Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
А насчет внутренней свободы все-таки очень важная вещь и особенно в несправедливом мире.
Ты сыходзіш на размову пра высокія матэрыі там, дзе гаворка пра канкрэтныя рэчы. Першае ўзгадванне пра А.Пушкіна было ў абсалютна пэўным кантэксце.
Ну дый Бог з ім...

"Нягледзячы на" - нашае ўсё. Калі без яго - дык і нецікава. Хай так.

Што да свабоды. Унутраная свабода на пустым месцы не нараджаецца. Яна выхоўваецца і ўзрастае на адпаведнай глебе. А рэальнасць такая, што вакол робіцца ўсё для таго, каб яна не толькі ўзрасці не магла, а нават патэнцыйна з'віцца, нават "нягледзячы на". Ніяк гэта момант не можа ці не хоча быць зразуметым. Ці прызнаным.
Усё ў немарач нейкую сыходзім.
То з героямі, якія як міссія, відаць, з'явіцца павінныя, то з унутранай свабодай, якая недзе так глыбока, што і не раскапаеш у рэальнасці штодзённай.

Igra

БЫТИЕ
Ніяк гэта момант не можа ці не хоча быць зразуметым. Ці прызнаным.
Ты можешь это знать,опираясь на виртуальное общение?
Усё ў немарач нейкую сыходзім.
Ну не сыходзь,Кьяра,не сыходзь,я не понимаю,что тебе мешает???Точно не несовпадение со мной)))

Раб и раб божий и может и должен стремиться именно к свободе,внутренней свободе,в этом один из смыслов жизни и веры;рассуждать-да,согласна,ни к чему потому как "Абстрактная свобода,как и другие абстракции,не существует"(с) Тот же Гете сказал еще и "Лишь тот достоин жизни и свободы,кто каждый день идет за них на бой".
А еще Сартр сказал хорошо:"Я сам своя свобода","Я всегда могу выбрать,но я должен занть,что даже в том случае,если я ничего не выбираю,я тем самым все-таки выбираю"
-"Свобода в действительности и означает постоянный выбор между альтернативами и, что ещё важнее, свободный выбор требует создавания новых альтернатив... но всегда существует определённая цена свободы - усилия, риск, тревога. Нежелание платить эту цену и делает людей несвободными"(с)
-Я верю в свободу, в право человека быть самим собой, отстаивать себя и давать отпор всем тем, кто пытается помешать ему быть собой. Но свобода - это нечто большее, чем отсутствие притеснения. Это не только "свобода от". Это "свобода для" - свобода стать независимым..(с)
-Это есть величайшая тайна человеческого существования. Быть личностью трудно, быть свободным — значит взять на себя бремя.(с)
-Большинство людей в действительности не хотят свободы, потому что она предполагает ответственность, а ответственность большинство людей страшит(с)
:)И напоследок:"Самые глубокие противоречия между людьми обусловлены их пониманием свободы."(с)
Много чего умного умные люди сказали:)

Унутраная свабода на пустым месцы не нараджаецца. Яна выхоўваецца і ўзрастае на адпаведнай глебе.
Я считаю,что рождается вместе с человеком:)Окружение,конечно,имеет значение.

Последнее редактирование:

имя-как-имя

Well-known member
Главный идеолог Департамента финансовых расследований Комитета госконтроля (КГК) Геннадий Прохорцев уволен с занимаемой должности. Эту информацию TUT.BY подтвердили в пресс-службе КГК. Официальная причина увольнения – "по согласованию сторон".
По неофициальной информации, причиной увольнения стал якобы обыск в квартире Прохорцева, в ходе которого сотрудники КГБ обнаружили у него вид на жительство в США Green Card.
Как сообщил TUT.BY информированный источник, сначала спецслужбы заметили его частые посещения американского посольства в Минске, что и стало поводом для обыска. "Прохорцева многие знали именно как противника США и Запада, поэтому наличие у него Green Card в КГК неприятно удивились", - добавляет наш собеседник.

Что-то пропавший Кухи вспомнился:))).

Marisol

Active member
Мне другое интересно.
Откуда в Минске американское посольство? Оно ж давно приказало долго жить.

k_ja_ra

Well-known member
Ты можешь это знать,опираясь на виртуальное общение?
Я пра нашыя размовы тут, на гэтых старонках. Можа я неяк крыва чытаю, але ТУТ гэты момант ніяк не прызнаецца. А ў жыцці... адкуль мне ведаць... Можа ты і не Ігра нават, а Ігрок. :)))

Я считаю,что рождается вместе с человеком
Я б сказала нараджаецца з мажлівасцю яе мець. Але далей умовы і выхаванне вызначаюць, што там узрасціцца.
Дзіця - гэткі кокан, па мне. Невядома, які матыль там з цягам часу атрымаецца...

За цытаты дзякуй. Толькі калі ты хацела штосьці з дапамогай іх сказаць/данесці, я, прыкладам, не зразумела.

Паўтаруся, чыста для чарговай спробы разумення. Свабода за кратамі - ну вельмі ўмоўнае паняцце. Пры усёй мегаўнутранай.

Igra

БЫТИЕ
гэты момант ніяк не прызнаецца.
які момант,прабач?і як павінна выглядаць прызнанне?
але ж мы зноў да чарговага супадзення ў "фармулёўках" імкнемся ці я памыляюся?
калі ты хацела штосьці з дапамогай іх сказаць/данесці, я, прыкладам, не зразумела.
калі не зразумела,тут я нічым дапамагчы не магу.там ўвогуле зразумелыя словы і думкі,на мой погляд.
Свабода за кратамі - ну вельмі ўмоўнае паняцце. Пры усёй мегаўнутранай.
Зразумела,так.Але ж жаданне свабоды не азначае яе з'яўлення ніадкуль толькі таму,што гэта як бы справядліва і так павінна быць і таму яе павінны забяспечыць.Ўмовы сёння-такія,гэта ўмовы задачы.Адчуваешь сябе несвабодным-трэба нешта рабіць,адчуваць і быць незадаволенным недастаткова.Ў ідэальным міры,зразумела,павінна быць інакш,але ж ніхто ніколі не казаў,што ён ідэальны і таму адштурхваемся ад дадзенасці.Таксама спрабую)))Я ўжо амаль намацала кропку неразумення)))

katia-ka, можна)))ў гэтым і сэнс)))

k_ja_ra

Well-known member
але ж мы зноў да чарговага супадзення ў "фармулёўках" імкнемся ці я памыляюся?
Я проста размаўляю. І да супадзення з кім бы то не было не імкнуся. Ні па сутнасці, ні ў фармулёўках. Хаця дакладнасць апошніх цаню і да яе імкнуся.
Цябе ў сваю чаргу не вельмі разумею. Ты лічыш, што нашыя меркаванні аднолькавыя, але тым не менш мы штораз разыходзімся ў сваіх думках. Гэта як так? Ці ты пішаш не тое, што думаеш, ці такі меркаванні розныя. І дзеля Бога. Проста мне твая пазіцыя, як я яе разумею з тваіх постаў у гэтай і іншых тэмах, па многіх пытаннях не блізкая. І рэч не ў фармулёўках. Наконт словаў заўжды можна дамовіцца.

Ну... ці настолькі глыбокае неразуменне, што маючы адзінае меркаванне, мы гэтага ніяк не адчуваем і не чытаем. Але ёсць падазрэнне, што і неразуменне гэтае глабальнае гіпатэтычнае базуецца на розных поглядах жа.

там ўвогуле зразумелыя словы і думкі
Там - так. Але іх прывяла ты для чагосьці. Для чаго - я не вельмі зразумела.

Але ж жаданне свабоды не азначае яе з'яўлення ніадкуль толькі таму,што гэта як бы справядліва і так павінна быць і таму яе павінны забяспечыць.
Збольшага згодная. Вось толькі шляхі мы па-рознаму бачым. З'яўлення свабоды і падобнага.

Igra

БЫТИЕ
І да супадзення з кім бы то не было не імкнуся. Ні па сутнасці, ні ў фармулёўках.
Так?Магчыма,але ж у мяне склалася іншае ўражанне,прабач.
Ты лічыш, што нашыя меркаванні аднолькавыя
Я так лічу?Для мяне гэта навіна,цяпер буду ведаць)))
Для чаго - я не вельмі зразумела.
А для чаго пра свабоду і неразуменне свабоды рабамі было прыведзена ты зразумела?
Вось толькі шляхі мы па-рознаму бачым. З'яўлення свабоды і падобнага.
Ведаеш,я ніяк шляха твайго не магу пабачыць,бачу,што табе не падабаецца,бачу,што цябе непрыемна ўражвае,што зняважвае,што турбуе і абурае,але шляха,прапанаванага табой,як гэтага пазбавіцца,не бачу,таму я і замінаюся рабіць высновы,па-рознаму мы бачым ці аднолькава.
мы гэтага ніяк не адчуваем і не чытаем.
Мне здаецца,што я разумею пра што ты кажаш,але мне погляд з гэтага боку не блізкі,ці хутчэй я не бачу сэнсу на тым ўвесь час завастраць,аднабока неяк мне адчуваецца.Але ж дзіўна,што чапляемся,калі б можна было і міма ісці)))

k_ja_ra

Well-known member
але ж у мяне склалася іншае ўражанне,
Дык тваё права. Толькі правер, ты імкненне да супадзення з "цэнна, калі сустракаеш людзей з блізкімі поглядамі і разуменнем свету" дакладна не блытаеш?
Не? Ну неяк я так прачытала папярэдняе паведамленне пра імкненне да супадзення фармулёвак. То бок ціпа "мы пра адно, толькі фармулюем па-рознаму".
Не так прачытала, значыць. :)
А для чаго пра свабоду і неразуменне свабоды рабамі было прыведзена ты зразумела?
Ты пра што? Пра пост Солнцевай?
Думаю, недзе здагадваюся.
я ніяк шляха твайго не магу пабачыць
Паслухай, калі ты пра праграму палітычнага і эканамічнага развіцця РБ на найбліжэйшыя 12 год - то я тут пас. Гэта не да мяне. Хто на што вучыўся, так бы мовіць.
А так... я сваю пазіцыю некалькі разоў агучвалася. І з дапамогай цытат у тым ліку.
Каротка - "с**й не быць". Кожнаму. А не аднаму і "да апошняй межы".
У маёй тэрміналогіі гэта называецца не заплюшчваць вочы на відавочныя рэчы. Коіх проста нельга адмаўляць пад любым соўсам. Будзь то пазітыў, унутраная свабода ці штосьці гэтага ж кшталту.
І калі мне падобнае чуецца, як бы прыгожа яно не гучала - мне хочацца пра гэта нагадаць. А так не завастраю зусім. Увогуле аддаю перавагу не кранаць тэмы гэтай. Як і шэрага іншых.

Igra

БЫТИЕ
Каротка - "с**й не быць". Кожнаму. А не аднаму і "да апошняй межы".
Тут я згодная,што с*кай не быць,але ж патрабаваць можна толькі з сябе-а там ўжо кожны і вырашае да апошняй мяжы ці толькі на першую прыступку.Ну і калі хтосьці ў чымсьці неяк інакш бачыць ці разумее,то гэта не абавязкова вызначае,што ён с*ка.
не заплюшчваць вочы на відавочныя рэчы.
калі я бачу сабачае лайно і не заплюшчваю вочы,але ж я магу бачыць,што яно ляжыць пасярод зялёнай траўкі і нехта мне кажа,гледзячы са мной на тое ж самае,што якая траўка цудоўная,дык я не буду яму казаць-ты што лайна не бачыш,ну паглядзі вунь ж яно ляжыць,як ты можаш яго не бачыць,скажы,ты бачыш ці ты заплюшчыў вочы і не жадаеш бачыць відавочнае,гавары!
Ай,прабач,пакінем гэта,ўсё-са святам і ўсяго найлепшага.

k_ja_ra

Well-known member
Мне штораз да галавы іншая аналогія прыходзіць. Барадатая, дый мною ж неаднойчы паўтораная. Так што прабачаюся за энны раз, і ўсё ж:

....У мяне дзве навіны. Адна кепская, другая добрая. Пачну з кепскай: пшаніца сёлета не ўрадзіла, таму давядзецца есці лайно.
А зараз добрая: лайна ў нас многа. (с)

прабач,пакінем гэта,ўсё-са святам і ўсяго найлепшага.
+1. Узаемна. :)

juniko

self-made woman
Цитаты из соседней темы, а отвечу тут, бо в соседней теме "Христа ради" просят, вроде, как не солидно туда лезть.
Прости,но если я правильно тебя поняла,то это ты говоришь,что другим надо делать.Касаемо себя,я так понимаю,ты уже тем,что высказываешься,что и кто должен делать,чтобы не быть с*кой,выполняешь задачу-минимум,так не так?

Igra, я не грамадзянка Расеі і нават не хрысціянка.
Не думаю, што мне мае сэнс пісаць ліст на імя Пуціна. Хаця...падумаю.

Але, дзеля справядлівасці, я не заўважыла крокаў тых, хто тут гучна ўвесь час імёнамі паважанымі прыкрываецца, да ўсынаўлення дзяцей. Беларускіх, не тое што РАСЕЙСКІХ.
Россияне сами себе и подписи соберут,
Под петицией, размещенной на сайте "Новой газеты", свои подписи поставили более 130 тысяч человек.

а когда, в думе их "потеряют нечаянно", то и за себя постоят http://www.lenta.ru/news/2013/01/10/duma/

Сейчас на сайте "Новой газеты" ведется сбор подписей за роспуск Госдумы. На момент написания новости собрано более 100 тысяч подписей.

А потом и на марш протеста выйдут http://www.newsru.com/russia/29dec2012/miting13.html назвав его
"Марш против подлецов",
И не поверите, им даже разрешили этот марш
http://www.lenta.ru/news/2013/01/09/march/

Не смотря на все заверения некоторых посетителей форума, от нажатия кнопок, клавиш и сидения в интернете есть польза, и как вижу довольно большая польза.
Бульбаш - закрыли не открыв, строительство приостановлено, все чаще слышна беларусская речь в жизни, а не только на форуме.
ИМХО Белорусский язык становится модным и это ОЧЕНЬ радует.

А если еще и Думу разгонят, только собрав подписи в и-нете, то вообще - все поверят, что мнеие - оно и в интернете - МНЕНИЕ, а не пустое сотрясание воздуха

Igra

БЫТИЕ
Россияне сами себе и подписи соберут,

и за себя постоят

и на марш протеста выйдут

им даже разрешили этот марш
Ай да молодцы всё-таки россияне:victory:

Белорусский язык становится модным и это ОЧЕНЬ радует.
Хоть это и не самый лучший повод,но пусть хоть так,главное,чтобы результат был.

juniko

self-made woman
Хоть это и не самый лучший повод
Почему? 200 лет было модно переучиваться с родного языка на русский - это уж точно был худший повод.
Ну и вспомним чешский язык, которыйв 19 век был практически мертвым, все, кто пытался хоть как-то получить образование обязаны были говорить по-немецки. А потом, была только идея, потом часть интеллигенции заговорила и ввели именно МОДУ, говорить по-чешски, учить детей.
так и сейчас, если человек пытается говорить по-белорусски - это сразу вызывает уважение.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху