слухайце, гэта ж я вялікі пост напісала, але у мяне глюк зрабіўся )) прадублюю, каб усе было яшчэ раз, добра?

памылкі у мове прабачаце, толькі вучуся я ))
Слухай, ну вось ты спабавала? Што столькі іроніі. У некаторых амбасадах візу атрымаць прасьцей, у некаторых патрэбны большы пакет дакументаў, але ўсё вырашальна, калі ты сапраўды гэтага хочаш.
Падтрымліваю. На уласным вопыце - атрымать візу магчыма і не вельмі цяжка.. і па грошам, як па мне, не занадта.
Зараз усюды шэнген (акрамя англіі) зрабіў літоўскую візу і едзь куды хочаш.
Мае бацькi на пенсіі могуць сабе дазволіць праехацца за бугор. у Вільню і ў Варшаву дык і часта, на пару дзен. Ды і самi мы легка с дзіцем ездзім. канешне часцей у хосталах (у варшаве афігенскі знайшлі, 10 бакса з чалавека за ноч з вялізным пакоем, кухняй, і прыбіральняй утульнымі). а яшче есть цудоўны момант зараз - гэта кауч серфінг! гэта канешне раз на раз не прыходзіцца, аднак часцей атрымоўваецца вельмі шыкоўна - у Лондане жылі у выкладчыка гісторыі, прычым асноўным напрамкам яго выкладання была гісторыя сталенскіх гадаў )) вельмі цікава пачуць разважанні англічаніна пра нашу гісторыю. У Лодзі гаспадар быў неверагодны проста, так цікава правеў нам экскурсіі, як ен смачна карміў нас ))), а дом у яго які, ммм, амаль замак )))
не, на сваім вопыце я бачу, что вандраваць можна вельмі бюджетна, і з малым. вось зараз у Варшаве на трох мы за 3 дні 200 баксаў з квіткамі патрацілі. на мой погляд нармуль. да Лондана квіткі у абодва бакі з Варшавы - 20 баксаў на ранэер, з Вільні - 50. Вось калі зараз купіць квіткі на аўтобус да Берліна з Вільні на люты, то у 12 еўра ў абодва бакі стануць. Не кепска, імхо.
J
Муж з малым улетку сабе вандроўку у Партугалію зрабілі (у самой Партугаліі усе вельмі мала каштуе), дык с пераездамі (яны на машыне да варшавы, с варшавы на самалеце да Мілана, а там у арэнду ўзялі машыну і у партугалію праз іспанію) на 1.5 месяца на усе патрацілі каля 2 тысч. баксаў, дык гэта яны шыкавалі у гатэлях і яхтах жылі, ну і доўга, дайка 45 дзен, ды вандруючы. )))
Так что калі не надумваць сабе праблем – вандраваць легка. Уся Еуропа так вандруе )) і па хостелам много не юнакоў і много сем’ямі з дзецьмі і таксам з дзецмі асобымі, яны не парацца гэтым, мой клімася пазнаёміўся у вільні у хостале з Патрыкам з сіндромам Дауна, вельмі сябравалі, добры хлопчык, цікавы і размаўляў добра )) толькі што на іспанскай мове)) аднак яны з маім сынкай друг друга добра разумелі )))
А пра негатыў, есць ен… мне тут яго вельмі много на сам рэч. і з грошамі ен, негатыў, таксама у сувязі, і з забітасць насельніцтва асабіста мне вельмі відавочна. Аднак можна яго абыходзь, дакладна ведаю і можна сабе самастойна стрварыць безмежавыя ўмовы. Другая справа, что часта адпачынак ці вандройка у нашага народу заўжды як мінімум з 3 зоркавым гатэлем звязаны…. тады да, тады, калі патрэбны гатэлі, то вандраваць з нашымі зарплатамі цяжка. мне не патрэбны – таму відаць мне легка.