Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
а вы как видите правильную реакцию на подобный поступок?
Штраф і хай ідзе з мірам.

=======

Народ, пытанне да бацькоў дзяцей узросту пачатковай школы +-.
Як, у якой форме вы ці вашыя дзеці запрашаеце на дзіцячы дзень народзінаў школьных сяброў свайго дзіцяці?

Последнее редактирование:

Lilac

and Lilium
k_ja_ra, личным звонком маме ребёнка после предварительного устного приглашения ребёнка ребёнком.

Lilac

and Lilium
k_ja_ra, говорю дочке, что если она хочет пригласить на др кого-нибудь, то её задача узнать у приглашаемого ребёнка номер телефона мамы.

k_ja_ra

Well-known member
если она хочет пригласить на др кого-нибудь, то её задача узнать у приглашаемого ребёнка номер телефона мамы.
Lilac, дзякуй. Лагічна.

Людзі, а як па-вашаму, а раздрукаваныя запрашэнні з падрабязнай інфармацыяй, дзе, што і як і пазначаным тэлефонам для сувязі з бацькамі іменініка, разданыя іменінікам сябрам у класе - нармальны варыянт? І калі нармальны, што з пункту гледжання здаровага сэнсу павінна адбывацца далей?

Lilac

and Lilium
"Людзі, а як па-вашаму, а раздрукаваныя запрашэнні з падрабязнай інфармацыяй, дзе, што і як і пазначаным тэлефонам для сувязі з бацькамі іменініка, разданыя іменінікам сябрам у класе - нармальны варыянт? І калі нармальны, што з пункту гледжання здаровага сэнсу павінна адбывацца далей?"
Кьяра, это прекрасный вариант, если дальше всё будет происходить именно с точки зрения здравого смысла - то есть если каждый из родителей приглашённых как минимум один раз тебе перезвонит. Если заранее надо знать точное количество присутствующих, я бы предпочла контрольный звонок родителям помимо приглашения письменного. Ещё обязательно обговорить вопросы времени, доставки детей к месту и от места празднования и их самостоятельности. Если все одноклассники, то лучше возле школы собраться и забрать группу оттуда.

Mahima

переименовалась:)
Я делала приглашения и всех обзванивала - все, как у Lilac.

k_ja_ra

Well-known member
Кьяра, это прекрасный вариант, если дальше всё будет происходить именно с точки зрения здравого смысла - то есть если каждый из родителей приглашённых как минимум один раз тебе перезвонит.
Так. Відаць, ключавое слова - "еслі".
Рэч у тым, што ў нас збольшага такая практыка і ёсць. І старэйшую маю так запрашаюць звычайна, дый малодшую, як памятаю.
Гэта зручна, па-мойму, і лагічна.
Дзіця атрымлівае запрашэнне, паказвае бацькам, тыя тэлефануюць, дзякуюць за запрашэнне і ці пацверджваюць прысутнасць ці адмаўляюцца, удакладняюць падрабязнасці, пытаюць, як арганізацыйна лепей зрабіць і г.д.
Ну я так раблю.
Але ў адваротны бок, па ходзе, гэта не працуе.(
І я ніяк не магу ўцяміць, гэта ўсё ж я нейкая дзіўная і раблю штосьці не так, ці народ вакол м.м.м. умоўна адэкватны.
Другі раз ужо на гэтым абпальваюся.

Такі ты маеш рацыю...на будучыню утром деньгі вечером стулья будуць тэлефоны бацькоў - будзе запрашэнне і замова "банкету". Не - звіняй. Значыць, што табе, што тваім сябрам гэта так трэба.

Zoryana

Well-known member
subaru написал(а):
адсюль ці адсюль
subaru, уверены, что открыли Америку?:))) Сожалею, но я в курсе. Если не поняли - мне именно слово "адсюль" нравится. Надеюсь, не возражаете? :)))

имя-как-имя

Well-known member
les.jpg

і што курыць гэты неадэкват?
Беломорканал курит, что ж еще.

Надо же, как не по-детски накрыло парнишу безбагойство за судьбу своей нетленки.

k_ja_ra

Well-known member
subaru, справядлівасці дзеля вось гэта:
стейкхолдеров такого подхода
чым лепей?
І нічога, не грэбуюць.

Дый уласныя "сорі" у гэтым сэнсе цікава выглядаюць. :)))) Стараюся пазбаўляцца, па шчырасці. На "адсюль" з "хляснёй" гледзячы.)))))

======

Дарэчы, у працяг гістарычнай тэмы і згаданай вышэй Аршанскай бітвы:
В Г. ЛИДА УСТАНОВЛЕН МЕДАЛЬОН КНЯЗЮ КОНСТАНТИНУ ИВАНОВИЧУ ОСТРОЖСКОМУ
11 сентября, в праздник Усекновения главы святого Пророка и Крестителя Господня Иоанна, после Божественной Литургии на восточной стене Лидского Свято-Георгиевского храма был установлен от жителей Лиды памятный медальон князю Константину Ивановичу Острожскому (ок. 1460 - 1530 гг.) — защитнику православия в Великом княжестве Литовском.
цалкам тут.

Последнее редактирование:
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху