Польшча, Чэхія, іншыя краіны усходняй еўропы. Дый заходняй. Ніхто пярвічных ячэек не стварае. Але і змены ўлады здараюцца, і пратэставаць людзі выходзяць, і дамагаюцца такі.Какие?
гэта ты хочаш спытаць мяне аб тым, аб чым не здолела ці не захацела адказаць сама?Выбор чего? Выход за что?
Я перакананая, што ў кожнага свой. Няма ў нас агульных інтарэсаў, у тым і рэч.Общие это интересы или у каждого свой?
асабіста я так не думаю. Якраз нічога незразумела. І па гэтай тэме ў тым ліку гэта відаць. Ну хіба што пра пярвічныя ячэйкі і членства ў партыі ўцямна напісалі. Дык і тое высветлілася, што гэта не пра тое.Такое ощущение, что многие думают, что ведь и так всё понятно.
я думаю, задача свабодных людзей звяртаць увагу на праблемы і даваць разумець уладзе, што ў людзей ёсць права выказвацца і мяняць уладу.Можно подумать, что власть посмотрела-посмотрела как свободные люди помахали бчб-флагами, все поняла и самоустранилась, извинившись.
и взаимопонимания нет
В Польше и Чехии было такое руководство, которое уцепилось за власть?Польшча, Чэхія, іншыя краіны усходняй еўропы. Дый заходняй.
Нет, я тебя спрашиваю с какой целью и за что выходить свободным людям. Это же ты пишешь, что ты за свободный выход людей. Как это может выглядеть? Это нужно делать вместе, но каждый о своем или по отдельности, кто когда захотел?гэта ты хочаш спытаць мяне аб тым, аб чым не здолела ці не захацела адказаць сама?
это что-то расплывчато-туманное с чем невозможно объединиться.свабодны выбор/выхад свабодных людзей, калі яны бачаць праблемы і адчуваюць унутраную патрэбу
Ну так пока не появятся не появится и смысла. О том и речь.Няма ў нас агульных інтарэсаў, у тым і рэч.
Так это же данность. Смысл рефлексировать о тех возможностях, которых в нашей данности нет.Іншая рэч, што ўлада ў труне гэтую адваротную сувязь бачыла...
Увидеть только ячейки и членство в партии и среагировать рефлекторно на знакомые слова, как Тузик на сосиску...это и есть"не о том". Потому что важен весь контекст, а эти ячейки просто для понимания процесса, который объяснялся. Назвать можно как угодно - альянс, ассоциация, клан, клика, клуб, община, товарищество, кружок, содружество, гильдия, лига, секретное общество, общество, профессиональный союз. Не в названии дело.Ну хіба што пра пярвічныя ячэйкі і членства ў партыі ўцямна напісалі. Дык і тое высветлілася, што гэта не пра тое.
я лічу, што калі на чале краіны малпа, гэта не нагода пераўтварацца ў малпаў і ўсім астатнім.В Польше и Чехии было такое руководство, которое уцепилось за власть?
Сравнивать с теми странами, где изначально были совершенно другие условия, зачем? У нас условия задачи другие.
-Як хутка спраўдзіцца тое, чаго чакаеш?Я могла бы присоединиться к чьей-то концепции, если бы она появилась. А пока ее нет я и не выхожу
прыкладна такі ж, як задаваць гэтае пытанне. У нас дыскусія, нібыта.) Вось мы і разважаем/пішам.Смысл рефлексировать о тех возможностях, которых в нашей данности нет.
для мяне таксама. Сутнасць, болей чым раскрытая Пунто ў яго посце, ад назвы не мяняецца. Так што хай будзе таварыства ці гільдыя, раз ячэйка ці партыя не падабаецца.Не в названии дело.
Не понимаю, что ты называешь "быть обезъяной". Собираться в сообщества единомышленников?я лічу, што калі на чале краіны малпа, гэта не нагода пераўтварацца ў малпаў і ўсім астатнім.
Адпаведна, не бачу ніякага сэнсу глядзець у бок Егіпта ці Туніса ці яшчэ няведама каго.
А какая суть?Сутнасць, болей чым раскрытая Пунто ў яго посце, ад назвы не мяняецца.
Мой вопрос риторический. Там, собственно, и знака вопроса нет. Именно потому , что я рассуждаю.прыкладна такі ж, як задаваць гэтае пытанне.
Пока само не рассосется то бишь. А чем это отличается от:Я лічу, што нам проста не пашанцавала. І пакуль улада ці не здохне нарэшце ці не эвалюцыяніруе ўсё ж нейкім чароўным чынам сама, нічога нам не свеціць.
?-Як хутка спраўдзіцца тое, чаго чакаеш?
-Калі чакаеш...то ніколі (с)
нічым.А чем это отличается от:
дапішу. Асабіста я не хачу ні з кім аб'ядноўвацца. Ні з кім. Увогуле. У мяне апошнім часам алергія на грамадскае жыццё. У любых яго формах. Я гатовая быць толькі сама за сябе. Хто хоча і бачыць у аб'яднанні сэнс - хай аб'ядноўваецца, займаецца місіянерствам, агітуе, арганізуе гурткі, гільдыі ці таварыствы, кіруе, ці строіцца ў шэрагі сам. Вольнаму воля.
Хтосьці не бачыць сэнсу ў свабодным выхадзе свабодных людзей, а я не бачу сэнсу ў гільдыях...
Особенно Польша.Польшча, Чэхія, іншыя краіны усходняй еўропы.
Это называется "низкая политическая сознательность".Хтосьці не бачыць сэнсу ў свабодным выхадзе свабодных людзей, а я не бачу сэнсу ў гільдыях...
это покажут новые выборы, когда появится возможность выбирать. Но я не тешу себя иллюзиями, увы. Чарка и шкварка долгое время даром не проходят, ИМХО.Я лічу, што нам проста не пашанцавала.
Ты ж з гэтым усім згодная, мяркуючы па тым, што да поста далучылася і гэты адказ у якасці твайго ўласнага адказа разглядаць прапанавала. І гэта толькі чарговы раз кажа аб тым, што няма ў нас агульных інтарэсаў, нават у тых, у каго погляды на многае, падавалася б, падобныя.Ни одна партия не имеет сколько-нибудь развернутой сети первичных организаций, сколько-нибудь обязывающего членства, если угодно, ни одна не имеет миссионерской функции (не вербует жадно членов). (Тут можно сказать что я просто не знаю. ОК. Какие партии имеют первичные организации на тракторном заводе? ) Просветительская деятельность. Большевики нашли в себе силы организовать сеть рабочих кружков. Обратите внимание, что Мацкевич сделал ровно то же самое. Кружок. Он где-то упоминал что еще несколько лидеров хотели ... но не смогли.
м.б. пока не смогли.
Соответственно, в час "Ч" ни одно общественное движение не может мобилизовать, а может только призвать. Не может маневрировать, а может только полагаться на общественный подъем, не может контролировать, а может только наблюдать
чаго я не разумею?А сейчас не понимаешь о чем речь
ого.) Але хада вашых думак мне падабаецца. )))Если, к примеру, в историческом завтра начнет распадаться Россия, то у нас возникнет хороший шанс к мягкому переходу власти.
Катерина, новые выборы или реально честные выборы и возможны ли они у нас?
- Чулі? Амерыканцы ўначы ракету пасадзілі.
- Кожны садзіць каго можа.
Катерина, просто тогда странно говорить, что народ выбирает.
Не объединяйся, это и не особо важно в твоем исполнении. Или в моем. Потому что услышанными могут быть только народные массы, те самые которые электорат, те самые которые чаркошкварочники. Вот их мнение, их протест важны. Но их нужно агитировать, объединять, информировать и т.д. А без них ничего не произойдет, хоть ты обвозмущайся, обгрустись и обходись на митинги и с бчб флажками.Я ні з кім не аб'ядноўвалася ні тады, ні цяпер. Асабліва ў сэнсе, прапанаваным Пунто.
Согласна, конечно. Чтобы недовольство и протест были массовыми, а не мизерной части населения. А так, да, все довольны, только пятая колонна нешта куролесит.Ты ж з гэтым усім згодная, мяркуючы па тым, што да поста далучылася і гэты адказ у якасці твайго ўласнага адказа разглядаць прапанавала.
У меня нет ни к кому претензий. Я ничего не жду, а просто живу своей жизнью.Увогуле, гэта выглядае прыкладна так: ну, прапануйце мне, зацікаўце мяне, раскажыце мне і пакажыце. Арганізуйце, забяспечце, адказнасць на сябе вазьміце. А я падумаю, паўзважваю, пакрытыкую, і можа нават падцягнуся, калі раптам спадабаецца і чым іншым у гэты момант заняты не буду.
Калі чалавеку трэба, ён сам і знойдзе і пойдзе і зацікавіцца. А калі не - то знойдзецца тысяча прычын, чаму не: і ідэі не тыя, і кіраўнікі так сабе, і празрыстасці намераў не хапае, і арганізацыя няправільная і г.д.
Правильность и милота здесь ни при чем. Просто не работает это, вот и всё. А когда я понимаю, что не работает, то не вижу для себя причин подключаться.Калі чалавеку трэба, ён сам і знойдзе і пойдзе і зацікавіцца. А калі не - то знойдзецца тысяча прычын, чаму не: і ідэі не тыя, і кіраўнікі так сабе, і празрыстасці намераў не хапае, і арганізацыя няправільная і г.д.
Насільна мілы не будзеш. Дый каму гэта трэба ўрэшце рэшт? Людзям самім, выходзіць, не трэба? То і не трэба, значыць. Хай будзе, як будзе.