Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Atex

Active member
Слухай, ну вось ты спабавала? Што столькі іроніі. У некаторых амбасадах візу атрымаць прасьцей, у некаторых патрэбны большы пакет дакументаў, але ўсё вырашальна, калі ты сапраўды гэтага хочаш.
Падтрымліваю. На уласным вопыце - атрымать візу магчыма і не вельмі цяжка.. і па грошам, як па мне, не занадта.
Мае бацькi на пенсіі могуць сабе дазволіць праехацца за бугор. у Вільню і в Варшаму дык і часта, на пару дзен. Да і самi мы легка с дзіцем ездзім. канешне часцей у хосталах (у варшаве афігенскі знайшлі 10 бакса з чалавека за ноч з вялізным пакоем, кухняй, і прыбіральняй утульнымі). а яшче есть цудоўны момант зараз - гэта серфінг! гэра канешне раз на раз не прыходзіцца, аднак часцей атрымойваецца вельмі шыкоўна - у Лондане жылі у выкладчыка гісторыі, прычым асноўным напрамках яго выкладання была гісторыя сталенскіх гадаў )) вельмі цікава пачуць разважанні англічаніна пра нашу гісторыю. У Лодзі гаспадар быў неверагодны проста, так цікава правеў нам экскурсіі, гатовіў ежу, а дом у яго які, ммм, амаль замак )))
не, на сваім вопыце я бачу, что вандраваць можна вельмі бюджетна, даже с малым. вось зараз у Варшаве на трох мы за 3 дні 200 баксау з білетамі патрацілі. на мой погляд нармуль.

k_ja_ra

Well-known member
залішні негатыў - яго, канешне, лепей.
Рэалізм рулюе.

Вільні або з Варшавы. Зь якіх пор даехаць да Вільні стала праблемай?
Каця, ты не пачула. Я не маю жадання рабіць 4-хпавярховыя дзеянні там, дзе можна проста сесці на машыну і паехаць туды і калі я хачу. І ні ад каго не залежыць.

У некаторых амбасадах візу атрымаць прасьцей, у некаторых патрэбны большы пакет дакументаў, але ўсё вырашальна, калі ты сапраўды гэтага хочаш.
Прабач. Мы пра рознае ў прынцыпе. Можна хадзіць на унітаз, а можна на дзірку. Але час ад часу звонку кабінку з дзіркай фарбаваць. На зялёным, прыкладам. вока адпачывае, а чырвонае энергіі дадае.
Неяк так.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
у варшаве афігенскі знайшлі 10 бакса з чалавека за ноч з вялізным пакоем, кухняй, і прыбіральняй утульнымі)
кантакт у прыват, клск :)

Прабач. Мы пра рознае ў прынцыпе. Можна хадзіць на унітаз, а можна на дзірку. Але час ад часу звонку кабінку з дзіркай фарбаваць. На зялёным, прыкладам. вока адпачывае, а чырвонае энергіі дадае.
Неяк так.
Алёна... Можна ўвесь час гаварыць пра тое, як складана жыць з візавым рэжымам і чакаць яго адмены, а можна забраніраваць гатэль, узяць спраўку з працы і пайсьці ў амбасаду.

k_ja_ra

Well-known member
можна забраніраваць гатэль, узяць спраўку з працы і пайсьці ў амбасаду.
Праўда?

Паўтаруся. У прынцыпе так, нават калі Вас з'елі, у Вас ёсць 2 выйсця.(с)
Але лепей, каб Вас не елі.
Гэта рэалізм.

Igra

БЫТИЕ
Кьяра, ты верна себе))))
Поздравляю,конец света,кажется,не случился)))
Кстати,ИМ тоже надо делать визу,когда они едут к нам,и недешево))

katia-ka

Kitoks Pasaulis

Igra

БЫТИЕ
Солнцева, во–первых в РФ тоже делают и тоже можно самостоятельно это делать–проверено.Во–вторых,россиянам и в РБ делают,если вид на жительство есть.Более того даже загранпаспорт биометрический через посольство РФ в Р Б делают.Тоже проверено.

Igra

БЫТИЕ
katia-ka, у россиян никаких заморочек нет,и очередей в польское посольство нет и шенген 35евро,чего уж проще,если ты грамотный,дружишь с компом и немного знаешь язык,визу сделать.

katia-ka, поможете им анкету заполнить)))

Atex

Active member
слухайце, гэта ж я вялікі пост напісала, але у мяне глюк зрабіўся )) прадублюю, каб усе было яшчэ раз, добра? :) памылкі у мове прабачаце, толькі вучуся я ))

Слухай, ну вось ты спабавала? Што столькі іроніі. У некаторых амбасадах візу атрымаць прасьцей, у некаторых патрэбны большы пакет дакументаў, але ўсё вырашальна, калі ты сапраўды гэтага хочаш.
Падтрымліваю. На уласным вопыце - атрымать візу магчыма і не вельмі цяжка.. і па грошам, як па мне, не занадта.
Зараз усюды шэнген (акрамя англіі) зрабіў літоўскую візу і едзь куды хочаш.
Мае бацькi на пенсіі могуць сабе дазволіць праехацца за бугор. у Вільню і ў Варшаву дык і часта, на пару дзен. Ды і самi мы легка с дзіцем ездзім. канешне часцей у хосталах (у варшаве афігенскі знайшлі, 10 бакса з чалавека за ноч з вялізным пакоем, кухняй, і прыбіральняй утульнымі). а яшче есть цудоўны момант зараз - гэта кауч серфінг! гэта канешне раз на раз не прыходзіцца, аднак часцей атрымоўваецца вельмі шыкоўна - у Лондане жылі у выкладчыка гісторыі, прычым асноўным напрамкам яго выкладання была гісторыя сталенскіх гадаў )) вельмі цікава пачуць разважанні англічаніна пра нашу гісторыю. У Лодзі гаспадар быў неверагодны проста, так цікава правеў нам экскурсіі, як ен смачна карміў нас ))), а дом у яго які, ммм, амаль замак )))
не, на сваім вопыце я бачу, что вандраваць можна вельмі бюджетна, і з малым. вось зараз у Варшаве на трох мы за 3 дні 200 баксаў з квіткамі патрацілі. на мой погляд нармуль. да Лондана квіткі у абодва бакі з Варшавы - 20 баксаў на ранэер, з Вільні - 50. Вось калі зараз купіць квіткі на аўтобус да Берліна з Вільні на люты, то у 12 еўра ў абодва бакі стануць. Не кепска, імхо. J
Муж з малым улетку сабе вандроўку у Партугалію зрабілі (у самой Партугаліі усе вельмі мала каштуе), дык с пераездамі (яны на машыне да варшавы, с варшавы на самалеце да Мілана, а там у арэнду ўзялі машыну і у партугалію праз іспанію) на 1.5 месяца на усе патрацілі каля 2 тысч. баксаў, дык гэта яны шыкавалі у гатэлях і яхтах жылі, ну і доўга, дайка 45 дзен, ды вандруючы. )))
Так что калі не надумваць сабе праблем – вандраваць легка. Уся Еуропа так вандруе )) і па хостелам много не юнакоў і много сем’ямі з дзецьмі і таксам з дзецмі асобымі, яны не парацца гэтым, мой клімася пазнаёміўся у вільні у хостале з Патрыкам з сіндромам Дауна, вельмі сябравалі, добры хлопчык, цікавы і размаўляў добра )) толькі што на іспанскай мове)) аднак яны з маім сынкай друг друга добра разумелі )))

А пра негатыў, есць ен… мне тут яго вельмі много на сам рэч. і з грошамі ен, негатыў, таксама у сувязі, і з забітасць насельніцтва асабіста мне вельмі відавочна. Аднак можна яго абыходзь, дакладна ведаю і можна сабе самастойна стрварыць безмежавыя ўмовы. Другая справа, что часта адпачынак ці вандройка у нашага народу заўжды як мінімум з 3 зоркавым гатэлем звязаны…. тады да, тады, калі патрэбны гатэлі, то вандраваць з нашымі зарплатамі цяжка. мне не патрэбны – таму відаць мне легка.

katia-ka

Kitoks Pasaulis

Igra

БЫТИЕ
Atex, все так,поддерживаю)))кстати,проверено,что детям не мешает незнание языков для отличной коммуникации между собой)))

k_ja_ra

Well-known member
Калі гэта ціпа камплімент - дзякуй.
Калі прэтэнзія ці штосьці падобнае - не зразумела, прабач.

А што, цяжка было атрымаць візу ў Літву?
Каця, ты здзекуешся, ці прыкідваешся? Ты не памятаеш як і пад што туды візы рабіліся?

Кстати,ИМ тоже надо делать визу,когда они едут к нам,и недешево
Ну гэта лагічна. Бо ў нас візавы рэжым з Еўропай. Ты да чаго гэта?
Мы ж якраз і абмяркоўваем мінусы гэтага, як быццам, ці як?

адпачынак ці вандройка у нашага народу заўжды як мінімум з 3 зоркавым гатэлем звязаны
Так. У мяне так. Сеў, забраніраваў, прыехаў. Се ля ві.
Я нават у Турцыю з Кіева не лячу. Была без дзяцей - з Масквы лётала. Цяпер - не.
Я люблю камфорт. Элементарны. А не сталую барацьбу з перашкодамі.
Прабачайце, ужо як ёсць.
І наметы (палаткі) - у якасці жытла не для мяне. Таму лепей радзей, але спакойна і каб нервы ў парадку.

Igra

БЫТИЕ
katia-ka, набор доков отличался тем,что не надо справку с расписанной пзарплато по месяца.А так все тоже самое.

k_ja_ra

Well-known member
да Лондана квіткі у абодва бакі з Варшавы - 20 баксаў на ранэер, з Вільні - 50. Вось калі зараз купіць квіткі на аўтобус да Берліна з Вільні на люты, то у 12 еўра ў абодва бакі стануць
Людзі!!!!!!!!!!!! Вы пра Еўропу кажаце. А мы тут пра Беларусь размаўляем, не? Дзе квіток за 5 баксаў да Масквы? Мужу трэба было днямі.

У кучу ўсё, прабачце. Барацьбу з цяжкасцямі, пазітывы з негатывамі, цэны на квіткі недзе там, візы.

У Нямеччыну дастаткова замовіць гатэль на букінгу - і віза ў кішэні?
Дзевы, Вы сур'ёзна?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Каця, ты здзекуешся, ці прыкідваешся? Ты не памятаеш як і пад што туды візы рабіліся?
Алёна, візы "без культурнай падтрымкі" робяцца абсалютна так жа! Толькі ў графе прыймаючай старонкі пішацца адрас гатэля, падгледжаны на Букінге. Нават спраўку з работы я не брала (хаця некаторыя сьцвярджалі, што яна патрэбная). Ну й яшчэ трэвэл-чэкі ці выпіска з карткі, але гэта ж не складана.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
У Нямеччыну дастаткова замовіць гатэль на букінгу - і віза ў кішэні?
аплаціць замоўлены гатэль і купіць/забраняваць квіткі на поезд(ці яшчэ што, калі не на сваёй машыне)

Людзі!!!!!!!!!!!! Вы пра Еўропу кажаце. А мы тут пра Беларусь размаўляем, не?
Не. Мы размаўляем пра тое, што вандраваць па Эўропе можна куды зь меншымі фінансамі, чым падаецца спачатку.
Днямі была лекцыя ў Доме Фішэра для вандроўшчыкаў. Там як раз на гэтую тэму гаварылі. Шкада, не патрапіла :) Сябры крышачку распавялі))

Igra

БЫТИЕ
Кьяра, дружеская ирония без негатива)))

Кьяра, если ТАК надо в отпкуск,то что ж–стандартизированное и массовое всегда и дороже и проще одновременно.По мне это самый скучный и неинтересный вариант,но дело вкуса,разумеется.

Atex

Active member
Я люблю камфорт. Элементарны. А не сталую барацьбу з перашкодамі.
дык як па мне гэта уже не элементарны камфорт. асабіста мне гэта наадварот не камфортка, мне сумна гэта падаецца. я не бачу перешкод перасесці дзе-небудзь. наадварот мне гэтыя пересадкі падабаюцца, вандруючы так многа цікавых людзей сустракаецца. а так прыехаў - прасядзеў у гатэлі - выехаў.... не...не мае. мне трэба адчуць той народ, які жыве там, куды я трапляю. цікава ж. а у гатэлях такіх не сустрэнеш, у гатэлях ты я ж нашы ))) только з другога боку.
вось на транспаце праехацца у той жа Варшаве, Лондане, Копенгагене ну проста, як жыхар, патрындзець з местным насельніцвам - вось гэта кайф. мы яшчэ вандруючы усіх гаспадароў хосталаў і дамой "падсажваем" на пуэр (кітайская гарбата), дык потым яны нас яшчэ і яшчэ завуць у госці і заўжды радыя.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху