Эмиграция. Архив

Хотите ли вы эмигрировать в Канаду?

• Всего проголосовало
    351
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Недзе пры тым, што тут - гэта кабала і сорамна.
А што, тут нешта цягам апошніх старонак менавіта такое пісаў?
Калі нехта раптам ўбачыў нешта такое ў маіх словах, дык я паясню. :)
Я, напрыклад, не карысталася (ці скарысталася ў няпоўнай меры) ільготамі не таму, што "я не такая, я жду трамвая", а таму што у мяне не было магчымасьцяў імі скарыстацца.
Кватэру я не пабудавала тады таму, што банальна не было грошай.
У дэкрэце "не дасядзела" таксама з прычыны фінансаў.
І пісала я пра гэта не ў рэчышчы "фу такімі быць", а хацелася адлюстраваць той бок, што пры ўсёй той сацыяльнай арыентаванасьці дзяржавы не ўсе і не заўсёды карыстаюцца гэтымі мажлівасьцямі. Па розных прычынах.

k_ja_ra

Well-known member
Теперь понимаю)только я не уверена,что наличие яслей было первично.
Першасная неабходнасць, само сабой.
Але калі разглядаць не ў працэсе, а па факце існавання - то атрымліваецца, што за яслі плаціш працай з 3-х месяцаў. ) Але заўжды можна думаць, што ты і не вымушаны зусім, не. ) Ты сам выбраў, скарыстаўся мажлівасцю, як той казаў. :)))
Ну хіба не так? :)

Y-lana

Life is a dance, a song..
Да, так в чем разница?
интересно, вы не видете разницу между белками которые вам банк наш вернет, и долларами, которые вернутся в сша? и между количеством процентов заплаченных за время пользование жильем? )))) может я чего не понимаю? я в кредитах вообще не сильна, не брала ни разу в жизни, никогда не интересовалась условиями.

Igra

БЫТИЕ
тема "Эмиграция" и при чем здесь беларуские льготы не понимаю.

subaru, ну потому что и эмигрировавшим интересно обсуждать в сравнении с тем,как у них было или могло бы быть здесь и оставшимся,видимо,тоже.Конечно,есть темы *остаться или уехать* или *почему я не хочу уезжать*,но раз уж общаются здесь,то почему нет,раз есть спрос,как говорится))есть закрытая группа и там теперь обсуждаются все технические вопросы,без отступлений,но раз девочки из них все равно приходят сюда поговорить,проговорить свое,удивиться чужому,значит им это для чего-то нужно?А то ведь могли бы и не писать и не читать,ограничившись тематической группой.Я думаю,что есть интерес раз обсуждается,для себя каждый свои выводы все равно сделает.Может быть,чье-то мнение поможет что-то осознать для себя.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
во зачапілі народ гэтыя ясьлі! Ужо колькі старонак баталіі))))
згодна з subaru:
И да, я лично рассматриваю наличие садиков с 3-х месяцев именно как возможность. Хошь - пользуйся, не хошь - не пользуйся. Но она есть. Для тех мам хотя бы, которые вынужденно сидят по 3 года в декретах без копейки и в полной зависимости от мужа или еще кого-то, уходят в неврозы, засираются, пардон, срываются на весь мир и своих детей на ГВ в том числе. Далеко не все, скажете мне в ответ? Ну так далеко не все и детей в сад с температурой и соплями водят с 3-х месяцев.

Y-lana

Life is a dance, a song..
это халява и унизительно
про унизительно я ниче не писала по-мойму. а халява - это когда радость от незаработанного "бесплатного" жилья, когда платить надо огромную на мой взгляд плату. И непонимание того, что бесплатный сыр бывает только в мышеловке.

k_ja_ra

Well-known member
Дык якія пытанні? Пра яслі?
Чытала вышэй, у нас таксама такія мажлівасці ёсць.) Але не карыстаюць чамусьці. ))))

Для психики так лучше)
Менавіта. І гэта нармальна.) І нікому не забаронена.)

k_ja_ra

Well-known member
И непонимание того, что бесплатный сыр бывает только в мышеловке.
А гэта не неразуменне. ) А прыманне правілаў гульні. :yes:
Вось вы за свае ж грошы ў лазні правілы прымаеце? Прымаеце.
А людзі забясплатна пагаджаюцца не пераязджаць пэўны час. ))) А ў якасці бонуса - кватэра. :)))

Проста такі працяглы час пра адно і тое ж народ абмяркоўвае...
Чапляе, значыць.)
Мяне вось чапляе. Я як пачынаю сваіх у 3 месяцы уяўляць у яслях, у мяне проста калатун пачынаецца. (

Симона-Таисия

созерцаю мир...
не могу понять, почему в теме так активно и долго обсуждаются именно льготы.
обычная нормальная людская зависть
да-да, и не надо себя обманывать, что тебя не трогает, когда другому даётся что-то нахаляву, а не тебе )))))))))))

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Чытала вышэй, у нас таксама такія мажлівасці ёсць.) Але не карыстаюць чамусьці. ))))
я пра такое не чула. Веру, што ёсьць, але ў мяне неяк болей адваротных прыкладаў, калі мама б хацела аддаць дзіця ў ясьлі да 2х год, а ёй адмаўлялі. Бо сітуацыя не спрыяе адкрыцьцю такіх групаў - не хапае месцаў ў садках і так.

k_ja_ra

Well-known member
есть закрытая группа и там теперь обсуждаются все технические вопросы,без отступлений,но раз девочки из них все равно приходят сюда поговорить,проговорить свое,удивиться чужому,значит им это для чего-то нужно?
Так-так.)
Падазраю, у закрытай групе тупа сумна. Не? :)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Я як пачынаю сваіх у 3 месяцы уяўляць у яслях, у мяне проста калатун пачынаецца.
гэта болей чым нармальна - такая рэакцыя.
Але ты ж і не была ў сітуацыі, калі хочаш-не хочаш, а трэба ісьці на працу.
Роўна як і ты - я думаю - не надта амбіцыёзны ў пляне кар'еры чалавек. То бок, кар'ера - гэта добра, але яна не стаіць першай у тваёй сістэме каардынат. А ў некаторых стаіць.

k_ja_ra

Well-known member
я пра такое не чула.
Я па шчырасці, таксама. Але вось народ пісаў, што ёсць.)
Замежжа адпачывае са сваімі мажлівасцямі, карацей, у параўнанні з намі.)))
У нас і яслі, і адпачынак да 3 год, і выплаты, і працоўнае месца да 5 год.
Мара проста! ))))

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху