узгадваю сказанае вамі, то так, як я іх разумею. Калі я разумею не так - вы заўжды можаце ўдакладніць і падправіць, так жа?
Прынамсі я звычайна раблю так. Калі мне важна і хочацца быць пачутай, у сэнсе.
Калі не - то і не.

У апошнім выпадку я бачу наезд на тэму "вы няправільна цытуеце".
Як умею, ужо прабачце.
Калі цікавасць да размовы ёсць, паўтаруся, можна пытанне ці думку, непачутую ці незразуметую, паўтарыць. Калі няма, а ёсць жаданне пакрыўдзіцца - то і на здароўе. Вольнаму - воля.

Што да цытат.
Я ніколі не цытую посты цалкам. а) пільнуюся правілаў:
Запрещен оверквотинг (чрезмерное цитирование). Сокращайте цитируемый текст, а если сообщения идут подряд — вообще убирайте цитаты, потому что и так понятно, кому вы отвечали.
http://semeistvo.by/forum/misc.php?do=cfrules

б) не бачу ў гэтым сэнсу.
Цытую тое, на што адказваю ў большай ступені, хоць і з улікам прачытання поста цалкам, і тое, што ў большай ступені звярнула маю ўвагу.
У чым маё злачынства пры гэтым - мне шчыра няясна.

а здесь, на месте - это пропагандистский огонь.
+100.

k_ja_ra

Well-known member
ЛьОлька, цяпер вы кідаеце мне ўжо дастаткова жорсткія абвінавачванні ў падмене сэнсу і тым, што я нічым ад БТ не адрозніваюся, але ўдакладніць, што вы хочаце данесці ці пачуць ад мяне, па-ранейшаму не жадаеце.
Ок. Як скажаце.
Толькі на канструктыўную дыскусію гэта ніяк не цягне.
І прабачце, ПА ВАШАЙ ВІНЕ.
Гатоўнасці да дыялогу з вашага боку я пры ўсім жаданні не бачу.
Працягвайце стаяць у позе пакрыўджанай і наўмысна незразуметай, калі гэта прыемней і цікавей.

k_ja_ra

Well-known member
ЛьОлька, ок, вашыя гульні ў словы мне мала незразумелыя, дый па шчырасці мала цікавыя. Прабачце.
Усё, што я мела сказаць па тэме, мной жа ўзнятай - я сказала.
Так што ...адкланяюся пакуль. :)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху